brak przyjaciół... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-28, 22:36   #1
chemiczka93
Przyczajenie

brak przyjaciół...

Cześć wszystkim,

Mam na imię Ola, mam skromne 19 lat. Mówiąc wprost, szukam osoby, może i kilku, z którymi mogłabym porozmawiać, nawet spotkać się. Nie jestem jakaś dziwna, lubią mnie ludzie, ale czuję kompletnie samotna. Brak przyjaciół z liceum... Okazali się nielojalni, fałszywi. A znajomi? Większość mnie olewa, bo wolą bardzej rozrywkowe towarzystwo. Na studiach to ciezko się z kims zaprzyjaźnić, zwłaszcza że dopiero zaczełam. Wiekszość rozmawia o kolokwiach, a żeby porozmawiać na inne teamty, to nie nie czasu, bo większość jest zabiegana, w weekenedy ludzie wyjeżdżają do swoich miast.
Próbowałam też odnowić stare przyjaźnie.. Jednak to nie ma sensu, ludzie porozmawiają ze mną, ale sami już nie napiszą. Smutne, że w tych czasach można znaleźć się w takiej sytuacji jak ja.

Miło by było, gdyby znalazł się człowieczek z Warszawy, i okolic

Gdyby coś, piszcie na priv, odpiszę.
chemiczka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-29, 11:03   #2
nadto_skomplikowana
Raczkowanie

Dot.: brak przyjaciół...

Facebook zbliża ludzi, serio. Nie ma tam może założonej strony Twojej grupy ze studiów? Złapiesz kontakt z ludźmi, przecież skoro są "online" to zapewne mają też czas na pogawędkę - nie tylko o kolokwiach

Ludźmi z liceum nie ma co się przejmować - też mam 19 lat i również nie utrzymuję kontaktu z byłą klasą, nie nałapałam tam szczególnie "zażyłych" znajomości.

Teraz jest zupełnie inna sytuacja - studiuję, mam już kilku kumpli, a niektóre osoby kojarzyłam właśnie z fejsa. Polecam, szczególnie "na początek"
"Prawdziwy artysta nie posiada dumy. Widzi on, że sztuka nie ma granic, czuje, jak bardzo daleki jest od swego celu, i podczas gdy inni podziwiają go, on sam boleje nad tym, że nie dotarł jeszcze do tego punktu, który ukazuje mu się w oddali, jak światło słońca. "

Ludwig van Beethoven
nadto_skomplikowana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-29, 11:33   #3
Sophie86
Zadomowienie

A jakieś grupy zainteresowań, warsztaty czy wolontariat? Najprędzej tam znajdziesz osoby, które mają podobne spojrzenie na świat.

Once I wanted to be the greatest

Sophie86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-29, 14:37   #4
ekrystal
Raczkowanie

Ja bym radziła zamieszkać w akademiku tam jest zawsze masa ludzi z którymi można nawiązać kontakt, możesz zaprosić wszystkich chętnych np na wspólne oglądanie ulubionego filmu. My z kolerzankami poprostu wywieszalysmy na drzwiach ogloszenie ze czestujemy darmowa herbata bylo duzo chetnych.
ekrystal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-29, 22:57   #5
chemiczka93
Przyczajenie

Akademik odpada
Z FB jest tak, że praktycznie można napisać do wielu. Ale ludzie ze studiów to są tacy, że mają gdzieś czyjeś problemy, może nie wszyscy.. Wiecie, mam kilka koleżanek ze studiów. Niby ok, ale co z tego.. mieszkają trochę daleko to raz. A dwa kiedy chcę z nimi porozmawiac, to wszystko sprowadza się do tematu studiów. Albo najzwyczajniej w świecie nie mają czasu, bo nauka
Poza tym, komuś się narzucać to też nie ma sensu, już nie mówiąc o ludziach ze szkoły. Jeśli ja próbuję porozmawiać z kimś, a potem ta osoba nawet sama nie napiszę z własnej woli, to o czym rozmawiać.

Jestem na studiach zgodnie z moimi zainteresowaniami,czyli chemia. Jak na razie rozmwiam z ludźmi o chemii, w kontekście egzaminów, jak nie inaczej
Stary 2012-12-30, 18:28   #6
Marciamartyna
Raczkowanie

A skad jesteś ?
Ja mam tak smao, niby sa tam jakieś koleżanki ale czuję się samotna, nie powiem i niby sie łatwo wydaje powiedzieć wyjdz do ludzi itp. tylko to nie wiele daje, ale ja sb myślę tak, może nie warto z każdym pierwszym lepszym sie zadawać tylko próbowac wyłapać tych wartościowych ludzi, z którym będą nas łączyły wspólne pasje, zainteresowania itp.
Tak mi się wydaję
Zapuszczam włosy
Marciamartyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 21:41   #7
nadto_skomplikowana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chemiczka93 Pokaż wiadomość
Akademik odpada
Z FB jest tak, że praktycznie można napisać do wielu. Ale ludzie ze studiów to są tacy, że mają gdzieś czyjeś problemy, może nie wszyscy.. Wiecie, mam kilka koleżanek ze studiów. Niby ok, ale co z tego.. mieszkają trochę daleko to raz. A dwa kiedy chcę z nimi porozmawiac, to wszystko sprowadza się do tematu studiów. Albo najzwyczajniej w świecie nie mają czasu, bo nauka
Poza tym, komuś się narzucać to też nie ma sensu, już nie mówiąc o ludziach ze szkoły. Jeśli ja próbuję porozmawiać z kimś, a potem ta osoba nawet sama nie napiszę z własnej woli, to o czym rozmawiać.

Jestem na studiach zgodnie z moimi zainteresowaniami,czyli chemia. Jak na razie rozmwiam z ludźmi o chemii, w kontekście egzaminów, jak nie inaczej
A próbujesz zainicjować inny temat, czy potulnie poddajesz się jednemu tematowi - nauce? Poważnie, brzmi to trochę jakbyś narzekała, że "oni gadają tylko o chemii", a z Twojej strony zero inicjatywy, narzucenia nowego tematu. Ostatnio było tyle okazji, nie można było zapytać, jak święta minęły, jakie plany na sylwestra, wysłać jakiś śmieszny obrazek/filmik i zacząć dyskusję? To takie ciężkie?

Poza tym nie dziwię się, że "oni potem nie piszą z własnej woli", jak gadają z Tobą "tylko o tej chemii i egzaminach". Pewnie oni też (tak jak Ty) wolą lepsze tematy, niż gadanie o studiach. Tylko powiedz mi, poważnie oni mają się domyślać, że można z Tobą pogadać o czymś innym? Może daj im to do zrozumienia np. pytając o coś zupełnie niezwiązanego ze studiami... I uparcie się tego trzymaj, a przynajmniej nie pozwól wrócić rozmowie do tematu "nauka".

A, i jeszcze jedno - jakby ktoś prawie nieznajomy zamierzał ze mną gadać od razu o swoich problemach, to ja też bym "spasowała" Chyba że w Twoim poście to taki ogólnik był, tylko ja taka ciemna inaczej rozumuję
"Prawdziwy artysta nie posiada dumy. Widzi on, że sztuka nie ma granic, czuje, jak bardzo daleki jest od swego celu, i podczas gdy inni podziwiają go, on sam boleje nad tym, że nie dotarł jeszcze do tego punktu, który ukazuje mu się w oddali, jak światło słońca. "

Ludwig van Beethoven

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-30, 22:36   #8
chemiczka93
Przyczajenie

Staram się rozmawiać np. z dziewczynami o ciuchach. Temat niby tak oklepany, ale wciąga Innym razem o jakichś filmach. Podkreslam, staram się, nie mniej później tematy schodzą na temat studiów. Bywa, że czasem sama z siebie nie potrafię jakiegoś tematu nawiązać, i w tym tkwi mój problem. Nie chcę bardzo narzucać ludziom, wiem że mają swoje paczki.

Tak jak pisałam, jestem z okolic Warszawy
Stary 2012-12-31, 09:57   #9
nadto_skomplikowana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chemiczka93 Pokaż wiadomość
Staram się rozmawiać np. z dziewczynami o ciuchach. Temat niby tak oklepany, ale wciąga Innym razem o jakichś filmach. Podkreslam, staram się, nie mniej później tematy schodzą na temat studiów. Bywa, że czasem sama z siebie nie potrafię jakiegoś tematu nawiązać, i w tym tkwi mój problem. Nie chcę bardzo narzucać ludziom, wiem że mają swoje paczki.

Tak jak pisałam, jestem z okolic Warszawy
Wiesz co, nie obraź się, ale mnie by temat ciuchów jakoś bardzo nie wciągnął Może trafiasz w zły target z tymi tematami Facebook jest pełen informacji o zainteresowaniach danych osób, wystarczy przejrzeć ich "lubię to", ale jeśli oni wyraźnie nie chcą z Tobą rozmawiać na tematy inne niż studia, to faktycznie chyba lepiej będzie się rozejrzeć poza uczelnią.

Ja niestety nie te rejony, bo Pomorze Ale życzę powodzenia

Ludwig van Beethoven
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości