|
|||||||
| Notka |
|
| Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
IRK, a poprawa matury.
hej! mam do Was kilka pytań, mam nadzieję, że znajdzie się wybawca, który chętnie mi na nie odpowie.
poprawiam maturę. zrobiłam sobie gap year. i teraz tak,1) chcąc logować się w systemie IRK loguję się na starym koncie (bo już brałam udział w rekrutacjach) czy zakładam nowe? oraz 2) dostanę drugie świadectwo maturalne. Podstawową maturę zostawiam jak jest, chcę podwyższyć sobie wynik lub dodatkowo napisać przedmioty. Czy na tym świadectwie będą wyniki z tej starej matury, plus dodatkowo te nowe z tych przedmiotów? czy tylko te same przedmioty dodatkowe? ale mieszam, przepraszam. 3) Czy w systemie irk mogę wpisać wyniki, które wyszły mi lepiej? chodzi mi o to. przykładowo: mam 1 świadectwo i 2 świadectwo. na 1) angielski rozszerzony wyszedł mi lepiej, zaś niestety na 2 nie, a to jest jako tako ta moja nowa matura... i będę się wahać, bo z jednej strony tu mam nowe potrzebne przedmioty, a z drugiej strony, trochę tracę, bo np. źle mi poszła z jednego przedmiotu... rozumiecie? :P i czy podczas dowozu papierów, muszę zawieźć 2 świadectwa dojrzałości? i wtedy oni sami wybierają? bo przecież muszę coś wpisać w irk. |
|
|
|
|
#2 | |
|
na przekór do celu
|
Dot.: IRK, a poprawa matury.
Cytat:
2) nie dostaniesz drugiego świadectwa maturalnego, tylko aneks. składając dokumenty będziesz musiała dostarczyć zeszłoroczne świadectwo i aneks, na którym będą wyniki z przedmiotów przez Ciebie poprawianych. 3) w systemie wpisujesz wynik wyższy, bez względu na to, czy jest on na świadectwie czy na aneksie.
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2012-12-06 o 20:06 |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
stare konta są usuwane, rejestrowałam się w tym roku na 2. kierunek i musiałam założyć nowe.
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja podepnę się pod wątek. Złożyłam deklarację, że będę poprawiać R chemię i biologię, ale teraz się rozmyśliłam, bo mi niepotrzebne, ale chciałabym zdawać po raz pierwszy R angielski. Jak to załatwić w szkole? Muszę wypełnić nową deklarację czy nanieść poprawkę na tę, którą już złożyłam?
|
|
|
|
|
#5 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() w ogóle osoby poprawiające maturę obowiązuje tylko termin w lutym, nie musiałaś wcześniej składać deklaracji
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie wiem o tym terminie, ale jakoś tak wcześniej poszłam, a tu proszę, rozmyśliłam się
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
w ogóle, przecież nawet jeśli złożyłas już deklarację, do matury z przedmiotów dodatkowych możesz nie przystąpić...
nie jest ona obowiązkowa.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.

poprawiam maturę. zrobiłam sobie gap year. i teraz tak,