2012-12-13, 15:27
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Przeniesienie z 4 klasy technikum do liceum dla dorosłych
Cytat:
Napisane przez BarraBravas
Witam, mam pewien dylemat i nie mogę znaleźć w internecie odpowiedzi na ten temat. Aktualnie chodzę do 4 klasy technikum i to był mój wielki błąd ponieważ, źle obrałem kierunek, nie zdaje egzaminu zawodowego aktualnie co mnie interesuje to zdać maturę, lecz mam problem mam dużo zagrożeń z przedmiotów niematuralnych i zawodowych między innymi z niemieckiego, a chciałbym zdać maturę z angielskiego, mam też problem z matmą nauczycielka mi grozi, że mnie nie dopuści do matury. Mam okres świąteczny na zastanowienie się co dalej. Jedna z opcji to nie zdawać w tym roku matury byle mnie przepuścili, mieć te średnie wykształcenie a za rok podejść do matury. Druga opcja to zmiana szkoły, chciałbym się przepisać w 2 semestrze do szkoły dla dorosłych i tam zdać maturę, lecz nie mam pojęcia, na jakiej zasadzie to by się odbywało, miał ktoś może taką sytuację? Musiałbym tam zaliczać pierwszy semestr? Czy były by jakieś problemy z moim przepisaniem się? Wiem, że najlepiej było by pójść albo zadzwonić tam do szkoły i się dowiedzieć, ale na razie tylko gdybam i szukam rozwiązania. Z góry dzięki za pomoc 
|
Z tego co wiem, to będziesz musiał zaliczać niezaliczone przedmioty w drugiej szkole. Nawet jeśli tylko gdybasz i szukasz rozwiązania, to najlepiej jednak byłoby się dowiedzieć osobiście jakie są wymagania w szkole dla dorosłych.
Życzę powodzenia!
|
|
|