|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Czy mogę być w ciąży... ? ;(
Hej! Mam poważny problem... Może to brzmieć wszystko śmiesznie, ale proszę nie krytykujcie mnie... Mam 18 lat, mój chłopak 19. Jesteśmy ze sobą bardzo długo, w związku z czym dochodzi do różnych zbliżeń. Seksu nie uprawiamy, ponieważ bardzo byśmy chcieli, ale ja panicznie boję się ciąży, strach przed nią mnie paraliżuje, dlatego skupiamy się na grze wstępnej. Jakiś czas temu doszło do pewnego incydentu... Założył prezerwatywę. Ja wcześniej dotykałam jego penisa, który był mokry od tego "płynu" wydzielającego się, gdy jest podniecony. Następnie dotykałam jego penisa w prezerwatywie (czubek też) chociaż rękę miałam już w sumie suchą, a następnie gdy się nim ocierałam, to wsunął go we mnie. Niby tylko kawałeczek, sam czubek w sumie, ale boję się, że mogę być przez to w ciąży... Dodaje, że miałam wtedy dni niepłodne, ale... Okres powinnam dostać za ok. 1,5tygodnia i powinny już mnie boleć piersi i się trochę powiększyć (zawsze mam takie objawy), a one nie bolą, tylko są troszkę większe... Co o tym myślicie? Czy powinnam się martwić? Nie chcę być w ciąży...
![]() Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i zrozumienie... |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży... ? ;(
odpowiedź brzmi nie..
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Przecież musiałby głęboko w Ciebie wejść, spuścić się w Tobie, Ty byś musiała wtedy mieć dzień płodny, plemnik musiałby dojść do jajowodu i tam zapłodnić komórkę jajową, która następnie musiała by również prawidłowo zagnieździć się w macicy, co jest dosyć trudnym procesem i nie zawsze się udaje. Ale jakby się udało to byś dopiero mogła zacząć się martwić. A tak...to nie widzę powodu.... :P
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Głupota
![]() Co to jest zapłodnienie? W ciążę można zajść tylko jeżeli doszło do zapłodnienia. Zapłodnienie to proces w wyniku którego komórka jajowa łączy się z plemnikiem w drogach rodnych kobiety, a dokładnie w jajowodzie. Zapłodnienie prowadzi do powstania zygoty – pierwszej komórki nowego organizmu, która rozwinie się w płód. Aby doszło do zapłodnienia, plemniki znajdujące się w nasieniu muszą dostać się do żeńskich narządów płciowych. W drogach rodnych kobiety zachodzi szereg reakcji, które sprawiają, że plemniki zyskują pełną zdolność do zapłodnienia. Z pochwy przedostają się przez szyjkę do jamy macicy, a stamtąd do jajowodu. W jajowodzie w okresie owulacji czeka komórka jajowa. Jeżeli plemnikowi uda się wniknąć do komórki jajowej, dochodzi do zapłodnienia. źródło TU
*** ❤ Kornelka 11.03.2010 Never ignore someone who cares for you because someday you will realize you have lost a diamond while you were busy collecting stones... Edytowane przez Kinqaa Czas edycji: 2012-12-30 o 16:58 |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Nie doszło do seksu + chłopak miał założoną prezerwatywę, a Ty sądzisz, że możesz być w ciąży, bo nie bolą Cię piersi?
![]() Poczytaj o tym, jak dochodzi do zapłodnienia. |
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyno Ty masz 18 lat a nie wiesz w jaki sposób dzieci powstają? Dziewczyny powyżej już Ci to opisały dość szczegółowo więc teraz chyba już nie masz wątpliwości... Nie ma to jak zabierać się za sex a nie mieć podstawowych wiadomości na temat powstawiania dzieci, pewnie lekcje biologi się opuszczało...
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jesteś w ciąży.
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
Mam mały problem którym jestem trochę zmartwiona . W pt(właśnie mi się skończył okres) rozpoczęłam współżycie z moim chłopakiem , oczywiście była to przemyślana decyzja , z podwójnym zabezpieczeniem ( tabletki + prezerwatywa) .Wcześniej byłam u ginekologa i wykrył mi jakąś komorę która rozdziela moją pochwę na 2 części , wspominał także że mogę mieć problemy ze współżyciem , wtedy będę musiała mieć operacje ( wycięcie tej komory ). Na szczęście wszystko się udało , chociaż na początku bardzo mnie bolało i już myślałam że się nie uda. Jedynym moim zmartwieniem jest krwawienie po stosunku , jednak podobno to normalne tylko że ono trwa do dziś . W pt w nocy miałam "lekkie" krwawienia takie jak przy okresie , natomiast wczoraj i dzisiaj jest to taka ciemnobrązowa wydzielina , w pt też mnie trochę bolały jajniki i pochwa , w sumie z dnia na dzień jest lepiej z tym bólem tylko martwi mnie ta wydzielina . Jak myślicie , to normalne ? Proszę o odpowiedz , pozdrawiam |
|
|
|
|
#11 | |
|
Zadomowienie
|
Jest to normalna reakcja, tym bardziej,że tak jak mówisz- masz tę komorę,która utrudnia stosunek. Jeśli brałaś tabletki zgodnie z zaleceniem+ doszła do tego prezerwatywa to ciąża jest wykluczona,bez obaw
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Ale mi chodzi o to, że jego penis najpierw był mokry, potem ja go dotykałam, a potem dotykałam tą samą ręką prezerwatywę, a potem on wszedł we mnie... ; (
|
|
|
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
Nie jesteś w ciąży. Nawet jakby się on tym mokrym penisem otarł bezpośrednio Twoją pochwę to szansa na ciążę byłaby mikroskopijna, a w opisanej sytuacji jest żadna.
Polecam wrócic do grzecznego pettingu od pasa w górę. Nie jesteś gotowa na nic od pasa w dół sądząc po Twojej reakcji.
|
|
#14 |
|
nyan nyan ^^
|
Nie jesteś w ciąży ani gotowa na seks.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
jak już dostaniesz okres, odetchniesz z ulgą i zaczniesz się śmiać ze swoich obaw, a po czasie nabierzesz ochoty na "macanki", to przypomnij sobie swoją dzisiejszą panikę zanim coś zrobisz- dobrze Ci radzę
|
|
|
|
|
#16 |
|
Konto usunięte
|
Istnieje watek zbiorczy!
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jesteś w ciąży, nie panikuj, bo ze stresu okres może Ci się spóźnić i się będziesz jeszcze gorzej nakręcać.
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli bierzesz je prawidłowo, może nawet wytrysnąć w tobie, a w ciąży nie będziesz.
|
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idz do ginekologa na poważną rozmowę o tym jak dochodzi do zapłodnienia i jak mozna go unikać. Bo na biologi to chyba nie uważałaś...
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.