Zwierzenia chłopaka> co to może znaczyć? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-15, 22:25   #1
maiiia
Przyczajenie

Zwierzenia chłopaka> co to może znaczyć?

Witajcie, jestem tu nowa, wiec gdybym zrobiła coś nie tak, proszę poprawcie mnie.

Ostatnio chłopak powiedział i, że wolałby być sam. Nie to, że spotykać się z inną, tylko zwyczajnie z żadną/ Stwierdził, że teraz kiedy wie, jak wygląda wspolne mieszkanie (mamy po 19lat, wyjechaliśmy razem na studia) nie wszedł by znowu w taki związek. Jakiś czas temu rozstaliśmy się(motywy tu nie są ważne), ale jak widać wrócił i postanowiliśmy nowu spróbować być razem. Nie jestem pewna co to może znaczyć- może to dla niektórych z Was to głupota, ale ja mam niezwykle dokuczliwą cechę, jaką jest rozpamiętywanie, zastanawianie się i myślenie zbyt dużo. Nie rozumiem, wiedział jak jest ze mną i jak jest beze mnie, więc po co wrócił? a skoro teraz myśli ze łatwiej byłoby mu samemu, to czego dalej tu jest?Stwierdził, że na tamten moment, to było najlepsze z możliwych wyjść. Przy tym dodał, że nie żałuje, że jesteśmy razem, że nie ma wątpliwości co do tego czy mnie kocha. Czy mam powody do obaw? Wiedziałam, że wspólne mieszkanie nie będzie z początku łatwe, czasem dochodzi do sprzeczek, że będziemy potrzebować czasu, żeby dotrzeć do siebie. Czy któraś z Was miała podobną sytuację? Do tego, mam pytanie, jak sobie radziłyście przez pierwsze miesiące wspólngo mieszkania? z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi
maiiia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-15, 22:40   #2
201707171556
Konto usunięte

Dot.: Zwierzenia chłopaka> co to może znaczyć?

Cytat:
Napisane przez maiiia Pokaż wiadomość

Ostatnio chłopak powiedział i, że wolałby być sam. Nie to, że spotykać się z inną, tylko zwyczajnie z żadną/ Stwierdził, że teraz kiedy wie, jak wygląda wspolne mieszkanie (mamy po 19lat, wyjechaliśmy razem na studia) nie wszedł by znowu w taki związek. Jakiś czas temu rozstaliśmy się(motywy tu nie są ważne), ale jak widać wrócił i postanowiliśmy nowu spróbować być razem. Nie jestem pewna co to może znaczyć- może to dla niektórych z Was to głupota, ale ja mam niezwykle dokuczliwą cechę, jaką jest rozpamiętywanie, zastanawianie się i myślenie zbyt dużo. Nie rozumiem, wiedział jak jest ze mną i jak jest beze mnie, więc po co wrócił?
Wydaje mi się, że Twój chłopak chciałby się z Tobą rozstać ale żeby mieć czyste rączki próbuje Cie sprowokować żeby rozstanie wyszło z Twojej inicjatywy.
Na Twoim miejscu bym się nie zastanawiała i ułatwiła mu to, nie warto być z kimś kto mówi że gdyby wiedział jak wygląda powazny zwiazek ze wspólnym mieszkaniem to drugi raz by sie w coś takiego nie pakował.
201707171556 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-15, 22:45   #3
taka_sobie_jedna
Wtajemniczenie

wolałby być sam, ale nie żałuje, że jesteście razem. Mówi wprost, że wrócił do Ciebie, bo wtedy tak było wygodnie a nie dlatego, że Cię kocha.. Zostałaś "nejlepszym możliwym wyjściem"..
Przepraszam Autorko ale to dla mnie jakaś masakra.. Dla mnie świat jest prosty a związek jeszcze prostszy - miłość, uczciwość, zaufanie. Nie ma jakiegoś elementu = nie ma związku. Szkoda byłoby mi czasu na coś takiego..
taka_sobie_jedna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-16, 11:45   #4
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Witajcie, jestem tu nowa, wiec gdybym zrobiła coś nie tak, proszę poprawcie mnie.

Ostatnio chłopak powiedział i, że wolałby być sam. Nie to, że spotykać się z inną, tylko zwyczajnie z żadną/ Stwierdził, że teraz kiedy wie, jak wygląda wspolne mieszkanie (mamy po 19lat, wyjechaliśmy razem na studia) nie wszedł by znowu w taki związek. Jakiś czas temu rozstaliśmy się(motywy tu nie są ważne), ale jak widać wrócił i postanowiliśmy nowu spróbować być razem. Nie jestem pewna co to może znaczyć- może to dla niektórych z Was to głupota, ale ja mam niezwykle dokuczliwą cechę, jaką jest rozpamiętywanie, zastanawianie się i myślenie zbyt dużo. Nie rozumiem, wiedział jak jest ze mną i jak jest beze mnie, więc po co wrócił? a skoro teraz myśli ze łatwiej byłoby mu samemu, to czego dalej tu jest?Stwierdził, że na tamten moment, to było najlepsze z możliwych wyjść. Przy tym dodał, że nie żałuje, że jesteśmy razem, że nie ma wątpliwości co do tego czy mnie kocha. Czy mam powody do obaw? Wiedziałam, że wspólne mieszkanie nie będzie z początku łatwe, czasem dochodzi do sprzeczek, że będziemy potrzebować czasu, żeby dotrzeć do siebie. Czy któraś z Was miała podobną sytuację? Do tego, mam pytanie, jak sobie radziłyście przez pierwsze miesiące wspólngo mieszkania? z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi
za szybko ze soba zamieszkaliscie. zamiast szalec w poczatkowym okresie studiow, poznawac nowych ludzi, randkowac, wy bawicie sie w stare dobre malzenstwo.a jak sie okazuje - wcale nie takie dobre.
ile czasu jestescie razem? watpliwosci, czy kocha - czyli nie kocha. a z toba jest z braku laku/bo tak mu wygodniej. w kazdej chwili moze odejsc do innej, bo "przeciez mowilem, ze nie wiem, czy kocham, a ja kocham".

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-16, 12:42   #5
ulinkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Durga Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że Twój chłopak chciałby się z Tobą rozstać ale żeby mieć czyste rączki próbuje Cie sprowokować żeby rozstanie wyszło z Twojej inicjatywy.
Na Twoim miejscu bym się nie zastanawiała i ułatwiła mu to, nie warto być z kimś kto mówi że gdyby wiedział jak wygląda powazny zwiazek ze wspólnym mieszkaniem to drugi raz by sie w coś takiego nie pakował.
Zrobiłabym tak samo.
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-16, 12:46   #6
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ulinkaaa Pokaż wiadomość
Zrobiłabym tak samo.
nie powinniscie razem mieszkac. niech sie wyprowadzi on albo ty. zobaczycie czy bedzie lepiej czy zwiazke sie polozy do konca.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-16, 13:02   #7
chwast
Zakorzenienie

Dla mnie jest przede wszystkim dzieciakiem, który traktuje druga osobę jak zabawkę, nie chce się bawić to rzuca w kąt, a jak nagle mu się przypomina to leci. Na takie zachowanie nie ma wytlumaczen, po prostu znudzilas mu się jak lalka.
Wrócił bo mu wygodniej

Niestety wiem co mówię, ale pewnie i tak nie uwierzysz. Twoja sytuacja nie jest wyjatkowa.
Sent from my SK17i using Tapatalk
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-16, 14:52   #8
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0
Konto usunięte

Odejdz od niego bo niestety traktuje cie jak zabawke. Myslal ze bedzie mial z toba jak z mamusia ktora posprzata, ugotuje i wogole, i jeszcze bedzie mial zaspokojone inne potrzeby.
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-16, 17:48   #9
maiiia
Przyczajenie

Dziękuję za odpowiedzi i szczerze, mialam nadzieję, że ktoś się wyłamie ibędzie nastawiony bardziej pozytywnie.
I niektóre z Was niedoczytały dokładnie. Powiedział, że nie żałuje i NIE MA wątpliwosci co do tego ze kocha i chce ze mną być. Trochę go rozumiem, bo sama uważam, ze bycie samemu jest łątwiejsze, bo nie trzeba się martwić o tę drugą osobę, przeżywać jej problemy, można sie skupić tylko na sobie i mimo to, nie chciałabym odejść, bo to że byłoby mi łątwiej nie znaczy, że byłoby mi lepiej bez niego. Może dla niektórych z was będzie to brzmiało jak wytłumaczenie czy usprawiedliwianie jego. Ale nie wiem co myśleć- nie jest tak, że jestem na jego zawołanie i robie co chce, myślę, ze dbamy o siebie mniej więcej po równo, widzę, że jestem ważna i że się o mnie martwi.Codziennie z rana, gdy idzie na uczelnie przychodzi i mnie przytula, gdy myśli ze śpię, nie wydaje mi się, że słuchałabym dosyć często że jestem wspaniała i że mnie kocha, gdyby rzeczywiście tak nie było. Dlatego nie rozumiem dlaczego mi powiedział tamte rzeczy
Stary 2012-12-16, 17:55   #10
houseofcolours
Zadomowienie

GG do houseofcolours

Nie spodobało mu się mieszkanie z tobą wcześniej nie spodoba i później. Ja bym nie traciła na niego czasu.
houseofcolours jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-16, 18:06   #11
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za odpowiedzi i szczerze, mialam nadzieję, że ktoś się wyłamie ibędzie nastawiony bardziej pozytywnie.
I niektóre z Was niedoczytały dokładnie. Powiedział, że nie żałuje i NIE MA wątpliwosci co do tego ze kocha i chce ze mną być. Trochę go rozumiem, bo sama uważam, ze bycie samemu jest łątwiejsze, bo nie trzeba się martwić o tę drugą osobę, przeżywać jej problemy, można sie skupić tylko na sobie i mimo to, nie chciałabym odejść, bo to że byłoby mi łątwiej nie znaczy, że byłoby mi lepiej bez niego. Może dla niektórych z was będzie to brzmiało jak wytłumaczenie czy usprawiedliwianie jego. Ale nie wiem co myśleć- nie jest tak, że jestem na jego zawołanie i robie co chce, myślę, ze dbamy o siebie mniej więcej po równo, widzę, że jestem ważna i że się o mnie martwi.Codziennie z rana, gdy idzie na uczelnie przychodzi i mnie przytula, gdy myśli ze śpię, nie wydaje mi się, że słuchałabym dosyć często że jestem wspaniała i że mnie kocha, gdyby rzeczywiście tak nie było. Dlatego nie rozumiem dlaczego mi powiedział tamte rzeczy
Przeczytałam dokładnie, ale dla mnie takie słowa nic nie znaczą bo na dzień przed zerwaniem słyszałam identyczne :-D

Sent from my SK17i using Tapatalk

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-16, 18:15   #12
maiiia
Przyczajenie

strasznie zdolowaly mnie zawsze odpowiedzi ale tez zmotywowaly zeby ogarnąc się i cos postanowic, zanim skonczylam swój wywód, a raczej ledwo zaczełam, zostalam przywolana do porządku przytuleniem i 'opieprzeniem mnie jak moglam w ogóle tak pomyslec i że źle zrozumiałam, że nie chciałby żadnej innej a teraz z pewnością by mnie nie opuścił, skoro już jesteśmy razem, miał na myśli sytuacje, gdyby mnie nei było, że by innej nie szukał.

Wiecie co? Nie wiem, to facet- pochodzi od innej małpy. Nie wiem, na ile to prawda na ile nie, ale dobrze mi i nie chce tego psuć, jak ten związek ma sie skończyć, to się skończy, ale teraz nie chcę tracić czasu zdrowia i energii na rozmyslania, to zbędne, co ma być to będzie. Niech będzie dobrze jak najdluzej, a jesli to się rozleci to to bedzie szansa na znalezienie kogoś jeszcze lepszego

Jeszcze raz dziekuję i jak dla mnie temat jest zamknięty. Jeśli sie okaże, że miałyście racje, przybiegnę skruszona i wszystko Wam opowiem.
Stary 2012-12-16, 19:58   #13
Zuzik06
Wtajemniczenie

Autorko! Uważaj, bo tutaj jedyną złotą radą jaką możesz otrzymać jest: zostaw go. Przeleć przez kilka wątków zobaczysz sama. Ja zamieszkałam z moim chłopakiem bardzo szybko, po pół roku związku i wiem teraz, ze to było za szybko. Dużo się kłóciliśmy, bardzo różne akcje odchodziły, z perspektywy czasu potrafię powiedzieć dlaczego i więcej rozumiem. W tej chwili jesteśmy narzeczeństwem, pierwszy etap burz i niepokojów minął, jesteśmy bardzo szczęśliwi. Sama powiedziałaś, że jesteś osobą, któa rozpamiętuje. Może za bardzo się zastanawiasz nad słowami, które facet wyrzucił z siebie bez głębszej refleksji. Myśle, ze każdemu zdarzają się jakieś gafy, które drugiej osobie mogą zrobić przykrość. Nie sądzę, że takie jedno zdanie powinno być dla Ciebie powodem, do zrywania z nim kontaktu. Sama go znasz najlepiej, wiesz jaki jest i wiesz czy takie kwestie należy brać na serio. A jeśli nie wiesz, to powiedz mu że bardzo Cie to zranioło i porozmawiajcie, dowiedz się co faktycznie miał na myśli Uszy do góry. Wszystkiego dobrego.
Zuzik06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-16, 21:15   #14
chwast
Zakorzenienie

powodzenia
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości