Jak pomóc koleżance? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-06, 15:52   #1
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Exclamation

Jak pomóc koleżance?

Ten problem mnie zatruwa od jakiegoś czasu, dlatego postanowiłam zasięgnąc Waszej rady, drogie Wizażanki

Mam bliską koleżankę ( nazwijmy ją K.), z którą przyjaźnię się od wielu lat. Kiedy się poznałyśmy, była piękna, zadbana, żywiołowa, szczęśliwa i beztroska. Zawiązała się jakieś 5 lat tamu z takim G.
Związek zaczął się nietypowo - po pół roku spotykania się na imprezach mieli swój pierwszy raz, ona się zakochiwała, a on przez kolejny rok ją ukrywał przed światem, trzymali ten związek w tajemnicy, a ona na to przystawała. W końcu po ok dwóch latach się ujawnili i wkrótce zaszła w ciążę. On jej opłacił aborcję i zostawił samej sobie, az się "wszystko unormuje". Rozstawali się setki tysięcy razy i wracali do siebie z prędkością światła. Są typem włoskiej "rodziny - uwielbiają się kłócic, oboje mają temperamenty. Często jednak jest tak, że ona potrafi wyluzowac., dąży do rozmowy. Niestety, chce też rozmawiac o tym ze mną... Tyle, że ja po ok 4 lat doradzania, wysłuchiwania tych samych problemów i żalów, mam juz serdecznie dosyc. Unikam ich towarzystwa - czasem az wstyd się z nimi pokazac... Unikam też spotkań z nią sam na sam - rozmowa jest monotematyczna... I mało tego, ona wydzwania do mnie zapłakana co tydzien, dwa... Obiecywała, że z nim zerwie, a po paru dniach już się "dogadywali".
Jakiś czas temu nakrzyczałam na nią, zabroniłam do mnie dzwonic zapłakanej, bo nie mogę tego słuchac, patrzec na nią taką nieszczęśliwą, tymbardziej, ze nie stosuje się do moich rad, jest głucha na otoczenie, które rownież jej sugeruje toksycznosc tego związku. Takie krzyki i moja stanowczosc nieco podziałały, na chwile się uspokoiło. wydawali się znów normalną, fajna parą i z moim TŻtem, zdecydowalismy zaprosic ich na wspólny wyjazd wakacyjny.
Niestety.. ona znówu zadzwoniła z płaczem, że się rozstali..Powiedziałam, jak bardzo się z tego cieszę, gratuluję. Zapewniłam, że powinna płakac raczej ze szczęscia. Zgodziłam się z nią spotkac następnego dnia. Jednak ona stweirdziła, że jednak woli się umówic z facetem i jeszcze przedyskutowac decyzję....
Mnie ręce opadły.....

No i przy okazji koleżanka niesamowicie się roztyła..jakies 20 kg? Trudno ją namówic na sport. Dziś wyciągam ja na fitnes, a ona się wykręca pogodą - tak pada i czy nie mogłybysmy raczej pójsc na pizze i piwo? MASAKRA
Dziewczyny, podpowiedzcie mi, jak mogę do niej przemówic jeszcze? Groźby nie działają, racjonalne podejscie do tematu także, może powinnam ją obrażac, zeby poprzez doznanie szoku przejrzała na oczy??
(Np. otwarcie powiedziec, ze rezygnujemy z tżtem wyjazd z nimi, bo chcemy spokoju, a z nimi wstyd się pokazac, mamy dosyc ich wiecznych kłótni. Lub, że bardzo się zapuściła itp, za całe życie poświęci dla tego gnojka..studia też niepotrzebnie robiła, bo zostajac z nim, na nic jej sie nie przydadzą..i takie podobne rzeczy)

Zależy mi na niej, na jej szczęściu. Lubię ją, ale nie mogę patrzec jak się biedna męczy i zatraca na własne życzenie...
Chcę moją fajna koleżankę z powrotem!

(przepraszam, za przydługi post)
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-06, 16:00   #2
muszynianka
Zakorzenienie

Dot.: Jak pomóc koleżance?

Chyba jej się nie da uratować.
Jest uzależniona od tego człowieka... Może jakby chciała popracować z terapeutą, ale ja w takich sytuacjach po prostu zrywam znajomość, nie jestem misjonarzem i nie nawracam ludzi, jej sprawa że zachowuje się głupiutko. Trudno, na prawdę nie warto paprać się w tym bagnie.
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-06, 16:04   #3
TmargoT
Zakorzenienie

pewnie dałobby sie coś zrobić,ale ona musi tego chcieć.
sama jej z tego dołka nie wyciągniesz,a ona zatapia się coraz bardziej.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-06, 16:10   #4
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

Chyba nie da się do niej przemówić... Cierpi na własne życzenie.
Ja bym wprost powiedziała że nie chce z nimi jechać.
gsk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-06, 16:48   #5
201701300922
Konto usunięte

Chyba właśnie powinnaś jej powiedzieć wprost co o tym wszystkim myślisz... Zaboli ją to, ale może przejrzy choć troszkę na oczy?
201701300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-06, 16:53   #6
Jamajka007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Chyba jej się nie da uratować.
Jest uzależniona od tego człowieka... Może jakby chciała popracować z terapeutą, ale ja w takich sytuacjach po prostu zrywam znajomość, nie jestem misjonarzem i nie nawracam ludzi, jej sprawa że zachowuje się głupiutko. Trudno, na prawdę nie warto paprać się w tym bagnie.
Jak to sie nie da? Da się. Jest tylko jeden warunek: ona musi tego chcieć, musi zdać sobie sprawę, że jest uzależniona.. a to niestety nie jest łatwe. Jej rodzina nie ma na nią żadnego wpływu? Może razem coś zdziałacie?

"Każdy popełnia głupstwa, kiedy jest nieszczęśliwy.."

Jamajka007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-06, 20:06   #7
13_minut
Raczkowanie

Dopóki ona nie chce zostać "uratowana" - niewiele możesz zrobić. Podręcznikowa, toksyczna miłość (choć żadnego podręcznika nie czytałam na ten temat )
No... a miłość jest właśnie taka: czyli ślepa i często głupia. Bo serce jest uparte jak osioł.
13_minut jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-06, 20:15   #8
masmeli
Wtajemniczenie

Jeżeli sama nie będzie tego chciała to nic z tego, nie pomożesz jej...

masmeli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-06, 20:23   #9
ammalbinis
Raczkowanie

To okrutna historia!

Wychodzę z założenia, że każdego się da uratować. Ale trzeba zacząć działać i to natychmiast.

Ten jej facet mnie strasznie rozzłościł. Jak mógł w ogóle nakłaniać ją do usunięcia ciąży?! Może jestem jakaś niedzisiejsza, bo dla mnie to nie do pojęcia. Jeżeli ona chciała tego dziecka? I jest paragraf na takiego... nazwijmy go facetem (chociaż w głowie mam setki innych określeń - dużo mniej nadających się do wypowiedzenia na forum). Za nakłanianie do usunięcia ciąży grozi więzienie!

Facet jest ewidentnie toksyczny. I to nie zwyczajnie toksyczny, a wybitnie niezdrowy. Dziewczyna po takim związku może mieć problemy z nerwami, ze zdrowiem. Ale już tego się nie czepiam.

Trzeba jej otworzyć oczy. Prosto z mostu. Ale nie za brutalnie. Szczerze. Ale tak, żeby mogła to przemyśleć, a nie odwrócić się od Ciebie. Wydaje mi się, że ona dużo przeszła. Musisz się z tym udać do psychologa (możesz nawet najpierw sama, żeby doradził profesjonalnie, co zrobić, możliwe, że miał już do czynienia z takimi sprawami), może też do rodziny. I ona także musi pragnąć zmiany swojego życia.

Jak czytam takie historie, to ciarki przebiegają mi po plecach. Strasznie żal mi tej dziewczyny. Naprawdę mi jej strasznie szkoda. Wiele przeszła i wiele jeszcze przed nią. A na wakacje proponuję jechać TYLKO z nią. Bez jej lovelasa.

Trzymam kciuki! Strasznie, strasznie mocno!

Edytowane przez ammalbinis
Czas edycji: 2010-05-06 o 20:26
ammalbinis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-06, 20:45   #10
201710120930
Konto usunięte

Znam takich ludzi ,jak jest źle to absorbują całą swoją osobą wolnego słuchacza,a jak jest dobrze to maja człeka w d.. poważaniu.

Szczerze?..na Twoim miejscu olałabym to na całej linii.
Ukrywał ją ,była z nim w ciąży,zostawił ją samej sobie by się'wszystko unormowało' ,cały czas się kłócą itp ,a ona z nim jest
To powiedz mi szczerze co się musi stać by ona go zostawiła?No co?
Zupa za słona? ..wątpię

Daj se siana i tyle
Ja już bym sobie dała duużo wcześniej.
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-06, 20:45   #11
duszyczka
Raczkowanie

Oj,ta dziewczyna ma wiele do zrobienia ze sobą.Przede wszystkim nie zdaje sobie sprawy co sobie zrobiła usuwając ciążę! Często tak okaleczona psychika daje o sobie bardzo szybko znać-duchowo.Gdzie Ty byłaś,że ją nie powstrzymałaś?!-zwiem takich ludzi nibyprzyjaciele.Ta kobieta prawdopodobie nigdy nie będzie miała już dzieci,nie mówiąc już o aspekcie duchowym-wielu ludzi nie zdaje sobie sprawy z tego,że takim grzechem obciążają też przyszłe pokolenia,a także osoby w okół,bo nigdy nie jest tak,że winna jest tylko ona,także osoby,które się przyczyniły,nie powstrzymały! Przepraszam,ale szlak mnie trafia jak słyszę takie historie,bo ja o swoje dziecko starałam się 3 lata,a ktoś dostaje taki dar,dar macierzyństwa odrazu i bezkarnie zabija swoje niewinne,nienarodzone dziecko.....

Edytowane przez duszyczka
Czas edycji: 2010-05-06 o 20:47
duszyczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-06, 20:51   #12
muszynianka
Zakorzenienie

BOOOOOOŻE ........ nie no zabiła mnie ta wypowiedź
Stary 2010-05-06, 21:31   #13
igratok
Raczkowanie

Cytat:
BOOOOOOŻE ........ nie no zabiła mnie ta wypowiedź
hihiihi, zgadzam się z Tobą w 100% ... a ja głupia myślałam, że żyjemy w miarę cywilizowanym kraju, a tu taki surprise
igratok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-06, 22:57   #14
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Dziękuję wszystkim,za wypowiedzi
Niestety... spotkałam się z z nią dzisiaj i nie potrafiłam byc na nią zła, chociaz chciałam.. Za ostatnie "zerwanie" z facetem obwinia siebie, bo miała PMS więc ona jest winna kłótni itp.. Mówiła tak racjonalnie, a przy tym jest przemiala i naturalna, dlatego ja zgłupiałam.. Z jeden strony baaardzo chciałabym, żeby się rozstali, a z drugiej widze, ze chyba im taki zwiazek pasuje..
Udało mi się ja wyciągnąc na fitnes - jej facet był zachwycony - też stara się, zeby o siebie dbała, ale ona raczej się obraża, gdy słyszy od niego "kochanie, a może się zapiszemy na basen, lub zaczniemy biegac?"
Cytat:
Napisane przez ammalbinis Pokaż wiadomość
To okrutna historia!

Wychodzę z założenia, że każdego się da uratować. Ale trzeba zacząć działać i to natychmiast.

Ten jej facet mnie strasznie rozzłościł. Jak mógł w ogóle nakłaniać ją do usunięcia ciąży?! Może jestem jakaś niedzisiejsza, bo dla mnie to nie do pojęcia. Jeżeli ona chciała tego dziecka? I jest paragraf na takiego... nazwijmy go facetem (chociaż w głowie mam setki innych określeń - dużo mniej nadających się do wypowiedzenia na forum). Za nakłanianie do usunięcia ciąży grozi więzienie!

Facet jest ewidentnie toksyczny. I to nie zwyczajnie toksyczny, a wybitnie niezdrowy. Dziewczyna po takim związku może mieć problemy z nerwami, ze zdrowiem. Ale już tego się nie czepiam.

Trzeba jej otworzyć oczy. Prosto z mostu. Ale nie za brutalnie. Szczerze. Ale tak, żeby mogła to przemyśleć, a nie odwrócić się od Ciebie. Wydaje mi się, że ona dużo przeszła. Musisz się z tym udać do psychologa (możesz nawet najpierw sama, żeby doradził profesjonalnie, co zrobić, możliwe, że miał już do czynienia z takimi sprawami), może też do rodziny. I ona także musi pragnąć zmiany swojego życia.

Jak czytam takie historie, to ciarki przebiegają mi po plecach. Strasznie żal mi tej dziewczyny. Naprawdę mi jej strasznie szkoda. Wiele przeszła i wiele jeszcze przed nią. A na wakacje proponuję jechać TYLKO z nią. Bez jej lovelasa.

Trzymam kciuki! Strasznie, strasznie mocno!
Dzięki jednak do psychologa ona powinna pójśc.. A ja rozmawiając z wami więcej się dowiem Facet jest toksyczny, albo i nie- czasem, są sytuacje, kiedy to ona zachowuje się jak potłuczona.. Rozmawiałam z nią wielokrotnie.. omawiałyśmy wszystko od A do Z...zgadzała się z moją opinia i z nowu do niego biegła po kilku dniach..

Cytat:
Napisane przez ŁAJKA Pokaż wiadomość
Znam takich ludzi ,jak jest źle to absorbują całą swoją osobą wolnego słuchacza,a jak jest dobrze to maja człeka w d.. poważaniu.

Szczerze?..na Twoim miejscu olałabym to na całej linii.
Ukrywał ją ,była z nim w ciąży,zostawił ją samej sobie by się'wszystko unormowało' ,cały czas się kłócą itp ,a ona z nim jest
To powiedz mi szczerze co się musi stać by ona go zostawiła?No co?
Zupa za słona? ..wątpię

Daj se siana i tyle
Ja już bym sobie dała duużo wcześniej.
Nie.. To jest akurat jedyna dziewczyna w moim otoczeniu, która zasługuje na słowo "przyjaciółka". Jest lojalna, pomocna, interesuje się mną i moimi sprawami - i ta działa w obie strony. Dlaczego miałabym olewac bliską mi osobę? Chcę jej pomóc! Jedno ale, to to, że zaczynam na nią czasem krzyczec, wytykac jej błędy, irytuje mnie jej sytuacja.. A nie chcę, żeby straciła we mnie oparcie.. wiem, że go potrzebuje..

A do tego, co musiałoby się stac.. juz nie wiem.. Były takie dwie sytuacje, kiedy bylismy na imprezach, a potem ten jej facet przysyłał mi smsy jak to mnie pragnie i co by ze mną robił... :/ wkurzyłam się, ale postanowiłam nic nie mówic - bo chłopak był wypity itp. Teraz się zastanawiam, czy jej o tym nie powiedziec..

Jednak to i tak na nią nie podziała.. On ma kasę, wybuduje niedługo dom, ją wyśle do pracy w nie swoim zawodzie, lub zrobi jej dzieci, a ona nadal będzie do mnie dzwoniła z płaczem, że on się włóczy po barach, zamiast spedzac z nią czas..
To jest przerazająco smutne - ona sobie zdaje z tego sprawę i się na to godzi!!

Cytat:
Napisane przez duszyczka Pokaż wiadomość
Oj,ta dziewczyna ma wiele do zrobienia ze sobą.Przede wszystkim nie zdaje sobie sprawy co sobie zrobiła usuwając ciążę! Często tak okaleczona psychika daje o sobie bardzo szybko znać-duchowo.Gdzie Ty byłaś,że ją nie powstrzymałaś?!-zwiem takich ludzi nibyprzyjaciele.Ta kobieta prawdopodobie nigdy nie będzie miała już dzieci,nie mówiąc już o aspekcie duchowym-wielu ludzi nie zdaje sobie sprawy z tego,że takim grzechem obciążają też przyszłe pokolenia,a także osoby w okół,bo nigdy nie jest tak,że winna jest tylko ona,także osoby,które się przyczyniły,nie powstrzymały! Przepraszam,ale szlak mnie trafia jak słyszę takie historie,bo ja o swoje dziecko starałam się 3 lata,a ktoś dostaje taki dar,dar macierzyństwa odrazu i bezkarnie zabija swoje niewinne,nienarodzone dziecko.....
A co ja miałam do powiedzenia? Jak myślisz? Czy dziewczyna ślepo zakochana prędzej posłucha swojego faceta, czy przyjaciółki?
Faceta niestety.. Odradzałam jej, ale w efekcie byłam przy niej i ją wspierałam... stało się..
I doskonale Cię rozumiem... też oddałabym wszystko, żeby zajsc w ciązę, a tu sobie kolejne koleżanki wpadaja nagle..

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Jamajka007 Pokaż wiadomość
Jak to sie nie da? Da się. Jest tylko jeden warunek: ona musi tego chcieć, musi zdać sobie sprawę, że jest uzależniona.. a to niestety nie jest łatwe. Jej rodzina nie ma na nią żadnego wpływu? Może razem coś zdziałacie?
Ona chce pomocy jak przez niego płacze -a kilka dni później juz jest wszystko wspaniale miedzy nimi... Jej rodziana się nie wtrąca - mysli, że pokłóca sie i im przejdzie...

Ja rozumiem kłotnie, problemy w związku, nieporozumienia..ale nie nie non stop!

Najprościej to zobrazuję przytaczając naszą rozmowę. Ja nie mam o czym opowiadac, bo w moim związku jest świetnie - a jak są kłótnie, to o pierdoły, nie ma co rozdrabniac. A ona tylko problemy, dywagacje, ciągle ma "coś nowego" do powiedzenia.

Nadal nie wiem, jak im powiedziec o tych wakacjach.. teraz jak się "pogodzili" to mi głupio... chyba, że zaczekam tydzien, dwa, aż się skłócą
Stary 2010-05-06, 23:01   #15
gigibooom
Raczkowanie

hmm a może by tak od drugiej strony. Facetowi widocznie nie zależy na dziewczynie i skoro tyle razy chciał ją zostawić, to może byś właśnie z nim porozmawiała i wytłumaczyła że trwanie w takim związku nie ma sensu. Może by zrozumiał i w końcu z nią definitywnie zerwał, co wyszło by obojgu na dobre.
gigibooom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-07, 08:44   #16
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gigibooom Pokaż wiadomość
hmm a może by tak od drugiej strony. Facetowi widocznie nie zależy na dziewczynie i skoro tyle razy chciał ją zostawić, to może byś właśnie z nim porozmawiała i wytłumaczyła że trwanie w takim związku nie ma sensu. Może by zrozumiał i w końcu z nią definitywnie zerwał, co wyszło by obojgu na dobre.
Też próbowałam - i zrywali, a potem wracali do siebie..

Tracę wiarę, że cos się zmieni..Bo podejrzewam, że nawet jeśli stanie się coś jeszcze gorszego (chociaż nie wiem co moze byc gorsze od aborcji...) to oni i tak do siebie wrócą.

Teraz mówi, że zaczyna ją irytowac ten jej facet, zobojętniał jej - ale już nie wiem, czy mówi prawdę, czy żeby nie wyjśc przede mną na kretynkę..
Stary 2010-05-07, 12:12   #17
muszynianka
Zakorzenienie

Nie da się wyrwać tej dziewczyny z objęć tego psychola. Ona nawet nie chce.
Stary 2010-05-07, 13:54   #18
ammalbinis
Raczkowanie

Cytat:
Tracę wiarę, że cos się zmieni..Bo podejrzewam, że nawet jeśli stanie się coś jeszcze gorszego (chociaż nie wiem co moze byc gorsze od aborcji...) to oni i tak do siebie wrócą.
Cytat:
Rozmawiałam z nią wielokrotnie.. omawiałyśmy wszystko od A do Z...zgadzała się z moją opinia i z nowu do niego biegła po kilku dniach..
To dowodzi, że ona jest uzależniona, jak już to wiele osób powiedziało. Może to niefortunne porównanie, ale wiele osób, które jest uzależnione od papierosów, alkoholu etc. mówi, że w końcu przestanie, zarzeka się, przysięga, a potem do tego wraca. Uzależnienie zawsze działa w ten sam sposób.

Cytat:
jednak do psychologa ona powinna pójśc.. A ja rozmawiając z wami więcej się dowiem
A może, jakbyś wysłała zapytanie do jakiejś poradni, czy lekarza przez internet? Albo poczytała strony dla osób, które właśnie mają taką toksyczną sytuację? Z tego, co wiem, istnieje coś takiego. Może to by Ci też w jakiś sposób pomogło?

Jak następny raz przyjdzie z płaczem, to od razu idź z nią do psychologa, nie czekaj. Nie na następny dzień, nie za tydzień, nie za miesiąc, nie za rok.

Siły życzę.
ammalbinis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-07, 14:33   #19
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Dokładnie..uzależnienie..
Zaproponowałam jej psychologa, jak dziś napisała smsa, że znowu ma doła. Odpisała, że może własnie powinna pójsc..Ale sama pewnie tego nie zrobi. Posłucham się was, i wezmę ja za rekę i tam zaprowadzę

Dziękuję za wsparcie i wysłuchanie. Ja już nie miałam komu się wygadac, bo jak tylko komuś wspominałam, że ona znowu ma problemy, to nikt nie chciał już o tym słuchac.. A ja sama też nie mam sił..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-07, 14:36   #20
muszynianka
Zakorzenienie

Na forum zawsze znajdzie się ktoś kto cie wysłucha
Stary 2012-12-17, 04:17   #21
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie da się wyrwać tej dziewczyny z objęć tego psychola. Ona nawet nie chce.
Hej, odgrzebałam wątek i postanowiłam napisac jak się sprawy mają na dzień dzisiejszy.

Nadal są razem

Ani zaręczyn, ani ślubu, ani wspólnego mieszkania (a to juz 10 lat razem!).

U psychologa była - raz, nie spodobało jej się.
Powiedziałam jej o smsach (pokazałam nawet) i razem z jej TŻ o nich rozmawialiśmy. Wyszlo na to, że "nic takiego się nie stało"

Jakiś rok temu otwarcie jej powiedziałam, że mam dosyć i chcę ograniczyć kontakt. Zaznaczyłam, że nie chcę słyszeć ani słowa o tym facecie i ich problemach. Podziałało i przez pół roku miałam spokój.
Potem oświadczyła mi, że zerwali i to już na poważnie.
Guzik z tego wyszedł...

Teraz właściwie się z nią nie widuję.

Nie przypuszczałam, że można być aż tak i tak długo zaślepionym, ale cóż, jej wybór. Niech ta historia będzie przestrogą dla tych, które myslą, że ich facet się zmieni i będzie pięknie jak w bajce. I dla tych, które się nie szanują i nie wierzą, że stać je na coś lepszego. STAĆ, tylko trzeba spróbować szukać
Stary 2012-12-17, 08:16   #22
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Facet każe usunąć ciążę, ona to robi i nadal z nim jest-nie wiem jak to skomentować, to znaczy wiem,ale musiałabym użyć bardzo brzydkich słów:/
Nie trać na nią czasu.

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 16:45   #23
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Już nie tracę (przynajmniej ja się uwolniłam z tego toksycznego "związku" )
Stary 2012-12-17, 17:36   #24
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez duszyczka Pokaż wiadomość
'
argument na poziomie "jedz, bo dzieci w Afryce nie mają"
Stary 2012-12-17, 19:05   #25
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiciakasia Pokaż wiadomość
'
argument na poziomie "jedz, bo dzieci w Afryce nie mają"
Dokładnie.. To była jej decyzja. Rozmawiałam z nią, ale dowiedziałam się, że to już postanowione w chwili gdy zażyła te tabletki wczesnoporonne.. Mogłam tylko ją wspierać.

Smutne jest to, że teraz jest gotowa na dziecko, ale nadal nie ma oparcia/stabilnej sytuacji w związku.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości