![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zakupy w Szwecji, Norwegii, Danii i Finlandii
Dziewczyny, zakładam skandynawski wątek zakupowy. Piszcie, gdzie kupujecie ciuchy, możecie wklejać Wasze zdobycze, możemy dzielić sie opiniami o nowych kolekcjach, wyprzedażach, co i gdzie warto kupić. Co Wy na to?
Dałam tu wszystkie kraje razem bo domyślam się, że w całej Skandynawii są mniej więcej te same sieciówki. W Szwecji mam dostęp do: Gina Tricot, KappAhl, Lindex, Åhléns, Cubus, Vero Moda, JC, Deichmann, H&M, a po 2ch godzinach w pociągu Zara, Urban Outfitters, Mango, Topshop, Sisters i wiele innych. Wysyłkowo: La Redoute. Mi się ostatnio podobała kolekcja Giny Tricot, dużo ubranek inspirowanych Chanel. Jak dla mnie odjazd! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zakupy w Szwecji, Norwegii, Danii i Finlandii
Ja generalnie obkupuje sie w HM i Vero Moda, zawsze cos sobie tam znajde. Lindexu nie lubie, bo uwazam, ze ich ciuchy sa za drogie na ta marna jakosc, juz nie raz sie przejechalam, ale lubie ich bielizne, szczegolnie te promocje kup 3 w cenie 2, podobnie w KappAhl. Lubie jeszcze JC. Do Gina Tricot zagladam czesto, ale jakos jeszcze nic nie kupilam, chociaz maja ciekawe ubrania na co dzien, w sumie zawsze znajde cos podobnego w HM. A z netowych lubie poogladac nelly.com. Czasami fajne promocje maja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
ja lindexu też nie lubie. ten w mojej mieścinie to nawet nie ten przedział wiekowy, raczej 35+. Podejrzewam, że zamawiają minimum, na co jest lokalny popyt, bo lindex w Gävle ma już trochę lepszy wybór, mimo to nadal nudny. Lubię tylko lindexowe i åhlensowe skarpetki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Witam Was ;-)
Ja dopiero rozpoczęłam swoja przygodę ze Skandynawią ale juz udało zaznać szaleństw zakupowych ;-) Moje preferencje: H&M, Vero Moda, Cubus (the best) - akurat mam to w "swoim"centrum handlowym. Dużo słyszałam o tym Linuxie, jak bede bardziej poinformowana to cos napiszę ;-) Jesli chodzi o stronki to znam tylko 1 i nic stamtąd nie zamawiałam, znajoma mówiła mi, że ciuchy nie są najlepszej jakości www.ellos.no Pozdrawiam! ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- ale gafa Lindex a nie Linux hehe ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja rowniez kupuje w H&M,New Yorker. Mieszkam w miescinie gdzie zycie raczej powolii plynie-nic sie nie dzije nie wazne jak wygladasz i jak jestes ubrana.Ludzie w Danii po prostu nie zwracaja na to uwagi
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Odświeżam wątek.
Czy któraś z Was widziała w jakimś sklepie fajne jeansy rurki? Nie wiem, czy mam szukać w moim miasteczku, czy się wybrać do większego na zakupy. może maja coś w H&M, vero modzie, ginie tricot albo w cubusie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
W cubusie zawsze cos maja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
99kr
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale z drugiej strony niektóre dunki fajnie się ubierają ![]() Ja kupuję w H&M, Vero Moda, Vila.. w marcu w mojej okolicy mają otworzyć Gina Tricot - myślę że tam tez się będę zaopatrywać.. ![]() Szkoda że nie mam tu Cubusa lub KappAhl'a ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja ostatnio fajne ciemne, obcisle rurki kupilam w Vero Modzie, nie pamietam za ile, ale cos ponad 200. Maja tez ciekawe legginsy jeansowe, mam jasny i ciemny jeans, nie polecam tylko ciemnych, bo sie spraly, ale jasne sie trzymaja ladnie i przyzwoicie udaja rurki.
Jak u was w HM dziewczyny? Na stronie shop online widze fajne ciuchy, a w sklepach nic nie ma. Weszly u was nowe kolekcje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja lubię dotknąć, bo te materiały sa na prawde różne.. no i nie mówiąc o przymierzeniu... ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio w Cubusie na przecenie kupilam fajne spodnie az za 40 koron
![]() ![]() Co do zamawiania ubran przez internet - jesli chodzi o norweskie sklepy internetowe i nie tylko, bym bardzo uwazala - tu rozmiarowka jest zupelnie inna niz w Polsce i dla przykladu niektore ubrania w rozmiarze S sa dla mnie duze kiedy to w Polsce o S moglam pomazyc ![]() ![]() ![]() ![]() Moje faworyty to H&M, Cubus, Vero Moda, Be Young czasem w BikBok znajdzie sie jakis sweciorek lub kurtaleczka - ale ten sklep polecam mlodszym pania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Zamowilam sobie ostatnio katalog La redoute.. fajne ciuszki ale drogie.. musze kupic fajne bikini x 2 wiec chyba skusze sie na ellos bo jest o wiele tanszy chyba ze cos znajde w sklepach taniego..
W tamata sobote kupilam sobie fajne ciuszki w Cubusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
troche mnie zadziwiłyście.. mam tone rzeczy z lindexa, kupuje chyba z 10 lat w lindexie, fakt że nie na jakieś szczególne okazje, bardziej wygodne na wycieczki, do ogrodu i do domu, ale nigdy nie powiedziałabym złego słowa na jakość...:/
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
W zeszłym tygodniu kupiłam Jeggingsy w lindexie, przecenione z 2 stów na 130 i one są dobrej jakościi. Problem, ze mimo rozmiaru M (a ja noszę 40) trochę spadają z 4 literek. Zauważyłam, że lindex ma ogromne ciuchy, kupiłam też tunikę w rozmiarze S i ona też jest taka jakaś luźna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
no, tak- ostatnio dla mnie to na rękę, bo waga mi skoczyła, ale jakby sie zastanowić, to te 10 lat temu byłam chuda jak patyk i też mi sie podobały u nich rzeczy.. lindex swego czasu miał cudne sukienki w stylu folk, które potem spłynęły do indyjskich sklepów w polsce, nawet sie na dwie natknęłam jakimś cudem
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Jakos Lindxa nie jest zla, gorzej z Cubusem - kilka pran i sweterki traca kolor, doslownie plowieja. Koszule sa ok ale duza czesc nie ma ciekawje jakosci. ja w Lindexie lubie bielizne i bizuterie. W Kapphalu tez. Jutro bede w Forde wiec moze sobie na zakupy skocze - nareszcie hehe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
w kappahlu niezawodne są jeansy.. są idealne jak dla mnie..wszystkie możliwe kroje.. jestem im wierna od 7 lat..no i najlepszy jest klimat wyprzedaży w kappahlu.. zdarza mi sie jechac z godzine do skarholmen w tym czasie, bo wtedy najlepiej sie kupuje..istny sajgon
![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
spodni z kapphala jeszcze nie probowalam - mam swoje ulubione typy z Polandii, tu takowe kosztuja krocie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Bylam dzis w Sztokholmie i ogladalam w Åhlénsie wiosenne buty od Guess
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
ciekawa jestem, jaka jest różnica asortymentowa w cubusie, kappahlu itd między szwecją i norwegią..
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Ja mogę porównać jedynie Szwecję z Polską i wychodzi na to, ze asortyment jest bardzo podobny. Myślę, że nie powinno być większych różnic między Szwecją a Norwegią.
Widzę natomiast sporą różnicę w asortymencie Kapp Ahla porównując małe mieściny z dużymi. A duńska Vila w Polsce uchodzi za markę francuską ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to, co dziś jest modne i nowe w stockholmie, do polski wejdzie za rok..nie wiem, czemu tak jest z kappahlem u mnie jest tak, że mam swoje dwa ulubione i tam sie czuje najlepiej i masz racje, że jest różnica.. to samo z małymi oddziałamni ahlensa..chociaż jeden w farsta centrum ma takie rzeczy,których w żadnym innym oddziale nie ma.. czasami można tam upolować cudne gadżety- markowe breloki, portfele, kosmetyki .. nie wiem, czemu tam te rzeczy mają, a gdzie indziej nie.. jakiś zrzut czy co...
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
oj, nie stereotyp... jest tak, a przynajmniej te rzeczy,które mi sie podobają, a są w jakiś sposób nowe jeśli chodzi o krój..myślałam, że z biegiem lat to sie jakoś zrówna, ale nie.. buty, spodnie.. wzory na bluzkach..
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Szczerze to w Szweckim sklepie z ubraniami bylam tylko raz i byla roznica, ale dotyczyla ona chyba tego ze to bylo duze miasto a u nas asortyment wsiowy - jak to juz ktos zauwazyl. Co do H&M w Polsce i tutaj to w Polsce wychodzi ta zabawa drogo i maja same stare szmaty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
![]() chciałabym złożyć sobie zamówienie na H&M online, ale nie przyjmuje mojej polskiej karty kredytowej... muszę mieć norweską? Chodzi oczywiście o H&M norweski ![]()
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Witajcie!
Pociągnę trochę watek, ponieważ wybieram się do Szwecji w okolicach stycznia-lutego. Chciałabym się dowiedzieć czy jest to dobry okres na wyjazd w celach nie tylko zwiedzania ale również zakupowych (wyprzedaże!!!). Czy któraś z Was ma już jakieś wyprzedażowe doświadczenia i mogłaby coś poradzic? Pozdrawiam ciepło! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Meg22 w Polsce sa karty platnicze i karty debetowe - te debetowe powinny miec z tylu trzycyfrowy numer kontrolny i wtedy mozesz placic za zakupy przez internet. Jezeli masz platnicza to dupa jasiu ni da rady - niestety te karty sa najbardziej popularne w Pl. W Norwegii satndardowo dostaje sie karte debetowa Visa i takie male ustrojstwo jak kalkulator ktory podaje jednorazowy kod pin dostepu do banku. ja pamietam ze w Polsce to sie dostawalo taka karte zdrapke z tymi kodami
![]() Rybcia nie wiem jak w Szwecji ale w Norwegii wyprzedaze zaczynaja sie 27 grudnia i wtedy jest szal i mega kolejki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.