![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Wieczorne dłubanki
Witajcie!
Trafiłam na Wizaz poszukując "łopatologiczno-obrazkowej" instrukcji zrobienia loopa spiralnego (wtedy jeszcze nie wiedziałam, że się tak nazywa, oczywiście ![]() Przy okazji, pierwszy raz w życiu wzięłam do ręki lutownicę gazową, bo niezbędnym wydało mi się, żeby z kółeczek w bransoletce nie spadało wszystko co tam usiłowałam nadziać... ![]() No i cóż, loopiki nie zawsze dopracowane, lutowanie czasami mniej lub bardziej widoczne, ale moje! I bransoletka już dynda na nadgarstku, a kolczyki w uszach ![]() Edytowane przez zanna4 Czas edycji: 2010-12-04 o 13:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wieczorne dłubanki
Witaj
![]() No i całkiem fajnie Ci to wyszło ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Baaardzo udany debiut, chciałabym tak zaczynać!
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Dzięki za miłe słowa
![]() Szczerze mówiąc, to teraz ja też dołożyłabym bransoletce z bursztynami te kilka łańcuszków, a tej z turmalinami, z kolei, jeszcze jeden sznur kamyczków... Może nawet to zrealizuję, jak pokończę zaczęte kolczyki. Chociaż nie wiem jak się zachowa drugi raz oksydowana oksyda, hmm...? ... a potem podskoczę do Army i pójdę z torbami po kolejnych zakupach... ![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Ekhm.. zapomniałam napisać, że to debiut w srebrze, bo przez kilka miesięcy bawiłam się z posrebrzanymi elementami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
"Wyszlachetnienie" bardzo udane
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Świetnie
![]() ![]()
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Witaj
![]() Ładne prace , udany debiut ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Pieknosci
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Prace ładne, zdjęcia wporzo (jak na początek), tylko mi nie podobają się te luźne kulki w bransie z bursztynem.. spróbuj loop robić przy kulce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Mi najbardziej przypadła do gustu bransoletka namber łan
![]() ![]() ![]()
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gdybyś jaszcze robiła brzydkie rzeczy to była by dla Ciebie jakaś nadzieja - istniałaby szansa, że Ci się znudzi, ale ponieważ dobrze Ci idzie, to raczej obawiam się że to będzie nieuleczalny nałóg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Śliczne prace gratuluje tak udanego debiutu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, bardzo, bardzo wam dziękuję za słowa uznania ... i konstruktywną krytykę
![]() ![]() Obecnie od dwóch dni wsiąkłam w Wasze wątki i znowu czytam... czytam.. i czytam ![]() ![]() Ale wczoraj, oczywiście udałam się do Army i Hopei, bo jak tu zostać bez kawałka drutu na weekend? Oczywiście skusiłam się na dokupienie labradorytów, na które już od dawna miałam ochotę i natychmiast powstała bransoletka i kolczyki. Te błyski w kamieniach, ach! ![]() Niejako przy okazji nadziałam na druciki słoneczny zestawik: kwarc barwiony, howlit i jadeit. I jeszcze inny słoneczny komplecik na pochmurne dzionki: żółty jadeit ![]() Edytowane przez zanna4 Czas edycji: 2010-12-04 o 13:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Śliczności te https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1287221575 podobają mi się w szczególności
![]()
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Komplet z labradorytem fajniutki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Melduję posłusznie, że loopik już poprawiony, bo nowy drut zanabyłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Jakoś tak od pierwszego zdjęcia wiedziałam, że czujesz bluesa. Podoba mi się wszystko. I to, że srebro, i to, że ładne kamyki, a i lutować się nie boisz. Klasa.
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Tak się zajęłam dłubaniem, że zapomniałam o wątku...
Dziękuję wszystkim za odzew i krytykę, w szczególności, bo ona daje kopa do ulepszeń i poprawek ![]() Mam kilka nowych pracek, jednak na razie nic nie sfotkowałam. Mam też pytanie techniczne... Mianowicie: czy zabezpieczacie jakoś dodatkowo kuleczkę zaciskową w łapaczce na lince stalowej (jakiś superglut albo co ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
To i ja się wypowiem, skoro właśnie na wątek trafiłam
![]() 1. Baaardzo fajny debiut ![]() ![]() ![]() ![]() 2. Jeżeli chodzi o zdjęcia, to też duży plus ![]() ![]() ![]() 3. Odnośnie wykańczania linki w łapaczkach - temat był dopiero co wałkowany na wszystkie strony w Wątku dla zielonych: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=123055&page=115 Zapraszam do lektury ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Przyznam, że teraz siedzę kołkiemi i czytam "Pogadajmy o kamieniach"... na inne wątki chwilowo czasu mi zbrakło ![]() E.W - dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
W końcu pofotkowałam to, co wydłubałam.
1. Bransoletka w zupełnie nie moich kolorach, ale jakoś tak mi się zrobiła przypadkiem ![]() 2. Kolczyki też nie w moich kolorach, ale taki prezent wymyśliłam dla koleżanki ![]() 3. No i nareszcie moje kolory: bransoletka zatytułowana "Na jesienne smutki" ![]() ![]() 4. Ostatnia bransoletka taka bardziej "noworoczna" do "małej czarnej". Na ręku układa się znacznie lepiej niż na plaskatej powierzchni ![]() Edytowane przez zanna4 Czas edycji: 2010-12-04 o 13:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
"Na jesienne smutki"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Zajrzałam do Twojego blogu i wiesz co? Pierwsza rzecz jaką zobaczyłam: bransoletka z agatem indiańskim - ja zrobiłam dokładnie taki sam naszyjnik, tylko z kulek fluorytu 10 mm - nawet liczba oczek w łańcuszku pomiędzy kulkami różni się tylko o 1
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Skończyłam nareszcie mojego własnego "metrowca" i jeżeli chodzi o ćwiczenie loopików, to dłubanie ich na metry jest doskonałym treningiem.
![]() Przepraszam, za różne wielkości zdjęć. Staram się wykadrować je w kwadrat, ale jakoś nie zawsze mi to wychodzi. Zresztą, ogólnie mi się nie podobają te moje fotki. Zastanawiam się nad aparatem, ale "złej baletnicy" to i najlepsza lustrzanka nie pomoże... W kolejności: 1. Metrowiec perełkowy 2. Bransoletka z wałeczków agatu i wyjątkowo kryształków Swarovskiego - nie przepadam za nimi - za bardzo się świecą ![]() 3. Kolczyki neandertalki, czyli kawałek drucika i paciorki (howlit i hematyt) ![]() 4. Bransoletka z opalami afrykańskimi (przynajmniej pod taka nazwą kupione, chociaż spotkałam też nazwę agaty afrykańskie...) ![]() 5. Komplecik, który miał wyglądać zupełnie inaczej, ale siła wyższa, czyli brak wyobraźni przestrzennej i materiałowo-technicznej spowodowały, że jest skromniutki. Za to ładnie leży na ręku... (sugilit i jaspis. jaspis ma piękne wzorki, ale należałoby do bransy dołączyć lupę ![]() 6. "Półmetrowiec" z kulek fluorytu. Bardzo lubię fluoryt. 7. Dyndałki z bryłek kryształu górskiego. Edytowane przez zanna4 Czas edycji: 2010-12-04 o 13:53 Powód: Zbyt szybkie kliknięcie "Wyślij" ;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.