Prosze o przepis na masę do tortu z mleka i grysiku i z czegos tam jeszcze ;) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2006-01-19, 17:06   #1
tisane
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2005-12
Lokalizacja: Kraków
Wiadomości: 169
GG do tisane
Smile

Prosze o przepis na masę do tortu z mleka i grysiku i z czegos tam jeszcze ;)


Jeśli ktos z was wie jak sie robi własnie taka masę , podacie mi przepis?

Z góry dziekuje .
tisane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-19, 17:55   #2
bb-m
Rozeznanie
 
Avatar bb-m
 
Zarejestrowany: 2005-08
Lokalizacja: k/wawy
Wiadomości: 993
Dot.: Prosze o przepis na masę do tortu z mleka i grysiku i z czegos tam jeszcze ;)

Znalazłam takie przepisy na http://kuchnia.o2.pl/
ale nigdy takiego kremu nie robiłam, ale może warto spróbować
3 szkl. mleka
8 łyżek kaszy manny (grysiku)
Pod koniec gotowania dodać szklankę cukru, gdy ostygnie dodać 1 paczkę masła, 1 paczkę margaryny.

I jeszcze jeden:
- 1/2 kg margaryny
- 20 dag cukru pudru
- 3 szklanki mleka
- 3 łyżki grysiku
- 4 cukry waniliowe
Na wrzące mleko z cukrem waniliowym wsypać grysik ciagle mieszając by nie było grudek. Gotować 1/2 godziny, na koniec wsypać cukier, wystudzić. Margarynę utrzeć do białości. Dodać do reszty.
__________________
A/78/83 173cm/62kg
20.11 mentor 350cc hp
J&J 07r i J 09r
bb-m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-20, 18:01   #3
MESA
Raczkowanie
 
Avatar MESA
 
Zarejestrowany: 2005-10
Wiadomości: 45
Dot.: Prosze o przepis na masę do tortu z mleka i grysiku i z czegos tam jeszcze ;)

Cytat:
Napisane przez bb-m
I - 1/2 kg margaryny
- 20 dag cukru pudru
- 3 szklanki mleka
- 3 łyżki grysiku
- 4 cukry waniliowe
Na wrzące mleko z cukrem waniliowym wsypać grysik ciagle mieszając by nie było grudek. Gotować 1/2 godziny, na koniec wsypać cukier, wystudzić. Margarynę utrzeć do białości. Dodać do reszty.
1/2 kg margaryny?
tylko 3 łyżki grysiku?
i aż 4 cukry waniliowe?
i gotować 1/2 godziny?
MESA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.






© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.