|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Jakie lo ??... Dla przyszlej nauczycielki....prosze o pomoc![]() ehh... jeszcze jakbyscie mogli mi powiedziec ile taka nauczycielka zarabia w malym miasteczku hmmm;>?? Edytowane przez sylwiao931 Czas edycji: 2010-12-18 o 11:05 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jakie lo ??... Dla przyszlej nauczycielki....prosze o pomoc
najlepiej chyba profil humanistyczny, a później jakiś kierunek pedagogiczny na studiach.
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
heh...w naszym miasteczku jest szkola z elementamu pedagogiczno- psychologicznymi... i czy do takiej powinna uczeszczac liceum?? czy na samo z elementami psychologi???
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
w malym miasteczku nauczycielka zarabia tyle co w duzym bo jej zarobki reguluje karta nauczyciela. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;23848061]wystarczy.
w malym miasteczku nauczycielka zarabia tyle co w duzym bo jej zarobki reguluje karta nauczyciela.[/QUOTE] tyle?? czyli ile?? ona jeszcze zastanawiala sie na policyjnum LO... ale wybilam jej to z glowy gdyz potem bedzie musiala na studia jechac na koniec polski.... czyli uwazaz ze powinna isc do lo z elementami psychologi i pedagogiki??? czy to jej wql coos momoze w osiagnieciu celu?? ona jeszcze chciala zeby isc do lo policyjnego a potem dopiero na psychologie na studia ale to przeciesz nie ma chyba sensu?? ajk myslicie?? |
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Od września będę (mam nadzieję) nauczycielką klas 1-3. Skończyłam liceum profilowane o profiu ekonomiczno-administracyjnym
![]() Nie ma większego znaczenia jakie LO wybierze, bo i tak prawdopodobnie matura z języka polskiego będzie brana najbardziej pod uwagę. A polski to każdy zdaje na maturze ![]() JA miałam jeszcze egzaminy wstępne ale to z muzyki, bo jestem na specjalności kształcenie zintegrowane i nauczanie muzyki ![]() Co do zarobków, nauczyciel stażysta z tego co się orientuje dostaje na rękę ok. 1500, oczywiście później to się zmienia. Serdecznie polecam ten kierunek na UKW w Bydgoszczy ![]() pozdrawiam, Natalia. |
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Ale, ale, wiesz, że po liceum tak czy inaczej musi przecież iść na studia. Sam profil pedagogiczny przecież nie wystarczy.
A kwestia zarobków będzie się zmieniać wraz ze stażem, no ale nie ma co się oszukiwać, na początek coś koło tysiaka w pierwszym roku pracy.
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
wiem wiem przeciesz ze potem musi isc na studia...ale czy jesli pojdzie najpierw do lo policyjnego a potem na studia o profilu wychowania poczatkowego to bedzie mogla zostan nauczycielka??? czu to ze najpierw wybierze policyjne wplynie potem na to zeby zostac nauczycielka???
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
bardz dziekuje za odpowiedz... czyli niech najpierw sobie pojdzie na te policyjne a potem na studia wychowania poczatkowego...mam nadzieje ze jej sie uda osiagnac cel...
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No chyba, że po tym liceum jej się odmieni i będzie zamierzała dalej iśc w tym kierunku i grać np. w serialu Detektywi :P |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
zle mnie zrozumialas...w naszym miescie jest lo policyjne tylko mi chodzilo ze na studia o takim profilu sa na koncu polski... ona bardzo chce isc na te plicyjne ale tak naprawde chce zostac nauczycielka klas poczatkowych....
heh...dodam ze ona sie dobrze uczy i wydaje mi sie ze nie bedzie miala pozniej problemu z dostaniem sie gdziekolwiek...mi tylko chodzi czy jakby poszla najpierw na to policyjne to przy wyborze juz pracy to ze przed studiami poszla na ten wlasnie profil to jej nie obnizy kompetencji??.,., Edytowane przez sylwiao931 Czas edycji: 2010-12-18 o 13:37 |
|
|
|
|
#13 |
|
zawsze mam racje
|
Te wszystkie profile obiecujące jakieś dodatki psychologiczne/dziennikarskie i inne to pic na wodę.
Niech się po prostu dowie jakie przedmioty potrzebne są do dostania się na wymagane do zawodu studia i wybierze profil na to ukierunkowany.
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
no i wlasnie o to mi chodzi.... bo te lo pisza- z elementami psychologi...a tak naprawde z tego co czytalam to tej niby psychologi jest tylko 1 godz tyg.... takze niewiele sie nauczy...a znamy osoby ktore poszly do tego policyjnego i takm jest wiele rozrywek i wql nie jest tak nudno... takze wydaje mi sie osobiscie ze chyba dobrym pomyslem jednak bedzie zeby najpierw poszla do teho plicyjnego a potem na studia o kierunku pedagogicznym....:confuse d:
|
|
|
|
|
#15 |
|
Wtajemniczenie
|
Profil l.o. jest tu bez znaczenia - lepiej wybrać dobre ogólnokształcące niż kiepskie z jakimś profilem. Jak już ktoś napisał - niech sprawdzi, co się zdaje na pedagogikę i pod tym kątem coś wybierze.
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
A ja bym doradzała profil humanistyczny z rozszerzonym językiem polskim, bo liczy się matura, a nie to, czy LO miało jakieś elementy psychologiczno-pedagogiczne. A na większości kierunków pedagogicznych liczy się właśnie język polski ( najlepiej rozszerzony)
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
dobrze sie zapowiada bo akurat z polskiego to ona jest b.dobra... przeciez na tym policyjnym tez ma polski dlatego wydaje mi sie ze chyba doradze jej jednak to rozwiazanie aby najpierw poszla do tego co chce lo- mianowicie policyjne a potem dopiero wybrala kierunek pedagogiczny...
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
A w tym policyjnym mają polski rozszerzony itd?
|
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
tak ma rozszerzony polski...
![]() a wiec co...??? doradzic jej zeby poszla najpierw na ten policyjny a potem na ta pedagogike wczesnoszkolnaa/???..... Edytowane przez sylwiao931 Czas edycji: 2010-12-18 o 16:31 |
|
|
|
|
#20 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
czyli co mam jej powiedziec...??? ona chce isc do tego policyjnego dlatego ze ma tam kolezanke i mowi ze z nauka jest ciezko ale trzeba sie uczyc bardzo bardzo duzo....czesto maja wycieczki wyjazdy,szkolenia itd... chodzi o to ze ona przeciez tam ma:polski matme wos historie itd.... i pytanie jest tylko jedno: czy idac teraz na policyjny nie bedzie miala problemu z dostamiem sie na studia pedagogiczne?? ... jeli dobrze zda mature z przedmiotow ktore brane sa pod uwage na studiach..??
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
Zdecydowanie lepiej by było, gdyby poszła do liceum o profilu humanistycznym.
|
|
|
#23 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
bardzo dziekuje wam za cenne wskazowki....a jesli chodzi czy tam tez poojdzie z kolezanka...? to ona nawet do tego liceum ze zadna znana kolezanka nie idzie... no chyba ze sie okaze ze ktos tez tam idzie no to coz....
|
|
|
|
|
#25 |
|
Przyczajenie
|
Witam, W związku z przeprowadzanymi badaniami do pracy licencjackiej zwracam się z prośbą o wypełnienie ankiety http://ankiety.interaktywnie.com/ankieta/51f6b67a4fe41/ Ankieta dotyczy wpływu bajki na rozwój dziecka w wieku przedszkolnym. Wszystkim, którzy zdecydują się wypełnić ankietę bardzo dziękuję
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.