|
Notka |
|
Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Gorset
Zakładam nowy wątek, ponieważ chciałabym wiedzieć czy któraś z Was szukała gorseciarki albo chodziła w gorsecie przed ślubem.
Przyznam, że rozpatruję taką opcję po wizycie w jednym z salonów sukien ślubnych. Krawcowa długo trzymała mnie w sukience po to żebym wiedziała co mnie czeka na ślubie i weselu. No i tu pytanie czy zdajecie sobie sprawę z tego, że czeka Was cała noc w gorsecie, do którego nie jesteście przyzwyczajone? Czy któraś z Was w ogóle myślała o zakupie/uszyciu gorsetu i "przyzwyczajeniem" się do tego ustrojstwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Gorset
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
kneia a ja Cie rozumie, bo dobrze uszyty gorset potrafi wyszczuplić nas w tali spokojnie od 10-20 cm. I to w takich gorsetach tak na prawdę chodziły nasze prababki. I sukienka która jest dobrze uszyta pod względem gorsetu też niezłe potrafi wyszczuplić. Przekonałam się sama jak mierzyłam taką, ale tylko w jednym salonie były tak idealnie uszyte gorsety.
A co do twego pytania jest duży problem, spytaj się kogoś sporo starszego ze swego miasta. Zazwyczaj te pracownie gorseciarskie są bardzo malutkie i upchnięte gdzieś w podwórkach. W Kielcach na pewno jedna wiem gdzie była ale czy jest, musiałabym zwrócić uwagę. Życzę powodzenia w poszukiwaniach, bo będzie ciężko ale warto kupić wcześniej i się przyzwyczajać ![]()
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak miałam gorset na sobie, nie jeden raz, nie trzeba go niewiadomo jak ściskać, jesli jest dobrze zrobiony, całą noc czułam sie wyśmienicie, nie widzę problemu, jeśli będzie on dobrzez robiony.
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
odświeżę wątek bo potrzebuję porady.
Co sądzicie o takim gorsecie? To chyba nie jest taki typowy ściskający gorset który ma nie wiadomo jak wyszczuplić, mnie chodzi w zasadzie "tylko" o podtrzymanie i lekkie powiększenie biustu. Będę miała suknię która będzie mocno wycięta z tyłu a przód to głęboki dekolt "v" z rękawkami lekko na ramionach. Potrzebuję więc takiej bielizny która przytrzyma mi mój niewielki biust (skromne B) odsłoni plecy i nie będzie miała ramiączek... Myślicie że ten gorset będzie dobry? Może ktoś mial z takim cudem do czynienia? Będę wdzieczna za wskazówki... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Jak to, to nie masz fiszbin ani miseczek w gorsecie sukni?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:51.