|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Venita - balsam koloryzujący czy naturalna henna khadi?
Witam! Mam pytanie - którą z powyższych farb powinnam zastosować, jeśli mam włosy koloru ciemny blond (nigdy nie były farbowane) i chciałabym pogłębić lub nieco przyciemnić ich barwę (dosłownie o pół lub jeden ton). Więcej o moich włosach - sięgają za łopatki, są proste, myję je co 1-2 dni.
Obie farby mają raczej dobrą opinię, ale są różne, stąd moje wątpliwości - odcienie khadi są dość ciemne, czy trzymając np. jasny lub orzechowy brąz przez krótszy czas mogłabym otrzymać kolor o 1 ton ciemniejszy od naturalnego? - jakie macie odczucia co do balsamu venity? Czy 13 - orzech laskowy jest zbliżony do ciemnego blondu? - jak spłukują się te farby? równomiernie? czy zdążą pojawić się odrosty? ile czasu utrzymują się na włosach? czy spłukują się do końca (czy powrócę do naturalnego koloru)? - która farba jest prostsza w użyciu? czy poradzę sobie sama z jej nałożeniem? jak się to robi? - czy to prawda, że tymi preparatami nie da się rozjaśnić włosów? Może warto wybrać 111 - naturalny blond venity? - jakiej ilości tych produktów potrzebuję do włosów za łopatki? Zależy mi na tym, żeby otrzymany kolor był jak najbardziej naturalny i zbliżony do mojego, ale głębszy i nieco ciemniejszy. Co byście mi doradziły? Tak wyglądają włoski http://2.bp.blogspot.com/-QtCa_OAe6t...m2A/s640/a.jpg http://2.bp.blogspot.com/-n9ngu1HJ4n...0/DSC_3393.JPG Edytowane przez 95panacea Czas edycji: 2012-07-18 o 14:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |||||||
Konto usunięte
|
Dot.: Venita - balsam koloryzujący czy naturalna henna khadi?
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z brązami Khadi jest różnie. Użytkowniczki z reguły narzekają na szybkie wypłukiwanie indygo, a że farby zawierają też hennę, to kolor robi się rudawy. Jest też możliwość, że nie spłucze się w ogóle. Tu możesz spodziewać sie widocznych odrostów, bo henna jest generalnie dość trwała. Cytat:
Z proszkami Khadi może być masakra ![]() Cytat:
Cytat:
Jeśli mogę doradzić coś zupełnie innego, to poleciłabym wypróbowane przeze mnie farby ziołowe: Sante: kolor terra Logona: kolor brown umber Kupiłam je w celu uzyskania brązowych, raczej ciemnych włosów, ale w rezultacie wyszło tylko bardzo subtelne przyciemnienie. Takie właśnie ton/pół tonu. Niestety obie są droższe od Khadi i Venity. A i pamiętaj, że balsam Venita to nie henna, ma tylko ekstrakt w składzie tak jak wiele niekolorujących masek czy odżywek. To zwykły produkt chemiczny. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za odpowiedź!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
cześć,
mam podobne włosy do Ciebie (minimalnie ciemniejsze). Również chciałabym je przyciemnić venitą i zastanawiam się między ciemnym blondem, a orzechem laskowym. Co w końcu wybrałaś? Możesz podzielić się opinią i efektami? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
ja chciałabym wypróbować balsam od venity, tylko nie mam pojęcia gdzie go kupić...
czy któraś z wrocławianek widziała je w jakimś sklepie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
W Naturach są te balsamy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.