![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Omdlenia.
Juz nie wiem co myslec....
Jak bylam jeszcze dzieckiem zaczelam mdlec- zawsze w kosciele,na akademiach szkolnych itp czyli w momencie kiedy stalam dluzsza chwile. Lekarz rodzinny stwierdzil ze wszytsko jest ok. Wyladowalam w szpitalu z zupelnie innego powodu(wrzody zoladka) no i tam zemdlalam. Wiec jak dowiedzieli sie w szpitalu ze to nie pierwszy a którys juz raz zrobili mi wszystkie badania: krew, mocz, cisnienie, EKG, podlaczyli mi jakies elektrody do glowy i NIC. Przeprowadzono inne badanie : podlaczyli mnie do monitowa i mialam stac poprostu, przez 60minut. Zbierali mnie z ziemi po 12 ![]() Natomiast badania nie wykazaly kompletnie nie, wyniki ksiazkowe procz niskiego cisnienia. Kazali brac jakies krople z kofeina i powiedzieli ze przejdzie mi jak minie czas dojrzewania. Dzisiaj mam 25 lat, a nadal mdleje! juz nie tak czesto coprawda ale raz na miesiac jest mi tak slabo ze nie moge ustac w pracy i ktos musi mnie zastapic podczas gdy ja ide sie dotlenic na zewnatrz. Kontroluje to bo wiem co to za uczucie chwile przed omdleniem. Ale zdarzylo sie kilka razy moze 3-4 w ciagu 6 lat od kiegy mieszkam za granica ze zemdlalam calkowicie. Wyladawalam w szpitalu po jednym omdleniu, zrobili badania podstawowe i nie wykazalo nic. 2 dni temy zemdlalam w kuchni w pracy, uderzylam glowa w metalowa frytkownice, w efekcie czego rocielam sobie luk brwiowy i znowu wyladowalam w szpitalu; krew mocz ekg nic nie wykazaly. Nie mam zadnej anemi, jadam regularnie i duzo jak na dziewczyne, waze normalnie(62kg przy 170cm) Nie mam pojecia gdzie moze byc przyczyna.oczywiscie za kazdym razem w pracy jak mi slabo, pytaja sie czy w ciazy nie jestem. A teraz jak mam szwy na luku brwiowym i limo to nawet zasugerowali ze ktos mnie w domu bije ![]() Chcialabyms przestac sie martwic ale boje sie ze moze to jakas powazna przyczyna. Chcialabym zrobic tomografie glowy, ale w kraju w ktorym mieszkam zaden lekarz tego nie zaproponowal, a w Polsce bywam sporadycznie. Moze ktoras z Was miala podobne dolegliwosci i znalazla przyczyne?
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Omdlenia.
Nie mam pojęcia co to jest, ale jesteś już którąś z kolei osoba z tym problemem jaką znam u której lekarze nic nie stwierdzili.
Ja nie mam tego, aż tak nasilonego. Jak byłam młodsza przy każdym szybszym wstaniu miałam uczucie, że zaraz zemdleje i musiałam przysiąść, kiedyś zemdlałam. Teraz czasami też tak mam, ale ostatnio od jakiś 3 tygodniu, nie mogę siedzieć na uczelni, bo robi mi się słabo .. Siedzę na zajęciach i czuje, że zaraz zemdleje. Nie na każdych. Myślałam, że to przez @ osłabienie, ale od tego czasu nie mija ... PS. Przypomniałam sobie, rok temu raz osłabłam na zajęciach, ale to temu, że w nocy prawie nie spałam .. Edytowane przez Devojce Czas edycji: 2012-12-08 o 21:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
u mnie nie ma to nic z @ to wiem na pewno.
od kilku miesiecy miewam tez ostre bule glowy, podobne do migreny, czasem az wymiotuje z bulu.oczywiscie bylam juz 3 razy u lekarza i jestem w "trakcie badan"
![]() |
![]() |
#4 |
Pani Mizantrop
|
Miałam identyczną sytuację.
Od dzieciństwa zdarzało mi się mdleć, nie mogłam przebywać w tłoku, w dusznych pomieszczeniach, ani długo stać. Nigdy nie traktowałam tego jakoś poważnie aż do momentu (miałam wtedy od kilku miesięcy stojącą pracę), gdy zdarzyło mi się parę razy w mieszkaniu (więc ani tłoczno ani duszno) dosłownie bez żadnych uprzednich objawów stracić przytomność i wyrżnąć głową o kafelki na podłodze. Zaczęłam też miewać migreny, które czasami trwały 18-20 dni non-stop. Wtedy poszłam do lekarza. Zostałam wysłana do szpitala, zrobili mi tam EKG, tomografię głowy, rezonans magnetyczny, usg węzłów chłonnych, wiele badań krwi i całą masę innych badań. Nic nie wykryli. Dali mi za to lekkie psychotropy celem obniżenia mi ciśnienia i zlikwidowania migrenowego bólu głowy ![]() Potem pani ordynator "subtelnie" zasugerowała, że miło byłoby dostać łapówkę. Wyśmiałam ją. Następnego dnia (była to sobota) usłyszałam mniej więcej "Nie wiemy co pani jest, ale w poniedziałek pani wychodzi" ![]() Zrobiłam taką awanturę tej lekarce, że piętro wyżej mnie słyszeli. Sprowadzili lekarzy z innego szpitala, żeby przeanalizowali moje wyniki, w ciągu kwadransa dowiedziałam się co mi jest. Przeoczyli w wynikach EKG, że mam nieprawidłową akcję serca. Nie jest to jakoś super widoczne w wynikach, trzeba wiedzieć czego szukać, ale wada serca jest nieuleczalna. Urodziłam się ponad 3,5 miesiąca przed czasem, długo leżałam w inkubatorze i moje serce ma wrodzoną wadę sprawiającą, że bije szybciej, niż serce zdrowej osoby i czasami przez stres/wysiłek/duszne otoczenie zaczyna bić jeszcze szybciej i w momencie, kiedy przepompuje całą krew tracę przytomność. Wiem już, że nie wolno mi pić kawy, dźwigać ciężkich przedmiotów, stać w środkach komunikacji miejskiej ani uprawiać ekstremalnych sportów. Dlatego droga Autorko tematu, skontaktuj się z kardiologiem i przeanalizuj z nim Twoje wyniki, być może masz podobną sytuację jak moja.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Miałam ten sam problem, od lekarza do lekarza, ale odkryli u mnie niedomykalność zastawki po jakichś dziwnych badaniach.
Robiłaś podstawowe badania oraz kardiologiczne, może czas wybrać się do neurologa? Pamiętam, że w szpitalu leżała ze mną na sali dziewczyna, u której też nic nie było wiadome - mdlała, bo mdlała. Ale obie badał nas neurolog. Trzeba było zamknąć oczy, wyciągnąć ręce przed siebie i stać na baczność. Ja stałam prosto, koleżanka nie mogła złapać równowagi i własnie też mdlała ogólnie, jak stała długo, w dusznych pomieszczeniach itd. Oznaczało to chyba, że ma coś z kręgami czy czymś, w każdym razie ponoć się z tego wyrasta i to nic groźnego. Może spróbuj?
Edytowane przez olasia99 Czas edycji: 2012-12-08 o 21:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pani Mizantrop
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zesp%C3...sona-White%27a
Moja dolegliwość.
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysle ze jesli mialabym cos z czego sie wyrasta, to juz bym z tego wyrosla. Mam 25 lat i moj organizm sie raczej juz nie rozwiaj, a tym bardziej nie rosnie, no chyba ze wszerz ![]() Wlasnie sprawdzilam, lapie równowage bez problemu ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- tak czy siak jestem zla, bo uwazam ze nie po to place skladki na ubezpieczenie, zeby pozniej w razie potrzeby, latac po lekarzach prywatnie czy prosic sie o dodatkowe badania.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Kasztanka3, tak z ciekawości, nie dostałaś leków ani nie zaproponowali Ci ablacji?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
No jak to a na przykład betablokery? Nie zadziałają?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
.
|
autorko, a kontrolujesz cisnenie?
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Pani Mizantrop
|
Tak, mam na jednym oku krótkowzroczność -9 i astygmatyzm -3,5, a na drugim krótkowzroczność -7 i astygmatyzm -3.
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Chociaż nie powiem, wada serca i wzroku utrudniają życie, póki co mogę pomarzyć o prawie jazdy, nie mogę dźwigać, a w środkach komunikacji miejskiej bardzo niechętnie ustępuje się osobie młodej więc nieraz zdarzyło mi się zasłabnąć w autobusie/metrze ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Ot
Edytowane przez misianka Czas edycji: 2012-12-09 o 20:46 Powód: OT |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Pani Mizantrop
|
Ot
In a world of choices I choose me. My favourite season is the fall of the patriarchy. Edytowane przez misianka Czas edycji: 2012-12-09 o 20:45 Powód: OT |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Ot
Edytowane przez misianka Czas edycji: 2012-12-09 o 20:45 Powód: OT |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Pani Mizantrop
|
Ot
In a world of choices I choose me. My favourite season is the fall of the patriarchy. Edytowane przez misianka Czas edycji: 2012-12-09 o 20:45 Powód: OT |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Ot
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Pani Mizantrop
|
Ot
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Ot
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Pani Mizantrop
|
Ot
In a world of choices I choose me. My favourite season is the fall of the patriarchy. Edytowane przez misianka Czas edycji: 2012-12-09 o 20:44 Powód: OT |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Ot
Edytowane przez misianka Czas edycji: 2012-12-09 o 20:44 Powód: OT |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Pani Mizantrop
|
Ot
In a world of choices I choose me. My favourite season is the fall of the patriarchy. Edytowane przez misianka Czas edycji: 2012-12-09 o 20:44 Powód: OT |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Ot
Edytowane przez misianka Czas edycji: 2012-12-09 o 20:44 Powód: OT |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Pani Mizantrop
|
Ot
In a world of choices I choose me. My favourite season is the fall of the patriarchy. Edytowane przez misianka Czas edycji: 2012-12-09 o 20:43 Powód: OT |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Ot
Edytowane przez misianka Czas edycji: 2012-12-09 o 20:43 Powód: OT |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Pani Mizantrop
|
Ot
In a world of choices I choose me. My favourite season is the fall of the patriarchy. Edytowane przez misianka Czas edycji: 2012-12-09 o 20:43 Powód: OT |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.