Czy ten związek jest powazny czy nnie ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-04, 16:24   #1
1fea5a007c774794b230b9a9af821eb421fa6bcf_62bf7e7783a10
Konto usunięte

Czy ten związek jest powazny czy nnie ?

Cześć wszystkim !

Celowo założyłem konto na typowo babskim forum bo o wasze zdanie mi chodzi. Znamy się ok. roku, jesteśmy razem prawie 4 miesiące. Ona ma 19 lat ja 22. Wcześniej miałem kilka dziewczyn ale nic poważnego, nawet "wiążąc" się z kimś wiedziałem że to tylko tak o, nie tyle dla sexu na który nigdy nie czekałem długo co dlatego żeby nie być samemu.

Jakiś czasem temu chyba dojrzałem i postanowiłem znaleźć kogoś na "poważenie" spotykałem się z kilkoma dziewczynami ale jak dostrzegałem coś co przesądzało że to nie wypali za raz urywałem kontakt. Dopóki nie poznałem tej i postanowiłem "zaryzykować" okazało się ze ona też wcześniej nie była taka "święta" sama mi wyznała ze patrząc na koleżanki (ich zwierzenia) była uprzedzona co do chłopaków i celowo się z nimi "bawiła" była z jednym chłopakiem 2 lata ale i tak twierdzi że nigdy nic do niego nie czuła tylko była z nim z litości bo ten potrafił się rozpłakać kiedy chciała zerwać, straciła z nim dziewictwo po roku!

I tutaj pierwszy problem i moje wątpliwości. Bo twierdzi ze tak jak ja się zmieniła i chce spróbować związać się na poważnie, twierdząc że coś do mnie czuje, a to dziwne ze przez 2 lata do gościa nic a do mnie po nie wiele ponad 3 miechach ;> mimo wyznań kochać się ze mną nie chce, rozumiem że w tedy czekała rok w końcu dziewictwo ale teraz jesteśmy dorośli, to chyba jakaś sprzeczność no bo jak uczucia bez zaufania bo chyba to ją hamuje przed sexem ;>? A może ona udaje i nadal się "bawi" ? Mi tam na niej zależy i sex nie jest już dla mnie tak ważny jak kiedyś a na pewno nie jest priorytetem, wcześniej, dochodziło do zbliżenia w moich związkach +/- po miesiącu i ona o tym wie i liczyłem się z tym że będzie mnie "sprawdzać" pod tym kątem no ale czas leci i leci a to mnie irytuje i budzi moje wątpliwości że jednak jest coś czego z jakiś przyczyn nie chce ze mną robić, a podobno mnie kocha, a te słowa chyba zobowiązują bo ja ani ona (tak mówiła) nigdy tego nikomu nie mówiła, pewnie kiedyś by mnie to waliło ale teraz mi zależy i nie chcę dać się nabrać tak jak kiedyś niestety ale sam nabierałem dziewczyny i tak jak ona nabierała swoich byłych, swoja drogą to byłby duży zbieg okoliczności jakbyśmy oboje nagle się zmienili. Choć chcę w to wierzyć, może jakiś pomysł jak to sprawdzić ?

Dzięki, nie wiem czy dobry dział bo mój temat nie do końca jest sprecyzowany, jak zły to sorry.
1fea5a007c774794b230b9a9af821eb421fa6bcf_62bf7e7783a10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 14:29   #2
Trzepotka
Zakorzenienie

Dot.: Czy ten związek jest powazny czy nnie ?

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 14:44   #3
coffee
and cigarettes

Dziwne rozumowanie, jak na 22-latka.
'Mówi, że mnie kocha, ale nie chce uprawiać seksu, więc kłamie."
"Dlaczego nie chce uprawiać seksu, przecież już nie jest dziewicą, jak może nie chcieć?".
Niby seks nie jest priorytetem, ale tylko przez pryzmat jego braku twierdzisz, że dziewczyna coś kręci i tylko jego brak Cię irytuje, przez jego brak uważasz, że się bawi i Cię nabiera.
Skoro wcześniej bez uczucia potrafiła iść z kimś do łóżka, to może teraz chce to wszystko zrobić inaczej, bo rzeczywiście jej na Tobie zależy.

Chyba nie wiem, gdzie dokładnie jest problem.
Bo chyba nie w tym, że nie chce uprawiać seksu, a to, że Ci powiedziała, że coś czuje ją do tego 'zobowiązuje'?
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 14:54   #4
Krystal_26
Zadomowienie

Może jej się nie podobało z tamtym chłopakiem i doszła do wniosku, że do seksu potrzebuje jednak poważnego związku? Może nie jest pewna, czy Ty się nią nie bawisz i chce się najpierw upewnić, że Ty się zmieniłeś i naprawdę chcesz czegoś poważnego. Dziewczyna jest ciągle nastolatką, IMHO w jej wieku te 3 miesiące to nie jest tak strasznie długo.
Krystal_26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 15:09   #5
ModnaLusia
Raczkowanie

A ja się tak zastanawiam.... W wieku 19-22 lat... co ma na myśli człowiek szukam "czegoś na poważnie"?. Przede wszystkim związek buduje się w zasadzie całe życie. Nigdy nie poznajemy kogoś do końca. Jeśli tak ktoś uważa, tylko dlatego, że wie kto co lubi jeść, pić i śpiewać to się grubo myli. Z tym, że jest to akurat zjawisko dobre. Człowiekowi jak istocie jest potrzebna taka sfera, w którą tylko on ma dostęp. Nikt poza nim, czy to żona, mąż, kochanka, kochanek, rodzina... ale to już wywód na dłuższe rozmyślania.... Wracając do tematu. Z tego co czytam Tomaszu247... to Ty jesteś bardziej zagmatwany i pogubiony niż Ona.
Zwróć uwagę... pisząc tego posta.... mówiłeś, że szukasz kogoś na poważnie... byłeś z paroma, ale skoro się nic nie udawało to zrywałeś kontakt. Powiedz mi czy to jest poważne podejście? Czy tylko dlatego, że coś w dziewczynie Ci się nie spodobało, zasłużyła na takie potraktowanie? Inaczej.... jak Ty byś się poczuł gdyby teraz Twoja sympatia (użycie tego słowa jest nieprzypadkowe) postanowiła zerwać kontakt.
Pamiętaj, że każde działanie niesie ze sobą pewne konsekwencje. I czy tego chcesz czy nie, prędzej czy później będziesz musiał je ponieść.
Pozdrawiam
ModnaLusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości