|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Problem z brwiami.
Hej!
Jestem naturalną jasną blondynką z ciemno-brązowymi oczami i ciemnymi rzęsami. Niestety mam jasne brwi których praktycznie w ogóle nie widać. Chciałabym dowiedzieć się co mam robic czy zacząć je podkreślać, czy zmienić makijaż oka ? Jeśli coś wiecie, dzieki !
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Problem z brwiami.
Może spróbuj podkreślić troche ciemną kredką ? ; )
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Kredka wygląda nienaturalnie. Proponuję cienie do brwi. W Naturze są np. Essence (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ylist-set.html) lub Catrice (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...a-do-brwi.html). Zależy czy wolisz cieplejsze, czy chłodniejsze odcienie. W paletce Oriflame znajduje się też wosk. W Inglocie można kupić pojedyncze cienie, wtedy wybór kolorów masz ogromny, Pani w sklepie pomoże Ci go dobrać.
Do wyboru do koloru
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
albo zamiast bawić się codziennie cieniem, zafarbować henną
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
...
dokładnie,najlepiej henną żelową w lekko popielatym kolorze,żeby nie była zni ruda ani czarna...są kolory dla blondynek np w Reflectocils.
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
Dokładnie zgadzam się z dziewczynami co do henny ale również co do cieni do brwi.
Po pierwsze jeżeli masz szarą kredkę lub jakieś jasno brązowe cienie to spróbuj sobie w domu sama podkreślić brwi i zobaczyć czy dobrze wyglądasz z ciemniejszymi. Na początku możesz doznać szoku, że wyglądasz "dziwnie" "brzydko" "brwi są na pierwszym planie" itp. Ale to normalne.. z czasem się przyzwyczaisz i uznasz, że lepiej z ciemniejszymi. Twarz nabiera kształtu. Jeżeli chcesz delikatnego efektu to polecam https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...a-do-brwi.html sama to uzywam gdy mi się zetrze henna a nie mam czasu uzupełnić. Gdy chciałabyś mocniejszy efekt użyj henny.
Edytowane przez Tinka* Czas edycji: 2012-12-09 o 00:15 |
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
polecam cienie, ale jeśli jesteś blondynką to na pewno nie czarne. popielate lub brązy będą ok. Henna jak najbardziej - ale radzę skorzystać z usług kosmetyczki - samemu można popsuć efekt :/
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Mam taki sam "problem". Brwi mam praktycznie niewidoczne
Mimo, że włosy brązowe (farbowane). Dlatego nie wyobrażam sobie wyjścia z domu bez cieni z paletki essence Do henny się jakoś przekonać nie mogę. Do niedawna nic z moimi prawie białymi brwiami nie robiłam, ale teraz jak zaczęłam używać cieni do brwi, to już stało się moim codziennym nawykiem. Choć tak jak ktoś pisał, na początku był to dla mnie szok, przestawić się na ciemniejsze brwi.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.

Mimo, że włosy brązowe (farbowane). Dlatego nie wyobrażam sobie wyjścia z domu bez cieni z paletki essence