|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Zwrot ubran kupionych za granicą
Jak wszystkie wiecie mamy teraz wyprzedaże, a sklepy online oferują w miarę fajne przeceny, problem w tym, że wszystko strasznie szybko znika. Znalazłam na to sposób- po prostu rodzina mieszkająca w Hiszpanii(gdzie wyprzedaże dopiero się zaczynają) kupuje mi ubrania i wysyła do Polski. Jednak zawsze kazałam im kupować wcześniej zmierzone w sklepach w Polsce ciuszki. I mam pytanie jak to jest ze zwrotem? Konkretnie chodzi mi tu o Bershkę. Boję się, że koszulka będzie źle leżeć i nie będę jej chciała, a wtedy co..? Czy mogę zwrócić w Polsce zakupione za granicą ubrania (a jeśli tak, to czy także to się tyczy sprzedaży internetowej)? Czy miała któraś z Was z tym do czynienia?
Edytowane przez mela551 Czas edycji: 2013-01-07 o 20:01 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zwrot ubran kupionych za granicą
niestety nie da sie zwrocic rzeczy kupionych zagranicą. jedyny myk jaki mozesz spróbowac zrobic to wymiana bez paragonu. Tylko nie przyznawaj sie ze rzecz nie byla kupiona w pl. z tym ze nie dostaniesz zwrotu gotowki tylko bedziesz musiala wyvrac rzecz w cenie nie mniejszej niz ta ktora wymieniasz. pod uwage bedzie brana 1 cena po przecenie
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Nie pasujące rzeczy odsylasz do hiszpani i rodzina zwraca lub te rzeczy ty sama sprzedajesz na allegro.
Rzeczy kupione online masz prawo zwrócić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dokładnie. Rzeczy kupione w sieciówce można zwrócić tylko na terenie kraju, w którym dokonało się zakupu - choć i tu nie zawsze - wg. prawa polskiego to, że sklep zgodzi się na zwrot nieużywanego towaru zależy od jego dobrej woli. Natomiast, tak jak pisze paula78, rzeczy, które kupiłaś przez internet możesz zwrócić (zwykle w terminie do 14 dni w stanie nienaruszonym). Prawo to wynika z faktu, iż kupując coś online, nie możesz stwierdzić ze 100% pewnością, że towar ten odpowiada Twoim oczekiwaniom.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Niby tak, ale po pierwsze nie chcę robić problemu z chodzeniem ciągle po sklepach, bo i tak nie maja na to czasu, a po drugie koszty- zabawa w wysyłanie i odsyłanie kosztuje trochę w Polsce, a co dopiero za granicę.
Kwestia tego czy "pójdą". Nie zawsze udaję się sprzedać na allegro. Tak czy inaczej dziękuję bardzo za odpowiedzi, rozwiałyście dziewczyny moje pytania i na przyszłość będę już wiedzieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:33.