|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
mozliwosc usuniecia pieprzykow w usa
panie doktorze
w zwiazku z tym ze mieszkam w dosc slonecznym otoczeniu, moje pieprzyki(plaskie, male i nie tylko) zwiekszaja swoja ilosc, w kazdym razie jest ich coraz wiecej, na szyji i na twarzy...pytanie jest...w jaki sposob moge je usunac by uniknac bliznowcow(ktore juz mam w okolicu piersi po niedolnym usunieciu przez chirurga i nie zaszyciu), mieszkam w usa wiec mam jakas nadzieje ze sa tu lepsze mozliwosci ich usuniecia, wie pan moze jak sobie z nimi poradzic? czy jest mozliwosc usuniecia ich w salonie kosmetycznym?czy kremy na pieprzyki dostepne na rynku amerykanski sa skuteczne? bede wdzieczna za odpowiedz m. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mozliwosc usuniecia pieprzykow w usa
Nie wiem jakie są przepisy w USA, ale w Polsce nie można usuwać znamion w gabinetach kosmetycznych. Zajmują się tym lekarze. Na Pani pytania najlepiej odpowie Pani specjalista chirurg plastyczny.
Mogę tylko dodać, że kremami nie osiagnie pani tego efektu. Poza tym blizny na twarzy goją się bardzo dobrze, natomiast w okolicy mostka prawie zawsze przerastają. |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje bardzo za odpowiedz...jeszcze jedno...jaki sposob usuniecia daje mniejsza mozliwosc blizn?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Wszystko zależy od umiejscowienia, wielkości znamienia oraz znaczenia pod onkologicznym. Z tych powodów bierze sie pod uwagę dwie możliwości: wycięcie chirurgiczne oraz laser.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
a ciekly azot ? mialam usuwane znamiono laserem, mam 3 duze blizny nie zszyto mi ich(niewiem czy powino), inne mialam usuwane chirurgicznie i wyszlo mi zakazenie od szwow, w przeciwienstwie do poprzednych blizn to nie bliznowce a nawet bym powiedziala ze stworzyla sie bardzo plytka( a nawet gleboka) blizna...juz kilka osob myslalo ze ktos mnie postrzeli w plecy...tak to wyglada...planuje usuniecie znamion z twarzy, okolice oczu i policzka ale boje sie a taki rezultat...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.