Czy mogę być w ciąży... ? ;( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-30, 15:54   #1
zakochana08
Raczkowanie

Czy mogę być w ciąży... ? ;(

Hej! Mam poważny problem... Może to brzmieć wszystko śmiesznie, ale proszę nie krytykujcie mnie... Mam 18 lat, mój chłopak 19. Jesteśmy ze sobą bardzo długo, w związku z czym dochodzi do różnych zbliżeń. Seksu nie uprawiamy, ponieważ bardzo byśmy chcieli, ale ja panicznie boję się ciąży, strach przed nią mnie paraliżuje, dlatego skupiamy się na grze wstępnej. Jakiś czas temu doszło do pewnego incydentu... Założył prezerwatywę. Ja wcześniej dotykałam jego penisa, który był mokry od tego "płynu" wydzielającego się, gdy jest podniecony. Następnie dotykałam jego penisa w prezerwatywie (czubek też) chociaż rękę miałam już w sumie suchą, a następnie gdy się nim ocierałam, to wsunął go we mnie. Niby tylko kawałeczek, sam czubek w sumie, ale boję się, że mogę być przez to w ciąży... Dodaje, że miałam wtedy dni niepłodne, ale... Okres powinnam dostać za ok. 1,5tygodnia i powinny już mnie boleć piersi i się trochę powiększyć (zawsze mam takie objawy), a one nie bolą, tylko są troszkę większe... Co o tym myślicie? Czy powinnam się martwić? Nie chcę być w ciąży...
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i zrozumienie...
zakochana08 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 15:57   #2
chwast
Zakorzenienie

Dot.: Czy mogę być w ciąży... ? ;(

odpowiedź brzmi nie..
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 16:02   #3
snooki92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zakochana08 Pokaż wiadomość
Hej! Mam poważny problem... Może to brzmieć wszystko śmiesznie, ale proszę nie krytykujcie mnie... Mam 18 lat, mój chłopak 19. Jesteśmy ze sobą bardzo długo, w związku z czym dochodzi do różnych zbliżeń. Seksu nie uprawiamy, ponieważ bardzo byśmy chcieli, ale ja panicznie boję się ciąży, strach przed nią mnie paraliżuje, dlatego skupiamy się na grze wstępnej. Jakiś czas temu doszło do pewnego incydentu... Założył prezerwatywę. Ja wcześniej dotykałam jego penisa, który był mokry od tego "płynu" wydzielającego się, gdy jest podniecony. Następnie dotykałam jego penisa w prezerwatywie (czubek też) chociaż rękę miałam już w sumie suchą, a następnie gdy się nim ocierałam, to wsunął go we mnie. Niby tylko kawałeczek, sam czubek w sumie, ale boję się, że mogę być przez to w ciąży... Dodaje, że miałam wtedy dni niepłodne, ale... Okres powinnam dostać za ok. 1,5tygodnia i powinny już mnie boleć piersi i się trochę powiększyć (zawsze mam takie objawy), a one nie bolą, tylko są troszkę większe... Co o tym myślicie? Czy powinnam się martwić? Nie chcę być w ciąży...
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i zrozumienie...
mial prezerwatywe wiec nie wiem czemu panikujesz? plyn na palcach i odrazu wmawiasz sobie ciaze? haha no bez przesady, to niemozliwe.
snooki92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 16:19   #4
kcia161991
Raczkowanie

Przecież musiałby głęboko w Ciebie wejść, spuścić się w Tobie, Ty byś musiała wtedy mieć dzień płodny, plemnik musiałby dojść do jajowodu i tam zapłodnić komórkę jajową, która następnie musiała by również prawidłowo zagnieździć się w macicy, co jest dosyć trudnym procesem i nie zawsze się udaje. Ale jakby się udało to byś dopiero mogła zacząć się martwić. A tak...to nie widzę powodu.... :P
za mocno kochasz, tak, jak ja.'
kcia161991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 16:57   #5
Kinqaa
Zakorzenienie

Głupota

Co to jest zapłodnienie?

W ciążę można zajść tylko jeżeli doszło do zapłodnienia. Zapłodnienie to proces w wyniku którego komórka jajowa łączy się z plemnikiem w drogach rodnych kobiety, a dokładnie w jajowodzie. Zapłodnienie prowadzi do powstania zygoty – pierwszej komórki nowego organizmu, która rozwinie się w płód.

Aby doszło do zapłodnienia, plemniki znajdujące się w nasieniu muszą dostać się do żeńskich narządów płciowych. W drogach rodnych kobiety zachodzi szereg reakcji, które sprawiają, że plemniki zyskują pełną zdolność do zapłodnienia. Z pochwy przedostają się przez szyjkę do jamy macicy, a stamtąd do jajowodu. W jajowodzie w okresie owulacji czeka komórka jajowa. Jeżeli plemnikowi uda się wniknąć do komórki jajowej, dochodzi do zapłodnienia.

źródło TU

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Edytowane przez Kinqaa
Czas edycji: 2012-12-30 o 16:58
Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 17:19   #6
Anethka
Zakorzenienie

Nie doszło do seksu + chłopak miał założoną prezerwatywę, a Ty sądzisz, że możesz być w ciąży, bo nie bolą Cię piersi?
Poczytaj o tym, jak dochodzi do zapłodnienia.
Anethka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 17:32   #7
Maziunia88
Raczkowanie

Dziewczyno Ty masz 18 lat a nie wiesz w jaki sposób dzieci powstają? Dziewczyny powyżej już Ci to opisały dość szczegółowo więc teraz chyba już nie masz wątpliwości... Nie ma to jak zabierać się za sex a nie mieć podstawowych wiadomości na temat powstawiania dzieci, pewnie lekcje biologi się opuszczało...
Maziunia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 18:44   #8
ALL for LOVE
Zadomowienie

ALL for LOVE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 18:45   #9
tyene
Zakorzenienie

Nie jesteś w ciąży.
Stary 2012-12-30, 18:58   #10
sto100krotka
Przyczajenie

Cześć dziewczyny
Mam mały problem którym jestem trochę zmartwiona . W pt(właśnie mi się skończył okres) rozpoczęłam współżycie z moim chłopakiem , oczywiście była to przemyślana decyzja , z podwójnym zabezpieczeniem ( tabletki + prezerwatywa) .Wcześniej byłam u ginekologa i wykrył mi jakąś komorę która rozdziela moją pochwę na 2 części , wspominał także że mogę mieć problemy ze współżyciem , wtedy będę musiała mieć operacje ( wycięcie tej komory ). Na szczęście wszystko się udało , chociaż na początku bardzo mnie bolało i już myślałam że się nie uda. Jedynym moim zmartwieniem jest krwawienie po stosunku , jednak podobno to normalne tylko że ono trwa do dziś . W pt w nocy miałam "lekkie" krwawienia takie jak przy okresie , natomiast wczoraj i dzisiaj jest to taka ciemnobrązowa wydzielina , w pt też mnie trochę bolały jajniki i pochwa , w sumie z dnia na dzień jest lepiej z tym bólem tylko martwi mnie ta wydzielina . Jak myślicie , to normalne ? Proszę o odpowiedz , pozdrawiam
sto100krotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 21:10   #11
Krystaliczne szczescie
Zadomowienie

Jest to normalna reakcja, tym bardziej,że tak jak mówisz- masz tę komorę,która utrudnia stosunek. Jeśli brałaś tabletki zgodnie z zaleceniem+ doszła do tego prezerwatywa to ciąża jest wykluczona,bez obaw
na wizażu od 2009r...
Krystaliczne szczescie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 21:44   #12
zakochana08
Raczkowanie

Ale mi chodzi o to, że jego penis najpierw był mokry, potem ja go dotykałam, a potem dotykałam tą samą ręką prezerwatywę, a potem on wszedł we mnie... ; (
zakochana08 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 22:20   #13
ILTheCure
Rozeznanie

Nie jesteś w ciąży. Nawet jakby się on tym mokrym penisem otarł bezpośrednio Twoją pochwę to szansa na ciążę byłaby mikroskopijna, a w opisanej sytuacji jest żadna.

Polecam wrócic do grzecznego pettingu od pasa w górę. Nie jesteś gotowa na nic od pasa w dół sądząc po Twojej reakcji.
Stary 2012-12-30, 23:19   #14
Cherry Blossom Girl
nyan nyan ^^

Nie jesteś w ciąży ani gotowa na seks.
Cherry Blossom Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 23:25   #15
meta_morfoza
Raczkowanie

jak już dostaniesz okres, odetchniesz z ulgą i zaczniesz się śmiać ze swoich obaw, a po czasie nabierzesz ochoty na "macanki", to przypomnij sobie swoją dzisiejszą panikę zanim coś zrobisz- dobrze Ci radzę
meta_morfoza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 10:38   #16
201607040946
Konto usunięte

Istnieje watek zbiorczy!
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 14:04   #17
bleuclair
Zakorzenienie

Nie jesteś w ciąży, nie panikuj, bo ze stresu okres może Ci się spóźnić i się będziesz jeszcze gorzej nakręcać.
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 14:16   #18
leniwca
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mi chodzi o to, że jego penis najpierw był mokry, potem ja go dotykałam, a potem dotykałam tą samą ręką prezerwatywę, a potem on wszedł we mnie... ; (
Co z tego, skoro bierzesz tabletki??
Jeśli bierzesz je prawidłowo, może nawet wytrysnąć w tobie, a w ciąży nie będziesz.
*o włosy dbam i zapuszczam!
leniwca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 22:48   #19
Elfir
Zakorzenienie

Cytat:
Seksu nie uprawiamy, ponieważ bardzo byśmy chcieli, ale ja panicznie boję się ciąży,
To nie panika, to po prostu schiza.
Idz do ginekologa na poważną rozmowę o tym jak dochodzi do zapłodnienia i jak mozna go unikać.
Bo na biologi to chyba nie uważałaś...

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości