|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Koralowy róż i pomadka ;)
Witajcie dziewczyny
mam takie trochę nietypowe pytanie :P chodzi mi o to, że od jakiegoś czasu szukam pomadki i różu w podobnym kolorze, chyba jest to koral, ale dołączam zdjęcie o jaki kolor mi chodzi, może któraś z was ma kosmetyki w tym kolorze i mogłaby mi podac nazwę i odcień to by mi ułatwiło sprawę bo sama znaleźc nie mogę![]()
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Koralowy róż i pomadka ;)
na tym blogu znajdziesz swatche mnóstwa pomadek i błyszczyków. Poszukaj a na pewno znajdziesz interesujący Cię kolor
![]() www.beautyswatch.com np. ten http://www.beautyswatch.com/2010/05/...pink-pout.html albo ten http://www.beautyswatch.com/2010/05/...ollection.html i ten jeszcze http://www.beautyswatch.com/2010/05/...-lipstick.html jeśli chodzi o róż to poszukaj w Bourjois Edytowane przez 201606210931 Czas edycji: 2010-06-06 o 10:07 |
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
to nie jest koral, tylko cieplejszy odcień różowego
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Hypokryzja, dzięki akurat mam w mieście revlona podejdę zobaczę ten kolor bo wydaje się byc fajny
![]() KNK a jak wygląda koral? W każdym bądź razie podobałby mi się makijarz z takim różem na policzkach i pomadką na ustach
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
koral to taki bardziej łososiowy kolor, wpadajacy w oranż
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
Zdecydowanie Revlon z serii Matte, kolor PINK POUT.
Delikatny przygaszony, nienachalny piękny róż. |
|
|
|
|
#7 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nic z pomadek nie wpada mi do głowy, ale podobny kolor ma w błyszczyku Mary Kay kolor Melon Sorbet, kremowy bez drobinek czy perły, nawet niezłe kryjący jak na błyszczyk, w opakowaniu wydaje sie bardziej morelowy, ana ustach wychodzi taki ciepły świeży różyk - nie jest dokładnie jak ten kolor powyżej ale juz dość blisko
![]() Edytowane przez KNK Czas edycji: 2010-06-07 o 18:00 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
M.in. Art Deco i Inglot mają takie róże. A pomadek takowych nie widziałam,albo nie kojarzę na ten moment.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Odświeżam wątek. Poszukuję pomadki w odcieniu koralowym. Chodzi mi o kolor, który nadawałby się na codzień raczej ze średniej półki. Załączam zdjęcie z temptalii jako ilustrację, o co mniej więcej chodzi
. Interesują mnie kolory 16, 17, 18, 20, 21. Jeżeli znacie róż w podobnym odcieniu, będę również wdzięczna za polecenie.
...it's about practice. Edytowane przez lemka Czas edycji: 2010-08-22 o 23:52 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Ci za propozycję. Sprawdzę przy najbliższej wizycie w drogerii, a czy te pomadki nie wysuszają ust? Ja mam często podsuszone usta, więc wolałabym jakąś nawilżającą pomadkę.
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, to niedobrze. Muszę koniecznie poszukać w szminkach Rimmela i Maybelline. Tylko testery często puste są i ciężko za jednym razem sprawdzić wszystko.
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
up
dziewczyny szukam ladnego ciemnego koralu na usta. Nie mam za dużo kasy na niego wiec 15 zl to max na nią. macie swoje typy?
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Gdybyś dodała zdjęcie o jaki kolor dokładnie Ci chodzi, łatwiej byłoby doradzić. Za 15 złoty nie przychodzi mi do głowy nic innego jak Golden Rose, który ma w swojej kolekcji mnóstwo kolorów i to wiele takich niespotykanych
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Takiego kolory mniej wiecej. Macie dziewczyny jakies pomysły?
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to są dwa różne kolory
. Pierwszy jest chłodną czerwienią a drugi wpada w pomarańczowy i bliżej mu do koralowego. Ja niestety nie podam dokładnych propozycji, bo jedyny odcień podobny do drugiego zdjęcia, jaki mam to Kobo Orange. Jeszcze Inglot chyba 816, ale te pomadki ponoć wysuszają usta.
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj kupiłam niedrogą pomadkę miss sporty w odcieniu 053 kolor bardzo zbliżony to tego na drugim zdjęciu kosztowała niecałe 10 zł,radzę zajrzeć do vipery i możę poszukać czegoś na allegro
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.

mam takie trochę nietypowe pytanie :P chodzi mi o to, że od jakiegoś czasu szukam pomadki i różu w podobnym kolorze, chyba jest to koral, ale dołączam zdjęcie o jaki kolor mi chodzi, może któraś z was ma kosmetyki w tym kolorze i mogłaby mi podac nazwę i odcień to by mi ułatwiło sprawę bo sama znaleźc nie mogę

a jak wygląda koral? W każdym bądź razie podobałby mi się makijarz z takim różem na policzkach i pomadką na ustach 

. Pierwszy jest chłodną czerwienią a drugi wpada w pomarańczowy i bliżej mu do koralowego. Ja niestety nie podam dokładnych propozycji, bo jedyny odcień podobny do drugiego zdjęcia, jaki mam to Kobo Orange. Jeszcze Inglot chyba 816, ale te pomadki ponoć wysuszają usta.