|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Jak wykonać te makijaże?
Jak w temacie - barzdo mi się podobają - podpowiedzcie coś (przykłądowe kolorki jakich użyto, technika itd.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Re: Jak wykonać te makijaże?
Ten ostatni jest cudo!! Wiec tez chetnie skorzystam!!
A co do drugiego to mialam kiedys podobny cien.. hmm.. Inglota, taki zimny braz.. mylse ze z domieszka jakiejs szarosci dalby wlasnie taki efekt. Ale nie znam sie na tym az tak dobrze :P
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Podbijam i dorzucam jeszcze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Podciągam i dorzucam jeszcze jeden świeżo znaleziony - ktoś wie jak je wykonać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
up
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Hm.. ja tu czegos nie rozumiem. Masz jak BYK jeszcze z przyblizeniem dokladne zdjecie. Dobierasz odcienie kredki lub cieni i malujesz. Trzeba Ci naprawde rady jak to wykonac?? Watpie. Uzyj troche wyobrazni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
miss-zone napisał(a):
> Dobierasz odcienie kredki lub cieni i malujesz. Jeśli umiesz bez pudła , prób i błędów oraz nietrafionych zakupów dobrać identyczne lub bardzo podobne cienie - świetnie w takim razie pomóż. Jeśli nie - widocznie to nie takie proste. >Trzeba Ci naprawde rady jak to wykonac?? Watpie. owszem trzeba >Uzyj troche wyobrazni. Widocznie w tym wypadku mi jej brakuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Na rynku dostepnych masz tyyyyyyyle cieni, ze nie trudno dobrac.
Co do tych prob i bledow z dobieraniem. Widzisz, ja NIGDY nie kupowalam kosmetykow "ze zdjecia", bo wiem, ze nigdy nie mozna byc pewnym na 100%, ze sie trafilo. Wole skoczyc do douglasa zalozmy i spedzic troche czasu poszukujac tego, co mi sie moze przydac. Z wykonaniem to tak, jak kopiowaniem obrazka ![]() A jesli nie masz wyobrazni to cuz.. nie kazdy ma szczescie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
No cóż załóżmy,że jestem zbyt tępa, z małą wyobraźnią (lub wcale bez wyobraźni) i potrzebuje pomocy zaróno w doborze cieni, kredek jak i technice wykonania tych makijaży.
Jeśli nie chcesz pomagać - to nie pomagaj ale i nie krytykuj. Po prostu olej ten wątek. Aaaaaaaaaaa, rzeczywiście w "naturalnym" świetle Douglasa dobrać można idealnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Hej Lucille
![]() Te makijaże nie są bardzo trudne. Ale od razu Ci mówię, że 1 i 2 nie wykonasz zwykłymi cieniami. Muszą być miękkie, aksamitne i perłowe, opalizujące. Pierwszym makijażem za bardzo bym się nie sugerowała bo jest to efekt po prześwietleniu. Ale sprawia wrażenie makijażu wykonanego ciemnym brązem i ciemnym chłodnym złotem. Na drugim - to makijaż ArtDeco. Masz cień w kolorze kawy z mlekiem wpadającej w odcień różu. Bardzo ładny zestaw cieni w takim kolorze ma też Pupa. Kolor zestawu 04 - http://www.estyl.pl/sklep/customer/p...cat=347&page=1 Tylko w tym makijażu dodatkowym atutem sa sztuczne rzęski. Ale spokojnie możesz to obejść. Pomaluj ciemnym cieniem lub miękką brązową kredką linię rzęs na górnej i dolnej powiece. Delikatnie rozetrzyj linię. Nałóż jaśniejszy cień na całą górną i dolną powiekę. Jeśli linia jest zbyt blada, możesz przyciemnić ją znowu cieniem. Dokładnie wytuszuj rzęsy. A w trzecim wystarczy, że użyjesz cieni tradycyjnych, matowych: szary brąz, grafitowa kredka i mocniejszy akcent na środek powieki perłowy morelowy róż; Najpierw narysuj kreskę - bardzo starannie i dokładnie. Potem szarością, bądź szarym brązem wycieniuj zewnętrzną część powieki w kierunku skroni i rozcierając do środka nad ruchomą częścią powieki. Ruchomą cześć powieki pokryj na końcu tym różem. Pozdrowionka AgaZ
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Wiedziałąm, żę na szefoową można liczyć
![]() Bardzo dziękuję za odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
P. Agnieszko - jeszcze jedno pytanie
Pani Agnieszko, ja się jeszcze dopytam o makijaż nr. 2 (ten ArtDeco). Podpowiedziała Pani , ze ten cień to "kawa z mlekiem". Czy mogłaby Pani podac numer z ArtDeco? Rozumiem, ze mowa o cieniu na całą powiekę, a ten przy samych rzęsach (ciemniejszy)- jaki to? Ja tam dostrzegam trochę śliwki...
Pozdrowionka I. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Re: P. Agnieszko - jeszcze jedno pytanie
Hej Iwonko
Jeśli dobrze pamiętam, to w tym makijażu chodziło głównie o te piękne rzęsy. I chyba nie opisywali dokładnie jakim numerem cienia został wykonany. Ale wg mnie to właśnie taki efekt daje cień brązowy ( taka kawa z mlekiem ) w odcieniu różu. I może stąd też Ty masz wrażenie śliwki, bo on też tak lekko opalizuje. Postaram się dowiedziec, bo może firma dokładniej opisuje ten makijaż. Ja niestety nie mam tego opisu. Pozdrowionka ![]() AgaZ
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Re: P. Agnieszko - jeszcze jedno pytanie
Dziękuję bardzo
![]() Brąz z różową nutką to może 218 (ArtDeco)? Pozdrawiam I. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Dot.: Re: P. Agnieszko - jeszcze jedno pytanie
Pomożecie z tym makijażem ? Głownie chodzi mi o to, gdzie mogłabym dostać takie odcienie cieni do powiek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.