|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() pomoc w treningu :)
Witam wszystkie Wizażanki!
Piszę z wielką nadzieją, że mi pomożecie. Otóż postanowiłam zabrać się za swoje ciało, którego od zawsze nie cierpię. Mam 17 lat, 170 cm wzrostu i aż 72 kg... Chciałabym schudnąć ok.10 kg. Nie jest to oczywiście jakaś ścisła reguła. Rozmiar "góry" noszę M, lecz większość ubrań mam dużo większych, ponieważ lubię luźne rzeczy. "Dół" mam rozmiaru XL, lub 42 jak kto woli :P I to jest właśnie mój największy "problem". Uda, których nie cierpię. Tyłek wielkości szafy 3 drzwiowej ![]() Wiem, że na forum jest mnóstwo wątków na temat układania diety, oraz treningu, ale jakoś nie trafiają one do mnie, być może dlatego, że nie tyczą się konkretnie mnie. Trenuję jazdę konną, dużo osób uważa, że przez to mam takie uda.. ale patrząc na zdjęcia sprzed roku mam wrażenie, ze były one mniejsze, a ja jednak przytyłam od tego czasu. Nie biegam(ale może się to zmienić ![]() Bardzo proszę o pomoc w kwestii treningu, który jak na razie zamierzam wykonywać w domu, z powodu braku kasy na siłownie. ![]() Jakieś wskazówki dotyczące diety także mile widziane. ![]() Załączam zdjęcia, które w jakimś stopniu mam nadzieję przybliżą to jak obecnie wyglądam. pozdrawiam serdecznie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: pomoc w treningu :)
Lepsze byłyby zdjęcia samej sylwetki bez takich dziwnych poz i w jakimś skromniejszym ubiorze, wtedy łatwiej oceniać sylwetkę
![]() ![]() Myślę, że przydałyby się informacje o tym, jak jesz teraz, czyli wrzuć swój jadłospis w kalkulator albo ten z artykułów podwieszonych albo z potreningu.pl. I ewentualnie jakie masz możliwości treningowe czasowe i czy dysponujesz jakimś sprzętem w domu lub masz możliwość zapisania się na siłownię.
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Co do zdjęć to trochę się wstydzę
![]() Moja dieta w tym momencie wygląda tragicznie. Obliczyłam kalorie kilku moich przykładowych jadłospisów średnio jest to 4000-4500 kalorii dziennie.. Z grubsza wygląda to tak, że nie jem od jakiś 2 miechów śniadania, bo nie zdążam rano. Pierwszy posiłek jem koło 9- czyli kanapkę, koło 12 następną. Oczywiście zdarzy się(ostatnio nawet dość często) też coś słodkiego pomiędzy tym. Obiady jem różnie, był czas, że jadłam bardzo często w Mcdonalds, ale już tam nie jadam. Obecnie spożywam w domu coś w stylu: gotowana pierś z kurczaka, ryż z jakimś sosem, surówka. Kolacje często jadam późno(wiem, że to błąd), zdarza się nawet koło 21:30. Na kolacje zawsze coś podobnego do śniadania. Owoców jem mało, warzyw też. Często bywam też w restauracjach. A tam zupy, no i klasycznie mięso z frytkami.. Na ćwiczenia mogę poświecić ok.1,5h dziennie. W domu posiadam tylko tak jak pisałam rowerek stacjonarny. Bardzo proszę o pomoc ![]() i z góry dziękuję |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tutaj tłumaczyłam jak to zrobić na potreningu.pl. Ogólnie to póki co za brak porządnych śniadań, słodycze, fast-foody lanie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
o Boże ile roboty ;D
Nie ogarniam tego dziennika, nie mogę go znaleźć. Znalazłam kalkulator kalorii i jestem przerażona. Obliczyłam sobie 3 przykłady: 1. Normalny dzień w szkole- 4876 kcal 2. Nienormalny dzień w szkole z fast-foodami-6731 kcal ![]() 3. Przykładowy dzień na weekendzie-1989 kcal(nie wiem jakim cudem, ale pisałam prawdę ![]() Czy coś jeszcze ? Tak, wiem, że zasługuję na lanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Łatwiej będzie cokolwiek doradzać w tym zakresie mając przed oczami przykładowy jadłospis rozpisany właśnie w którymś kalkulatorze.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Wybacz , że jestem takim nieogarem, ale mam kiepski dzień dzisiaj.
Czyli chodzi o ilość spożywanego białka itd dziennie tak? 1. Normalny dzień w szkole 4876 kcal 104 g białka 325 g tłuszczu 370 g węglowodanów Śniadanie: jasne pieczywo z masłem i pastą z łososia.+ ciasteczka typu LU GO 2 śniadanie: to samo+ Kit Kat Obiad: pierś z kurczaka, ryż, surówka z białej kapusty, z kukurydzą Kolacja: bułka z masłem i polędwicą sopocką, herbata z cukrem 2. Nienormalny dzień w szkole z fast-foodami 6731 kcal 120 g białka 432 g tłuszczu 575 g węglowodanów Śniadanie: 2 suche bułki pszenne z lidla i sok bananowy, Twix 2 śniadanie: pieczywo z masłem i polędwicą sopocką, sok bananowy+czekolada Obiad: McZestaw : czyli McRoyal+ średnie frytki+ średnia Cola Kolacja: bułka z serem żółtym i masłem+woda 3. Przykładowy dzień na weekendzie 1989 kcal 85 g białka 67 g tłuszczu 248 g węglowodanów Śniadanie: jajecznica z szynką, kromka chleba z masłem, herbata Obiad: ziemniaki, schabowy, surówka z białej kapusty+lody Kolacja: parówki Jedynki 2szt+ ketchup+ kromka chleba z masłem+ herbata z cukrem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Coś mi się nie chce wierzyć w te twoje wyliczenia- gdybyś naprawdę tak jadła to zakładając (bardzo poglądowo), że twoje zapotrzebowanie to 2000 kcal, to dziennie było by drugie tyle nadmiaru. 7000 kcal to 1 kg więc po 4 dniach byś była kg grubsza, a po miesiącu jakies 8 kg. A tak raczej nie jest? Te ciastka i batoniki to kilogramami jesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
nie, nie jem kilogramami. Też wydawało mi się to dziwne, ale tak wychodzi z obliczeń tego kalkulatora.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
A wpisywałaś odpowiednie masy? Bo przecież jak jesz opakowanie LU Go (to małe) to tam nie ma 100g tylko np 30, tak samo Kit Kat. Pytam się bo naprawde nie moge uwierzyć w to co czytam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
no starałam się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Gdybyś wypełniła kalkulator ten, który zaproponowałam wyglądałoby to tak przejrzyście, jak w załączniku do tego postu. I można byłoby sporo ocenić.
Co do Twojej rozpiski, mnie też zastanawiają te duże wartości. Poza tym już widać, że sporo rzeczy do odstrzału jest.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:29.