![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Najtańszy internet na tablet/telefon :)
Hej
![]() Obecnie korzystam z Orange Free na telefonie i za 50 zł mam na trzy miesiące nieco ponad 2 gb. Gdzie jeszcze wyjdzie mi w miarę tanio? Najczęściej łączę się przez wifi ale wiem,że gdy kupię ten tablet od czasu do czasu będę potrzebować dostępu do neta inaczej,co było by najbardziej opłacalne? Nie musi to być jakiś super szybki,powiedzmy,że to co daje Orange jest dla mnie ok chociaż jeśli znajdzie się coś tańszego to skorzystam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Najtańszy internet na tablet/telefon :)
jeśli to ma być oferta internetowa bez dzwonienia to zainteresuj się ofertą netu mobilnego tylko sim, czyli sama karta sim z abonamentem,
wejdź sobie na strony Plus,Play,T,Orange i sprawdź jakie są abonamenty i limity w tych abonamentach, z reguły po limicie prędkość netu jest dużo niższa i nie nalicza dodatkowych opłat ale zawsze lepiej o to zapytać zanim się podpisze umowę i w takich ofertach netowych rozmowy wychodzą niekorzystnie więc z tego nie dzwoń, jak się skończy umowa może być oferta dla stałych klientów lepsza od tej standardowej, więc taki wybór jest lepszy niż net mobilny w ofercie na kartę choć jeśli mowa o karcie to T ma dobre pakiety np 6gb za 30 zł, ale tak jak wcześniej pisałem zainteresuj się ofertą mobilnego netu na abonament, Orange raczej ma taką sobie ofertę, już bardziej Play i T mają moim zdaniem ciekawszą ofertę, ale wszystko się zmienia, sprawdź na stronach netowych i sama wybierz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sprawdzę te abonamenty ![]() Orientujesz się może czy na tablecie jakby więcej się zużywa mb niż na telefonie? Mój stary łączył przez wifi jedynie. Bo tak jak mówię głównie z wifi korzystam ale te 2 gb na trzy miesiące starczało mi a nawet z 1 gb zostawało na telefonie. Także jak ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenia z tym związane to chętnie poczytam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
polecam darmowy internet w sieci aero. Jeśli potrzebujesz tylko do przegladania stron to idealny, do ogladania filmów może troche wolno się ściągać. Tylko musisz sobie kupić modem do tego. Poczytaj sobie w internecie o tym aero. Ja już mam od dawna i jestem zadowolona. Musiałam bodajże jakąś kaucję zapłacić w wysokości 20zł i bez problemu przysłali. Teraz korzystam ile chcę. Ale nie oszukujmy się nie wiadomo jak zawrotnej prędkości to nie ma. Ale na oglądanie stron spokojnie wystarcza
![]()
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Właśnie chodzi mi bym bez problemu tak jak na telefonie mogła korzystać od czasu do czasu z tabletu gdy już pójdę na studia,często pobieram różne rzeczy przez neta. Stary tablet jest w naprawie na gwarancji ale mam nadzieję,że nie uda im się go naprawić albo podziała trochę i zwrócą kasę :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Wracam z informacjami bo może się komuś przydadzą
![]() Jak na razie sprawdziłam oferty na kartę i na abonament na neta w Orange i T-Mobile. Na kartę faktycznie mi się nie opłaca a potem jeszcze wyciągać i dzwonić za dużo chrzanienia. Ceny zaokrąglam i podane na miesiąc ![]() W T-Mobile mamy z tych najtańszych za 20 zł i w zależności trwania umowy 3gb (12m) i 6 gb (24m) - prędkość do 42 mb/s bez LTE i bez modemu (z nim 4gb za 30 zł(24m) i bez LTE). Za 3gb w Orange zapłacimy 30 zł(w LTE do 75 mb/s) z modemem. Jeśli patrzymy na prędkość to w cenie 30 zł w Orange mamy możliwość LTE na różne okresy czasu (12,18,24 m) zawsze 3gb zaś w T-Mobile 4gb(24m) i 2gb(12m). Także do Waszej oceny ale jak dla mnie Orange wychodzi lepiej. Jest też w Orange oferta bez modemu czyli taka jaka mnie interesuje do tabletu mamy tańsze ![]() Najtaniej za 10 zł 0,5gb(18,24m),za 20 zł 5gb(24m) a reszta już drożej co mnie nie interesuje. To bez modemu w T-Mobile najtaniej 20zł 3gb(12m) i 6gb(24m) bez możliwości LTE. W Orange za tyle samo 5gb(24m) z możliwością LTE. Jednak w Orange od 10 zł mamy już ofertę na 0,5 gb(18,24m) i też z LTE. Prędkość bez LTE to do 42mb/s a z nim do 75mb/s jednak trzeba mieć sprzęt. Tablet który upatrzyłam w Polsce nie ma wersji LTE a gwarancję bym chciała także wybiorę zwykły ![]() Poprzeglądam jeszcze inne sieci i Aero i napiszę jakie są najtańsze oferty. Znalazłam w internecie informację,że tablety zużywają 3 razy więcej mb :O nie wiem czy to prawda ale na telefonie zużywam ok.250 mb na miesiąc więc 0,5gb na tablet powinno starczyć jeśli i tak telefon będzie w użyciu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- W Plusie poniżej 30 zł tylko oferty na kartę z dużo mniejszą ilością mb. Jest LTE i bardzo opłacalne ale drożej... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Play najtaniej 20 zł 4gb z LTE bez modemu(12m) reszta ofert na kartę które są nawet gorsze pod względem neta niż Orange np. za 50 zł 2,27 gb a w Play 1,5 gb. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#7 | |
BAN stały
|
Cytat:
nie, na tablecie zużywa się podobny transfer jak na telefonie, tylko że ma większy ekran, ale zawsze lepiej mieć większy limit bo aktualizacje, bo net cały czas zużywa transfer kiedy się z niego korzysta, przypomniała mi się jeszcze jedna oferta Play na kartę, taryfa Lubię to gdzie za doładowanie 50 zł na 3 miesiące masz kase z konta do wykorzystania na co tam chesz sms czy rozmowy, a za samo doładowanie masz 1,5 gb do wykorzystania i potem prędkość zwalnia i nie nalicza dodatkowych kosztów, może jest jeszcze jakaś oferta na kartę w Red Bull Mobile, sprawdź na stronie netowej, może tam coś znajdziesz, ale abonamentem też warto się zainteresować, a raczej przedewszystkim bo w abonamencie są największe limity danych, Aero2 rozłącza co godzine, trzeba wpisywać kody i ogólnie kiedyś przestanie być darmowe, jest chwilowo darmowe bo taki był warunek zanim dostali kase z UE. Edytowane przez userrr Czas edycji: 2014-05-28 o 22:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
No to w Orange za 50 zł mam na trzy miesiące 2,27 gb i działa zawsze tak samo
![]() Zobaczę rano w tym Red Bull. Jak na moje potrzeby i kasę jaką jestem w stanie wygospodarować chyba starczyłoby mi na sam tablet te 0,5 gb na miesiąc za te 10 zł. Poszukam i napiszę jeszcze bo może ktoś też by szukał neta ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#9 |
BAN stały
|
moim zdaniem najlepszy będzie od Play na abonament
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
W Play najtańszy abonamant za 20 zł 4gb LTE i 12 miesięcy.
W miesiąc na telefonie zużywam max 300 mb ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#11 |
BAN stały
|
aż sam wejdę na stronę netową zobaczyć jak to wygląda
![]() sam korzystam tylko z netu mobilnego na notebooku i spokojnie mi wystarcza od paru lat, więc nie sprawdzam za często ofert, Play, 20 zł, 4 gb + 1 gb, czyli 5 gb za 20 zł, umowa na 12 miesięcy, w sam raz, kasa nieduża bo 20 zł, limit 5 gb wystarczyłby nawet do kompa jeśli założyć, że tylko z tego netu będzie się korzystać bez żadnego wifi, po 12 miesiącach warunki zostają takie same, Orange jest to samo co wyżej 5 gb ale w 50% zniżce, czyli po umowie abonament się zwiększa jakoś do 40 zł też za 5 gb, poczekaj do poniedziałku, podobno Play ma mieć nowe oferty tylko jeszcze nie wiadomo czy to będą oferty netu czy czego Edytowane przez userrr Czas edycji: 2014-05-31 o 02:49 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Jak na razie muszę poczekać jeszcze z tydzień zanin mi powiedzą co ze starym tabletem.
Jak dla mnie jest nie do odratowania,przywracałam ustawienia fabryczne i śmigał ale po zainstalowaniu 10 aplikacji nic nie da się zrobić bo jest cały zapchany mimo tego,że powinnam mieć jeszcze 5gb wolnego miejsca. To też spodziewam się zwrotu kasy bo nie wymienią mi :P Jak Play albo którakolwiek sieć zaoferuje coś do 15 zł za miesiąc to skusiłabym się ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Ja również polecam darmowy internet aero. Nie wiem tylko ja kw tej chwili jest z jego odbiorem, ja kiedyś obierałem kartę sim w blue city w warszawie. Połączenie jest dostatecznie szybkie, a nawet go nie zrywa. Nie ma po co przepłacać u innych, tu masz za darmo.
![]() |
#14 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy bez problemu da się odtwarzać filmiki na youtube? Jak to jest z tymi kartami tego? Cytat:
No tak tylko to właśnie lepsze dla kogoś kto korzysta dużo a ja niemal cały czas na wifi a tylko w szkole/w drodze korzystam z moblinego na telefonie także w połączeniu z tabletem starczy mi : ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
jak działa Aero2 możesz sprawdzić kupując kartę sim Plusa nawet na kartę za 5 zł, wkładasz do telefonu koniecznie obsługującego 3G, jak po włączeniu telefonu i zalogowaniu się karty do sieci pojawi się ikona 3G na telefonie to możliwe, że masz zasięg Aero2 szczególnie jeśli jesteś z mniejszego miasta bo Plus stawiał swoje nadajniki 3G w dużych miastach głównie, a w mniejszych pod marką Aero2,
jak chcesz napisz skąd jesteś i się sprawdzi orientacyjnie czy mają tam nadajniki, możesz też od razu zamówić sim od Aero2 ale poczytaj sobie na ich stronie jakie są formalności zanim wyślą sim, a i tak darmowość Aero2 się skończy, co do różnicy 5 zł nie jest to dużo, a zdawać się na wifi nie ma co za bardzo, dziś jest, jutro może nie być, a jednak z netem mobilnym od sieci komórkowej masz net wszędzie, nie tylko tam gdzie łapie wifi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
3G na telefonie czasem mi aię pojawia ale rzadko niemal zawsze jest dwie strzałki i H gdy mam neta z pakietu.
Sprawdzę te nadajniki gdzie są no w sumie takie małe miasto to nie jest,w zeszłym roku Orange montowało ale nie wiem jak tam z tym. Wifi mam w domu,w razie problemòw mam od sąsiada a nawet kilku bo się wymieniliśmy hasłami ![]() Mam taryfę na internet w telefonie i mam 1 gb na miesiąc/2,27 gb na trzy miesiące i spokojnie starcza więc na tablet nie potrzeba mi wiele ![]() 5 zł w skali roku to 60 zł za co mogę mieć doładowanie na 1/4 roku ![]() Jeśli gdzieś znajdę coś w takiej cenie napiszę ![]() Znaczy jest w jakiejś sieci ale z czasem prędkość zwalnia to jak dla mnie to mogą sobie to wsadzić gdzieś :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#18 |
BAN stały
|
H od HSPA jak jest to masz 3G, ale jak mało kiedy się pojawia to Aero2 też tak mogłoby się pojawiać,
a jaki net doradzić to już nie wiem skoro złe jest 5 gb za 20 zł w Play Online |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Nie mam tyle kasy i nie potrzeba mi tyle bo mam na okrągło neta w domu,w telefonie i tylko na tablet.
Jeśli pojawi się coś co wyjdzie za mniej niż 15 zł na miesiąc w jakiejkolwiek ofercie bez ograniczania prędkości to wtedy wybiorę jak na razie na te potrzeby tylko Orange ma te 0,5 gb(mało ale nie spodziewam się żeby brakło) za 10 zł. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Czyli Aero pewnie by nie działało :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Miss Pudernica
|
Od roku mam w tablecie Orange Free na kartę plus wklepany kod na rok ważność konta. Doładowuję za 50 albo 100 zł, bo wtedy dostaje się gratisowe ileś giga i dopiero po ich wykorzystaniu schodzą pieniądze z doładowania.
Wcześniej miałam Play na kartę, ale w taryfie z internetem nie było rocznej ważności konta i zostawały mi pieniądze, a i tak musialam doładować. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Aby w taryfie Orange Free na kartę mieć rok ważne konto i tyle samo ważne te GB, nalezy wysłac przed doładowaniem konta, sms o treści START na nr 8002. Ładujesz kiedy chcesz. Nie wiem czy jest wersja na tablety, ale najlepiej do stron do czytania uzywac Opery mini mocno oszczedza transfer. Edytowane przez bibi1234 Czas edycji: 2014-07-30 o 22:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie trzeba doładowywać i jest na rok? :O Jeszcze nie kupiłam tabletu ale będzie on z funkcją telefonu także luz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Mozna kupować załadowane gigabajtami karty, wychodzi korzystniej
Kod:
http://allegro.pl/internet-na-karte-orange-free-6-gb-na-12-miesiecy-i4236731852.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Kiedyś była mozliwosć przelania kasy z konta na konto.
Gośc kupował doładowanie np. 100zł doładowywał na koncie poza kasa pojawiał sie bonus 6GB, kasa transferowana na inny numer Orange a karta z GB sprzedawana na allegro. Jakiś czas temu Orange zablokowal mozliwosc przelewu więc te karty w necie pewnie za jakis czas się skonczą, ale chyba zrobili sporo zapasów ![]() Inne myki juz nieaktualne to kupienie startera orange one, zrobienie rok wazne konto smsem, wykupienie w inmedio bonu 500MB za 15zł, nastenie zmiana taryfy na orange free na karte powodowała zwiększenie bonusu o 50 razy do 25GB /ważne miesiac/ ![]() Do niedawna byla akcja z batonami Lion na których był kod na 100MB, haha a jak się wbło kod jak się było w taryfie orange free na karte to dostawało się 5GB /na 1 dzien/ no i mamy słodkie. Teraz obowiązuje wakacyjny pakiet 6GB za 6zł na 60 dni, mozna ich aktywować dużo chyba konca sierpnia i bedą działać max do konca października /jak aktywujemy na koniec sierpnia/. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Dzięki
![]() No i w sumie lepsze niż te 0,5 GB na miesiąc a rocznie ze 140 zł(10 zł na miesiąc i ze 30zł aktywacja). Twoje wypowiedzi ułożyły ten plan mi w głowie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Mogę zapytać co masz w telefonie za taryfę głosową? Też mogę doradzić :P
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Ja mam Virgin mobile
Konto ważne rok po doladowaniu - bez kodów. Dla zarejestrowanych na stronie VM 50% do doładowania. Jak ładujemy 10zł to dostajemy 100MB szybkiego neta na 30 dni /jak doładuje lub kupię pakiet neta w ostatni dzień trwania MB to termin ważnosci tych MB się wydłuża o kolejne 30 dni MB sie sumuja stare z nowymi. W Virgin zawsze jest darmowy lejek, czyli nawet jak nie wykupisz pakietu neta czy nie masz akurat bonusu MB masz darmowy obniżony net, da się na nim komfortowo przegladac strony www do czytania na Operze mini. Stawki p uwzgednieniu 50% bonusu to efektywnie 13gr/min, 4 gr za sms, pakiety 500MB za 6zł i 1GB za 8zł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
BAN stały
|
Jeśli masz zasięg wszystkich sieci to możesz przebierać w ofertach. Teraz chyba plus podwoił pakiety danych. Ja mam T-mobile bo najlepszy zasięg co daje prędkość pobierania danych 2 - 5 megabitów na sekundę. Doładowuje za 60 zł i mam konto ważne na 3 miesiące. co miesiąc aktywuję pakiet za 20 zł co daje 3GB pakietu na miesiąc. Jak nie oglądasz filmów w internecie to wystarczy i wychodzi 20 zł miesięcznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.