|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jaka suknia dl amnie na moj ślub??
Drogie forumki,poprosze was o rade na drugi rok wychodze za maz,biare slub koscielny nio i nie wiem zupelnie jaki typ kreacji pasuje mi.Mam 167cm wzrostu,nio i 80kg wagi.Typ sylwetki to gruszka.typ urody lato-zima,i nie wiem jaki kolor,i jaki fason wybrac...Pomozcie .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaka suknia dl amnie na moj ślub??
Przecież 02.06.2005 roku założyłaś niemal identyczny wątek i propozycji posypało się sporo
![]() ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Skoro jestes z Opola (jak ja
![]() P.S. A jesli masz ochote pojezdzic gdzies poza opole, to polecam salon w Niemodlinie, chyba Aurelia sie nazywa. Nie bylam tam, ale jadac samochodem zawsze ogladam. Suknie bajeczne, a ceny podobno duzo nizsze niz w Opolu. Pozdrawiam i milego polowania. Gdybys miala jeszcze pytania to pisz do mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dzieki za pomoc,jestem z ok.Opola,ale znam Opole bardzo dobrze,sluchaj a jak w rzemielsniku wymierze chyba z 20sukni nio i dojde do wniosku w ktorej jest mi dobrze,(bo chce szyc suknie)nio i powiem tej Pani ze cche tylko pomiezyc bez kupna tio sie nie obrazi???A w Niemodlinie znam ten salon...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
suknia z opadającymi ramiączkami to zlikwiduje optycznie dysproporcje...jeśli dwuczęściowa to gorset nie może przekraczać linii talii nie może być niski..spódnica gładka bez marszczeń szeroka..wszelkie podpięcia mogą poszerzyć biodra
http://www.salonnicole.sk/collection...k/old/668b.jpg http://www.salonnicole.sk/collection...old/careyb.jpg http://www.sinceritybridal.com/photo...0117103402.jpg http://www.boutiquesenja.fi/kuvat%20...as/fresa_2.jpg http://www.gownsetc.com/images/sg2651.jpg Edytowane przez akira Czas edycji: 2005-08-23 o 14:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
My dokladnie tak robilysmy z przyjaciolka. Ona miala wtedy jeszcze 1,5 roku do slubu i jak weszlysmy do tego sklepu, to zaznaczyla ze chce tylko poprzymierzac, bo musi sie na cos zdecydowac. Panie byly bardzo mile, bo wiadomo ze nikt nie kupuje sukni slubnej od reki, bo to kosztuje duzo i nie jest to przeciez zwykla sukienka i kazdy musi sie zastanowic. Nie musisz przciez mowic ze wesele za rok. Powiedz ze na jesien np koniec listopada. I przymierzaj a potem powiedz ze musisz sie jeszcze przemyslec i tym sposobem bedziesz wiedziala co sobie potem uszyc, jaki gorset, jakie ramiączka, jaki dekold i jaki dol. Nie musisz przeciez przymierzac wszystkich w jednym salonie. Pochodz po kilku i w kazdym np 1 lub 2. Nie bedzie podejrzane, a i w cenach sie zorientujesz. Pozdrawiam, zabierz przyjaciolki lub kogos z rodziny, bo to dobra zabawa i tez doradza przy okazji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Nio bo ja wlasnie chce gorset,a powiedzcie mi czy te moga byc...?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Jak juz to ta trzecia , te pierwsze dwie sa dla szczuplusienkich dziewczat, ja nosze 3 rozmiar a i tak wydawalam sie w takiej sukni strasznie wielka i szeroka. raczej musialabys miec cos co nie ma zadnych drapowan i wystajacych elementow. pozdrawiam i owocnego szukania
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Zgadzam się z olka o. Ostatecznie trzecia- radzę jak najmniej warstwowo, szeroko, bufiasto i bogato. Njlepsze będą stosunkowo proste fasony. Ale co tam zdjęcia- najlepiej poprzymierzac. Co z tego, że ślub za rok? Można się zdecydowa wczesniej. Ja tak zrobiłam- przy wypożyczaniu na przyszły rok dostałam 200zł rabatu. Opłaciło się, a suknia cały czas podobała mi się tak samo- na inne nawet nie patrzyłam za długo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
A moze cos z tym bo oglonie z tych 6 sciu bede wybierala fasony...szkoda ze nie mozna miec dla pulchnych drapowan..itd bo to takie fajne...A co powiecie o tych nast trzech ???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
stawiam na pierwszą (z ostatniej trójki)
ciemniejszy gorset i prosta spodnica wyszczupli, na spodnice mozna dodac mgiełke szyfonu-doda lekkości. Im prościej tym ładniej, a szczególikami możesz upiekszyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Jakie szczegóły polecasz??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
propozycja numer 2 (czerwona spódnica, gorset z opadającymi ramiączkami) z drugiego ciągu najodpowiedniejsza..tylko powinnaś skoncentrować się na bardzo dekoracyjnym gorsecie (kwiatki, marszczenia etc) zaś spódnice pozostawić w miarę gładką ewentualnie z pionowymi zdobieniami
Edytowane przez akira Czas edycji: 2005-08-25 o 14:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
spodnicę zrobiłabym tak jak powiedziałam, prosta, w A, mozna jej dorzucic ta mgiełkę -ja za tym nie przepadam-ale a nuż wypadnie korzystnie. Zrobiłabym ja z trenem nie duzym, co sprawi ze sylwetka troche sie wyciągnie. Pomyslałabym nad efektownym upieciem tego trenu- i to byłoby dekoracją nr 1 całej sukni! Gorset-jak podoba ci sie bordo, moze byc, ja zrobiłabym toffi i wtedy mozna dac np. na pupie kwiaty w podobnym kolorze do podpięcia trenu. Jesli jakies marszczenia na gorsecie to tylko na skos, kazde inne pogrubia!! Albo zamiast marszczen jakis moze haft naprasowywany ale tez na skos! Jesli masz duzy biust to gorset powinien byc na ramiaczkach albo z jednym ramiączkiem przekładanym przez szyję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Bardzo pofesionalne rady dziekuje wam kochane forumki....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:32.