Kocham mojego ex! :( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-16, 22:58   #1
teropolis
Przyczajenie

Unhappy

Kocham mojego ex! :(

Witam,
Rok temu zostawił mnie mój obecny ex z którym byłam w związku 6 lat. Nasz związek był bezproblemowy do czasu gdy on nastawił się na karierę a ja z tej kariery zrezygnowałam, on kieruje się w życiu chłodną kalkulacją, ja empatią i sercem. Zostawił mnie, ponieważ stwierdził, że jego przyszła żona musi być ambitna i nastawiona na wspinanie się po szczeblach kariery, może nie za wysoko, ale jednak. Od roku ani on ani ja nikogo nie mamy. Nic się nie zmieniło, nadal go kocham, bo to świetny facet i nigdy nie zrobił mi żadnej krzywdy. Chciałam się poradzić co wy o tym myślicie bo bardzo chciałabym do niego wrócić, ale nie wiem jak i nie wiem czy nie jest za późno. Proszę o porady
teropolis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-16, 23:12   #2
catka7
Przyczajenie

Dot.: Kocham mojego ex! :(

Hej. Dobrze Cię rozumiem - ja jestem ponad 2, 5 roku po rozstaniu. Co prawda moje uczucia nie są już jakieś żywe, ale dłuuugo mnie "męczyły" (też długi związek). Powiem szczerze, że przez pierwsze 1,5 roku parłam do jakiejś zmiany i miałam nadzieję na powrót, ponieważ utrzymywaliśmy stały kontakt, głównie nawet generowany przez niego. Smsy, e-maile, telefony, nawet spotkania i sex. Ale kiedy postawiłam sprawę jasno jakoś nie dał żadnej deklaracji powrotu. I tak to by pewnie trwało po dziś dzień. Co ja zrobiłam? Po tym jak zauważyłam, że jemu tak wygodnie trwać w zawieszeniu dałam sobie spokój - co nie znaczy, że całkiem przestał mi być obojętny. Myślę, że warto spróbować zawalczyć, ale jeśli on nie wykaże chęci to nie ma sensu na siłę się łudzić. To nie jest tak, że po takim czasie bycia razem od razu zapomnisz itd., ale przyjdzie taki czas, że sama stwierdzisz, że najważniejsze w życiu jest to, co przyjdzie. Mnie to zajęło 1,5 - 2 lata. Z perspektywy czasu żal mi tych dni, które zmarnowałam na smutku. Życzę Ci wszystkiego dobrego i pozdrawiam
catka7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-16, 23:13   #3
Minna
Zielona Driada

Cytat:
Napisane przez teropolis Pokaż wiadomość
Witam,
Rok temu zostawił mnie mój obecny ex z którym byłam w związku 6 lat. Nasz związek był bezproblemowy do czasu gdy on nastawił się na karierę a ja z tej kariery zrezygnowałam, on kieruje się w życiu chłodną kalkulacją, ja empatią i sercem. Zostawił mnie, ponieważ stwierdził, że jego przyszła żona musi być ambitna i nastawiona na wspinanie się po szczeblach kariery, może nie za wysoko, ale jednak. Od roku ani on ani ja nikogo nie mamy. Nic się nie zmieniło, nadal go kocham, bo to świetny facet i nigdy nie zrobił mi żadnej krzywdy. Chciałam się poradzić co wy o tym myślicie bo bardzo chciałabym do niego wrócić, ale nie wiem jak i nie wiem czy nie jest za późno. Proszę o porady
Chcesz wrócić do kogoś, kto Cię zostawił bo zrezygnowałaś z kariery?? Jesteś pewna, że zostawił Cię tylko z tego powodu? Nie było nic więcej?

"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
Minna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-16, 23:18   #4
Azhaar
Zadomowienie

Cytat:
Witam,
Ciekawi mnie, w jakim wieku byliście w tym związku?
Bo jeżeli byliście młodzi, w wieku gimnazjalno-licealnym, a nawet początku studiów, to normalnie, że po prostu zmieniły Wam się priorytety. Szkoda oczywiście wspólnych lat, ale to normalne zjawisko.

Moja koleżanka była z facetem 9 lat, byli już nawet zaręczeni. Rozstali się - on pojechał robić karierę w Stanach, ona nie chciała. I nadal uważa, że on jest fajnym facetem, ale po prostu im nie wyszło. Teraz ma już męża i dwójkę dzieci, ale wtedy wypłakiwała oczy.

Nie patrz tylko od jego strony, czego on wymaga, zastanów się także nad swoimi potrzebami - czy Tobie odpowiadałby facet z zupełnie innym podejściem do kariery, nierozumiejący Twojego?

Cytat:
Napisane przez Minna Pokaż wiadomość
Chcesz wrócić do kogoś, kto Cię zostawił bo zrezygnowałaś z kariery?? Jesteś pewna, że zostawił Cię tylko z tego powodu? Nie było nic więcej?
Oj, bez przesady, nie dorabiałam idealogii
Po prostu moze dla faceta to priorytet i tyle. Tak samo dla innych priorytetem może być to, żeby ich druga połówka była aktywna fizycznie i z leniwcami się nie zadają.

Edytowane przez Azhaar
Czas edycji: 2014-06-16 o 23:23
Azhaar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-17, 06:55   #5
CzarnaOwca22
Przyczajenie

Kiepska sprawa, dla mnie to nijaki powód do zerwania

Edytowane przez CzarnaOwca22
Czas edycji: 2014-06-17 o 06:56
CzarnaOwca22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-17, 06:57   #6
teropolis
Przyczajenie

Minna, tak, to był jedyny powód, mogę go nawet zacytować: ,,chcę związać przyszłość z kobietą ambitną, która jest wykształcona, ma dobrze płatną pracę, Tobie nigdy pieniądze nie były do szczęścia potrzebne, ale mi są. I powinnaś się nastawić na karierę, żeby Ci było łatwiej w życiu, a nie wszystko co robisz to z dobroci serca".
Azhaar, trafiłaś w sedno, jak się poznaliśmy ja byłam w 3 gim a on w 3 lic, później przez 2 lata oblewał studia i za trzecim razem się zawziął i tak mu zostało...
Stary 2014-06-17, 08:03   #7
Arinka_
Zakorzenienie

A jak On zapatruje się na tą sprawę? Daje Ci jakieś znaki, że chciałby żebyście znowu byli razem?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-17, 08:19   #8
teropolis
Przyczajenie

Ma czasami, jak on to nazywa ,,chwile słabości" gdy pisze, że mnie kocha i nigdy sobie nie wybaczy, że mnie zostawił albo jak się spotkamy to przytuli czy nawet pocałuje i staną mu łzy w oczach. Jednak potem bardzo szybko robi się znowu racjonalny, dochodzi do niego zdrowy rozsądek i z kolei mówi, że wrócić do siebie nie możemy i nawet gdybym teraz spełniła wszystko o co mnie prosił to teraz jest już za późno. Widzę, że mnie kocha, ale karierę chyba bardziej.
Stary 2014-06-17, 09:41   #9
Niebieskooka arystokratka
Marszałkini II RP

Avatar Niebieskooka arystokratka

Moim zdaniem nic z tego już nie będzie. Skoro tak ważna dla niego jest kariera to dla niego wygodne, że ma Cię pod ręką, ale bez zobowiązań. Mega błąd to również seks z nim, pewnie zresztą właśnie o to mu chodzi. Ogarnij się i daj sobie z nim spokój, wiem, że łatwo tak napisać, ale nic z tego nie będzie. I jeszcze ten powód rozstania jest co najmniej dziwny.
Niebieskooka arystokratka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-17, 10:28   #10
Minna
Zielona Driada

Cytat:
Minna, tak, to był jedyny powód, mogę go nawet zacytować: ,,chcę związać przyszłość z kobietą ambitną, która jest wykształcona, ma dobrze płatną pracę, Tobie nigdy pieniądze nie były do szczęścia potrzebne, ale mi są. I powinnaś się nastawić na karierę, żeby Ci było łatwiej w życiu, a nie wszystko co robisz to z dobroci serca".
Azhaar, trafiłaś w sedno, jak się poznaliśmy ja byłam w 3 gim a on w 3 lic, później przez 2 lata oblewał studia i za trzecim razem się zawziął i tak mu zostało...
W takim razie nie widzę sensu w powrocie do niego. Macie fundamentalnie inne podejście do życia, stawiacie na odmienne wartości. Dla Ciebie będzie dużo lepiej, jak znajdziesz kogoś, dla kogo kariera i kasa nie będą najważniejsze w życiu. I nie, miłość to nie wszystko, czasem to, że kogoś się kocha nie wystarcza do stworzenia dobrego związku. Byłaś młoda jak go poznałaś, teraz poszukaj mężczyzny dojrzale, świadomie.

"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
Minna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-17, 15:48   #11
LittleAnne
Raczkowanie

Cytat:
Witam,
Po co chcesz do niego wracać skoro on zostawił Cię z tak głupiego powodu?

Florence and The Machine - Ceremonials (deluxe edition)
LittleAnne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-17, 15:51   #12
Jutrzenka_
Raczkowanie

Właśnie wczoraj zostawił mnie facet. Jak sobie pomyślę, że za taki kawał czasu mam za nim nadal tęsknić, to autentycznie mi niedobrze
Jutrzenka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-17, 18:03   #13
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

Rozumiem,ze moze Ci byc ciężko,mimo,ze minęło sporo czasu. Myślę jednak,ze akurat to co Was dzieli to większy problem. Ambicje i samorealizacja to bardzo ważne rzeczy w życiu i nie widzę tu rozwiązania,bo one nie zmieniają sie z dnia na dzien

Wysyłane z mojego X10i za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-06-17, 19:17   #14
201706120937
Konto usunięte

proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków.

Edytowane przez 201706120937
Czas edycji: 2017-06-11 o 02:12
201706120937 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-03, 14:15   #15
Inezka1987
Przyczajenie

A co ja mam zrobić jak po 12 latach z czego 2 lata narzeczeństwa usłyszałam że On chce rozwinąć swoją firmę i w tej chwili nie jest szcześliwy bo musi dzielić czas między pracę a mnie a chce się w pełni poświęcić pracy? Niby kocha ale wie że praca to jego cel w życiu. Zosałam sama nie wiem czy się wyprowadzać dokąd pójsć co z sobą zrobić. Nie można przestać kochać ot tak....

Edytowane przez Inezka1987
Czas edycji: 2014-07-03 o 14:28
Inezka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości