|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Chaos hormonalny - tradzik
Witam.
Mam blisko 20 lat od 3/4 lat mam trądzik. Brałem juz antybiotyki masci i inne leki. Stwierdziłem że ma on podłoże hormonalne na 99%. Jak chodziłem do gimnazjum to możliwe ze bardzo czesto sie przetrenowywałem. Byłem bardzo energiczny tradziku nie miałem. Teraz jest jednak problem. Jestem już pewien ze chodzi o androgeny tylko jest coś dziwnego: Na wysoki testosteron (czy inny androgen) wskazuje u mnie: -większe owłosienie niż u ojca i starszego brata -niski głos (strasznie mnie to już wkurza bo moj głos zawsze jest w tle przez co czesto ktos przerywa ze mna rozmowe i gada z innym) -trądzik Dodam jeszcze ze w gimnazjum chodziłem strasznie "napalony" Niby wszystko sie zgadza ale: (stwierdzają na niski poziom któregoś androgenu) Nie mam energii, ani ochoty do zycia mimo ze wiem iz zle nie mam Brak pewności siebie, brak ambicji i myślenia o przyszłości (ze szkoły wysłali mnie do psychiatry zeby dał mi speeda ponieważ grono pedagogiczne twierdzi iż jestem inteligentny, utalentowany ale nic mi sie nie chce) a mówią o mnie ponieważ mam ponad 150 nieusp godzin bo nie potrafie rano wstać szczupła sylwetka, obliczylem ze mam jedynie kolo 8 % tłuszczu. zdj http://m.ocdn.eu/_m/761e353346b6b205...d36a,62,37.jpg Wydaje mi sie ze nie mam meskiej sylwetki co by wskazywało o niskim testosteronie Moge jeszcze dodac ze w gimnazjum : Łatwiej zwiększałem mase chodziłem napalony jakbym był po wiagrze dla byka (chociaz nigdy nie brałem) uprawiałem b duzo sportu stad wniosek o przetrenowaniu które podobno zmniejsza testosteron nie miałem trądziku wstawałem o 6 teraz o 10 i to ociężały owłosienie miałem normalne jak koledzy powiedzcie mi czemu mam tak niespójne wyniki? który androgen odpowiada za brak energi do zycia a który za tradzik niski glos owlosienie. Czy musze udeżać natychmiastowo do endokrynologa? Czy "arytmia serca" może być wywołana przez androgeny ? (mialem echo holter ekg itd i stwierdzili nawet ze mam bardzo dobre wyniki, nawet specjalisci wykonujacy ablacje nie dali mi pozwolenia na dokonanie jej ) Co jest ze mną nie tak? na przestrzeni 4 lat z "szkolnego huligana" zaminiłem się w rośline która ma jedynie siłe żeby egzystować ;d czyli melancholika anemika czy flegmatyka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.