![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
wyjazd do chłopaka - czy wypada?
Witam Was moje drogie,
może ten wątek będzie troszkę bezsensowny, ale problem ten od kilku dni zaprząta mi głowę. W poniedziałek mam zaplanowany wyjazd do chłopaka (mieszkamy od siebie teraz w wakacje ok. 90km) będę tam dopiero pierwszy raz i pojawia się problem - CZY WYPADA MI ŻEBYM Z NIM SPAŁA?! ![]() bo ciągle nachodzą mnie myśli, że może to będzie niestosownie wyglądało, że pierwszy raz przyjechałam i tak od razu pokazuje się z takiej strony, śpię z nim. Bo oczywiście mam możliwość samodzielnego noclegu, bo ma pokój gościnny. dodam, że mamy po 20 lat i ze sobą od 8mcy ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wyjazd do chłopaka - czy wypada?
zależy co o tym myślą jego rodzice, jak mają krzywo się patrzeć to dla świętego spokoju śpijcie osobno.
dla mnie w tym nic niestosownego nie ma |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Gdyby mojego syna odwiedziła dziewczyna, z ktorą jest 8 miesięcy i chciała z nim w czasie pierwszej wizyty spać, wybacz- doradziłabym poszukać innej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
no właśnie mam podobne odczucia.
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Że co, że niby łatwa? Bo nie rozumiem? Autorko, uważam tak, jak napisała muszynianka- zależy od tego, co na ten temat myślą jego rodzice. Pogadałaś z chłopakiem? Jak on uważa?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Zależy jakich ma rodziców. To jest ich dom i jesli nie mają nic przeciwko, to ok. Gdyby jednak się okazało, że nie bardzo im się to podoba, to prześpij się w innym pokoju.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Nie, łatwa, po prostu nie zna zasad podstawowej kindersztuby. No chyba że rodzina chłopaka mocno wyluzowana i nie przeszkadzałoby to. Mam syna i taka sytuacja przy pierwszej wizycie i w sumie niedługim chodzeniu byłaby dla mnie nie do przyjęcia.
Gdy jeździłam do swoich przyszłych teściów, spałam w pokoju gościnnym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza z tego co mi mówił, jego mama pytała się gdzie mamy zamiar spać jak przyjadę, bo on ma bardzo wąziutkie pojedyncze łóżko, i (nie wiem czy zażartowała) ale powiedziała, że chyba jego siostra będzie musiała nam ustąpić łóżka. - Gdy to usłyszałam, to od razu stwierdziłam, że nie ma takiej opcji. Albo sama, albo wcale.
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Jeśli jedziesz pierwszy raz, dopiero poznasz jego rodziców to nie radzę od razu wskakiwać mu do łóżka - przyjdzie na to czas. Chyba, ze rodzice nie widza w tym problemu, ale skoro mówisz o jakimś pokoju gościnnym to chyba nie chcą oglądać się w łóżku syna - przynajmniej na razie.
Zresztą pojedziesz to na pewno pojawi się pytanie, gdzie śpisz może rodzice sami stwierdzą śpijcie tam albo powiedzą mu, żeby do wspólnego albo osobnego pokoju zaniósł pościel. Edytowane przez Wroclovianka Czas edycji: 2010-07-24 o 13:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
hahah kindersztuby ;d
niedługie chodzenie?! ![]() Jezu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Hmm.... no nie wiem.
Jak pierwszy raz jechałam z TŻ do mojego taty, to ojciec sam zapytał, czy chcemy spać razem. No i teraz to już normalka. Szczególnie, że Autorka i jej TŻ mają po 20 lat- ja rozumiem w stosunku do 16 latków... ale oni są już duzi ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
------------------------------------------------- Mama mojego TZta, gdy przyjechalismy pilnowac jej domu i psa podczas wyjazdu jej i taty TZta sama przygotowala nam lozko w pokoju TZta. Mame TZta poznalam miesiac wczesniej. My z TZtem juz ze soba wtedy mieszkalismy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
No właśnie, zależy jakich on ma rodziców. Pojedziesz, przekonasz się, i pewnie sami zaproponują coś. Ale po 8 miesiącach będziesz pierwszy raz u Niego w domu? U mnie TŻ pierwszy raz spał chyba po 4 miesiącach ale to jak wracaliśmy z urodzin z innej miejscowości i mieszkam w bloku więc nie miał za bardzo gdzie spać jak ze mną.
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Zapytaj chłopaka jakie stanowisko mają jego rodzice w tej sprawie, przecież to on powinien wiedzieć.
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
nie wypada. i to nie tylko za pierwszym razem, ale przynajmniej dopóki jego rodzice dobrze Cię nie poznają. mój wujek właśnie jak przyprowadził pierwszy raz do domu swoją dziewczynę (teraz żonę) mając dwadzieściakilka lat to spali razem i moja babcia mimo, że nic nie powiedziała na to i nie okazywała jej tego, to przez długi czas była zniesmaczona i uprzedzona do niej. (a moja babcia lajtowa jest, jak jeszcze byłam z moim facetem, to normalnie razem spaliśmy, ale to dlatego, że byłam z nim już długo i wszyscy w bliskiej rodzinie dobrze go znali).
Książki w 2017: 10 Nie palę od 25/02/2017 Invisalign od 20/03/2016 Edytowane przez little.b.blue Czas edycji: 2010-07-24 o 14:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Zależy, jakich ma rodziców. Np. w zeszłe lato pojechałam z facetem, z którym jestem 8 lat, do jego wujostwa (na miejscu była już mama TŻa). Dostaliśmy 2 osobne pokoje, z teściową pośrodku (pokoje były przechodnie. On spała w środkowym). Tak nas rozlokowali od progu, więc oboje wiedzieliśmy, o co chodzi i się dostosowaliśmy bez słowa. Później pojechaliśmy do mojej ciotki, która jest dość bezpośrednią osobą (z tendencją do bezczelności), a która oficjalnie spytała, czy mu już sypiamy ze sobą,bo jak coś, to ona musi się spytać swego brata (a mojego dziadka) o to, czy się zgadza na wspólne łóżko (TŻ ma 26 lat, ja 27)
![]() ![]() Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2010-07-24 o 14:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
to ja powiem tak: to zależy od jego rodziny, każda jest inna.
Mam rodzeństwo, dziewczyna mojego brata spała z nim 1 dnia od "chodzenia", po prostu przyszła i została hahha ;] Mimo, że mam raczej konserwatywnych rodziców to pod tym względem sprawa ma się inaczej, w moim domu panuje 1 rodzic i to ten bardziej "nowoczesny". jedziesz do niego 1szy raz tak na dłużej?... po 8 miesiącach? można wiedzieć czemu tak późno? ![]() W jakich kontaktach jesteś z jego mamą?
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
tylko sądzę, że jego rodzice co innego moga powiedzieć, a co innego myśleć.
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Dlatego lepiej i zwyczajnie bezpieczniej dla przyszłych układów spać przy pierwszej wizycie w pokoju gościnnym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dopiero tak późno, bo wcześniej byliśmy w łodzi , tam oboje studiujemy i oboje jesteśmy z małych miasteczek pod łodzią, i za każdym razem jak przychodzil jakiś weekend czy wolne, to każde jeździło do swojego domu, z racji tego, że tam nie byliśmy dłuższy czas - często nawet miesiąc nie bylo nas w domach, bo chcieliśmy pobyć sobie razem, a mieliśmy okazje tylko tam w łodzi. tak więc będzie to dopiero pierwsza moja wizyta i spotkanie z jego rodzicami. póki co oni wiedzą tylko o tym, że istnieje i z tego co wiem, bardzo chcą mnie poznać no i zapraszali, żebym przyjechała ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Po prostu dostosuj się do zasad gospodarzy
![]() Mnie dziwią głosy, że to brak kindersztuby...Moi rodzice i rodzice mojego TŻ nie widzą żadnego kłopotu w tym i nic niestosownego - nie są hipokrytami, skoro wiedzą, że sypiamy w jednym łóżku w mieście, gdzie oboje studiujemy, to po co udawać? Zwłaszcza, że przecież nie o seks tu chodzi, tylko o przytulenie się i zaśnięcie, może jeszcze pogadanie przed snem i buziak na dobranoc ![]() A byliśmy wtedy parą jeszcze krócej niż autorka postu ![]() Oczywiście zależy to od poglądów, i należy je szanować, ale żeby od razu brak dobrego wychowania? Bez przesady. To zależy od człowieka. Edytowane przez miriuri Czas edycji: 2010-07-24 o 15:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Autorko, lepiej śpij oddzielnie ;-) nic w ten sposób nie tracisz - bo przytulanki do chłopaka w nocy nie są warte ewentualnych krzywych spojrzeń potencjalnych teściów, a możesz zyskać dobrą opinię. Ja radziłabym Ci nie ryzykować i za 1szym razem wybadać teren, poznać jego rodziców, przekonać się, jakie mają poglądy, styl bycia, jakie obyczaje tam panują. A przy 2giej wizycie zastanawiać się, czy by nie spać z nim
![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
To wszystko zależy od tego jakie poglądy mają jego rodzice. Sama musisz ich wybadać podczas pierwszej wizyty.
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;20897496]3 tygodnie przed ślubem spaliśmy osobno[/QUOTE]
no i coś komuś pomogła taka hipokryzja? chyba, że również gdy byliście sami, spaliście zawsze osobno, nigdy razem, ale w to nie wierzę. ja rozumiem, zasady wiary katolickiej, itd, że nie może być seksu przed ślubem. ale żeby robić wielkie halo ze spania w jednym łóżku? no to jest dla mnie nie do pojęcia. ale może jestem ograniczona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
![]()
![]() |
#30 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na Twoim miejscu też dostosowałabym się do zasad gospodarzy, bo ludzie są różni. Moja przyszła teściowa np jest bardzo tolerancyjna. Jak pierwszy raz spałam u TŻ-ta, to chodziłam z nim kilka miesięcy, a teściową widziałam przedtem kilka razy po parę minut. Nie miała nic przeciwko a jeszcze mi chciała oddać swoją poduszkę by było mi wygodniej... Tak więc moja pierwsza noc zaczęła się od przepychanki kto ma zatrzymać tą poduszę ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:35.