|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Parę pytani do znających się na modzie - bądźcie moimi ekspertami
Witajcie
![]() czy ktoś może udzielić mi odpowiedzi na kila pytani dotyczących mody? 1. jaki krój sukienki pasuje kobiecie z dużym brzuszkiem ? 2. czy sukienki/bluzeczki z baskinką będą zakrywały czy uwydatniały brzuszek? 3. co nosić aby brzuszek wydawał się mniejszy ? 4. jaki strój będzie dla mnie korzystniejszy na sylwestra : sukienka, spodnie, szorty, kombinezon? 5. czy kombinezon zakryje brzuszek? 6. mając duży biust i duży brzuch mogę nosić łańcuszek "kołnierz" lub długie łańcuszki z wisiorkami lub duże ozdobne kolie? 7. jak ubierać się/kompletować ubrania na co dzień aby wyglądać korzystnie? Jeśli w odpowiedzi pomógłby moje zdjęcia to mogę je wstawić. zdaję sobie sprawę że nie zakryję brzucha całkowicie ale chciałabym się nauczyć trików które sprawią że będę chociaż trochę lepiej wyglądać i czuć się piękna. Cały czas pracuje nad swoim ciałem,schudłam już 10kg lecz nadal nie jest to co bym chciała osiągnąć. Póki nie schudnę do wyznaczonej wagi muszę sobie jakoś radzić z nadmiarem "mnie" hehe. Proszę pomóżcie ![]() ps. wątek może być też dla innych kobitek które tak jak ja sa zielone jesli chodzi o świat mody a chciałby uzyskać odpowiedź na swoje pytania. Co o tym sądzicie ? Edytowane przez 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Czas edycji: 2012-12-12 o 11:22 Powód: zapomniałam dopisać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Parę pytani do znających się na modzie - bądźcie moimi ekspertami
jeśli wstawisz zdjęcia rzeczywiście będzie łatwiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
lubię w sobie wszystko oprócz brzuszka za atuty uważam biust/dekolt , pupa i plecy chciałabym podkreślić którąś z tych części ciała: biust, nogi, plecy, pupę. Dodaje zdjęcia mam nadzieję że będą dobre i pomocne |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Proponuję podglądać styl Magdy Gessler. Jej stylistka jest mistrzynią w ukrywaniu "brzuszka", jednocześnie nie ubierając restauratorki w ogromne, bezkształtne wory.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I w przypadku takiej sylwetki osobiście odradzałabym baskinki, bo zamiast schować brzuch mogą zrobić krzywdę, bo przy braku talii i tak wystającym brzuchu to baskinka to może jeszcze bardziej podkreślić
![]() |
![]() |
#6 | |
keep calm and contour on
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Przejrzałam Google pod hasłem Pani Gessler i spodobały mi się jej stroje, jednak odnoszę wrażenie że nosi ciągle to samo tylko w innych kolorach. Chodzi mi o to że ona nosi jeden fason i bawi się dodatkami/warstwami. Mój maż mówi że jej ciuchy są workowate i nie będą pasowały tak młodej dziewczynie jak ja ( 24 lata ) . A ja się zastanawiam gdzie można kupić takie luźne ciuchy? Chodzę po sklepach i mierzę wszystko co luźniejsze szersze większe a i tak nie jest to tak luźne jak u niej. Czy doradzicie mi coś jeszcze? Odpowie ktoś na resztę pytań? Czy coś jeszcze będzie do mnie pasowało oprócz stylu Pani Gessler ?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
czy taki krój sukienki będzie dla mnie dobry ?
http://allegro.pl/z158-przepiekna-ek...842222163.html Edytowane przez 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Czas edycji: 2012-12-13 o 09:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja zaczęłabym od pytania czy nosisz bieliznę czy rajstopy korygujące, bo dobrze dobrana potrafi ładnie "zebrać" brzuch i wtedy będziesz miała większe pole do popisu. plus oczywiście triki oczywiste i odpowiednie dla każdej figury jak wysmuklanie figury butami cielistymi czy pod kolor rajstop i oczywiście obcasy. w załączniku masz parę moich propozycji na szybko, uważam, że sprawdzą się w Twoim przypadku, plus luźne tuniki o których pisały dziewczyny wyżej, bo masz fajne nogi. a w ogóle to strasznie podoba mi się, że umiesz spojrzeć na siebie obiektywnie i dostrzec nie tylko złe ale i dobre strony, atuty, bo to bardzo rzadko spotykane podejście ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() To co proponujesz bardzo mi się spodobało na pewno będę się tym kierować przy doborze ciuszków. Mogłabyś mi doradzić jeszcze jakieś stylizacje ? jakie inne kroje będą pasować? jakie sukienki wybierać ? na co zwracać głównie uwagę przy doborze ciuszków ? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
to co mamy do tej pory:
- luźne tuniki z lejącego materiału, - odcięcie pod biustem, - marszczenia na brzuchu, - sweterki z załącznika (na czarną bluzkę). niestety to tylko teoria, musisz sama sprawdzić czy takie fasony rzeczywiście sprawdzą się na Tobie i czy dobrze będziesz się w nich czuła. to co jeszcze przychodzi mi do głowy: - unikanie krótkich naszyjników, długie za to wysmuklą figurę, tak jak długie kolczyki wyciągną twarz, - unikaj grubych zimowych swetrów, lepiej postaw na kilka lżejszych warstw, - dekolt V wysmukla, - unikaj wzorów i krzykliwych kolorów. niestety nie mam doświadczeń z konkretną bielizną korygującą, ale myślę, że jeśli przejrzysz fora znajdziesz coś odpowiedniego. tak drogą dedukcji to chyba najlepiej sprawdziłoby się body z przedłużanymi nogawkami, bo majtki jeśli się zwijają mogą tworzyć fałdy na brzuchu. coś co jest moim "zboczeniem" niezależnie od sylwetki to odpowiednio dobrany biustonosz, znasz "lobby biuściastych"? to jest wg mnie podstawa modelowania każdego rodzaju sylwetki. i na koniec bonusik, Kate Winslet w mojej ukochanej sukience, żebyś zobaczyła jak małe oszustwa optyczne mogą nadać sylwetce pięknych kształtów ![]() Edytowane przez katarzyna_szy Czas edycji: 2012-12-17 o 11:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
ja bym jeszcze radzila zwiewny szal noszony mniej wiecej w sposob jak na zdjeciu do kurteczki. Ja tak czasem chodze i zauwazylam ze maskuje to brzuszek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
kurcze ten trik z szalem/apaszką jest super. Bardzo lubię nosić szale itd. ale zawsze wiązałam je wokół szyi jakoś fantazyjnie nie przyszłoby mi do głowy aby go po prostu zostawić luźno .
co do odcinanych pod biustem to u mnie się to raczej nie sprawdza. Problem w tym że mój brzuch wystaje bardziej niż piersi ![]() ![]() A czy taki krój będzie dobry czy wręcz przeciwnie powiększy mnie optycznie ? tutaj są marszczenia http://moda.allegro.pl/d9l-czarna-ni...888648111.html a tu coś całkiem innego http://moda.allegro.pl/wieczorowa-ro...872994582.html http://www.bonprix.pl/produkt/sukien...1?category=114 http://www.bonprix.pl/produkt/sukien...9?category=114 i dekolt e serek http://www.bonprix.pl/produkt/sukien...8?category=114 Czy dobrze wybieram kroje sukienek ? Możecie mi wytłumaczyć dlaczego mam unikać krzykliwych kolorów? i czy to oznacza że mogę nosić tylko czerń brązy khaki czy np. pastelowe kolory bardziej? jeśli założę np. czarna sukienkę dobrać do niej czarne szpilki i czarne kryjące rajstopy czy nie będzie za ciemno? a może buty nude i rajstopy ? czy to dobry pomysł ? http://moda.allegro.pl/tylko-teraz-n...866953409.html Edytowane przez 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 Czas edycji: 2012-12-21 o 10:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
A moze cos takiego jak na zdjeciu? Bardziej widzialabym cie w tej fioletowej sukience - dzieki ozdobom na gorze zwraca uwage na dekold i odwraca uwage od brzuszka. Material jest zwiewny i calosc wyglada lekko. Wogole to najpierw zainwestowalabym w wyszczuplajaca bielizne ktora splaszczy brzuszek. Co do sukienek ktore zalaczylas to jestem raczej na nie
1. pierwsza sukienka - powinnas unikac marszczen (zwlaszcza na brzuchu, na biuscie moga byc), marszczenia zawsze pogrubiaja 2. druga - zrobi ci z figury klocek, piersi z brzuchem zleja sie w jedno, poza tym sukienka jest blyszczaca, unikaj blyszczacych materialow one tez pogrubiaja 3. te z bonprix - te czarne moglyby byc ok ale powinny miec wiekszy dekold 4. fioletowa bluzka jest nie dla ciebie - znowu pojawia sie blyszczacy material ktory w tym przypadku pieknie przyciagnie niechciana uwage na brzuch. Jezeli odcinane pod biustem sukienki sie nie sprawdzaja to juz nie wiem co moglo by sie sprawdzic. Bo na pewno powinnas unikac tych obcislych na brzuchu. Nie powinnas nosic krzykliwych kolorow bo bardzo zwracaja uwage i np noszac taki sweterek uwage wszystkich skierujesz na brzuch. Nie znaczy to ze musisz nosic same czarne rzeczy, pastele tez sa ok umiejetnie noszone, powinnas pobawic sie troche warstwami. Ja np sukienki najchetniej nosze z rozpietymi kurtkami, zakietami, inaczej mam wrazenie ze moj brzuch wyglada grubo choc mam rozmiar 36/38. Do czarnej sukienki lepiej zalozyc rajstopy nude (chyba ze bedziesz przebywac na zewnatrz to wiadomo ze lepsze beda cieplejsze czarne ![]() Edytowane przez madzia0007 Czas edycji: 2012-12-21 o 12:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
a czy dobrze będę wyglądać w takim kombinezonie? ma falbany które zakryja czy uwydatnią brzuch ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za to bluzka z cekinami i narzutką na wierzchu jest bardzo nietrafiona, cekiny i krzykliwy kolor zwracają uwagę na brzuch (o to chodzi z tymi kolorami, "eksponują" one brzuch), gdyby było odwrotnie to ok, staraj się ubierać brzuch w czerń, ew na to coś w innym kolorze. tak samo powiększą go wszelkie satyny i tym podobne błyszczące materiały. jeżeli myk z szalem tak Ci się podoba to poszukaj raz jeszcze zdjęć Magdy Gessler, ona właśnie bardzo często nosi takie długie szale. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:42.