Gwiadkowe prezenty ! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Prezenty

Notka

Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-11-28, 20:39   #1
firstdayofherlife
6 lat z wizażem:)

gwiazdka - nauczycielka

hej dziewczyny
nie wiem czy to okej że założyłam taki wątek, ale jestem w potrzebie!
tak się złożyło że zostałam przewodniczącą w klasie i w tym roku chcę wymyslic piękny prezent dla mojej wychowawczyni
byłabym ogrooomnie wdzięczna gdyby pojawił się odzew, niby jeszcze wczesnie ale będę musiała zorganizowac zbiórkę pieniędzy itp itd
więc tak, krótki opis :
polonistka-katechetka-nauczycielka filozofii - tak tak, wszystko w jednym. lat.. hm około 37, samotna (chociaż nie wiem czy to ma znaczenie) słowem, elegancka, bardzo zadbana, zawsze modnie ubrana, uczesana, umalowana, z biżuterią (chociaż czasem przesadza i jej fuksjowe albo rubinowe rajstopy widac z końca korytarza, a jak czasem założy folkową spódnicę w ludowe wzorki, to nie sposób się nie uśmiechnąc)
w sumie klasa ją lubi. więc myślę że nie byłoby problemu z kosztami rzędu 150-170 złotych, ale szczerze.. wolałabym ich tak nie naciągac
pozdrawiam i liczę że znajdzie się ktoś z błyskotliwym pomysłem i życzliwie się nim ze mną podzieli!
ps. tym bardziej, że w zeszłym roku, krzywo wyszło i nic od nas nie dostała....
firstdayofherlife jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-01, 15:38   #2
Atusiaczek
Raczkowanie

Dot.: gwiazdka - nauczycielka

My kiedyś naszej wychowawczyni podarowaliśmy dużą bombkę na stojaku, na której wszyscy z klasy się podpisali Uważam że to świetny pomysł i niedrogi I można jakieś słodycze dołożyć
Stary 2010-12-01, 17:44   #3
Sternchen_7
Zadomowienie

a ja bym kupiła do tego jakąś fajną duuużą kartkę, i poprosiła, aby każdy z klasy podpisał się i napisał, dlaczego akurat tą nauczycielkę lubi i za co ją ceni Na pewno by się wzruszyła i wracała do tej kartki często. Jak wiadomo - nauczyciel, ciężki i niewdzięczny zawód.
Sternchen_7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-01, 18:19   #4
pabi28
Rozeznanie

Pamiętam, że my wychowawczyni kupiliśmy dużego miśka w czapie mikołaja, koszulkę zwykłą białą, podpisaliśmy się na niej i założyliśmy na misia i do tego mikołaj z czekolady w łapkach misia ( bo miał tak jakby złączone nitką )

pomysł z tą karta lub bombką też ciekawy

pabi28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-02, 15:02   #5
igunia18
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Atusiaczek Pokaż wiadomość
My kiedyś naszej wychowawczyni podarowaliśmy dużą bombkę na stojaku, na której wszyscy z klasy się podpisali Uważam że to świetny pomysł i niedrogi I można jakieś słodycze dołożyć
Pomysł z bombką ciekawy Podpisuję się pod nim do tego możecie dokupić kaktusa bożonarodzeniowego (kosztuje około 5 zł)

igunia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-02, 17:47   #6
firstdayofherlife
6 lat z wizażem:)

a to jakiś wyjątkowy kaktus, skoro bożonarodzeniowy? nigdy nie słyszałam
firstdayofherlife jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-03, 13:10   #7
baja_86
Zakorzenienie

Ja bym się ucieszyła z ładnej doniczkowej poisencji (gwiazda betlejemska) i kartki z kilkoma słowami od uczniów- tak jak zaproponowała to Sternchen_7
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-03, 13:18   #8
Sternchen_7
Zadomowienie

Moim skromnym zdaniem, prezenty typu Miś czy Bombka są ładne, ale kompletnie niepraktyczne I chyba każdy nauczyciel boi się takiego prezentu bo nie wie co z nim później zrobić. Jak postawi takie coś w klasie, to zakurzy się to, zniszczy, a jak zostaniecie absolwentami, to być może wyląduje jeszcze na śmietniku A w domu to na co mu taki Misiek, pewnie weźmie a potem odda do Domu Dziecka, a tego chyba nie chcielibyśmy Dlatego kwiatek jest dobrym pomysłem i dalej stoję przy swojej kartce Nawet jak będzie staruszką to może sobie ją ramkę oprawi i będzie spoglądać
Sternchen_7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-04, 13:48   #9
igunia18
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez firstdayofherlife Pokaż wiadomość
a to jakiś wyjątkowy kaktus, skoro bożonarodzeniowy? nigdy nie słyszałam
Tak Ten kaktus tak się nazywa. Wpisz w google i masz pełno zdjęć. Sama się skusiłam w tym roku i powiem, że pięknie kwitnie. A co do kartki z podpisami uczniów to popieram ten pomysł. Mam kilka takich kartek od swoich uczniów i czasem jak czytam ich wpisy to łezka się w oku kręci.

igunia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-05, 21:42   #10
Wredonisia
Zadomowienie

GG do Wredonisia

Dobrej jakości filiżanka (filiżanki) i dobra herbata
Wredonisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-07, 11:15   #11
kiniaczekw92
Przyczajenie

ja bym postawiła na jakiś nietypowy prezent typu np. bon do jakiejś księgarni albo w ogóle skoro dba o siebie to może spa ? To jest moim zdaniem całkiem fajny pomysł, taka odskocznia od codziennych obowiązków i nie banalna. Jak np.mój brat dał narzeczonej taki bon do Spa Ce-Ce to była mega zadowolona, ale wiem że nie każdy to lubi wiec można jakoś najpierw "wybadac teren" Filiżanki, pióra i kalendarze wydają mi się strasznie oklepane, zawsze w szkole kupowaliśmy coś takiego i nie widziałam szczególnej euforii u nauczycielek z kolejnego eksponatu do kolekcji ;p Ile one tego przez wszystkie lata pracy nagromadzą
kiniaczekw92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-07, 11:56   #12
Marcelina92
BAN stały

Moze jakaś elegancka książka? Niby trochę standardowe i oklepane, ale jeśli napiszecie ładną dedykację i wszyscy się podpiszecie, to będzie to wspaniała pamiątka
Marcelina92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-07, 13:36   #13
ogorkowaZmakaronem
Przyczajenie

W naszej klasie na dzień nauczyciela zamowiliśmy gazetke ze zdjęciem naszej wychowawczyni i artykułem o niej na okładce. Taki prezent dla nauczyciela fajnie się sprawdził. Widać było ze nasza pani była mile zaskoczona a nawet sie wzruszyła;-) Do tego można kupić kartkę z podpisami wszystkich uczniów i np. coś słodkiego.
ogorkowaZmakaronem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-12, 13:38   #14
Bella__
Przyczajenie

GG do Bella__
Gwiazka, urodziny, imieniny ...

Moja mama ma na imię Ewa i urodziła się 24.12. To oznacza, że potrzebuję dla niej wyjątkowego prezentu z trzech okazji. Co piętnastolatka może kupić mamie?
POMOCY !

Bella__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-16, 08:19   #15
Skrzydlaczek
Raczkowanie

Dot.: Gwiazka, urodziny, imieniny ...

a o jakiej kwocie na prezent myślisz?
Skrzydlaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-25, 15:26   #16
Jogoo_Bella
Przyczajenie

Gwiadkowe prezenty !

Niby jeszcze listopad ale już wole pomyśleć co można kupić na prezenty.
O ile wgl coś kupie.... bo ze względu na to że miesięcznie dostaje tylko 30 zł kieszonkowego jest wręcz niemożliwe bym mogła kupić coś rodzicom i bratu ;(
Mam odłożonych troche pieniędzy, właściwie całkiem sporo...ale zbieram na gitare elektryczną . I wole odmowić wielu rzeczy własnie dla niej
Ale bardzo chciałbym coś kupić wszystkim i na dodatek coś porządnego .
NIe wiem czy jestem wstanie coś wyciągnąć ze skarbonki, jak coś to jedynie niewielką sume ;/ W gre może jeszcze wchodzić złożenie sie na wspolny prezent dla rodziców razem z bratem, ale po nim nigdy nic nie wiadomo. Albo się zgodzi albo nie. Ma swoje humory. A jak mu to zaproponuję, będzie chciał wiedziec co planuje zakupić. Mam kilka pomysłów, np jako wspolny prezent może to być : obraz, jakiś sprzęt do kuchni. Ale jeśli się nie zgodzi to jestem przegrana ...
Myślałam także o zrobieniu albumu . Czyli wywołaniu zdjęć i kupieniu jakiegoś dużego porządnego albumu. Bo nic własnoręcznej roboty nie zrobie, bo co takiego mogę zrobić , świecznik ? ktory sie rozpadnie znając moje mozliwości ?
I dochodzi jeszcze prezent dla ''kochanegp'' braciszka... wiem że podobają mu się czerwone muszki, a bynajmniej podobaŁY. Ale potrzyłam na necie po ile są i aż dochodzą do 50 zł o,O
Czy możecie mi jakoś pomóc ? Myślę że perfumy, kosmetyki są z deka przereklamowane... poza tym kupowałam w tamtym toku je , a także szalik i kalendarz .
Liczę na pomoc ;**
Jogoo_Bella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-25, 16:07   #17
Darkoz
Zakorzenienie

Dot.: Gwiadkowe prezenty !

Spróbuj zrzucić się z bratem. Sprzętów do kuchni nie polecam - prawdopodobnie wszyscy będą z nich korzystać, a przecież robisz prezent konkretnej osobie. Może jakąś porządną kawę albo herbatę (ze sklepu typu Czas na herbatę), książkę albo dobrze dobrane kosmetyki (tzn. z firm czy sklepów, które obdarowywana osoba lubi, jak np. ma ulubione perfumy, to możesz kupić żel pod prysznic, wodę toaletową czy balsam o tym samym zapachu). Ja bym się ucieszyła z albumu, myślę, że to dobry prezent na lata.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 19:27   #18
Caridad
Raczkowanie

Ja też już patrzę za prezentami dla najbliższych. Mam już parę pomysłów, więc wolę kupić teraz. Mojemu TZ kupuję coś do kuchni, bo to zapalony kucharz Mamie pewnie jakąś elegancką chustkę pod szyję, a siostrze, która jest w ciąży taką śmieszną bluzkę Super ten sklep mytummy jest z resztą.
Caridad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 19:47   #19
anikk912
BAN stały

kobietom biżuteria nigdy się nie znudzi.
folklor staje się coraz modniejszy., więc może coś w tym klimacie??
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
anikk912 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-28, 16:16   #20
Caridad
Raczkowanie

Widziałam teraz takie filcowe ozdoby, ale przyznam, że to w ogóle nie w moim stylu. Jak biżuteria to biżuteria, a nie materiałowe ozdoby.
Stary 2012-12-01, 20:06   #21
disappear enigma
Raczkowanie

Ooo. Ja już się nie mogę doczekać aż będę pakowała prezenciory . Uwielbiam to! Ale też w tym roku nie mam dużego budżetu . Kosmetyki trafione nie są złe a teraz jest wiele oryginalnych np. ze świątecznymi nutkami zapachowymi . Tylko takich gotowych zestawów kosmetycznych typu dezodorant, żel się nie tykam bo w zeszłym sama skończyłam z pięcioma żelami pod prysznic . Te "zestawy" dezodorant+żel mnie dobijają. Oklepane totalnie. A myślałaś, żeby się przejść po takich gadżeciarskich sklepach? Np. Flo czy Twister. Wieeele ciekawostek np. taki kremik do ust zapakowany w opakowanie w kształcie muffinki pachnący czekoladą to jest niezły pomysł moim zdaniem. Przyda się, cieszy oko i jest niedrogi . Do tego jakiś megaśny kubek i moim zdaniem ładnie, funkcjonalnie i tanio . Albo takie zestawy SPA. Ehh. Trzeba pochodzić po sklepach...

"Aby oszukać kobietę, potrzebny był wąż, ale aby oszukać męzczyznę, wystarczyła kobieta"
disappear enigma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 21:11   #22
Caridad
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez disappear enigma Pokaż wiadomość
A myślałaś, żeby się przejść po takich gadżeciarskich sklepach? Np. Flo czy Twister.
Ja nie polecam takich sklepów. Być może jest tam wiele "ciekawostek", ale wszystko to gotowce i to zazwyczaj oklepane. Poza tym te przedmioty są raczej kiepskiej jakości. Ja nie lubię takich gotowców, bo według mnie liczy się to, że chcesz kupić komuś coś co naprawdę się spodoba i zadedykowane specjalnie właśnie tej osobie.
Stary 2012-12-04, 09:07   #23
maggie_ma
Przyczajenie

Hej! Takie "kurzołapy", niepraktyczne tez nie są w moim stylu. Może zestaw aromatycznych herbat liściastych - jest dużo na rynku. Można kupić kilka i samemu zapakować albo tak jak ja otrzymałam w drewnianej skrzyni z natural design. Bardzo ładnie zapakowane w dekoracje ręczne robione, ekologiczne, a herbatki tez są w woreczkach. Herbatki wypiję a w skrzyni będę trzymać kolejne herbatki bądź jakieś drobiazgi. Tak czy inaczej jestem fanką prezentów praktycznych
maggie_ma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-04, 09:39   #24
OleczkaO
Przyczajenie

Nie znoszę gwiazdki przez te prezenty właśnie nie wiem co mam kupić mężowi, gadżeciarzowi. Tak do 100 pln max
Stary 2012-12-04, 20:24   #25
Magda50
Przyczajenie

nieopłacona reklama

Edytowane przez zlosliwiec
Czas edycji: 2012-12-05 o 09:26
Magda50 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-04, 21:36   #26
mazia1012
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez OleczkaO Pokaż wiadomość
Nie znoszę gwiazdki przez te prezenty właśnie nie wiem co mam kupić mężowi, gadżeciarzowi. Tak do 100 pln max
Mam ten sam problem. Znalazłam dzisiaj taką o to stronkę LINK już nawet upatrzyłam kilka drobiazgów dla Niego
mazia1012 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-04, 22:39   #27
Caridad
Raczkowanie

Ja nigdy nie mam problemu, żeby kupić prezent dla mojego faceta. Znamy się tak dobrze, że zawsze wiem, co chciałby dostać, czego potrzebuje, albo co jeszcze mu się przyda
Stary 2012-12-06, 09:26   #28
disappear enigma
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Caridad Pokaż wiadomość
Ja nie polecam takich sklepów. Być może jest tam wiele "ciekawostek", ale wszystko to gotowce i to zazwyczaj oklepane. Poza tym te przedmioty są raczej kiepskiej jakości. Ja nie lubię takich gotowców, bo według mnie liczy się to, że chcesz kupić komuś coś co naprawdę się spodoba i zadedykowane specjalnie właśnie tej osobie.
Ja mam różne rzeczy np. ramki czy kubki i są świetnej jakości. Również kilkakrotnie robiłam tak zakupowe prezenty tego typu podpasowane pod wystrój mieszkania za niewielkie pieniążki i obdarowywani są bardzo zadowoleni .

"Aby oszukać kobietę, potrzebny był wąż, ale aby oszukać męzczyznę, wystarczyła kobieta"
disappear enigma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-07, 22:29   #29
Caridad
Raczkowanie

Ale ramka czy kubek to raczej przedmioty, które nie wymagają jakiejś super jakości. Ale moim zdaniem tam jest trochę tandeta.
Ja wolę kupić w sieci w zaufanym miejscu, bo jest taniej.
Stary 2012-12-09, 06:26   #30
karla_87
Przyczajenie

Ja polecam kubek w sweterku, mega oryginalny i efektowny upominek no i przede wszystkim niedrogi (15-20 zł)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_6622.jpg (28,4 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6747.jpg (17,7 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6748.jpg (18,1 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6537.jpg (24,1 KB, 7 załadowań)

Edytowane przez karla_87
Czas edycji: 2012-12-09 o 06:28
karla_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Prezenty

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości