|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Szukam zapachu-męskie orienty
Szukam propozycji dla mężczyzny, typ dojrzały , lubuje się w opium EDT, ostatnio spodobał mu się Guerlain Heritage, te wybory sugerują, że lubi orienty. Bardzo proszę o pomoc w wytypowaniu zapachów, muszę coś kupić na prezent i nic mi się nie podoba, obwąchałam całą sephorę, wszystko do siebie podobne jakieś takie płaskie ale może coś przeoczyłam. Nie wykluczam niszy,ale tu będę miała czasowy problem z przetestowaniem. I kwestia ceny oczywiście bez szaleństw
![]() Będę wdzięczna za pomoc, pozdrawiam |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam zapachu-męskie orienty
hugo Boss selection?
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Jeżeli orient męski to L air du desert marocain, pozycja z niszy, ale jak jesteś z wawy to można testować stacjonarnie
Jest również wariacja Opium, Poesie de Chine, bardzo do niego podobny, lecz tylko na allegro lub w perfumeriach internetowych, swoją drogą Opium to kawał dobrego zapachu Może warto w prezencie zrobić zapas...
Edytowane przez lolekjarek Czas edycji: 2013-01-07 o 23:40 |
|
|
|
|
#4 |
|
BAN stały
|
Moje typy, tak na szybko (tylko mainstream):
- L'Instant Guerlain (oraz L'Instant Eau Extreme) - La Nuit de l'Homme YSL - Jaipur Homme Boucheron - klasyczne Gucci pour homme - Terre d'Hermes - Rochas Man ("stożek") - London Men Burberry - Must de Cartier ph (a w szczególności wersja Essence) - Attitude Extreme Armani - Michael Men (M. Kors) - Body Kouros YSL - Desire Dunhill - Pi Givenchy - A*Men (i jego edycje) - Euphoria Intense/Contradiction CK - Cerruti 1881 Black - Arpege ph Lanvin - Allure ph - Dior Homme Intense - M7 Oud Absolu YSL - Very Valentino - Ted Lapidus pour lui - Roma Uomo Laura Biagiotti - Escada Magnetism - Versace Man - Presence/Individuel Mont Blanc - Jacomo Rouge - Le Male JPG - Armani Code/Code Ultimate - Devotion Gabriela Sabatini - Midnight in Paris VC&A - Play Intense Givenchy - Hypnose Lancome - Prada Amber |
|
|
|
|
#5 |
|
spin doctor
|
Zdecydowanie CK Obsession-cudowny, męski orient i do tego w przyzwoitej cenie
|
|
#6 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
horyzontów zapachowych i chcę się z niego wywiązać
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Ja bym jeszcze dorzucila Encre Noir Lalique. Bardzo pociagajace, mrrr
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dorzucę od siebie:
-Hermes Equipage -Hermes Rocabar -Hermes Bel Ami
---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki, Rocabar ma tylko jedną opinię na wizażu ale jest w miarę dostępny więc chętnie sparwdzę
![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Może moje testy były zbyt pobieżne, ale dla mnie był jakiś za zimny, za wilgotny |
|
|
|
|
#11 | |
|
BAN stały
|
Popieram, zapach genialny wprost
Cytat:
![]() Początkowo wpisałem je na swoją listę, ale ostatecznie usunąłem, bo nijak mi do pojęcia "orient" nie pasują niestety |
|
|
|
|
|
#12 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Mysle ze ja sie zasugerowalam bardziej opisem przyszlego 'uzywacza' |
||
|
|
|
|
#13 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zimno, mokre, ziemiste, wręcz bagniste, z orientem nijak sie nie kojarzy, przynajmniej mi |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
wielka trójca od Hermes (Rocabrar, Bel Ami, Equipage) to taki orient, że omal z krzesła nie spadłam
![]() Natomiast jeśli osobnik lubi Heritage Guerlain (dobry gust ma ), to polecam mu gorąco Habit Rouge Guerlain, najlepiej stary oczywiście . Podpisuję się pod Boucheron Jaipur obyma rencamy, dorzucam Lutków wszelkiej maści (w Dougalasach) - Chergui, Amber Soultan, Fumerie Turque. Tom Ford Tobacco Vanille, ale to juz na granicy szaleństw
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli bardzo lubi opium edt, to polecam kupić wersję edp
|
|
|
|
|
#16 |
|
BAN stały
|
Wszystkim święcie oburzonym moją (subiektywną jak najbardziej) listą chciałbym tylko wspomnieć, że wybierając powyższe perfumy nie kierowałem się sensu stricto hasłem "orient" (który to też nie jest pojęciem jednorodnym), a raczej osobistym "odbiorem" w/w zapachów, ich wpasowaniem się poniekąd w ten nurt (stąd gourmand'owy A*Men i Rochas Man, Le Male z kategorii fougere-ulepnej czy też balsamiczno-kamforowy Body Kouros). Peace!
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Lista jest dla mnie nieocenioną pomocą, zamówiłam już w sieci kilka próbek, a w weekend zaatakuję Douglasa ![]() Must Cartiera ma w sieci świetne recenzje, z cartierem nigdy nie było mi po drodze, a już z męskim to w ogóle, ma ktoś jakieś doświadczenie z tym zapachem? |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Za propozycję dziękuję,ale nie będę się miała czym odwdzięczyć
|
|
|
|
|
|
#20 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak btw jeszcze - Opium ph to mój nr 1 od lat wielu, mam więc nadzieję, że cokolwiek wybierzesz, okazałem się choć trochę pomocny
|
||||
|
|
|
|
#21 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Po prostu inaczej widzimy ten orient Pisssssss
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
Hej, wracam z relacją po weekendowym napadzie na douglasa...więc must cartiera....no nic nie czuję-test bloterkowy i nadgarstkowy-...jakaś gładkość niczym się nie wyróżniająca...mój nos nie reaguje na ten zapach...nie wiem sama...zamówiłam próbkę i zrobię jeszcze większe testy ale póki co jest dla mnie słabo zauważalny.
Masa innych testów... e tam e tam.... YSL M7 OA mały dzikusek-fajny
|
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
Relacji ciąg dalszy...wielbiony i kultowy Gucci ph....o matko i córko...toż to ksiądz proboszcz jak się patrzy...zdecydowanie nie
....Drugie podejście do must Cartiera...dalej nic mi nie robi, ładny, bardzo poprawny, nic w nim nie porywa...taki czwórkowy uczeń,ale może mam za duże oczekiwania...?...co dalej ...co dalej....? |
|
|
|
|
#25 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;38660538]Gucci Envy PH lub Rasasi Tasmeem Man znasz?[/QUOTE]
Envy nie znam...ale zapoznałam się z cenami na all i nie wiem czy chce poznać Rasasi...poczytam...Na perfumforum poczytałam o habit rouge i z opisów...podoba mi się
|
|
|
|
|
#27 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak, wiem, trochę przekręciłem ![]() Cytat:
![]() Nie wiem, może się wymień z kimś próbkami ![]() Cytat:
Ale nie ma co płakać, nie zawsze EDP oznacza coś lepszego od EDT
|
||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:52.

. Za propozycję dziękuję,ale nie będę się miała czym odwdzięczyć