|
Notka |
|
Forum eksperta stomatologa z UNIDENT UNION Dental Spa Na Wasze pytania odpowiada Iwona Gnach-Olejniczak, lekarz stomatolog z 23-letnim doświadczeniem, od kilkunastu lat praktykująca implantologię i ortodoncję, założycielka wrocławskiej kliniki UNIDENT UNION Dental Spa. |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Pytanie.
Czy da się skorygować zgryz za pomocą inną niż noszenie aparatu na co dzień ? I czy w ogóle się da ? Nie mam zdjęcia,ale moja dwójka jest trochę cofnięta i chciałabym to skorygować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pytanie.
mam korone i pod nia czesto wchodzi mi jedzenie, czy to nie jest niebezpieczne - tzn czy nie bedzie mi sie psula kosc zeba?
mam tez bialy nalot od wewnetrznej strony zebow, ktory ma bardzo nieprzyjemny zapach. co to moze byc? |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Witam Panią,
jesli Pani marzeniem jest wyprostowanie tylko lekko cofniętej dwójki,to mozna to skorygować poprzez noszenie przezroczystej nakładki na zębach.Trwa to kilka m-cy. Ale potem musi Pani nosić tę nakładkę przez resztę zycia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Witam,
absolutnie niedopuszczalne jest,aby jakiekolwiek jedzenie dostawało się pod koronę. Konieczna jest wymiana na nową jak najszybciej. Biały nalot od wewnętrznej strony zębów sugeruje,że zapomina Pani o dokładnym myciu zebów w tamtym miejscu ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Właśnie odebrałam zdjęcie rtg z którego wynika, że jednak obumarła mi jedynka górna (uszkodziłam obydwie jedynki 15 lat temu i całe popękały i wtedy lekarz mnie uprzedził że tak to prawdopodobnie się skończy). Czekam na wizytę i plan leczenia, ale chciałabym się psychicznie przygotować na to co teraz będzie się działo. Wiem, że będę miała ten ząb otwierany. I co dalej?
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
z gory dziekuje za informacje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Tak, proszę poprosić dentystę o wymianę korony. Nie wiem, na jakie warunki umawiał się Pan ze swoim dentystą a propos gwarancji. Ale myślę, że Pan doktor stanie na wysokości zadania i, jeśli tylko rzeczywiście wkradł się jakiś błąd w wykonastwie, na pewno to naprawi
![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:47.