![]() |
#1 |
BAN stały
|
Czy jestem nienormalna?
Hej!
Nie wiem dlaczego ale chyba jestem ''nienormalna''. Moja mama ciagle mi mówi o ślubie i dzieciach itp. Mimo ,ze mam 20 lat nie chce tego. Wiem,ze zawczesnie na takie ''myslenie''co bedzie dalej ale mnie to doprowadza do mdłości czasami.Cały czas mi mówi zobaczysz jak to fajnie itd. A wiwm ze tak kolorowo nie bedzie. Widze jak jest u mnie w domu. Zero sfobodnosci. NIe jestem gotowa na ślub a tym bardzej na dzieci.Z roku na rok coraz gorzej. Nie wiem czy to jest spowodowane tym,że mam swoją pasję i chcę cos pozostawic cennego światu ,czy jestem nie dojrzała. Czuje ,że mam wiele do zrobienia na tym świecie i wierze w to ,ze mi sie uda. Z drugiej strony nie chce wychodzić za maż ,bo bym mniej poświcała na roziwjanie sie. Przeraza mnie to ,że bede musiała gotować jemu cały czas obiadki,sprzatac za niego i obawiam sie konfliktow. Nie bede mogła spotykac sie tak czesto z przyjaciólmi jak mi sie bedzie podobało. A kto wie moze on by mi nawet nie pozwolił pracować-koszmar. A co gorsza bede musiała ograniczyc kontakt z innymi facetami. Czy ze mna jest cos nie tak? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy jestem nienormalana?
Cytat:
Przeczytałam to i nie wierze ... Znajdz faceta: który nie bedzie cię ograniczał, który zrozumie twoja pasję, który nie postawi Cie w kuchni przy "garach", który polubi Twoich przyjaciół i będzie Ci ufał na tyle że nie ograniczy ci kontaktów z nikim .... czyli znajdź faceta który Cie pokocha z wszystkimi wadami i zaletami, takiego normalnego z którym będziesz szczęśliwa ... bo chyba o to chodzi w małżeństwie ... ale po przeczytaniu Twoich innych wypowiedzi stwierdzam że chyba jeszcze jednak nie dojrzałaś do małżęństwa ani do powaznych zwiazków ...
Życie składa się ze spotkań i rozstań. Ludzie pojawiają się w twoim życiu każdego dnia,witasz się z nimi,potem żegnasz. Niektórzy zostają kilka minut,inni kilka miesięcy,może rok,a czasem całe życie. ALE ZAWSZE ODCHODZĄ... Edytowane przez Cytryna007 Czas edycji: 2012-12-01 o 20:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Małżeństwo?
![]()
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Autorko, powiedz mamie, że to nie jej sprawa, że nie planujesz na razie małżeństwa. Ewentualnie , gdzieś była taka odpowiedź, bodajże w wątku "Nie chcę mieć dzieci - jak radzić sobie z presją społeczną", powiedz, że wyjdziesz za mąż i urodzisz dzieci jak wrócisz z Elbląga. Oczywiście, twoja mama nie musi wiedzieć, że nie masz zamiaru tam jechać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
W sumie racja ![]() Cytat:
![]()
Życie składa się ze spotkań i rozstań. Ludzie pojawiają się w twoim życiu każdego dnia,witasz się z nimi,potem żegnasz. Niektórzy zostają kilka minut,inni kilka miesięcy,może rok,a czasem całe życie. ALE ZAWSZE ODCHODZĄ... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
- rezygnacji z pasji - końca rozwoju osobistego - konieczności usługiwania mężowi w jakikolwiek sposób - zakazu spotykania się ze znajomymi, - ograniczania kontaktu z innymi facetami - co jest najbardziej kontrowersyjne, ale serio są ludzie na świecie, którzy pomimo miłości do jednej osoby chcą utrzymywać kontatky nawet seksualne z innymi ludźmi ![]() No i oczywiście można być w związku(związkach) bez ślubu tak samo jak można w ogóle nigdy nie być w związku i jednocześnie być szczęśliwym. Jak piszesz na początku posta - zdążyłaś już zauważyć, że małżeństwo i rodzina nie są wcale wyznacznikiem szczęścia. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czego? ![]() nie chcesz założyć rodziny, nie robisz tego. do tej pory myślałam, że to logiczne ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Ale dlaczego nienormalna? Przecież znaczna większość dwudziestolatek w dzisiejszych czasach studiuje, a nie niańczy dzieci. No, przynajmniej większość z tych, które znam osobiście. Nienormalne to by może 100 lat temu było, dzisiaj 20 letnia kobieta raczej dzieci nie rodzi, no chyba, że z wpadki (oczywiście, wiem, są wyjątki).
Poza tym trochę stereotypowo podchodzisz do małżeństwa ![]() Też nie wyobrażam sobie, że mam w przeciągu najbliższych kilku lat zostać matką (za 4 miesiące skończę 19 lat) i uważam, że to dosyć normalne. Edytowane przez arrachne Czas edycji: 2012-12-01 o 22:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
masz czas, wyluzuj. masz bardzo dużo czasu.
i nie wierz w to, że jeśli znajdziesz odpowiedniego faceta, to będzie inaczej. na początku zawsze jest bosko, oczywiście wspólne pasje itp. to bardzo ważne, ale na samym końcu, prędzej czy później, każdego dopada proza życia, czyli garnki, obiadki, brudne skarpetki, mycie kibla itp. z kimś, z kim dzielisz pasję i poglądy jest wtedy na pewno łatwiej i fajniej. oczywiście staraj się związać z kimś liberalnym, a nie z jakimś tyranem... ale tak czy siak będą musiały być obiadki, bo dziecku chociażby zrobić trzeba. tak już jest. na świecie ludzie myślą o małżeństwie zwykle po 28 roku życia, często po 30. u nas ludzie jeszcze myślą z reguły, że to trochę późno. hej, wyjedź z kraju, albo na studia, albo do pracy gdzieś. nikt Ci nie będzie nic kazał i sama znajdziesz swój czas, a rodzinę założysz wtedy, kiedy poczujesz się na to prawdziwie gotowa. bo z czasem to nawet o przysłowiowych brudnych skarpetkach porozrzucanych po mieszkaniu zaczyna się marzyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Gang Iren
|
O matko
![]()
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Są kobiety, które decydują się prowadzić dom po ślubie, ale to nie jest obowiązek. Zresztą takiej pani domu mąż też powinien pomagać jak najwięcej - jakby chciał gosposię na pełny etat, mógłby sobie taką panią zatrudnić. Małżeństwo absolutnie nie musi oznaczać rezygnacji z siebie. Tylko musisz wyjść za normalnego faceta, a nie za trolla, który wraca "taaaki zmęczony" po 8 godzinach pracy biurowej (a żona ma go obsługiwać po całym dniu fizycznej harówy w domu). Ale jesteś młoda, mało kto myśli w tym wieku o małżeństwie. To zupełnie normalne, że tego nie chcesz, tylko wolisz trochę "pożyć". Na razie puszczaj uwagi mamy mimo uszu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze nikt Cie nie zmusi do wychodznia za mąż
Po drugie - gdybym miała taką wizję małżeństwa czyli bycie kuchtą to też bym się nie pisała |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ja w Twoim wieku też nie myślałam o ślubie i nie ma w tym nic nienormalnego,ale wyjście za mąż to wcale nie jest koniec świata i popadnięcie w niewolę.
![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Dziewczyno, Ty się naprawdę nudzisz. Bardzo dużo wątków założyłaś, co jakiś czas widzę Twój nowy wątek. Nie wiem, może lubisz być w centrum zainteresowania?
No ale jeśli chodzi o małżeństwo to: nikt nikogo nie zmusza do zamążpójścia. Źle pojmujesz małżeństwo - małżeństwo to ma być partnerstwo a nie relacja pan-służąca. Na moim przykładzie: mój maż gotuje, sprząta, robi pranie. i jest to dla nas coś naturalnego. Pewnie gdybym nie pracowała to sama z nudów bym to robiła, a skoro pracujemy to obowiązki dzielimy na pół. Osoba. która Cię kocha nigdy nie będzie ograniczać. Oczywiście rozumiem sytuacje, kiedy przez pasje ta druga osoba jest skrajnie zaniedbywana - wtedy też z pewnością zareagowałabym.gdy na świecie pojawia się mała istotka. Tak naprawdę najwięcej w życiu człowieka zmienia się Jesteś jeszcze młoda, całe życie przed Tobą. Teraz jest czas na naukę, pasje, zabawę |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Dzieki.Tamte watki to była tylko POD PUCHA. Ale ten watek to na serio mówie.
Generalnie u mnie tak w domu jest i mnie to przeraza. Mój tata przychodzi do domu i nic go wiecej nie interesuje jak tylko telewizor,mecz z synkiem i piwo. Wybrzydza czasami obiadki jak nie beda po jego mysli. Do mnie mówi ,że jak nie bede ''słuchała'' swojego meża to mnie pusci kantem. Tak samo jak czegoś nie zrobie porządnie albo o czyms zapomnę to już na mnie krzyczy i mówi ,ze nie wiem jak Twój mąż wytrzyma z tabą itp. Tak chce sobie znależć faceta który bedzie rozumiał moja pasję i zawód jaki sobie wybiore Edytowane przez BeautyHeart Czas edycji: 2012-12-02 o 09:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Naucz się najpierw poprawnie pisać, dziewczyno. 30 pomyłek w poście ![]() Później będziesz zastanawiać się czym zdziwić świat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Otóż to.
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
JESTEŚ! zamiast pisać nowe wątki, proponuję szukać nowego forum, bo zaraz i na to konto dostaniesz bana
![]()
![]() |
#25 |
BAN stały
|
kochana, jesteś jak najbardziej normalna
![]() ja mam27 lat, od 4 lat mam męża, ale dzieci nie chciałam mieć mając 20 lat , teraz też nie chce i za 10 lat też sobie tego nie wyobrażam czy uważam się za nienormalną? NIE |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
To, że do dzieci trzeba "dojrzeć" to tylko takie wyrażenie. W rzeczywistości brak chęci posiadania potomstwa wcale nie jest oznaką "niedojrzałości", jest tylko pewną preferencją
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Autorko - moim zdaniem predzej nienormalna jest Twoja matka niz Ty
![]()
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.