|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promuj± odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczno¶ci, tzw. "diety g³odówkowe", które nie maj± nic wspólnego ze zdrowym od¿ywianiem.
|
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 4
|
![]() Chcê przestaæ
By³am pro ana przez jakie¶ pó³tora roku. Teraz chcê to porzuciæ, ale nie wiem jak. Mo¿e to g³upie, kto¶ powie "zacznij normalnie je¶æ". Bardzo bojê siê przytyæ, co jest pewne, je¶li zacznê od razu je¶æ jak normalny cz³owiek. Chcia³abym jeszcze trochê schudn±æ, ale ju¿ rozs±dnie.
W pro anê by³o siê ³atwo wkrêciæ, ale bardzo trudno siê z niej wykrêciæ. Mog³am do niej wej¶æ bez ¿adnej wiedzy o od¿ywianiu i g³odzeniu siê. Dziewczyny "¿yczliwie" mi wszystko wyt³umaczy³y na takim jednym forum. Teraz nie wiem jak jedz± normalni ludzie, którzy siê odchudzaj±. Rozumiem, ¿e to jest g³upie i chcê przestaæ, ale nie wiem co je¶æ, co my¶leæ, co sobie powtarzaæ, jak do tego nie wróciæ. Ju¿ raz próbowa³am sama i nie mog³am, nie wytrzyma³am nawet 3 dni. Zaraz zwariujê albo wrócê do tego na dobre. Proszê kogo¶ o jakiekolwiek rady, m±dre s³owo. B³agam! Nie dam rady bez pomocy rozs±dnych ludzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
damn good coffee
Wiadomo¶ci: 11 170
|
Dot.: Chcê przestaæ
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 4
|
£ojoj, bez takich
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 112
|
da... nie my¶l ci±gle o jedzeniu.. i tu nie o dietetyka chodzi ale o psychologa - pañstwowo da siê za³atwiæ.. bo jedzenie to tylko wierzcho³ek góry lodowej jak± jest anoreksja
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 23
|
A jak± wage masz ja jad³am po 300 kalorii dziennie i mniej by³am proana
wpad³am w anoreksje z 80kg do 39 i teraz próbuje przytyæ jem po 3 tysi±ce musisz sie prze³amaæ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 20
|
Ja mam podobny problem. Te¿ uda³o mi siê wyj¶æ z anoreksji ale wci±¿ nie wiem jak je¶æ by by³o dobrze. Zaczê³am mieæ zachowania bulimiczne i kompulsywne, nie radzê sobie, znów chcê schudnaæ. W anoreksji wa¿y³am 40 kg, teraz 54.. niby to waga w normie ale ja siê ¼le czujê.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 112
|
ja tez kompulsywnie sie obzeram po ano.. niby to normalne i ma ustac gdy waga w normie bedzie.. i niby to mi sie wydaje ze sie kompulsywnie obzeram
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 20
|
U mnie nawet gdy dosz³am do prawid³owej wagi od razu to nie usta³o ale to prawda, ¿e gdy je siê normalnie, zdrowo to kompulsy ustaj±. U mnie mog³o to te¿ wynikaæ ze stresu i nerwów, bo tak te¿ reagujê niestety, ale staram siê ju¿ nad tym panowaæ. Ju¿ dawno nie mia³am kompulsów, obliczy³am sobie swoje CPM tj. 1800 kcal i tyle jem, no a teraz kiedy chcê delikatnie schudn±æ to 1500 kcal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 23
|
no ja ju¿ rok temu tez tak mia³am
sz³am do nowej szko³y zosta³ mi 1 msc do rozpoczêcia a ja 40kg/173 kurde jad³am ca³ymi dniami po 5-6 tys kalorii przyty³am do 52 na rozpoczêcie by³o spoko posz³o w brzuch ale z czasem sie roz³o¿y³o jedz±c w skzole normalne posi³ki itp. zacze³am chodziæ na si³ownie mia³am figure idealn± ale znów mi co¶ odbi³o i zapragne³am idealnie p³askiego brzucha i zacze³am je¶c po 1 tys kalorii i chud³am chud³am znów dotar³am do 39 kg a mia³am takie idealne cia³o ju¿ przy 55kg WYMIARY MARZENIE a teraz znów szkielet i od 2 tygodni znów sie objadam po 4 tys kalorii narazie mam +3kg WALCZE walcze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.