|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
brak przyjaciół...
Cześć wszystkim,
Mam na imię Ola, mam skromne 19 lat. Mówiąc wprost, szukam osoby, może i kilku, z którymi mogłabym porozmawiać, nawet spotkać się. Nie jestem jakaś dziwna, lubią mnie ludzie, ale czuję kompletnie samotna. Brak przyjaciół z liceum... Okazali się nielojalni, fałszywi. A znajomi? Większość mnie olewa, bo wolą bardzej rozrywkowe towarzystwo. Na studiach to ciezko się z kims zaprzyjaźnić, zwłaszcza że dopiero zaczełam. Wiekszość rozmawia o kolokwiach, a żeby porozmawiać na inne teamty, to nie nie czasu, bo większość jest zabiegana, w weekenedy ludzie wyjeżdżają do swoich miast. Próbowałam też odnowić stare przyjaźnie.. Jednak to nie ma sensu, ludzie porozmawiają ze mną, ale sami już nie napiszą. Smutne, że w tych czasach można znaleźć się w takiej sytuacji jak ja. Miło by było, gdyby znalazł się człowieczek z Warszawy, i okolic ![]() Gdyby coś, piszcie na priv, odpiszę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: brak przyjaciół...
Facebook zbliża ludzi, serio. Nie ma tam może założonej strony Twojej grupy ze studiów? Złapiesz kontakt z ludźmi, przecież skoro są "online" to zapewne mają też czas na pogawędkę - nie tylko o kolokwiach
![]() Ludźmi z liceum nie ma co się przejmować - też mam 19 lat i również nie utrzymuję kontaktu z byłą klasą, nie nałapałam tam szczególnie "zażyłych" znajomości. Teraz jest zupełnie inna sytuacja - studiuję, mam już kilku kumpli, a niektóre osoby kojarzyłam właśnie z fejsa. Polecam, szczególnie "na początek" ![]()
"Prawdziwy artysta nie posiada dumy. Widzi on, że sztuka nie ma granic, czuje, jak bardzo daleki jest od swego celu, i podczas gdy inni podziwiają go, on sam boleje nad tym, że nie dotarł jeszcze do tego punktu, który ukazuje mu się w oddali, jak światło słońca. "
Ludwig van Beethoven |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
A jakieś grupy zainteresowań, warsztaty czy wolontariat? Najprędzej tam znajdziesz osoby, które mają podobne spojrzenie na świat.
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja bym radziła zamieszkać w akademiku tam jest zawsze masa ludzi z którymi można nawiązać kontakt, możesz zaprosić wszystkich chętnych np na wspólne oglądanie ulubionego filmu. My z kolerzankami poprostu wywieszalysmy na drzwiach ogloszenie ze czestujemy darmowa herbata
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Akademik odpada
![]() Z FB jest tak, że praktycznie można napisać do wielu. Ale ludzie ze studiów to są tacy, że mają gdzieś czyjeś problemy, może nie wszyscy.. Wiecie, mam kilka koleżanek ze studiów. Niby ok, ale co z tego.. mieszkają trochę daleko to raz. A dwa kiedy chcę z nimi porozmawiac, to wszystko sprowadza się do tematu studiów. Albo najzwyczajniej w świecie nie mają czasu, bo nauka ![]() Poza tym, komuś się narzucać to też nie ma sensu, już nie mówiąc o ludziach ze szkoły. Jeśli ja próbuję porozmawiać z kimś, a potem ta osoba nawet sama nie napiszę z własnej woli, to o czym rozmawiać. Jestem na studiach zgodnie z moimi zainteresowaniami,czyli chemia. Jak na razie rozmwiam z ludźmi o chemii, w kontekście egzaminów, jak nie inaczej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
A skad jesteś ?
![]() Ja mam tak smao, niby sa tam jakieś koleżanki ale czuję się samotna, nie powiem i niby sie łatwo wydaje powiedzieć wyjdz do ludzi itp. tylko to nie wiele daje, ale ja sb myślę tak, może nie warto z każdym pierwszym lepszym sie zadawać tylko próbowac wyłapać tych wartościowych ludzi, z którym będą nas łączyły wspólne pasje, zainteresowania itp. ![]() Tak mi się wydaję ![]()
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Poza tym nie dziwię się, że "oni potem nie piszą z własnej woli", jak gadają z Tobą "tylko o tej chemii i egzaminach". Pewnie oni też (tak jak Ty) wolą lepsze tematy, niż gadanie o studiach. Tylko powiedz mi, poważnie oni mają się domyślać, że można z Tobą pogadać o czymś innym? ![]() A, i jeszcze jedno - jakby ktoś prawie nieznajomy zamierzał ze mną gadać od razu o swoich problemach, to ja też bym "spasowała" ![]() ![]()
"Prawdziwy artysta nie posiada dumy. Widzi on, że sztuka nie ma granic, czuje, jak bardzo daleki jest od swego celu, i podczas gdy inni podziwiają go, on sam boleje nad tym, że nie dotarł jeszcze do tego punktu, który ukazuje mu się w oddali, jak światło słońca. "
Ludwig van Beethoven |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Staram się rozmawiać np. z dziewczynami o ciuchach. Temat niby tak oklepany, ale wciąga
![]() Tak jak pisałam, jestem z okolic Warszawy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja niestety nie te rejony, bo Pomorze ![]() ![]()
Ludwig van Beethoven |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:09.