|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Ja- przesadnie zaangażowana. Wasze porady?
Dziewczyny, ja niedoświadczona w związkach, młoda, chciałam się was o coś zapytać. Otóż jak mam postępować, gdy zaczyna mi na kimś zależeć?
Zawsze było tak, że pisali do mnie ci, którzy mi się nie podobali I przypuśćmy, że byłam miła, ale nie okazywałam zainteresowania, a oni po paru dniach już sobie dawali ze mną spokój. Nikomu jakoś zbytnio na mnie nie zależało, po prostu odpuszczali. Aż w końcu spotkałam chłopaka, który był mną zainteresowany i cholernie mi się podobał - no i co? Dałam ciała, już na wstępie mu pokazałam, że wszystko dla niego zrobie, byłam natrętna i robiłam wyrzuty. Chłopak nie musiał się starać, wystraszył się i uciekł. A ja głupia cierpię, bo to był pierwszy który się mną zainteresował i mi się podobał z charakteru i wyglądu. Ale powiedzcie mi- jak ja mam postępować? Skoro ja się tak bardzo boję, że jak będę dla jakiegoś niedostępna to on potem da sobie spokój i poszuka nowej, bardziej otwartej dziewczyny? Poznałam chłopaka kiedyś- on mi mówił miłe słowka, podobałam mu się, a ja byłam trochę niesmiała, niedostępna i po paru tygodniach znalazł sobie inną. Ja nie rozumiem tego, naczytałam się książki"czemu faceci kochają zołzy" i mam mętlik w głowie, niby trzeba być niedostępną, ale potem i tak sobie odpuści. Tak źle i tak niedobrze;/ Już się raczej mną nikt nie zainteresuje, ale chciałabym na przyszłość wiedzieć
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ja- przesadnie zaangażowana. Wasze porady?
Niedobrze przesadzać w żadną stronę. Na pewno nie warto być nachalną, zasypywać chłopaka kilkunastoma smsami dziennie i "robić wyrzutów." Ale z drugiej strony jeśli chłopak Ci się podoba, musisz okazać mu też zainteresowanie - zgodzić się na spotkanie, być miła, uśmiechać się, powiedzieć mu komplement (np. że świetnie się z nim bawisz). Musisz po prostu znaleźć złoty środek.
Mówi się np, że pierwsze 3 randki powinien zainicjować facet i moim zdaniem to dobra rada. Ale kobieta musi też mu pokazać, że dobrze się z nim bawi i go lubi, a nie ciągle wykręcać się np. brakiem czasu. Jeśli przez kilka tygodniu udajesz niezainteresowaną, to nic dziwnego, że facet znalazł sobie inną, każdy by tak zrobił. |
|
|
|
|
#3 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Mężczyźni są jak alkohol: wyrzekanie się ich jest ascezą, która niesie ze sobą rozgoryczenie, rozkoszowanie się nimi jest sposobem na życie, który rozjaśnia dzień powszedni, uzależnianie się od nich jest... głupotą." co Cię ujęło/ujmuje w TŻ? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=497112 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
a ja myślę że np w twoim przypadku bezsensu jest grać niedostępną a tu jakąś inną.. bądź po prostu sobą ??
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sorki za te zwierzenia, ale wkurzyło mnie to co powiedział komuś obcemu |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Też myślę, że najlepiej być sobą. Nie być jakimś bluszczem, ale jeżeli Ci zależy na mężczyźnie to okazać to w miły, nie przesadny sposób. Nie robić też czasem jakichś podtekstów na tle sexualnym na początku, bo później w tej relacji zaczyna chodzić tylko o jedno, facet załapał aluzje i już. Z resztą, jak facetowi zależy to się stara, pisze, dzwoni, a Ty jedynie wtedy możesz być miła powiedzieć, że to fajnie, że dzwoni, że zależy Tobie na kontakcie itp.
Nie robić też wyrzutów z powodu tego dlaczego np. nie odpisuje, czy nie dzwoni, bo jeżeli nie odp to znaczy, że nie może najpewniej, a jeżeli pogrywa to no cóż wtedy najpewniej nie warto się w to ładować. Musisz wyczuć wszystko delikatnie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:15.

Nie robić też wyrzutów z powodu tego dlaczego np. nie odpisuje, czy nie dzwoni, bo jeżeli nie odp to znaczy, że nie może najpewniej, a jeżeli pogrywa to no cóż wtedy najpewniej nie warto się w to ładować. Musisz wyczuć wszystko delikatnie