|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
ukłucie palca przy wycinaniu skorek
uklulam sie w palec gdy wycinalam skorki, najwyrazniej przyrzad byl lekko zabrudzony a ja nie zuwazylam , bo baaaaardzo sie spieszylam owego dnia.
stosowalam oxycort, moczylam w wodzie mydlanej, a takze przykladalam babke lancetowata, efekt: zaden!!!!!!!!nic nie pomaga, nawet moczenie w wodzie utlenionej i rywanolu! palec nie chce sie goic juz od 2 miesiecy!!!pomocy!czy jest mozliwe ze dostane jakies zakazenie teraz jeszcze? pozdrawiam i prosze o szybka odpowiedz!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: ukłucie palca przy wycinaniu skorek
moze sprobuj tribiotic..
to masc antybiotykowa i tania, ja stosowalam przy pirsingu kiedy zaczely sie problemy z gojeniem - strasznie sie papralo a tribiotic szybko sie z tym uporal.. woda utloniona to chyba nie najlepszy pomysl - to znaczy jesli mam porownywac do pirsu oczywisie bo niektorzy tez tak 'ratuja' babarkajace sie klucia ..a tylko przeciaga sprawe gojenia tylko najperw spytaj w aptece o ta masc czy bedzie dla Ciebie odpowiednia bo za specjalistke sie nie uwazam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
dzieki! zapytam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
jeszcze moze byc neomecyna (rowniez antybiotyk) i masc ichtiolowa..
ale wypytaj sie w aptece dokladnie badz idz do lekarza zeby obejrzal bo nie opisujesz jaki masz rodzaj zmian i moze konkretnie Ci ktos doradzi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
obrzek, chyba mam rope,zaczerwieniony, dzieki za rady!!!!!!!!!!pozdrowka wizazanki!aha...uzywam samoopalaczy boje sie troszke ze jesli wkradnie sie zakazenie to nie zauwaze krechy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
czy zauwazysz? hmm.. mozliwe ze nie jesli masz b. ciemna karnacjie.. lepiej przejdz sie do internisty |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
karnacje mam jasna, ale uzywam samoopalaczy do ciemnej... wie nie wiem... teraz sie troszke wystraszylam, ale czy do zakazenia moze dojsc po 2 miesiacach? dzieki za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.