|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Do mam mających więcej niż jedno dziecko :)
Witajcie,
już niedługo przywitam się z mloda (mam termin na 24.04), no i coraz częściej zastanawiam się jaka ona będzie. Jak będzie wyglądała, czy będzie miała włoski, czy też nie. Szczerze powiedziawszy nie umiem jej sobie wyobrazić inaczej jak jej starszego brata i mam takie wyobrażenie z porodu, że mi ją podają a tu klon mlodego, tylko bez siusiaka. A u Was jak to było? Czy Wasze dzieciaki mocno się różniły od samego początku z wyglądu? Czy jedno miało bujną szopę na głowie, a drugie nie miało jej wcale? Edytowane przez 871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84 Czas edycji: 2016-10-12 o 13:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Do mam mających więcej niż jedno dziecko :)
moja trojka bardzo podobna byla
![]() ![]() a najsmieszniejsze ze blizniaki jednojajowe- ale wieksze podobienstwo bylo miedzy Adasiem i siostra niz miedzy chlopcami jedyna roznica to ze chlopcy dobre kilo mniejsi byli od siostry, ale oczka, noski, nawet mimika- podobne. Sonia miala troche dluzsze wloski ale mysle ze to przez fakt ze chlopcy wczesniej urodzeni (mieli wiec ponad miesiac mniej na zapuszczenie cupryn) u szwagra 2 synkow te identycznych, na dodatek roznica miedzy nimi roku- smialismy sie ze deja vu bo ciuszki i wszystko takie samo. obaj wlosy mieli takie ze ja sama im zazdroszcze ![]() chociaz to nie regula. znam rodzenstwa w ogole niepodobne do siebie.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2013-01-31 o 07:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
moje dzieci ewidentnie ronze twarze maja. a teraz widac ze charaktery nawet. jedno jest za mna (syn) - ma podobna budowe, twearz, wlosy, nosi okulary, ta sama wada co u mnie. corka to czysta tesciowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
moje dziewczyny były praktycznie identycznie - normalnie czułam się jakbym deja vu miała i drugi raz to samo dziecko rodziła - ta sama czarna czupryna, waga prawie taka sama, nawet godzina porodu prawie identyczna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
ja mam termin na 8.06 i tez mysle jaka dzidzia bedzie ,czy bedzie podobnado synka,dowiem sie chyba w poniedzialek co bedzie,mam juz chlopczyka ale czuje ze bedzie dziewczynka......
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Gang Iren
|
Moj synek roznil sie od siostry,jednak z biegiem czasu stal sie bardzo podobny. Jak teraz zdjecia porownywalam to na niektorych trudno poznac czy na zdjeciu jest Eryk czy Wiktoria.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ja WAM POWIEM ZE NAWET NA USG WIDZIALAM ZE SA ROZNE (3D TAKIM) cholerny capslock
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;3895657 7]Witajcie,
już niedługo przywitam się z Karoliną (mam termin na 24.04), no i coraz częściej zastanawiam się jaka ona będzie. Jak będzie wyglądała, czy będzie miała włoski, czy też nie. Szczerze powiedziawszy nie umiem jej sobie wyobrazić inaczej jak jej starszego brata i mam takie wyobrażenie z porodu, że mi ją podają a tu klon Filipa, tylko bez siusiaka. A u Was jak to było? Czy Wasze dzieciaki mocno się różniły od samego początku z wyglądu? Czy jedno miało bujną szopę na głowie, a drugie nie miało jej wcale?[/QUOTE] Mam dwoje: córkę i syna, różnili się chyba od samego poczęcia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Obie włochate bardzo (przy młodszej lekarzom szczeny opadły
![]() O dziwo, nie miałam żadnych wyobrażeń co do tego jak obie będą po urodzeniu wyglądały. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Szaja tak miedzy nami to jak sie moja starsza urodzila to pomyslalam- o matko, co za kirgiz
![]()
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
U mnie na odwrót. Co prawda na mlody "polowaliśmy" na usg tylko dwa razy, natomiast na mloda co wizyta, to usg, bo krzyżowała nóżki za każdym razem jak było usg. Wstydziocha taka. Zastanawiam się też, jak to jest potem, patrząc na harce w brzuchu. Mlody był leniwy, mało kiedy można go było wyczuć, a teraz z mloda to jakaś masakra. Co chwila szaleje. Edytowane przez 871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84 Czas edycji: 2016-10-12 o 13:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
U mnie obie całkiem różne
![]() Jedna łysa jak kolano, bez wlosów, rzęs, brwi ![]() ![]() ![]() Zachowanie i zabawy zupełnie inne ![]() Ale obie są tak śliczne, że moim zdaniem piękniejszych dzieci niż one to nie ma ![]() ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2013-01-31 o 10:37 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
a wiesz ze ja to samo uwazam o wszystkich swoich dzieciakach
![]() ![]()
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
taa dla kazdej mamusi jej dzieci sa naj naj naj , nawet dla mamusi malych wstretnych czarnych pajaczkow
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
U mnie obie córki różne, pierwsza klon męża, druga mój
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38960946]Ja przepraszam bardzo, ale to MOJE córki są najpiękniejsze
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;3895657 7]Witajcie,
już niedługo przywitam się z Karoliną (mam termin na 24.04), no i coraz częściej zastanawiam się jaka ona będzie. Jak będzie wyglądała, czy będzie miała włoski, czy też nie. Szczerze powiedziawszy nie umiem jej sobie wyobrazić inaczej jak jej starszego brata i mam takie wyobrażenie z porodu, że mi ją podają a tu klon Filipa, tylko bez siusiaka. A u Was jak to było? Czy Wasze dzieciaki mocno się różniły od samego początku z wyglądu? Czy jedno miało bujną szopę na głowie, a drugie nie miało jej wcale?[/QUOTE] He he z tą szopą to trafiłaś ![]() Kamil miał szopę że ho ho!Oliwka i Hubert łysolki do tej pory, wcale do siebie nie podobni ani do Kamila ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
witam
jestem szczesliwa mama dwoch dziewczynek. Natalka ma prawie 7 lat i Magda prawie 4. w pierwszej ciazy strasznie zbrzydlam wszyscy m,owili ze bedzie corka no i faktycznie a przy drugiej ciazy czulam sie zupelnie inaczej. bylam rozpromieniona bed przyszczy no i bylam w 100% przekonana ze bedzie syn a tu urodzila sie nam mala madzia. ale do tej pory natalka caly tatus jest bardzo roztropna i poukladana a magda to diabel w ludzkiej skorze istny chlopaczysko a wyglad ma po mamusi. mimio wszystko obie kocham nad zycie. a obecnie staramy sie o synusia i 6 lutego wszystko sie okaze ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
ja też mam dwie córy i każda inna
jedna blondyneczka z loczkami druga czarna też z loczkami ![]() charaktery dwa różne jak ogień i woda martyna3030 mi się też synuś marzy ![]() powiedz mi 6 lutego masz termin porodu czy usg ? że będziesz wiedzieć ?
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
6 lutego bede miala robiony test ciazowy w przychodni i mam nadzieje ze wynik bedzie pozytywny wiec siedze jak na szpilkach. staramy sie od 2 cyklow wczesniej mialam zalozona mirene przez 3,5 roku. moj maz czuje ze sie udalo. jak tylko bede cos wiedziec dam znac
Edytowane przez martyna3030 Czas edycji: 2013-02-02 o 22:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
niestety w tym miesiacu sie nie udalo. rano dostalam @
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
oj przykro mi
Kasia 17.09.2002 r. Kinga 21.08.2008 r. Edytowane przez ulcio Czas edycji: 2013-02-03 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
mi tez smutno ale moj maz widzi tego plusy. ze znowu musimy ostro popracowac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Mój młodszy jak się urodził to wszyscy się śmiali że klon starszego. W dodatku między nimi rok różnicy to teraz prawie się zrównują bo młodszy straszny żarłok a starszy niejadek i nieraz bywa śmiesznie bo ludzie pytają który to który albo czy są bliźniakami. A jeszcze "mądra" mama wymyśliła im imiona Marcin i Michał i nawet w domu wszystkim imiona się kręcą.
Za to starszy wielbiciel tatusia a młodszy mamusi. Podziwiam starania o Trzecie dziecko ja szału dostaję z dwójką chociaż marzy mi się dziewczynka (ale mam koszmarne przeczucia że trzeci będziE CHŁOPAK ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
gdy jeszcze mialam zalozona mirene tez bardzo chcialam syna a teraz juz mi wszystko jedno. odezwal sie we mnie instynkt i nie ma to dla mnie znaczenia jakiej bedzie plci. moje coreczki bardzo sie ciesza ze beda starszymi siostrami. ogolnie sa grzecznymi dziecmi dam rade z trojka. obawiam sie tylko tego ze moge miec bliznieta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.