|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
ZĘBY - aparat ortodontyczny PORADA :) !!!!!!!!!!!1
Witam, z góry przepraszam za zakładanie kolejnego wątku na temat zębów i ortodoncji, ale byłabym bardzo wdzięczna za poradę.
Zamieszczę zdjęcie swoich zębów i prosze o opinię na temat ich stanu, poniewaz zatanawiam się zad założeniem aparatu i to takie wstepne rozeznanie. Na zdjeciu wyszly troche gorzej ;p ale znajomi mowia mi ze szkoda pieniedzy na takie zeby jak ja, mi sie wydaje ze mam krzywy zgryz. co myslicie? Edytowane przez nataliaam1 Czas edycji: 2013-10-06 o 10:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: ZĘBY - aparat ortodontyczny PORADA :) !!!!!!!!!!!1
asymetrię na dole, tak? :P
a myślisz, że wyrobiłabym się w 1-1,5 roku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Chyba dołu, popatrz gdzie masz szparę między górnymi jedynkami, a gdzie między dolnymi.
Możliwe, że w 1,5 roku. Ja na dole miałam strasznie stłoczone zeby, asymetrię, do tego górne zęby znacznie zakrywały dolne, były wysunięte. Dół zdjęłam po ok 15-16 miesiącach w październiku 2011, a z górą wyrobiłabym się w 23 miesiące, ale nie było wolnych miejsc, więc jakoś 25 miesiący nosiłam. Koniec lutego, może marca tego roku pozbyłam się złomka ![]()
Edytowane przez olasia99 Czas edycji: 2012-06-14 o 21:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
zapisz się do ortodonty i zaznacz, ze to ma być konsultacja, bo zastanawiasz się nad założeniem aparatu. Lekarz obejrzy zęby i zgryz i doradzi Ci czy trzeba zakładać aparat, czy w Twoim przypadku jest to zbędne (jeśli nie przeszkadza Ci mała asymetria) i ile mniej więcej potrwa leczenie.
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Nie wiem po co zakładasz nowy wątek o aparacie, skoro mamy już jeden i to całkiem rozbudowany. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=587216
Co do zębów - góra nie wygląda źle. No może jedynki trochę za bardzo wystają w stosunku do dwójek. Nie wiem na ile zakrywają dolne zęby bo tego akurat nie widać na zdjęciach. Na dole zęby zdecydowanie bardziej pokrzywione no i asymetria, o której dziewczyny już pisały. Przejdź się do ortodonty, to dokładnie Ci powie ile mniej więcej czasu trwało by leczenie itd.
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Jeśli już to będę szukała w Warszawie, dzięki za dotychczasowe opinie
![]() a tu zdjęcie dokladniejsze z przodu (tylko troche krzywo wyszło) Zdjęcie0560.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Mając takie zęby nic bym z nimi nie robiła, bo wyglądają estetycznie. Chyba że zgryz jest nieprawidłowy, to wtedy warto, bo zęby się niszczą. Idź na konsultację do ortodonty, sama nic więcej nie wydumasz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
a orientuje się ktoś z was czy jeśli zęby są bardziej krzywe na dole jak np u mnie to można założyc aparat najpierw na dół????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Myślę, że można założyć najpierw na dół. Jeśli zgryz jest prawidłowy, tzn zęby górne odpowiednio kontaktują się z dolnymi, to ortodonta może założyć sam dół, a górę w późniejszym czasie albo nawet wcale jeśli nie będziesz chciała nic na górze korygować i nie będzie Ci przeszkadzała asymetria. Zdarzają się też przypadki, że górny i dolny aparat nosi się osobno, tzn najpierw jeden potem drugi.
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
załóż sobie na dół, góre masz śliczną
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
dziękuję
![]() chociaż mi się wydaje, że robi mi się mała przerwa między jedynkami, ale może jestem przewrażliwiona ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- i ja właśnie najbardziej na sam dół bym chciała, ale bardzo dużo szukałam na ten temat w internecie, pytałam znajomych i nie spotkałam się z takim przypadkiem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
masz bardzo estetyczny usmiech, ja bym nic z takim nie robiła- aczkolwiek jak masz pieniądze i ochotę na mękę- nikt Ci nie zabroni
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
przód masz śliczny, ale jeśli nie wyprostujesz dołu, to zęby mogą tam wdrować i przez to też przód ci się może zepsuć, ja tak miałam, że przez dół mi się też przesunęła góra, ale na szczęście minimalnie, i w sumie u mnie to wyszło na korzyść
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
według mnie, zęby masz sliczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
BAN stały
|
Jak ja chodziłam do mojego dentysty, to widziałam tam całe tabuny przedszkolaków, co według mnie świadczy o tym, że dzieci tam chętnie chodzą.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Można można - właśnie przed chwilą rozmawiałam na ten temat z koleżanką, o marzy mi się rozpoczęcie leczenia ortodontycznego. Ona miała stały aparat tylko na dolnym łuku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Właśnie ja bym tak najbardziej chciała bo byłoby mniej widać itd ale byłam w końcu u ortodontki i ona leczy tak, że zakłada 2 bo wtedy tylko może się naprostować, po wizycie mam jeszcze większy dylemat bo powiedziała ze :
po prawej str mam zęby ,,jak z książki'' a po lewej mi sie 'tłoczą' górne o dolne i cokolwiek to znaczy może mi to spowodować problemy w przyszłości ale nie musi... i teraz to już w ogóle nie wiem co robić |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
up !
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
ja tez myslalam o kombinowaniu, zeby wyszlo taniej (chcialam czesciowy aparat, bo przeciez gora to tylko 3 zeby krzywe a dol 5 zebow, jasne:P teraz dopiero widze ze mialam wszystko w caly swiat ![]() ![]()
odchudzam się wzrost: 173cm waga: 66kg->59kg cel 55kg wymiary: 85/68/106 -> 83/63/94 cel szczupłe nogi ![]() noszę aparat ortodontyczny od 30.04.12r. (góra) 17.09.12r. (dół) ![]() usuwam blizny potrądzikowe peeling kwasem ![]() 07.01.13r. 28.01.13r. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:24.