|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
dezodorant a AZS (?)
Witam.
Jestem nowy na forum i szczerze mówiąc nie przypuszczałem, że bedę kiedykolwiek korzystał z porad kosmetyczki ![]() Od kilku lat używam tego samego dezodorantu (nie będzie chyba kryptoreklamą podanie jego nazwy: Gillette, Cool Vawe, antyperspirant i antytranspirant - cokolwiek to oznacza ![]() Kilka miesięcy temu zmieniła się minimalnie szata graficzna, w wiekszym stopniu: cena (spadła o jakieś 20-30%) i pojawiły się moje kłopoty. Kłopoty polegają na zaczerwienieniu, później plamach aż przechodzi to w luszczące się, czerwone placki - swędzące jak wszyscy diabli. Występuje to oczywiście w miejscach, gdzie stosuję dezodorant tj pod pachami. Nie jestem zupełnym laikonikiem medycznym i natychmiast pomyślałem o egzemie czy atopowym zapaleniu skóry (chociaż to raczej kojarzy mi sie z dolegliwością dziecięca) W związku z tym ma pytania do forumowiczów i (pewnie bardziej) forumowiczek: 1. czy ktoś wie cokolwiek na temat zmian składu chemicznego ww dezodarantu uczynionego równolegle z "liftingiem" szaty graficznej? 2. czy ma ktoś pomysł, jak się tego badziewia pozbyć? (tak, wiem - iść do dermatologa ![]() Klika uwag, wydaje mi się, że istotnych dla zagadnienia: 1. Mam prawie 40 lat. 2. Jestem alergikiem - uczulenie gównie na pyłki traw. 3. przechodziłem odczulanie - ale dawno. 4. w sezonie - czyli od wiosny do jesieni żyję na Zyrtec'u 5. mam zmiany egzemowe albo egzemopodobne na palcach - strasznie przesuszone i pękające. Zmiany wywołuje głównie dłuższy kontakt z wodą (mycie garów, obieranie ziemniaków itp) 6. Na zmiany te stosowałem kortykosteroidy - i pomagało. Zastosowałem je więc na zmiany pod pachami - i też pomogło - na chwilę. Ale ile można brać sterydów - nawet w postaci maści? ![]() 7. Oczywiście zmieniłemm dezodorant - zmniejszyło to nasilenie zmian, ale nie wyeliminowało ich całkowicie. Będę wdzięczny wszystkim za rady i pozdrawiam sadyl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: dezodorant a AZS (?)
Oj, skąd ja to znam
![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
![]()
czy mogę wykorzystac ten wątek...? mam nadzieję że tak, bo mam podobny problem
![]() ![]() ![]() ![]() (wybaczcie że tak długo...) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.