|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Całkiem nowa Monika Brodka!
Widzę, że nie ma takiego wątku więc zakładam
![]() Co myślicie o nowej Monice Brodce? Chodzi mi o jej nowy, alternatywny styl? Płytą "Granda" jestem osobiście całkowicie oczarowana, wkrótce mam nadzieje wybiorę się po następną ![]() Jakie są wasze odczucia? Był ktoś może na jakimś jej występie? Szukam zakochanej, bratniej duszy ![]()
Ćwiczę tyłek i motywację: http://rozowydres.blogspot.com/ Jillian Shred: Level 1: 10 /10 ![]() ![]() Edytowane przez HarajukuChilli Czas edycji: 2012-06-04 o 14:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Strzelaj lub emigruj!
|
Dot.: Całkiem nowa Monika Brodka!
Też kocham nową Brodkę
![]() Jest to jedyny polski wykonawca, którego muzyki absolutnie się nie wstydzę ![]() I choć "Granda" we wrześniu będzie miała już 2 lata, to wiecznie jej słucham ![]() Jest to jedna z niewielu płyt, na których NIE ma słabej piosenki. Niestety w większości przypadków kupujemy płytę wykonawcy i okazuje się, że tylko singiel promowany w radiu jest fajny, a reszta to jakiś shit ![]() Tutaj jest zupełnie inaczej. Co kolejna piosenka, to lepsza ![]() Słucham każdego dnia. BTW. Brodka ma nowa piosenkę "Varsovie" też cudowna ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Te uwielbiam Brodkę! Byłam na jej koncercie w krakowskiej Rotundzie podczas trasy Grandy i było BOSKO!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
ja też, ja też, ja też kocham Brodkę !
![]() uwielbiam jej płytę "Granda", choć kupiłam ją dopiero rok temu ![]() na jej koncercie niestety nie miałam przyjemności być ![]() a kiedy wychodzi nowa płyta? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja ją lubiłam podpatrywać jeszcze sprzed czasu Grandy, bardzo podobał i nadal podoba mi się jej styl. Jest taka śliczna, dziewczęca. A Grandą mnie kupiła totalnie. Chociaż ta nowa płyta też zapowiada się dobrze, teledysk do Varsovie jest naprawdę ujmujący
![]()
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Bardzo się ciesze że tyle nas jest!!
![]() ![]() undone, również szaleję za teledyskiem ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Uwielbiam jej eklektywny, bardzo etno styl. Jest idealnym przykładem, że nie trzeba nosić za☠☠☠iście drogich ciuchów i nie trzeba być na każdej okładce tabloidu, żeby być kimś znaczącym, zauważanym i mieć styl.
Jej płyta Granda to coś, co wspaniałego. ![]()
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Również uwielbiam Brodkę
![]() ![]() Byłam 3 razy na jej koncercie, w tym na już sławnym openerze, gdzie wysiadł prąd i to tylko umacnia mnie w przekonaniu, że dziewczyna jest niesamowita. Myślę, że tu nie można mówić o "nowej" Brodce, co w końcu o Brodce samej w sobie. Musiała przez pewien czas tańczyć jak jej zagrają, szukać siebie w tym wszystkim, by w końcu móc sobie pozwolić na pokazanie swojej prawdziwej strony. Dzięki Bogu!
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Uwielbiam płytę Granda naszej Brodki. Pierwsza płyta, która zakupiłam w swoim życiu to była płyta Brodki. I nie żałuje. Każda piosenka ma coś w sobie. Jest zachwycona jej stylem.
![]() Na pewno znalazła we mnie fankę. I jeśli kolejna płyta będzie taka sama, to znaczy taka dobra, to na pewno odniesie jeszcze większy sukces, czego z całego serca jej życzę.
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
bardzo dobra plyta. fajne piosenki i na sluchawki i do auta.
tylko jeden minus - spiewa po francusku jedna piosenke? nie znam tytulu ale niezbyt jej to wyszlo.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Pozwólcie, że i ja się wypowiem ...
![]() Monika Brodka jest dla mnie wulkanem! Kiedy posłucha się np. Grandy czy KO to ... daje porządnego kopa ![]() Muzyka i wokal na najwyższym poziomie. Szczyt perfekcji. Zero "kopiuj - wklej". To, co w niej uwielbiam to zdecydowanie autentyczność. Nikogo nie naśladuje, ma swój styl i jest w nim fenomenalna. Szalenie inspirująca, piękna, seksowna, mądra, a przy tym skromna. Mój numer 1 wśród polskich piosenkarek. PS: Nie wiem czy wiecie, że Monikę Brodkę okrzyknięto 3. najseksowniejszą (chyba) piosenkarką wyłowioną w talent show na świecie? Ogromne brawa. ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Totalnie inspirująca.
Brodka to mój numer 1 wśród polskich artystów. ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Dołączam do fanów Moniki, naprawdę jestem pod wrażeniem tego, jaką przemianę przeszła i jak bardzo się zmieniła od czasów swojego debiutu. Kojarzę ją jako drobną, nieco zagubioną dziewczynę a teraz co? Prawdziwy wulkan energii z własnym, oryginalnym stylem i ogromnym talentem!
![]() W porównaniu do innych wokalistek na polskiej scenie muzycznej jest prawdziwą gwiazdą, jedyną, która według mnie naprawdę zasługuje na uznanie i robi coś ciekawego a nie tylko komercję nastawioną na zachwyty w radiu i stacjach pokroju Viva. Ja również, zarówno remix jak i zwykłą wersję. Niecierpliwie czekam na nową płytę ![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
świetna jest. uwielbiam Monikę
![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Granda do dzisiaj w u mnie w samochodzie pogrywa dość często !
"Jaaaadę miastem szybciej niż się da. Dynda głową sztuczny pies." ![]() Powoli pojawiają się Polskie kobietki z płytami na poziomie - lubię też Julię Marcell - kto nie zna to polecam. Edytowane przez Jestem chlopak Czas edycji: 2012-11-10 o 20:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Zgadzam się ![]() Brodka jako jedna z nielicznych zajmuje się muzyką i to przez duże 'M' a nie bywaniem na jakichś eventach, nawet gdyby miało być to 'otwarcie koperty' ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Dołączam do funclub'u
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
W Polsce jest wiele młodych, utalentowanych artystów, niestety tylko Brodka ociera się zarówno o muzykę alternatywną, jak i mainstreamową. A to zapewne zawdzięcza Idolowi i swoich bardzo nieciekawych piosenkach z początku jej kariery.
Teraz też ją uwielbiam, bo dziewczyna dojrzała, ale jakby mnie ktoś o nią spytał ponad rok temu, to bym się puknęła w czoło. Pamiętam, jak miała grać koncert w moim niewielkim miasteczku (dawno temu). Nie dość, że się spóźniła półtorej godziny, to jeszcze śpiewała tylko pół. Widownia duża, czy mała - żadnej nie powinno się olewać. Na szczęście, wydaje się, że Brodka już dba o swoją publikę, gra muzykę na poziomie i jest się czym chwalić. Cytat:
Edytowane przez Kurenai Czas edycji: 2012-11-12 o 07:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
no nie osiągnie, bo Brodka była już znanym nazwiskiem w kręgach muzycznych, więc nie musiała jakoś wielce zabiegać o popularność ![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Ćwiczę rozum ![]() IQ: Było:67 Jest:68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122...Cel:151 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Wróciłam właśnie z koncertu Brodki w Krakowie.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.