|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
wiosna + lato = jak to malować?
Witam
![]() Analizowałam ostatnio siebie kolorystycznie i przyznam że sprawiło mi to nie mały problem! Doszłam do wniosku, że jestem mieszanką lata i wiosny. Karnacja typowo wiosenna (jasna, raczej w kierunku ciepłego beżu, tylko na policzkach pod oczami lekko różowa) Włosy naturalnie popielaty blond, choć teraz są zafarbowane na sliwkowo (fajnie kontrastuje z zielonymi oczkami), a chyba spotka je jeszcze jedna zmiana na jakis bardzo ciemny braz w popiel wpadajacy.. (to juz chyba bardziej czerń) Oczęta zielone, usta raczej różowe troche blade, ale bardzo ładnie wyglądaja gdy sa wyraźnie zaznaczone pomadką w odcieniach karminu, różu.... coś żeby wyglądało naturalnie i żywo... Ale do sedna... macie może drogie Panie jakiś pomysł na fajne kolorki dla wiosny zmieszanej z latem? Główie chciałabym aby były to albo jakies zywe barwy, albo coś ciemnego! Kolorki do wszystkiego, strój, kosmetyki do makijazu, włosy! ![]() Pozdrawiam ciepło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Re: wiosna + lato = jak to malować?
Witaj Julito
Unikaj takich sztywnych podziałów na Wiosna, Lato,... . Eksperymentuj z kolorkami i nie bój się łączenie różnych odcieni - sama sie przekonasz jak zmienia się Twoja twarz. Lato jest barwami chłodnymi, zaś wiosna ciepłymi, lato jest lekko zgaszone - ma w swojej palecie kolorki sprawiajace wrażnienie zgaszonych słońcem, wiosna jest ciepła i kolorowa jak natura budząca się do życia - możesz w niej spotkać soczystą zieleń, barwe brzoskwini, złoto słońca. Przykładem tego, ze nie należy się tak twardo trzymać 'kolorystycznych ram' jest np. jesień - ognisto ruda dziewczyna o zielonych oczach i miedzianych piegach, które kolorami są barwy jedsiennych liści; pomarańcz, żółtym czerwień,... . Takiej osobie ładnie (lecz nieco awangardowo) będzie także w jaskrawym różu - czyli kolorze zimy. Jeżeli chodzi o kolorystykę najważniejsze jest odpowiednie dobranie podkładu: w tonacji ciepłej lub zimnej - tu musisz idealnie trafić w koloryt Twojej skóry - to samo tyczy sie pudru (jeżeli masz w miare jasną cerę może być transparentny), a pożniej możesz szalec do woli z kolorkami. Przy fioletowych włosach i zielonych oczach możesz przetestowac kolory różowe, czerwienie, pomarańcze, fiolety, bordo, brąz. Pozdrawiam Sam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
:-)
Dziękuję Pani za odpowiedź
![]() ![]() Postaram sie smiało eksperymentować od czasu do czasu, dziękuję za rady. Co do podkładu.... nie jest łatwo mi go dobrać, teraz wiem, że musze poszukać czegoś jaśniutkiego, ale jednocześnie ciepłego ![]() Pozrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Re: :-)
W związku z podkładem prosze go nie testować na dłoni.
najlepiej sprawdzić sobie kolorek na twarzy np. na lini żuchwy (czyli na granicy z szyją). Wybierając podkład zwróż uwage na kolor twarzy i szyi - bo czasami sporo się różnia odcieniem (wybierz coś pośredniego). Oczywiscie kolor podkładu sprawdż na nie pomalowanej buzi i oceń odcien w dziennym świetle. powoedzenia sam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Re: :-)
![]() dziękuję za radę, różnica faktycznie jest i nie dałam się już namówić na zaledwie ciut ciemniejszy na ręce (ale za to bardziej ciepły, różnica jeden numerek) podkład, na twarzy róznica była znaczna. pozdrawiam i dziękuję za rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:12.