Przerwa w związku. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-03, 19:42   #1
xXxMagdaLena
Raczkowanie

Question

Przerwa w związku.

Mam chłopaka, jesteśmy ze sobą od 4 lat, od jakiegoś czasu nie dzieje się najlepiej w naszym związku, kłócimy się o różne rzeczy. Mój chłopak jest taki, że dużo mówi a mało robi i mi zaczęło już to przeszkadzać. Obiecywał, że kupi nowe auto, a miał na to pieniądze i już od roku go nie widzę, a tym starym nie da się nigdzie jeździć, bo może spowodować wypadek. Dlatego już od pół roku praktycznie siedzimy u domu, raz u mnie raz u niego, nudzi mnie, nie chce nigdzie wychodzić, ciężko go wyciągnąć nawet. Dziś zaczęłam znowu temat auta, bo nie chce już siedzieć w tym domu, mam już tego dosyć, chciałabym aby mnie gdzieś zabrał itp., on nic nie pomyśli, a jak zwróciłam mu tym uwagę to powiedział mi, że chce tygodnia lub dwóch przerwy aby poświęcić się pracy i że coś się w nim wypaliło, a przez ten czas mam się do niego nie odzywać w ogóle, ale dalej mnie kocha. I tak jest zawsze z każdą sprawą, on nie da sobie nic powiedzieć, a tu chodzi przecież o to aby być szczęśliwym w związku a ja przez to nie jestem. Myślę aby z nim zerwać po tej przerwie i odetchnąć od takiego związku. To chyba będzie dobre rozwiązanie prawda ?
xXxMagdaLena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 19:44   #2
madana
Zakorzenienie

Dot.: Przerwa w związku.

Cytat:
Napisane przez xXxMagdaLena Pokaż wiadomość
Mam chłopaka, jesteśmy ze sobą od 4 lat, od jakiegoś czasu nie dzieje się najlepiej w naszym związku, kłócimy się o różne rzeczy. Mój chłopak jest taki, że dużo mówi a mało robi i mi zaczęło już to przeszkadzać. Obiecywał, że kupi nowe auto, a miał na to pieniądze i już od roku go nie widzę, a tym starym nie da się nigdzie jeździć, bo może spowodować wypadek. Dlatego już od pół roku praktycznie siedzimy u domu, raz u mnie raz u niego, nudzi mnie, nie chce nigdzie wychodzić, ciężko go wyciągnąć nawet. Dziś zaczęłam znowu temat auta, bo nie chce już siedzieć w tym domu, mam już tego dosyć, chciałabym aby mnie gdzieś zabrał itp., on nic nie pomyśli, a jak zwróciłam mu tym uwagę to powiedział mi, że chce tygodnia lub dwóch przerwy aby poświęcić się pracy i że coś się w nim wypaliło, a przez ten czas mam się do niego nie odzywać w ogóle, ale dalej mnie kocha. I tak jest zawsze z każdą sprawą, on nie da sobie nic powiedzieć, a tu chodzi przecież o to aby być szczęśliwym w związku a ja przez to nie jestem. Myślę aby z nim zerwać po tej przerwie i odetchnąć od takiego związku. To chyba będzie dobre rozwiązanie prawda ?
- to będzie super pomysł, wykorzystasz ten czas na zarobienie pieniędzy na WŁASNE auto i będziesz mogła jeździć , dokąd ci się tylko zamarzy.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 19:47   #3
leniwca
Zakorzenienie

Cytat:
?

Rzuć go od razu. Nie chce kupić nowego samochodu, żeby cię zabierać na randki. Egoista.
*o włosy dbam i zapuszczam!
leniwca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 19:51   #4
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
- to będzie super pomysł, wykorzystasz ten czas na zarobienie pieniędzy na WŁASNE auto i będziesz mogła jeździć , dokąd ci się tylko zamarzy.
Dokładnie to samo pomyślałam

Ogólnie - przerwa w związku dla mnie jest równoznaczna z jego końcem.
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 19:53   #5
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

a mało to par, które bez samochodu sobie radę dają ?
wymagasz od niego, to spójrz też na siebie. poza tym jeśli nie macie wspólnoty majątkowej to nie rozumiem, dlaczego zaglądasz mu do portfela.

a co do samej przerwy - od zawsze mówię, że przerwa to takie nieoficjalne zerwanie, bo nie ma się na to odwagi.
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 19:54   #6
agniesikk
Zakorzenienie

A autobusów i pociągów nie macie? Musisz mieć prywatnego szofera?

Tak sobie myślę, że może on musiał przeznaczyć te pieniądze na coś innego, może komuś pozyczyć i Ty o tym nie wiesz? Zresztą to jego pieniądze. No a że przerwa, to już inna para kaloszy, nic dobrego z tego nie wyjdzie.
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 19:58   #7
MsLullaby
Zakorzenienie

od 5 lat randkuje z moim TZ i doskonale sobie radzimy bez auta a gdzie nie zaplanujemy sie wybrac, zawsze sie wybieramy w domu tez nas ciezko zastac. Wiec o co Ci chodzi z tym autem kobieto
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 20:06   #8
Madzialenka_21
Zadomowienie

A co Ciebie interesuje na co Twój facet wydał pieniądze? I dlaczego wymagasz od niego kupienia samochodu? Nie jesteś nikim, kto mógłby od niego czegoś takiego oczekiwać. Jeśli chcesz się wozić, to kup sobie własny samochód. Idąc Twoim tokiem myślenia - każda para poniżej 18 roku życia musiałaby nie istnieć, ponieważ nie może jeździć samochodem. Chore to Twoje podejście. Zerwijcie, męczysz się z nim. I brak samochodu nie ma z tym nic wspólnego.

Madzialenka_21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 20:12   #9
Sadek
Zadomowienie

Idz do pracy i kup sobie nowy samochód - w czym problem?
Sadek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 20:34   #10
xvxaniaxvx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
True true. Ja się spodziewałam, że w temacie będzie płacz, że co to będzie itd a tu taka niespodzianka
po co robić przerwe jeżeli i tak chcesz zerwać? Zrób to teraz. Jeżeli tak bardzo zależy Ci na aucie, idź zarób na nie jeżeli widzisz w tym taki problem. Zaskakuje mnie Twoje podejście, bo jeżeli się chce gdzieś wyjść, to się to robi, a auto jest tylko ułatwieniem. Jesteś z nim czy z jego autem? -.- jak się coś chce to się znajdzie na to sposób, Ty chcesz iść po najmniejszej lini oporu i chcesz być wożona, więc faktycznie odpuść sobie taki związek i nie truj dupy facetowi za przeproszeniem

Edytowane przez xvxaniaxvx
Czas edycji: 2013-01-03 o 20:44
xvxaniaxvx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 20:52   #11
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Dokładnie to samo pomyślałam

niekoniecznie

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 21:12   #12
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
Dobre, dobre! Dokładnie o tym samym pomyślałam
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 21:39   #13
Blobby
Raczkowanie

Drażni cię to,że jest niesłowny,czyli obiecanki-cacanki,a w Polsce jak kto chce.
Tyle,że zamiast czekać do końca tej śmiesznej przerwy wywołanej ciągłym narzekaniem i niezadowoleniem,mogłabyś zerwać z nim już teraz,na spokojnie i tyle.
I ta akcja z autem,auto nie jest rzeczą niezbędną do życia i funkcjonowania.
Są inne środki lokomocji i pomysły na spędzenie wspólnego czasu.
Może ty po prostu wstydzisz się tego auta i chcesz się zwyczajnie polansować w nowym. Decyzja co do kupna nowego pojazdu powinna należeć do chłopaka,bo to jego pieniądze i jego plany. To on będzie właścicielem.
Blobby jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 21:51   #14
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Napisane przez Blobby Pokaż wiadomość
Drażni cię to,że jest niesłowny,czyli obiecanki-cacanki,a w Polsce jak kto chce.
Tyle,że zamiast czekać do końca tej śmiesznej przerwy wywołanej ciągłym narzekaniem i niezadowoleniem,mogłabyś zerwać z nim już teraz,na spokojnie i tyle.
I ta akcja z autem,auto nie jest rzeczą niezbędną do życia i funkcjonowania.
Są inne środki lokomocji i pomysły na spędzenie wspólnego czasu.
Może ty po prostu wstydzisz się tego auta i chcesz się zwyczajnie polansować w nowym. Decyzja co do kupna nowego pojazdu powinna należeć do chłopaka,bo to jego pieniądze i jego plany. To on będzie właścicielem.
też mam takie wrażenie.
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 21:56   #15
ciasteczko0
Raczkowanie

Cytat:
Obiecywał, że kupi nowe auto, a miał na to pieniądze i już od roku go nie widzę, a tym starym nie da się nigdzie jeździć, bo może spowodować wypadek
A to drań!
ciasteczko0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 22:04   #16
Tindomerel_
Zadomowienie

Cytat:
Nie ma czegoś takiego jak przerwa w związku.Albo z kimś jesteś,albo nie. Albo kochasz albo nie. Mój sobie zrobił przerwę i po miesiącu powiedział mi,że to koniec. Idź do niego i z nim zerwij póki możesz, tym bardziej, skoro tego chcesz.

PS. Coś się tak uparła na to auto? Weź sobie odpuść dziewczyno, to jego kasa,może z nią robić co chce,może się nawet nią podcierać i Tobie nic do tego. Zamęczasz go tym, to się nie dziw,że wam się nie układa.

Edytowane przez Tindomerel_
Czas edycji: 2013-01-03 o 22:07
Tindomerel_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 22:06   #17
new woman in town
Zakorzenienie

Kup sobie samochód.

Rzuć faceta, skoro nie chce cię nigdzie zabierać.

Tak, będzie to idealne rozwiązanie.
new woman in town jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 23:16   #18
laisla
Zakorzenienie

Także jestem zdania, że konieczność robienia sobie przerwy to początek końca. Szkodo czasu bo dobrze w takim związku już nie będzie. Albo umiecie dogadać się i rozwiązujecie problemy wspólnie albo każdy idzie w swoją stronę i oddycha z ulgą.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 23:17   #19
nadto_skomplikowana
Raczkowanie

Cytat:
Mój chłopak jest taki, że dużo mówi a mało robi i mi zaczęło już to przeszkadzać. Obiecywał, że kupi nowe auto, a miał na to pieniądze i już od roku go nie widzę, a tym starym nie da się nigdzie jeździć, bo może spowodować wypadek. Dlatego już od pół roku praktycznie siedzimy u domu, raz u mnie raz u niego, nudzi mnie, nie chce nigdzie wychodzić, ciężko go wyciągnąć nawet. Dziś zaczęłam znowu temat auta, bo nie chce już siedzieć w tym domu, mam już tego dosyć, chciałabym aby mnie gdzieś zabrał itp., on nic nie pomyśli, a jak zwróciłam mu tym uwagę to powiedział mi, że chce tygodnia lub dwóch przerwy aby poświęcić się pracy i że coś się w nim wypaliło, a przez ten czas mam się do niego nie odzywać w ogóle, ale dalej mnie kocha. I tak jest zawsze z każdą sprawą, on nie da sobie nic powiedzieć, a tu chodzi przecież o to aby być szczęśliwym w związku a ja przez to nie jestem. Myślę aby z nim zerwać po tej przerwie i odetchnąć od takiego związku. To chyba będzie dobre rozwiązanie prawda ?
Ty tak serio?

Jesteś w 4-letnim związku, przechodzicie kryzys czy jak to się tam zwie, kłócicie się i macie wątpliwości, przyszła nuda i rutyna, a Twoim największym problemem jest to, że ON nie kupił jeszcze SAMOCHODU, a starym autem nie może CIEBIE NIGDZIE ZABRAĆ?

Wybacz, ale jeśli tak, to materialistka z Ciebie...

Przerwa w związku nie zawsze oznacza koniec, ale zazwyczaj lepiej się nawet rozstać od razu niż męczyć jakimiś "cichymi dniami", przerwą, jakkolwiek to nazwać.

Twój facet męczy się z Tobą i chce odpocząć, a ja mu się nie dziwię, jeśli Ty do Waszego związku podchodzisz w kategoriach "zabiera/nie zabiera mnie gdzieś samochodem" oraz "obiecał mi, że kupi sobie nowe auto, a jeszcze nie kupił!!!"
"Prawdziwy artysta nie posiada dumy. Widzi on, że sztuka nie ma granic, czuje, jak bardzo daleki jest od swego celu, i podczas gdy inni podziwiają go, on sam boleje nad tym, że nie dotarł jeszcze do tego punktu, który ukazuje mu się w oddali, jak światło słońca. "

Ludwig van Beethoven
nadto_skomplikowana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 23:27   #20
DakotaK
BAN stały

Jezu jak to przeczytałam to żal jakiś. Zerwiesz z chłopakiem bo nie chce kupić samochodu z pieniędzy które SAM zarobił?! Masakra. Nie mogę wytrzymać jak takie rzeczy czytam. SAMA SOBIE KUP SAMOCHÓD.

Nie dziwie się, że chłopak potrzebuje przerwy. Mieć kogoś u boku kto od roku jęczy o tym samym, uwierz - może być męczace. Po za tym skoro od roku go o to prosisz, a on tego samochodu jeszcze nie kupił to znaczy, że jemu na tym samochodzie nie zależy tak bardzo jak Tobie.
DakotaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 23:33   #21
leniwca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadto_skomplikowana Pokaż wiadomość
Wybacz, ale jeśli tak, to materialistka z Ciebie...
A z nas blachary, bo tak żeśmy się uczepiły tego samochodu

Więc wcale lepsze nie jesteśmy
*o włosy dbam i zapuszczam!

Edytowane przez leniwca
Czas edycji: 2013-01-03 o 23:35
leniwca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 23:45   #22
Hultaj
BAN stały

ale jesteście wredni , może auto było jednym z walorów chłopaka, bo może właśnie chciala tz-ta, z którym mogłaby wybywać w łikendy na imprezy, a tu kaszana, jeden z głównych atutow sie rozkraczyl, chłopak się nie kwapi by to skorygować i ogolnie kaszana. A jak dziewczyna omawia problem to zamiast z nią normalnie porozmawiać zamiata sprawę pod dywan i wyjeżdża z haslami o przerwie. Jak za 10 lat ona będzie robila kłótnię o to, że mial niemowlaka z kupy przewinąc to też jej może powiedzieć ''nie dzwoń do mnie tydzien lub 2''?
po 2 skoro kasa jest jego, i nic jego dziewczynie do niej, to czemu w wątkach o skenrach wyśmiewacie chłopaków co np. sobie piwo wezmą z baru a dziewczynie nie? jego kasa jej kasa, każde rusza tylek po swoje, prawda?
po 3 czemu w wątkach o seksie dominuje pogląd, że to co chłopak robił wcześniej ma znaczenie, a dziewczyna nie może komentować i w żaden sposob sie odnosić do tego, co robi facet z kasą, w którym jest w związku?
po 4 po co wlaściwie mieć faceta i być w związku jak wszystko człowiek musiałby robić samemu? Oczywiście, że pomysł z tym by sobie zarobiła jak najbardziej zacny i sluszny ale skoro chłopak miał możliwości i checi (zamiary), to co dziwnego w tym, że ona się niecierpliwi, że tego nie robi.

Czemu on Ci nie powiedział autorko, dlaczego tego auta nie kupuje. Do tego sprowadza się problem. No ale jak pan wolał powiedzieć 'sorry mała, nie dzwoń tydzien' to ja się nie dziwię, że się wkurzasz. I wcale się nie dziwię, że jesteś nieszczęsliwa, bo jesteście młodzi, chcialabys wyjśc,to siedzisz w domu.
Drugi poważny problem to ten, że sie z nim nudzisz, wyjściami z domu w likend związku nie uratujesz.

---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ----------

Cytat:
bo tak żeśmy się uczepiły
no czepiłyście się , a jakby tak obiecywał rzucić palenie a tego nie zrobił, to też nie nalezy się czepiac chlopca, bo to jego płuca, a jakby tak chciał rzucić szkołę, to też, bo jego sprawa jak on podchodzi do wlasnej przyszlosci, a jakby tak kase przehulał w kasynie, to też jej to ma nie obchodzić?

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2013-01-03 o 23:47
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 00:07   #23
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez leniwca Pokaż wiadomość
?

Rzuć go od razu. Nie chce kupić nowego samochodu, żeby cię zabierać na randki. Egoista.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 00:15   #24
nadto_skomplikowana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
no czepiłyście się , a jakby tak obiecywał rzucić palenie a tego nie zrobił, to też nie nalezy się czepiac chlopca, bo to jego płuca, a jakby tak chciał rzucić szkołę, to też, bo jego sprawa jak on podchodzi do wlasnej przyszlosci, a jakby tak kase przehulał w kasynie, to też jej to ma nie obchodzić?
Ano czepiłyśmy ale w sumie autorka jako przykład swoich problemów z facetem podała tylko to, że on nie kupuje auta, choć ona by chciała i jej kiedyś obiecał. Palenie, rzucanie szkoły, kasa przehulana w kasynie - to trochę inna para kaloszy. W powyższych przykładach decyzje te mają olbrzymie znaczenie dla zdrowia/przyszłości chłopaka. W przypadku podanym przez autorkę - ON ma kupić nowy samochód dla JEJ wygody, bo ONA chce gdzieś wychodzić.

Swoją drogą, na jakim zad***u muszą mieszkać, że ani pieszo, ani autobusem/tramwajem nigdzie nie dotrą i samochód to konieczność

Sam fakt, że się dziewczyna w tym związku nudzi itp. to taki jakby "poboczny" element, a stwierdzenie "chodzi o to by być szczęśliwym, a ja przez to nie jestem" w kontekście jedynego podanego przykładu (czyt. braku nowego auta) brzmi trochę komicznie - "nie jestem szczęśliwa, bo mój chłopak nie uszczęśliwił mnie kupnem nowego samochodu i mnie nigdzie nie zabiera, bo stare auto jest w rozsypce"

Co do "uciekania w 2-3 tyg przerwę" - podejrzewam, że autorka długo suszyła chłopakowi głowę o ten samochód (i pewnie nie tylko, ale o innych problemach wiemy naprawdę niewiele, a w zasadzie nic), no i facet miał dość.
"Prawdziwy artysta nie posiada dumy. Widzi on, że sztuka nie ma granic, czuje, jak bardzo daleki jest od swego celu, i podczas gdy inni podziwiają go, on sam boleje nad tym, że nie dotarł jeszcze do tego punktu, który ukazuje mu się w oddali, jak światło słońca. "

Ludwig van Beethoven
nadto_skomplikowana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 00:35   #25
natash88
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale mam nadzieję, że tym starym samochodem da radę jeszcze ujechać kilka km, żeby od Ciebie uciec?...

natash88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 01:13   #26
magda170325
Wtajemniczenie

ojeju, nowa fura by się przydała co by powozić dupsko i mieć czym błysnąć

przerwa w związku -----> rozstanie
magda170325 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 01:27   #27
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natash88 Pokaż wiadomość
Ale mam nadzieję, że tym starym samochodem da radę jeszcze ujechać kilka km, żeby od Ciebie uciec?...
Chyba, że taki grat, że łatwiej będzie pomykać piechotą
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 08:53   #28
xXxMagdaLena
Raczkowanie

To teraz wyszło, że mi zależy tylko na jednym. Nie jest tak. Chodzi o to, że jest nie słowny, miał kasę przeznaczoną na auto, miał też na mieszkanie, wszystko już było prawie załatwione ale w ostatniej chwili musiał to odwołać bo całą kasę przegrał w internecie. Obiecuje to obiecuje tamto. Szlag mnie już trafia, zaczęłam go kontrolować ale dalej nic z tego, znowu jest to samo.
Zgadzam się z Hultaj a wam dzięki za podsumowanie mnie.
xXxMagdaLena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 09:31   #29
babie_lato
Zadomowienie

Cytat:
To teraz wyszło, że mi zależy tylko na jednym. Nie jest tak. Chodzi o to, że jest nie słowny, miał kasę przeznaczoną na auto, miał też na mieszkanie, wszystko już było prawie załatwione ale w ostatniej chwili musiał to odwołać bo całą kasę przegrał w internecie. Obiecuje to obiecuje tamto. Szlag mnie już trafia, zaczęłam go kontrolować ale dalej nic z tego, znowu jest to samo.
Masz nauczkę, że należy precyzować swoje wypowiedzi w Internecie. Zgadzam się z wypowiedziami powyżej, po Twoim poście można wywnioskować jedynie to, że zależy Ci tylko na samochodzie, żeby móc w ogóle wyjść z domu.
babie_lato jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 09:52   #30
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Mnie by bardziej martwiło to, że facet ma problem z hazardem - to lepszy powód do zerwania. Opisałaś sprawę nie od tej strony, co trzeba, to się nie dziw, że tyle osób Cię skrytykowało - rzeczywiście zabrzmiało tak, jakby głównym Twoim problemem było to, że nie będzie samochodu, a nie to, że 1. facet przegrywa tysiące złotych w Internecie (czyli zakładam, że chodzi o hazard), 2. jeździ starym rzęchem, co jest niebezpieczne dla niego.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2013-01-04 o 09:54
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości