|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy jest mozliwe.......??
Przegladalam wiele watkow na forach o ciazy po odstawieniu tabletek- przez co zaczelam sie troszke stresowac. Do tej pory myslalam ze po odstawieniu raczej trudno o owulacje i ze organizm musi sie troche obudzic (byc moze to kwestia organizmu) a teraz czytam ze plodnosc moze byc nawet wieksza....
Probuje nie panikowac ale troche mimo woli o tym mysle.. Czy jest mozliwe ze moglo dojsc do zaplodnienia- ponad tydzien temu odstawilam tabletki (nie konczac blistra), dostalam wtedy okresu. Tydz pozniej uprawialam sex bez zabezpieczenia. Macie jakies doswiadczenia w tym temacie? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy jest mozliwe.......??
wyobraź sobie, że zdarza się, że ginekolog zaleca branie antyków np przez 3m-ce kobietom, które mają problem z zaciążeniem i starania zaraz po odstawieniu. A poza tym mało to historii o kobietach, które zapomniały 1 tabletki np i zaszły w ciążę?
Nie zabezpieczyłaś się, więc tak- zapłodnienie jest możliwe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Zależy, czy partner doszedł w tobie czy nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego niektórzy dziwnie odmieniają okres i piszą dostalam wtedy okresu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem czemu uprawiałaś seks bez zabezpieczenia, skoro nie chcesz być w ciąży? Czytałaś chyba ulotkę od swoich tabletek: zapewne było w niej napisane, że nawet po pominięciu niektórych tabletek trzeba się dodatkowo zabezpieczać, bo może dojść do owulacji - więc czemu po całkowitym odstawieniu miałoby być inaczej?
![]() Cytat:
![]() Czemu "okres" miałby się nie odmieniać? ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Oczywiście, że jest to możliwe, że jesteś w ciąży.
1) Po odstawieniu tabletek płodnośc wzrasta (często krótka kuracja antykami jest przepisywana kobietom, które bezskutecznie starają się o dziecko). 2) Dodatkowo cykl nie jest uregulowany, jajniki się budzą i mogą produkowac więcej jajeczek. Przy zajściu w ciążę, po odstawieniu tabletek, wzrasta prawdopodobieństwo ciąży mnogiej, ze względu na to, że obudzone jajniki mogą produkowac więcej jajeczek aniżeli jedno na cykl. 3) Uzupełniając: szansa na ciążę jest tym większa, że przy kilku owulacjach możliwych w cyklu, cykl jest nieuregulowany. Jego regulacja po odstawieniu trwa około pół roku (chyba, że zajdzie się w ciążę, wtedy gosporadka hormonalna zaczyna byc sterowana przez ten stan). Podsumowując: tak masz spore szanse na ciążę i wykazałaś się wyjątkowym brakiem odpowiedzialności. Zacznij stosowac gumki i zrób test z krwi po 10 dniach od ostatniego stosunku (da Ci 100% pewności, a testy apteczne czasami się mylą, więc ja zawsze polecam z krwi. U mnie kosztuje taki 15zł, więc to nie majątek. To test na obecnośc hormonu Beta HCG.).
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dla wyjaśnienia. NIE JEST MOŻLIWE kilka owulacji osobnych w jednym cyklu. Jest możliwa owulacja w której uwolni się więcej komórek, ale jednocześnie lub w czasie co do godzin zbliżonym. Wynika to z biologii i działania hormonów! Kiedy jajeczko się uwolni, zmienia się gospodarka hormonami tak, że ponowna owulacja w tym cyklu jest niemożliwa (niezależnie od rozregulowania). Odpowiedź w wątku jest dość jasna. Jeśli był to pełny seks bez zabezpieczenia prawdopodobieństwo ciąży jest realne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Niestety.
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sorry za offtop, ale akurat na tym punkcie jestem przewrażliwiona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
we mnie pare razy
---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Owszem, mówiąc o prezencie mówisz "kogo, co?", ale kiedy mowa o stanach w ciele, których się "dostaje", to odmienia się "kogo, czego?" Już kiedyś była w jednym wątku dyskusja o odmianie okresu i ktoś to ładnie wytłumaczył - ale niestety nie pamiętam co to był za temat.
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
... to ja juz nie wiem..
W sumie zadnych objawow nie mam poki co.. a pewnie jak juz jakies zauwazam to mysle, ze sobie to urajam. Jakos dla mnie to takie proste nie jest, zeby moglo dojsc do zaplodnienia- nie wiem czemu tak mysle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
tez nie wiem czemu tak myślisz, bo to prostsze niż Ci się wydaje, a to, że klika razy Ci się "udało" nie znaczy, że tak będzie zawsze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
ale nie mam zadnych objawow, bolacych piersi czy jakiejs podwyzszonej temperatury, niecheci do papierosow itp...
troche sie stersuje, bo jeszcze nie moge zrobic testu.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak mówimy o stanach to wg mnie odmienia się - dostałam kogo?czego? Np dostałam okresu, dostałam zawału (a nie zawał) , dostałam bólu (a nie ból), dostałam gorączki (a nie gorączkę), dostałam zapaści (a nie zapaść) i można by tak wymieniać... A jak dostajemy coś od kogoś,(nie ważne - same kupujemy itd) cokolwiek co nie dzieje się z nami/w naszym ciele to wtedy wg przypadku - kogo? co? Np. dostałam prezent (a nie prezentu), dostałam bukiet (a nie bukietu), dostałam ciasto/tort (a nie ciasta/tortu). To wydaje się być logiczne zarówno wg języka jak i ogólnego "osłuchania się". Niektóre rzeczy są normalne w odbiorze, a niektóre kłują w ucho i dla mnie "dostałam okres" jest właśnie "kłujące w ucho" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Może miałaś szczęście. I wcześniej, i może będziesz je miała i teraz.
Tyle, że to dalej jest tylko szczęście głupiego. Chcesz się tym zabezpieczac spoko, Twoja sprawa. Pamiętaj tylko, że kiedyś się może Ci nie poszczęścic. P.s I do miesiąca po zapłodnieniu możesz nie miec żadnych objawów. Moja siostra miała łagodną ciążę, wiedziała, że jest bo zrobiła test, ale jakiekolwiek objawy zaczęła miec końcem 2-go miesiąca.
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Ja nie mowie, ze to by byla dla mnie jakas katastrofa... moj facet nawet chcialby miec dziecko..
tylko to, ze nie wiem na czym stoje mnie troche stresuje, dlatego prosilam o porade ![]() Dziekuje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:31.