3 lata związku -co mam zrobić żeby jej nie starcić ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-05, 11:28   #1
szymon223
Przyczajenie

Unhappy

3 lata związku -co mam zrobić żeby jej nie starcić ?

Mam duży problem jestem z moją dziewczyną w związku jesteśmy prawie trzy lata, gdy ja poznawałem zostawiła innego faceta z którym była tak się we mnie zakochała, nie chciała przestac ze mna sie spotykać itp, z wczesniejszym partnerem nigdy nie było sexu byłem jej pierwszym. Z biegiem czasu Zakochałem sie całkowicie cały czas wszystko było dobrze, pół roku temu przy pytaniu typu wyjdziesz za mnie odp oczywiście. az nagle Jakies 2-3 miesiące temu cos zaczeło byc nie tak. Ostatnio 2 tyg temu mówi mi że nie chce się juz tyle widywać, na pytanie czy chce ze mną być odpowiedz-niewiem , pytałem czy mnie nadal kocha odp że tak, natomiast co do związku nie wie i także nie wie co mam zrobić żeby było lepiej wczoraj napisała mi sms że moze tydzien dwa nie bedziemy sie spotykac /rozmawiać żeby zastanowic sie nad wszystkim. Doszedłem do wniosku ze może ma racje ostatnio to ja chciałem się ciągle widywać i wogóle ( nic na to nie poradze że swiata poza nią nie widzę) niby chciałem się wczoraj z nią spotkać ale w końcu napisałem że nie dam rady bo mam trening i jak chce to niech się odezwię. Mam nadziej że wytrzymam nie pisać do niej do tego czasu, niech zatęskni jeśli to możliwe.
Nasz zwiazek zawsze oparty był na szczerości oczywiście zdarzały się wpadki jej i mnie ale zawsze każdy chciał to naprawić a ostatnio cos podejrzewałem i wkońcu wydusiła z siebie ze jakis gościu do niej wypisuje i nie mówiła żebym nie byl zły kilka razy mu odp ale teraz ma już go dosyć, tego faceta znam bo pisał do niej nawet jak była z poprzednim taki natręt ale ja też kiedyś taki byłem nie dałem jej spokoju aż się we mnie zakochała.

Poradzcie mi co mogę jeszcze zrobić/ lub czego nie robić zależy mi na tym związku bardzo, planowałem się w styczniu oświadczyć .Wiem to pewnie moja wina za dużo mnie pewnie miała na każde skinienie i się znudziła może . chce teraz naprawić to wszystko ponieważ to jest ta jedyna osoba w moim życiu do której jestem pewny że chce z nią spędzić resztę życia
szymon223 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 11:47   #2
szoszak
Raczkowanie

Dot.: 3 lata związku -co mam zrobić żeby jej nie starcić ?

Widać, że dziewczyna łatwo daje się ponieść. Nowy facet to dla niej coś tak ekscytującego, że stary zaczyna ją uwierać, przeszkadzać w napawaniu się tą ekscytacją. Stoisz jej na drodze.
Nie mówię, że Cię nie kocha. Ale chwilowo jesteś jej nie w smak.
Polecam to przeczekać, bo w tym wypadku najgorzej się narzucać.
To jest widocznie typ kobiety, którą fascynują nowości i zakazane owoce.
Nie odzywaj się do niej to sama zatęskni.
szoszak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 12:19   #3
chwast
Zakorzenienie

Dla mnie nie ma czegoś takiego jak "kocham cię, ale nie chcę z tobą być" no bo odpowiedź nie wiem przy takim pytaniu oznacza nie, tylko trudno jest to 'nie' wypowiedzieć
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 12:53   #4
_ema_
Zakorzenienie

Jak ktoś prosi o 'urlop' na próbę, to już po związku, tylko po prostu żadna ze stron nie ma na tyle jaj żeby sprawę jasno postawić.
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 12:53   #5
szoszak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Dla mnie nie ma czegoś takiego jak "kocham cię, ale nie chcę z tobą być" no bo odpowiedź nie wiem przy takim pytaniu oznacza nie, tylko trudno jest to 'nie' wypowiedzieć

Są chwile w życiu gdy człowiek może się pogubić w swoich uczuciach, szczególnie młody. To nie oznacza od razu, że nie kocha, tylko może chwilowo się zapętlił i nie wie czego chce.
szoszak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 15:08   #6
xvxaniaxvx
Raczkowanie

No nie wiem czy jest dobrą kandydatką do ślubu skoro tak szybko jej sie odmieniło obstawiam dwie opcje
nr 1 przerosło ją to... związek i myśl o ślubie może wystraszyła się że to za wcześnie i zaczeła robić sobie wode z mózgu
nr 2 znalazła nowszy 'obiekt' który jest świeższy ciekawszy (wiem to może brzmieć głupio) nie znane niektórych ciekawi.
Tak dla upewnienia się, ile macie lat? No i tak jak mówiła kobitka wcześniej... jak już ktoś postanawia zrobić sobie 'małą przerwe' to pewnie nic z tego.
xvxaniaxvx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 15:23   #7
ModnaLusia
Raczkowanie

Też chciałam o to spytać.... Jeśli można spytać o wasz wiek?

Bo jeśli oboje jesteście młodzi. W sensie ~20 lat nie obstawiałabym, że ślub i te sprawy w ogóle wchodzą w grę. Oczywiście można się zarzekać, że jesteście dorośli, odpowiedzialni... ale to nie o to chodzi. Chodzi o doświadczenia życiowe.
Przy takich próbach wychodzi czy małżeństwo jest trwałe.
Po to również jest narzeczeństwo... żeby w zasadzie sprawdzić związek.
To nie jest tak, że narzeczeństwo zawsze kończy się małżeństwem.
Tym bardziej w młodym wieku. Nie twierdze, że ja jestem wszelako doświadczona i wszechwiedząca, wręcz przeciwnie.... czasami człowiek staje w sytuacji kiedy nie wie co ma robić... tylko od nas samych zależy jak sobie z tym poradzimy.
Ale wracając do tematu.
Co do waszych spotkań... jeśli ona chce oddechu a uzależniła Ciebie od siebie tzn. że nie jest to związek. Ona czuje, że ma władze nad Tobą. Może i Cię kocha, a może wszystko jej się pomieszało i po prostu teraz Cię wykorzystuje... dość pospolite.
Ona wie, że może sobie pozwolić na wszystko bo Ty i tak jesteś w zapasie. Dopiero jak poczuje, że Cię nie ma a Ty zaczniesz sobie jakoś układać życie i spędzać czas z dala od niej, może się wtedy ocknie. Pytanie czy nie będzie wtedy już za późno.
Rada? W takiej sytuacji trzymaj emocje na wodzy. Podejdź do sprawy chłodno, wybiórczo i z matematycznym racjonalizmem.... Przynajmniej tak mi się wydaje.
Pozdrawiam
ModnaLusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-05, 15:27   #8
xvxaniaxvx
Raczkowanie

Zobrazuje Ci co nie co... jeżeli ona teraz chce mniej spotkań, to co będzie jak będziesz chciał z nią zamieszkać? Jeżeli wszystko pójdzie po Twojej myśli to to będzie kwestia czasu a wtedy już raczej nie można się 'mniej spotykać' chyba że będziecie się bawić w wprowadzanie i wyprowadzki.
Cytat:
Napisane przez ModnaLusia Pokaż wiadomość
Ona czuje, że ma władze nad Tobą. Może i Cię kocha, a może wszystko jej się pomieszało i po prostu teraz Cię wykorzystuje... dość pospolite.
Ona wie, że może sobie pozwolić na wszystko bo Ty i tak jesteś w zapasie. Dopiero jak poczuje, że Cię nie ma a Ty zaczniesz sobie jakoś układać życie i spędzać czas z dala od niej, może się wtedy ocknie. Pytanie czy nie będzie wtedy już za późno.
Rada? W takiej sytuacji trzymaj emocje na wodzy. Podejdź do sprawy chłodno, wybiórczo i z matematycznym racjonalizmem.... Przynajmniej tak mi się wydaje.
Pozdrawiam
krótko i konkretnie ;D

Edytowane przez xvxaniaxvx
Czas edycji: 2012-12-05 o 15:28
xvxaniaxvx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 15:28   #9
JanePanzram
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Jak ktoś prosi o 'urlop' na próbę, to już po związku, tylko po prostu żadna ze stron nie ma na tyle jaj żeby sprawę jasno postawić.
I to, autorze, powie ci też i każden facet, również twój przyjaciel, jak ma doświadczenie

Ona obecnie jest tym człekiem zauroczona - więc przybiera sprawę w ładne słówka "musimy zrobić przerwę", żeby móc spróbować z tamtym.
Doświadczenie uczy również: ze na tamtym sromotnie sie zawiedzie i z kwikiem wróci do ciebie "och! nie wiedziałam, co mogłam stracić"
Ale nie zmieni to faktu, że raz już w sposób haniebny szukała skoku w bok i zauroczeń.

To, co powinieneś zrobić: zostawić ją, przystać na warunek "zróbmy przerwę" i przestać w ogóle odzywać się. Zniknąć. Wtedy ona straci grunt pod nogami.

Ale tak naprawdę, to z tego związku są już nici.
Słowa "musimy zrobić przerwę" na ludzki język przekłada się zawsze na "to już koniec, ale rozejdźmy się bez robienia problemów".

Edytowane przez JanePanzram
Czas edycji: 2012-12-05 o 15:33
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 15:57   #10
szymon223
Przyczajenie

ja ma 23 lata ona 24 o ślubie to były tylko takie suche gadki kiedyś z uśmiechem ona nic o tym nie wie nie ma nawet największego pojęcia że chcę ją poprosić o rękę. Miałem nadzieję że to poprostu kryzys czasami się zdarzają.
Stary 2012-12-05, 16:03   #11
JanePanzram
Zakorzenienie

Walcz o nią - a wepchniesz ją w ramiona tamtego.
Staraj się o nią - to jej obrzydniesz.
Przypominaj się - a się tobą znudzi i zapomni.

To tak działa, kiedy jednej stronie mniej zależy.
Ale za to:

Przestań się odzywać - to się zaciekawi.
Zniknij, miej swoje życie - to zacznie zazdrościć, że radzisz sobie bez niej.
"Zapomnij" o niej - a ona zacznie walić drzwiami i oknami, bo będzie w strachu, że straciła wyjście awaryjne: długoletni związek z porządnym facetem.

Czas edycji: 2012-12-05 o 16:04
Stary 2012-12-05, 16:14   #12
szymon223
Przyczajenie

taki mam plan dzieki za potwierdzenie ," żeby zdobyć trzeba też umieć stracić" , mam nadzieje że będzie dobrze innej opcji nie widze
Stary 2012-12-05, 16:21   #13
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JanePanzram Pokaż wiadomość
Walcz o nią - a wepchniesz ją w ramiona tamtego.
Staraj się o nią - to jej obrzydniesz.
Przypominaj się - a się tobą znudzi i zapomni.

To tak działa, kiedy jednej stronie mniej zależy.
Ale za to:

Przestań się odzywać - to się zaciekawi.
Zniknij, miej swoje życie - to zacznie zazdrościć, że radzisz sobie bez niej.
"Zapomnij" o niej - a ona zacznie walić drzwiami i oknami, bo będzie w strachu, że straciła wyjście awaryjne: długoletni związek z porządnym facetem.
Takie rady są chyba zbyt odważne, bo może i prawdziwe, ale tylko do niektórych kobiet
Gdyby w takiej sytuacji facet przestał o mnie walczyć, 'zapomniał', zniknął uznałabym sprawę za załatwioną. Kiedy moje uczucia przygasają trzeba je rozpalać, okładanie lodem działa tak jak działac powinno - oddalam się jeszcze bardziej. A zakładam, że jakaś wyjątkowa nie jestem, więc i wiele innych kobiet ma zapewne podobne odczucia
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 16:26   #14
JanePanzram
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Takie rady są chyba zbyt odważne, bo może i prawdziwe, ale tylko do niektórych kobiet
Gdyby w takiej sytuacji facet przestał o mnie walczyć, 'zapomniał', zniknął uznałabym sprawę za załatwioną. Kiedy moje uczucia przygasają trzeba je rozpalać, okładanie lodem działa tak jak działac powinno - oddalam się jeszcze bardziej. A zakładam, że jakaś wyjątkowa nie jestem, więc i wiele innych kobiet ma zapewne podobne odczucia
Na mnie nie zadziałałoby również. Ale trzeba tu jedną rzecz zauważyć: czy byś sobie faceta tak zostawiała w odwodzie - a szła próbować w tym czasie z innym?

Bo ta dziewczyna nie odchodzi z powodów neutralnych, tylko: żeby wrażeń szukać.

A na takie dziewczyny zachowanie "nie, to nie, droga wolna" działa w sposób taki, jak opisałam: nagły wzrost uczuć, wielkie zaciekawienie, sprawdzanie, co u "mojego misia".
A to nastąpi, jak na tamtym sie przejedzie. Prawdopodobieństwo przejechania jest bardzo znaczne, bo wieloletni związek ze sprawdzonym facetem, który nie zdradzi, jest porządny - to jest realna wartość, którą bardzo sie docenia, jak się zamiast niego, to trafi na jakiegoś chama, albo kogoś, kto na ciebie leje.
Jest to realna wartość, której stratę mocno się odczuwa. Wtedy taka znajomość urasta do rangi wielkiej wartości, którą się przetraciło. Kiedy się widzi, ze się straciło siekierkę, by zyskać w zamian kijek.

Szansę na to, że ona będzie żałować poczynionych kroków ku skokowi w bok - oceniam na jakieś 90%.
Ale co z tego - skoro jak wróci, to za czas nieokreslony znowu jej cos odpali?

Dla autora jedyne wyjście: to faktycznie z nią się rozstać. Więcej do niej nie wracać. Bo czy ona nie wróci, czy wróci - to raz już była nielojalna.

Czas edycji: 2012-12-05 o 16:34
Stary 2012-12-05, 16:33   #15
szymon223
Przyczajenie

taki mam plan dac jej do zrozumienia ze sa inni i że nie mam czasu na spotkania ,gadanie, jestem zajety gdzies wychodze itp żeby kogoś zyskać trzeba umieć go stracić mam nadzieję że się sprawdzi.
Stary 2012-12-05, 16:37   #16
Sztywniaaraa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szoszak Pokaż wiadomość
Widać, że dziewczyna łatwo daje się ponieść. Nowy facet to dla niej coś tak ekscytującego, że stary zaczyna ją uwierać, przeszkadzać w napawaniu się tą ekscytacją. Stoisz jej na drodze.
Nie mówię, że Cię nie kocha. Ale chwilowo jesteś jej nie w smak.
Polecam to przeczekać, bo w tym wypadku najgorzej się narzucać.
To jest widocznie typ kobiety, którą fascynują nowości i zakazane owoce.
Nie odzywaj się do niej to sama zatęskni.
zgodzę się w pełni pod tym postem!
Sztywniaaraa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 16:46   #17
JanePanzram
Zakorzenienie

Jeśli taką drogę wybierzesz, to od razu wiedz kolejną rzecz bardzo ważną: takie "swoje życie", oraz olewanie będziesz musiał uskuteczniać również po jej powrocie.

Bo czyha na ciebie niebezpieczeństwo, w które wielu ludzi wpada:
ona postanowi jednak wrócić (bo zobaczy, że cię traci), a ty zamiast dalej być zdystansowanym - to zmiękniesz.
"O, udało się!" stwierdzisz - i zaczniesz znowu starania, prośby, uczucia gorące...
I wtedy jak cię pierdyknie los złośliwy, to ten błąd popamiętasz - bo za ten błąd zapłacisz definitywnym rozstaniem.

Po powrocie nie możesz nagle być znowu kochanym misiem - tylko musisz wymagać, by się o powrót do ciebie starała nadal.
Stary 2012-12-05, 16:50   #18
szymon223
Przyczajenie

Dzięki za tą informacje na pewno sie przyda !
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości