![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Florence & the machine co sądzisz...
Witam
![]() Oto wątek dotyczący twórczości zespołu- Florence & the machine . Można się wymnieniać.. hmm.. doświadczeniami(?) skojarzeniami z ich muzyką i wg. wasze spostrzeżenia na temat zespołu ![]() Od siebie dodam, że bardzo ich kocham <3 wokalistka zespołu Florence ma zarąbisty głos. A jej muzyka.. ahh. nie da się opisać jakie ma znaczenie w moim życiu ![]() P.S Wiem, że to mniej znany zespół, (ale sie powoli rozwija ![]() ![]() Na pewno ten zespoł odniesie sukces^^ Lista moich naj utworów: Florence and the machine- Howl Florence and the machine- Rabbit heart Florence and the machine- Bird Song Florence and the machine-blinding Florence and the machine- cosmic love Florence and the machine- Heavy in your arms Czekam i pozdrawiam i zchęcam do poznania tego zespołu- warto ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Florence & the machine co sądzisz...
Widzę mały odzew
![]() Słucham dopiero od niedawna. Przyznaje głos wokalistka ma cudowny, szczególnie upodobałam sobie "girl with one eye" ( ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Uwielbiam
![]() Przepiękny głos, naprawdę!
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
uwielbiam Florence. Oprócz oryginalnego głosu ma przemyślane ciekawe teledyski, z ciekawymi pomysłami, jest sympatyczna z tego co widziałam w wywiadach, bardzo naturalna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
ja również kocham Florence za jej głos, poza tym cały zespół jest wspaniały, komponując tak świetną, melodyjną muzykę, zarazem tak rytmiczną, że jak słucham niektórych piosenek, to odruchowo tańczę
![]() Dla bardzo kochających muzykę jak ja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Bjork to raczej każdy zna
![]() ![]() a tu razem obie panie http://www.youtube.com/watch?v=Ypyye...eature=channel Lissie śpiewa pierwsza ![]() Edytowane przez KawaMarcepanowa Czas edycji: 2010-08-29 o 21:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
O cos ruszyło
![]() Bjork równiez jest świetna ![]() Ale powracając do Florence bo to o niej w wątku mowa.. ![]() 6 marca, był jej występ w Polsce w Stodole ![]() Niestety nie miałam okazji byc tam, bo wtedy jeszcze się nia nie interesowałam . ![]() Koncert podobno był świetny, ludzie również zachwyceni, kilka razy wołali na bis, a sama Florence obiecała że jeszcze do Polski wpadnie. Mam nadzieje że zagoszczę na jej koncercie ![]() Jej muzyka.. to taka gotycka poezja. Jest przepełniona bólem, miłością cierpieniem... Czekam niecierpliwie na jej kolejne płyty. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Uwielbiam ten zespół!
![]() Co do ulubionych utworów to zależy od dnia ![]() ![]() ![]() KawaMarcepanowa - Na pewno przyjrze się Lissie. Dzięki za link, bardzo mi się podobało ![]() Edytowane przez kasiunia0504 Czas edycji: 2010-08-30 o 15:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
proszę bardzo, posłuchaj jeszcze tego
![]() ![]() i Lissie i Florence mają taką dziecięcą zdolność wczuwania się w muzykę, śpiewania całą sobą, nie tak jak niektóre pomniki przed mikrofonem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Uwielbiam Cosmic Love
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Hej,
ja też bardzo lubię Florence. Moje ulubione piosenki to Heavy in your arms, Galaxy of the lost i Bird song. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
A ja zapomnialam o piosence od której wszystko się zaczeło:
You got the love <3 kocham ta piosenke. <3 pobudza we mnie energie ![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
KochamKochamKocham!
![]() ![]() ![]() Wszystko zaczęło się u mnie od piosenki "Dog Days Are Over", a potem to już poszło jak lawina ![]() Ma genialny głos, świetne teksty. Trudno mi powiedzieć, która piosenka jest moją ulubioną. Kiedy słucham "Dog Days Are Over" to uważam, że to jest moja naj piosenka, przy "You've Got the Love" zmieniam zdanie, a kiedy rozbrzmiewa "Drumming" to już nie wiem co mam robić ;P Mam nadzieję, ze Florence jeszcze wpadnie do Polski. Razem z koleżanką jestem gotowa przejechać pół Polski, żeby jej posłuchać na żywo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Słuchałam tylko Rabbit Heart i przyznam,że super.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Ja jestem fanką Florence + the machine! Przesłuchałam całą płytę i jestem zachwycona, wszystkie piosenki mi się podobają, a najbardziej Cosmic Love
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Bardzo lubię słuchać ich płytki, wokalistka sympatyczna aczkolwiek jedna płyta to jeszcze za mało bym mogła coś o nich sądzić, z niecierpliwością czekam na drugą
![]() Bjork to jakby wyższy poziom, nie da rady porównywać jej z kimkolwiek innym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() Gdy tylko zobaczyłam i usłyszałam "you've got the love" zakochałam się we Florence... I miłość ta trwa i trwać będzie ![]() Również mam problem z wyborem ulubionej piosenki, bo każda jest inna, specjalna i na swój sposób genialna ![]() http://www.youtube.com/watch?v=cBDnbE1_Jso Tu najlepszy przykład na to, że ona jest NIESMOWITA i ma wielki talent... Kiedy zobaczyłam to po raz pierwszy kopara mi opadła do kolan ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
koncert Florence był prześliczny, publika znała teksty piosenek na pamięć i czasem śpiewaliśmy głościej od niej samej, na dog days przestała śpiewać, popłakała się, a potem kazała nam ukucnąc i wyskoczyć na jej znak. ogólnie była wspaniała atmosfera, z tyłu za sceną tło w kwiatki, mikrofon cały w liściach i kwiatach i praktycznie na środku sceny stała harfa.
jeden z najlepszych koncertów na jakim byłam :d |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Był w Polsce ich koncert czy gdzieś za granicą byłaś?
![]() Edytowane przez Hipnagogia Czas edycji: 2010-09-03 o 20:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
w Polsce, w marcu grała w warszawie :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
![]() uwielbiam ją, jest niesamowita. bardzo żałuję, że nie udało mi się być wtedy na koncercie ![]()
![]() |
#23 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- nie było mi dane tam być ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
kukel - szczęściaro !
![]() Ile ja bym dała żeby byc na koncercie Florence.. <3
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Uwielbiam FATM. Florence ma piękny głos, piosenki są świetne. Cała płyta "Lungs" bardzo mi się podoba
![]() Mam nadzieję na jakiś koncercik w przyszłym roku ![]() A Florence ma piękne nogi! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Florence & the Machine lubię. Słucha się bardzo przyjemnie, głos wokalistka ma naprawdę dobry. Nie jest to jednocześnie miałka papka w typie większości hitów z USA rodem. Niemniej jednak zanim zacznę "ochać i achać" ![]() Z ulubionych utworów: Dog days are over i Cosmic love. Candi Staton. i Candi again. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Ja tez ją bardzo lubię, najbardziej piosenki: Rabbit Heart, Drumming Song, Dog Days Are Over. I cover Galaxy of The Lost. Fajne są też akustyczne wykonania, słychać na nich jaki piękny ma głos, np. Drumming Song:
http://www.youtube.com/watch?v=JaLnRVFOqMo I mam nadzieję, że Florence zaśpiewa na Openerze 2011 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
"Dziewczyny, You've got the love to cover...
![]() oo nie wiedziałam ; ) Ale i tak piosenka niesamowita. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Uwielbiam ich
![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
pierwszy kawałek jaki usłyszałam to był You've got the love, który baaardzo mi się spodobał, potem cosmic love. reszty nie słyszałam i chyba nie chcę, bo boję się że florence idzie w stronę, która nie bardzo mi odpowiada, a dwa fenomelane kawałki mi w zupełności wystarczą :P
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.