|
Notka |
|
Forum eksperta stomatologa z UNIDENT UNION Dental Spa Na Wasze pytania odpowiada Iwona Gnach-Olejniczak, lekarz stomatolog z 23-letnim doświadczeniem, od kilkunastu lat praktykująca implantologię i ortodoncję, założycielka wrocławskiej kliniki UNIDENT UNION Dental Spa. |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jak zadbać o białe zęby?
Witam. Chciałabym mieć śnieżnobiałe zęby ale jak to zrobić? Oczywiście nie mam żółtych czy popsutych bo od zawsze dbam by wyglądały świetnie. Stosuję pasty wybielające - obecnie Białą perłę dla pijących kawę i herbatę ( bo kawy nie mogę sobie odmówić :/ ), oprócz tego płukam zęby płynami wybielającymi - obecnie Listerine Stay White. Myję zęby dwa razy dziennie- rano i wieczorem a podczas dnia często żuję gumę - teraz Orbit White. Piję dużo wody z cytryną bo gdzieś przeczytałam że cytryna ma właściwości wybielające. Czy to wszystko co mogę robić? Nie stać mnie na zabieg wybielania.. Choć ogólnie zęby mam białe i w dodatku równe, co wiele osób widzi i chwali, to jednak ja dopatrzyłam się że w pobliżu dziąseł są mniej białe. Czy da się to usunąć? Jak ocenia Pani moją dbałość o zęby? Proszę o rady oraz coś w stylu przykładowego rytuału dbania o zęby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak zadbać o białe zęby?
Jeśli nie może Pani sobie pozwolić ze wzgledu na koszty na wybielanie, proszę uzywać past z linii Blanx. Może Pani je stosowac całorocznie, bez obawy o uszkodzenie szkliwa
![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.