|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Skurcze
Od jakiegoś czasu mam skurcze łydce i w ogóle cierpnie mi cała jedna noga. Nie mam pojecia czemu, wkońcu jestem osobą aktywną i raczej nie powinnam mieć takich problemów. Szcezgólnie w nocy nasila się to, jak sie położe i podkurczę ta nogę.
Wiecie jaka może być przyczyna? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze
Moze to być brak magnezu,jedz orzechy,banany i kakao
![]()
![]() |
#3 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Rzabbocop
|
Najczęściej powodem są braki elektrolitów (magnez, sód, potas)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
jak drętwieje cała nóżka lub jakaś jej część, to może też być tu winny kręgosłup (np. u mnie tak było), ale nie chcę straszyć - popróbuj najpierw z magnezem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Miałam podobnie, ale ból był nie do wytrzymania. Budziłam się do 3 razy w nocy, pomagał magnez w baaardzo dużych ilościach. Wszystko przez nadmierny wysiłek fizyczny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Miałam to samo.
![]() Pomógł mi magnez, który brałam (1-2 tabletki dziennie) przez ostatnie 2-3 miesiące, a teraz jakoś mi umknął w natłoku zajęć, a problem wrócił. Więc może też spróbujesz z magnezem, Autorko? ![]()
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie takiej odpowiedzi się spodziewałam i bałam, magnez, sód i potas są w normie. Jaki lekarz Ci to stwierdził? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
byłam u rodzinnego, dał mi skierowanie na rentgen kręgosłupa i znów do rodzinnego ze zdjęciem i dał mi skierowanie na rehabilitację. tam babka powiedziała mi jakie ćwiczenia robić na to i w domu później robiłam i wszystko przeszło. także idź do lekarza, to zobaczymy co Ci powie po prześwietleniu. życzę zdrowia
![]() ps. przed rehabilitacją zaliczyłam jeszcze jakiegoś lekarza, który zalecił jakie mam mieć ćwiczenia i te wszystkie naświetlania lampami, jakieś prądy.. co to był za lekarz nie powiem, bo zwyczajnie nie mogę sobie tej nazwy przypomnieć.. Edytowane przez 201609270959 Czas edycji: 2013-01-29 o 15:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.