|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 38
|
Wypadanie w³osów, AZS i alergia - pilne
Bardzo wypadaj± mi w³osy, i to odk±d pamiêtam, choæ szczególnie od roku. Dla porównania : przed rokiem zatyka³y odp³yw po ok. tygodniu, pó³tora, by³a ich gar¶æ, teraz zatykaj± po 2-3 dniach (myjê od zawsze codziennie), maksymalnie 4. Tak jakby pociê³o siê bardzo d³ug± perukê. (w³osy mam do brody, cieniowane)
Dodam, i¿ od urodzenia mam bardzo siln± alergiê i AZS. Posiadam krêcone w³osy, aktualnie snop siana, poniewa¿ jedyny kosmetyk do w³osów, którego u¿ywam to szampon Oilatum Baby (kiedy¶ Oilatum Soft). |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 18
|
Dot.: Wypadanie w³osów, AZS i alergia - pilne
czy w tej wypowiedzi zawarte jest pytanie?
czy chcesz po prostu podzieliæ siê swoim problemem? ![]() ja sama tez mam ³zs+krecone wlosy+ mega problem z wypadaniem... :/ kosmetyki które w jaki¶ sposób koj± moj± skórê g³owy to albo emolium emulsja albo cerkogel.. ale na wypadanie ogólnie ¿adnej recepty nie mam.. |
|
|
|
|
#3 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 38
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 3
|
Czyta³am w wielu miejscach, ¿e olej lniany i olej z korzenia ³opianu s± dobre na wypadanie. Sama mam ten problem i przymierzam siê do tych olejów.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 135
|
Te¿ mam AZS, alergie, swêdz±c± skórê g³owy i w sumie w³osy falowane z potencja³em na krêcenie ;p
Mi pomaga picie pokrzywy, w skalp wcieram kozieradkê, koi go i faktycznie niweluje problem z wypadaniem, w³osy myjê szamponem z green pharmacy, od¿ywkê nak³adam od ucha w dó³ ³agodniejsze szampony o dziwo powodowa³y wiêksze swêdzenie skóry g³owy
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:58.

czy chcesz po prostu podzieliæ siê swoim problemem? 
³agodniejsze szampony o dziwo powodowa³y wiêksze swêdzenie skóry g³owy