Encyklopedia Urody --> dbajmy o siebie. Noworoczne postanowienia - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-27, 11:32   #1
ankazranka88
Raczkowanie

Encyklopedia Urody --> dbajmy o siebie. Noworoczne postanowienia

Witajcie,

Zakłądam ten wątek aby zebrac wszystkie porady informacje, jak dbacie o siebie, o ciało. Jakie są wasze Urodowe postanowienia noworoczne.

Jak dbacie o siebie, jakie kosmetyki uzywacie?
Co chcecie w sobie zmienic? co Wam przeszkadza?
Wasze sposoby i cwiczenia na ujędrnienia ciała, bo wiosna juz sie zbliża.
Jak dobrze wygladac.
Jak dbacie o piersi, zasady doboru odpowiedniego stanika(ostatnio bardzo dla mnie interesujacy temat) czy udało Wam się zmniejszyc, spłycic rozstepy(mój najwiekszy kompleks, kępuja mnie bardzo w intymnych sytuacjach, juz kieyds o tym wspominałam) przez dobór odpowiedniego biustonosza.?
Zamierzam także zainwestowac w dermaroller na cellulit i moze równiez uda mi sie przy tym troszkę usunac rozstepy na udach Jakie są Wasze doświadczenia z tym urządzeniem..?

Czekam na Wasze porady, pewnie nie tylko ja. To forum moze byc pomocne dla wielu dziewczyn które chca cos w sobie zmienic.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Nikt nic nie doda od siebie.

Ja powiem tak, biore od miesiaca skrzypowite na skóre włosy i paznokcie( może cos sie poprawi) Chcę zaczac ćwiczyc, moze rowerek na uda, pogoda nie najgorsza, mam też steppper ale nie wiem jak skutecznie i ile go uzywac zeby dał efekty, poza tym jest troche nudny.
Robię peelingi z kawy, skóra się wygładza ale rozstepy nie znikajka i skóra sie nie ujędrnia za bardzo.
Staram sie pic dużo wody zeby nawilzyc organizm od srodka.
Nie wiem jak zabrac sie za piersi tylko.

Jeżeli coś sie przypomni to dopisze.
ankazranka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-27, 11:58   #2
xvxaniaxvx
Raczkowanie

Dot.: Encyklopedia Urody --> dbajmy o siebie. Noworoczne postanowienia

Nie używam na stałe danego kosmetyku więc nie ma sensu wymieniać każdego po kolei. Chcę by przestały mi wypadać włosy więc po pół rocznych męczarniach dalej siedze na różnego typu tabletkach + mezoterapi skóry głowy. Waga też mi się nie widzi więc dieta + siłownia.
Co do piersi i ogólnie rozstępów no to ja często smaruje różnymi kremami i po czasie wybielają się (bo wiadomo nie znikają).
xvxaniaxvx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-27, 12:04   #3
ankazranka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xvxaniaxvx Pokaż wiadomość
Co do piersi i ogólnie rozstępów no to ja często smaruje różnymi kremami i po czasie wybielają się (bo wiadomo nie znikają).
Ja mam straszne rozstępy na piersiach i nie umiem ujędrnic skóry wokół nich przes to wydaja mi sie duze te rozstepy w sumie i tak mam ich sporo na piersiach szczególnie wewnetrzna czesc. Stosuje jakies serim i oliwke ale poki co duzer róznicy nie widze. teraz mam dobrze dobrany stanik moze to torche je zmniejszy lub uniewidoczni Bo on bardzo mi przeszkaaja takie rowki.

A na włosy to skrzypowita, troszke daj efekty. A kosmetyków i balsamów tez ciagle róznych uzywam.
Stary 2012-12-27, 12:05   #4
anecik2390
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: Encyklopedia Urody --> dbajmy o siebie. Noworoczne postanowienia

Cześć Hmm za dużo nie pomogę. Ale sama chętnie poczytam co mają do powiedzenia na ten temat inne wizazanki Sama chciała bym zadbać o siebie i swoje ciałko abywyglądało fajnie latem Puki co moim postanowieniem noworocnym jest rzucenie fajek bo to najgorszy sprzymierzeniec cellulitu iprzydkiej cery... udało mi się ograniczyć słodycze, nie słodzę kawki ani herbatki (da się przyzwyczaić) Na twarz stosuję teraz kurację kwasami, a ciałko co dzień nawilżam balsamami, włoski też kuruję olejami, tak że już dużo jeśli chodzi o mnie zmieniłam, ale najważniejsze postanowienie to przestać palić (Boże dopomóż ) Zawzięłam się bo w końcu ile czasu można zaśmiecać swoje ciało
Dziewczynki wypowiadajcie się
anecik2390 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-27, 12:10   #5
xvxaniaxvx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ankazranka88 Pokaż wiadomość
Ja mam straszne rozstępy na piersiach i nie umiem ujędrnic skóry wokół nich przes to wydaja mi sie duze te rozstepy w sumie i tak mam ich sporo na piersiach szczególnie wewnetrzna czesc. Stosuje jakies serim i oliwke ale poki co duzer róznicy nie widze. teraz mam dobrze dobrany stanik moze to torche je zmniejszy lub uniewidoczni Bo on bardzo mi przeszkaaja takie rowki.

A na włosy to skrzypowita, troszke daj efekty. A kosmetyków i balsamów tez ciagle róznych uzywam.
mi znacznie dłużej zeszło z rozstępami na piersiach niż na pośladkach, na piersi właśnie częściej padało na olej kokosowy, arganowy i bardziej standardowe kremy/masła dostępne wszędzie. Dobrze dobrany stanik zawsze wyjdzie na plus, no ale rozstępy to paskudztwo jak się ma predyspozycje to będą się pojawiać niestety.
Co do włosów taa przeszłam już przez skrzypowite, potem vitapil, potem gelacet w proszku i inne ^^ a włosy dalej mają impreze i robią co chcą
Stary 2012-12-27, 12:22   #6
sereniti
Zakorzenienie

mnie wypadały włosy w strasznych ilościach - zaczynałam jużprzeglądać oferty z perukami na all ale kupiłam garnier neril w aptece, stosuję od miesiaca i jest znaczna poprawa, wiadomo ze nadal trochę lecą ale to 1/10 tego co było wcześniej i co istotne - rosną mi nowe włosy.
piersi -po dłuuugim karmieniu wyglądały strasznie,rozstępy mam bardzo głębokie - dobry stanik jak najbardziej pomógł, do rozstępów trzeba przywyknąć bo jedynie laser mógłby pomóc. ja do biustu używam balsamu z eveline podnoszącego...pośladki fajny patent bo ładnie ujędrnia biust i go podnosi
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-27, 12:29   #7
xvxaniaxvx
Raczkowanie

moje włosy już źle reagują na neril przez pierwsze 2 miesiące cacy a potem z górki, zaczęły być szorstkie, suche i nie do rozczesania, teraz używam dermeny ale kiedyś z pewnością wrócę nerilu(o ile będę miała co myć jeszcze na tej głowie ) bo na początku bardzo fajnie się sprawował.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-27, 12:30   #8
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Obiecywałam sobie od hoho, że przestane prostować włosy, ale....NIE DA SIĘ Generalnie nie mam jakiś postanowień urodowych na nowy rok. Może tylko marzy mi się ładnie wyrzeźbiony brzuch na wakacje.
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-27, 12:33   #9
moniczorek
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez xvxaniaxvx Pokaż wiadomość
moje włosy już źle reagują na neril przez pierwsze 2 miesiące cacy a potem z górki, zaczęły być szorstkie, suche i nie do rozczesania, teraz używam dermeny ale kiedyś z pewnością wrócę nerilu(o ile będę miała co myć jeszcze na tej głowie ) bo na początku bardzo fajnie się sprawował.
A robiłaś badania hormonalne ?
moniczorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-27, 12:36   #10
xvxaniaxvx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moniczorek Pokaż wiadomość
A robiłaś badania hormonalne ?
Tak jestem przebadana pod każdym kątem jakim sie da ^^ no ale nie będę tutaj spamować nie na temat autorce więc jak ktoś ma obszerną wiedzę na temat wypadających włosów to z chęcią priv
Stary 2012-12-27, 12:55   #11
moniczorek
Podróżniczka

Skoro robiłaś badania to ok

Ja obszernej wiedzy na ten temat nie mam, bo nie mam tego problemu na szczescie...ale czytałam na ten temat trochę i wiem, że czasami dziewczyny potrafią zjesc wszystkie suplementy z apteki ..a włosów ubywa i ubywa...i najczesciej winien temu testosteron...no ale mało który lekarz na takie badania kieruje...bo zawsze tłumacza osłabieniem, brakiem witamin, zmianą pory roku itp itd a takie łysienie np androgenne można odpowiednimi specyfikami zatrzymać...i im wczesniej tym lepiej.

No ale jak sie badałaś to nie bede Ci tutaj truła, skoro w sumie madra jestem tylko w teorii
Powodzenie i koniec off topa
moniczorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-27, 13:01   #12
Mrs Brightside
Przyczajenie

Ja niedawno wzięłam się za porządne dbanie o włosy, skórę i paznokcie.
Podcięłam końcówki, ograniczam suszarkę, stosuje maski, jedwab, a także domowej roboty maseczki (laminowanie i olejek rycynowy). Od zawsze mam bardzo lśniące włosy, muszę zadbać o ich nawilżenie i wygładzenie. Tak samo łykam Merz Special. Na paznokcie odżywki, stosuje też kremy. Co do skóry to tylko tabletki, nigdy z tym nie miałam problemów.
Co do cellulitu to stosuję peelingi, nie mam z nim dużego problemu.
Od nowego roku ćwiczenia, wykupuję karnet na siłownię i fitness, jak juz uda mi się zrzucić te regulaminowe 5kg to witam basen Szczególnie chcę zwrócić uwagę na ramiona, pośladki i uda, ale również wzmocnić i ujędrnić ciało. Oczywiście - żegnam słodycze! Zwiększam ilość zup warzywnych i wypijanej wody.
Stosuję również odżywkę na rzęsy, staram się dbać o stopy (zawsze je pomijałam ), muszę znowu nauczyć się balsamować, ciężko jest mi się do tego przekonać (stosuję nawilżające żele pod prysznic). Co do piersi to nic nie stosuję, jednak muszę się za to zabrać.

Wiem, że potrafię, jednak mój zapał zawsze szybko się kończył. Na szczęście nie jestem w tych postanowieniach sama, będziemy wspierać się razem ze współlokatorką, a jak wiadomo - razem zawsze raźniej.
Witam projekt CUDOWNA DO WAKACJI

Życzę każdej wytrwałości w postanowieniach !
Mrs Brightside jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-27, 13:25   #13
karolina09
Rozeznanie

Cieszę się bardzo, że powstał taki wątek . Rok 2012 był chyba najbardziej stresującym rokiem w całym moim życiu - licencjat, ostatni rok studiów pod znakiem zapytania, wieczne problemy ze współlokatorką oraz rodzicielką plus półroczne praktyki w szkole i stałam się wrakiem człowieka.
Jako że prawie całkiem zaniedbałam codzienną pielęgnację, chętnie poczytam o Waszych planach, aby się zmotywować do działania .

Zamierzam przede wszystkim schudnąć jakieś 3-4 kg, zlikwidować łuszczyk i rozstępy na brzuchu. No i przede wszystkim umięśnić brzuch. Zastanawiam się nad ponownym rozpoczęciem A6W, chociaż już zaczynam wątpić w swoją wytrwałość . Planuję więc rozpocząć ćwiczenia z Ewą Chodakowską, jakoś raźniej się robi na myśl, że tyle dziewczyn ćwiczy razem z nią i efekty tego są widoczne już po miesiącu.

Włosy. Mam zamiar wrócić do olejowania - lnianym, kokosowym, migdałowym, Daburem. Chcę też wrócić do eksperymentowania z różnymi odżywkami, szamponami ziołowymi, wcierkami itp.
A co do wypadania - próbowałyście Jantar albo olejek łopianowy?

Piersi - (nie)stety zostałam dość bujnie obdarzona przez naturę więc chciałabym zadbać o ich jędrność i troszkę je podnieść.

Cera - czas uporać się w końcu z wągrami (tutaj pytanie do Was - znacie jakieś domowe metody?), chcę zadbać o odpowiednie nawilżenie i wyrównać koloryt. Obecnie wydaje się bardzo zmęczona,blada, nieodżywiona dlatego będę szukała sposobów, aby znowu wyglądała promiennie.

Poza tym: walka z cellulitem (peeling kawowy, cukrowy, Syrenka, ćwiczenia), ograniczenie alkoholu i słodyczy (tu lampka wina, tam piwko, a organizm potem cierpi ), więcej wody, warzyw i owoców. No i całkowite obrzydzenie sobie fastfooodów, choć z tym będzie naprawdę ciężko - nawet film Super Size Me mnie nie zniechęcił .

Jeśli chodzi o ''nie-urodowe'' postanowienia: zamierzam więcej czytać i oglądać, zająć się nowym hobby (w moim przypadku będzie to decoupage), rzadziej zaglądać na fejsa i rozwijać wciąż zdolności kulinarne (a przy tym nie przytyć )

Na koniec mogę Wam tylko życzyć wytrwałości . Co roku sporządzam podobną listę i w lutym już odliczam do następnej znaczącej daty, kiedy mogę zacząć wszystko od nowa .

last.fm
karolina09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-27, 14:29   #14
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977
Konto usunięte

1. chcę zapuścic włosy jeszcze z 10cm i poprawic stan końcówek
2. wzmocnic paznokcie żeby sie nie łamały
3. zapuścić biust(), bo coś ostatnio zrobiłam się patykowata
4. zadbać o cerę jeszcze bardziej
5. chce balsamowac sie regularnie i nie zapominać o tym
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-27, 17:28   #15
fshelle
Raczkowanie

wątek dla mnie. ile razy coś sobie postanawiałam, ale mój zapał szybko mijał. najczęściej wtedy kiedy okazywało się, że naprawdę muszę coś zacząć robić.

postanowienie:
1. schudnąć - karnet na siłownię już mam
2. pielęgnacja włosów i paznokci (wcieranie wody brzozowej, oleju rycynowego
3. stópki - peeling, kremowanie przed snem
4. przyjmowanie wszystkich tabletek które muszę łykać (bo zdarza, że mi się nie chce, a potem płacz i zgrzytanie zębów - tak jak teraz - że włosy wypadają, skóra na maksa wysuszona) oraz suplementy
5. muszę się ogarnąć
6. mniej narzekania, myślenia a więcej działania i uśmiechu
7. wcielić w życie te postanowienia

ot takie moje.. mam nadzieję, że wszystko się uda! ale nie rozpoczynam tego od 1.01 tylko już
fshelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-27, 17:46   #16
Vika90
Raczkowanie

1. Nosić biżuterię - tyle tego jest w szufladzie...
2. Nie zapominać o mazidłach od p. dermatolog
3. wrócić do dawnej formy, ćwiczyć cokolwiek
4. Zrobić coś z wielogodzinnym graniem w LoLa :<
5. Więcej myśleć o swoim wyglądzie zewnętrznym na codzień (bo najłatwiej wrzucić jeansy i jakiś sweter no nie...)

Co do włosów to łykam Wellness Nail & Hair od Oriflame, jestem konsultantką więc można jakby co do mnie się głosić po to Wykupiłam od razu 3 opakowania + 1 gratis i mniej wypada mi włosów po 1. miesiącu już.
Rozstępów brak, na gwiazdke sobie sprawiłam kolejny dobrze dopasowany stanik.A ! Jeszcze parę w 2013 nie zaszkodzi : )
Vika90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-27, 19:29   #17
MissChievousTess
Zakorzenienie

1. Włosomaniactwo- czyli kremowanie włosów, olejowanie, suplementy (w toku), dobre maski, regularne podcinanie końcówek.
2.Kolejne 3 miesiące siłowni- rzeźbienie mięśni brzucha, praca nad pośladkami (ujędrnienie i przydałoby się jeszcze 3 cm mniej w obwodzie)
Trenować też w domu te programy, które mam na płytkach z Shape i z magazynu Vita.
3. Dalsza walka z niedobitkami cellulitu na udach czyli smarowanie się 2 razy dziennie serum (oprócz siłowni oczywiście)
MissChievousTess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-27, 20:37   #18
Krystaliczne szczescie
Zadomowienie

Ja równiez mam swoje postanowienie noworoczne i nie wiem czy wytrwam,aż się boję... Nie wiem co to będzie,ale rezygnuję z farbowania wlosow. Boję się ponieważ obawiam się tego efekttu,kiedy odrosty będą już spore i nie będę ich miala jak ukryc... A wlosy sięgają mi za stanik. Więc w związku z tym od 2 miesięcy biorę skrzyp polny, zmienilam odżywkę do włosow, ze zwyklej drogeryjnej napakowanej silikonami na wax'a. Odżywiam też wlosy olejkiem rycynowym i naftą kosmetyczną. To będzie najdłuży rok w moim życiu
na wizażu od 2009r...
Krystaliczne szczescie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-27, 20:40   #19
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie,

Zakłądam ten wątek aby zebrac wszystkie porady informacje, jak dbacie o siebie, o ciało. Jakie są wasze Urodowe postanowienia noworoczne.

Jak dbacie o siebie, jakie kosmetyki uzywacie?
Co chcecie w sobie zmienic? co Wam przeszkadza?
Wasze sposoby i cwiczenia na ujędrnienia ciała, bo wiosna juz sie zbliża.
Jak dobrze wygladac.
Jak dbacie o piersi, zasady doboru odpowiedniego stanika(ostatnio bardzo dla mnie interesujacy temat) czy udało Wam się zmniejszyc, spłycic rozstepy(mój najwiekszy kompleks, kępuja mnie bardzo w intymnych sytuacjach, juz kieyds o tym wspominałam) przez dobór odpowiedniego biustonosza.?
Zamierzam także zainwestowac w dermaroller na cellulit i moze równiez uda mi sie przy tym troszkę usunac rozstepy na udach Jakie są Wasze doświadczenia z tym urządzeniem..?

Czekam na Wasze porady, pewnie nie tylko ja. To forum moze byc pomocne dla wielu dziewczyn które chca cos w sobie zmienic.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Nikt nic nie doda od siebie.

Ja powiem tak, biore od miesiaca skrzypowite na skóre włosy i paznokcie( może cos sie poprawi) Chcę zaczac ćwiczyc, moze rowerek na uda, pogoda nie najgorsza, mam też steppper ale nie wiem jak skutecznie i ile go uzywac zeby dał efekty, poza tym jest troche nudny.
Robię peelingi z kawy, skóra się wygładza ale rozstepy nie znikajka i skóra sie nie ujędrnia za bardzo.
Staram sie pic dużo wody zeby nawilzyc organizm od srodka.
Nie wiem jak zabrac sie za piersi tylko.

Jeżeli coś sie przypomni to dopisze.
Stanik dopasowany, by mi się przydał, bo schudłam i nie bardzo mam, noszę taki zwykły, nie jest zły, ale nie jest dobrany do końca pode mnie. Jak będę mieć więcej pieniędzy, to idę.
Rozstępy mam bardzo duże i białe, więc wiele raczej z nim nie zrobię, nie stać mnie na profesjonalne zabiegi. Poluję na olejek Q10 Nivea ujędrniający, nie liczę na cuda w sensie wybielenie czy spłycenie tych dużych rozstępów, ale podobno fajnie ujędrnia. Na razie nigdzie nie mogę go znaleźć, ani hebe ani rossman.

Muszę wrócić do ćwiczeń, tym razem będę konsekwentna Tak nawet dla lepszego samopoczucia
Codziennie piję herbatkę pokrzywę (taką ze sklepu), zazwyczaj raz dziennie, ale czasem 2 razy dziennie, ok 2 tygodni na razie. Włosy myję szamponem Radical wzmacniającym, wcierałam ampułki, ale ich było tylko 15, ale wciera się je codziennie, szybko poszło, no ale mam jeszcze trochę odżywki Radical, to jeszcze będę stosować.
Słyszałam, że od Skrzypovity lepsza jest już np belissa czy inne specyfiki, na ile prawda nie wiem, bo nie brałam, ale też mam zamiar. Odkąd stosuję Radical to wypada mi mniej włosów, nie zatyka mi się odpływ jak wcześniej i nie muszę ich ciągle zbierać z podłogi czy z poduszki. Wada jest tylko przy pokrzywie, moczopędna, więc często odwiedzam toaletę, tak czasem i co kilka minut.

Na rozstępy nie ma cudów, więc nic dziwnego, że peeling ich nie niweluje. Ja niestety mam duże, jak pisałam, rozległe, postanowiłam do tego przywyknąć, skoro na razie nie stać mnie na żadne zabiegi. : Mam na udach, pupie (uda, pupa najwięcej- nie ma nim chyba nawet skrawka bez rozstępów), piersiach, biodrach, trochę pod kolanem, no niestety. Dużo mam tego ciała pozajmowane, ale cóż, trzeba się po prostu starać, by nie powstawały nowe. Ja się dobrze nie znam, ale te peelingi pewnie Ci pomogą, skóra zawsze będzie gładsza. Do rozstępów, jak widzę po skórze mam duże predyspozycje, ale na pewno nie po mamie, bo ona ma w tym względzie inaczej- nie wyskakują jej

Wody też staram się pić dużo. Zaczęłam dbać o usta, używam masła do ust Nivea i bardzo mi pomógł, nie są już tak spękane.

No więc moje postanowienia, zebrane:
1. Nadal stosować Radical, jeszcze jakiś czas (dokładnie nie wiem, zobaczę jeszcze po włosach).
2. Balsamować usta jak teraz.
3. Ćwiczyć (cokolwiek, byle ruszać się, dotleniać).
4. Częściej używać balsamów, bo skóra robi się mi sucha, no i to dobry nawyk.
5. Pić dalej pokrzywę.

To takie najważniejsze.

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2012-12-27 o 20:53
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-27, 21:35   #20
leito100
Raczkowanie

Ja chyba też się przyłączę bo brakuje mi systematyczności
1. Używać więcej balsamow i kremow do ciala - nie lubie tego
2. Dbac o dlonie i usta tak jak teraz
3. Zadbać o paznokcie, bo lubię je malować, a widze tego skutki
4. Łykać skrzyp, jesc duzo owocow i pic wode/soki
5. Starać się zawsze dobrze wygladac wychodzac ;p - makijaz i wlosy
Stary 2012-12-27, 21:51   #21
ankazranka88
Raczkowanie

Ja tez mam zawsze mało motywaci zeby wytrwac w postanowieniach. Ale coś trzeba zrobic, bo musze dobrze wygladac.
Włosy tez zapuszczam. tak jeszcze z 10 cm.

Ale moim postanowieniem jest przestac przejmowac sie i krępowac mimi rozstępami. bo poki co przesłania i to pół zycia Musze przestac myslec ze ptzrz rozstepy jestem mało atrakcyjna.
Stary 2012-12-27, 23:36   #22
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Konto usunięte

Gadacie o rozstepach i jakis zbieg okolicznosci, bo dzisiaj po raz pierwszy zauwazylam rozstepy na swoich piersiach. Mam 27 lat i nigdy nie mialam z nimi problemu na piersiach. Na razie nie sa bardzo widoczne, w ogole ciekawe jest to, ze sa biale, bo myslalam, ze zaczyna sie od sinawych, ale moze taka moja skora, bo w wieku 14 lat gdy szybko roslam zrobily mi sie na tylku i tez od razu byly biale dziwne... Moje piersi sie bardzo poprawily odkad zaczelam spac w staniku - juz jakies ok. 3 lata teraz. Pomimo drobnej budowy, mam duzy biust, ciezki, a skora jest delikatna, to i spanie bez stanika u mnie nie wchodzi w rachube, a wlasnie ostatnio pare razy zdarzylo mi sie spac bez niego, moze stad te rozstepy, nie wiem... Slyszalam, ze bardzo dobre jest wcieranie oliwy z oliwek, ale tej Virgin - z pierwszego tloczenia.

Z kosmetykow pielegnacyjnych do twarzy niezmiennie uzywam zwykle mydlo i krem nivea soft a skore i koloryt, nieskromnie przyznam, mam naprawde bardzo fajne. Duzo pije sokow pomaranczowych jednak, kawy w ogole, herbata rzadko. Picie goracej wody z cytryna na czczo dziala rewelacyjnie na skore. Dobrze sie tez odzywiam - zadnych fixow - wszystko swieze, z naturalnych skladnikow, tzw. kuchnia mamy

Do wlosow niezmiennie szampon Pantene i odzywki Aussie - sa rewelacyjne! Zazywam rowniez Merz Spezial i pije herbate z pokrzywy, duzo spie.

Ogolnie lubie w sobie wszystko... moze brzuch moglby byc troche szczuplejszy. Mam rowniez cellulit na wewnetrznej stronie ud. Budowe mam jednak szczupla, drobna, wiec wszystko da sie fajnie maskowac.

W Nowym Roku chcialabym schudnac jednak do 55, bo zdaje sie to idealna waga dla mnie. Jak waze 60 to juz za duzo tego w pasie a teraz cos chyba kolo 60 waze znowu.

Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Czas edycji: 2012-12-27 o 23:39
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 16:23   #23
ankazranka88
Raczkowanie

A co myślicie o kolagenie w tabletkach?
Stary 2012-12-28, 16:45   #24
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
A co myślicie o kolagenie w tabletkach?
Nie myślimy bo niby jak miałoby to działać?

Zamiast wydawać kasę w drogeriach kupic kremy z kwasami i go stosować regularnie plus nawilżanie i krem z filtrem. Dużo pić, regularnie jeść i ruszać się.
To moje postanowienia od wielu lat, udaje się w połowie

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 17:48   #25
NothingElseMatters
Raczkowanie

Moje wielkie postanowienie na Nowy Rok: zmienić mój koszmarny, niezdrowy, nieregularny i często przypadkowy sposób odżywiania. Odstawić tony chemii, jakie spożywałam w śmieciowym jedzeniu, na rzecz owoców, warzyw (których nie jadłam ostatnio przez kilka tygodni) i NORMALNYCH obiadów. Poza tym:

-regularnie ćwiczyć kręgosłup
-zacząć używać balsamu do ciała częściej niż raz na parę tygodni (jakoś nie może mi to wejść w krew; chyba wkurza mnie fakt, że trzeba chwilę odczekać, zanim balsam się wchłonie)
-dbać o stopy
-zacząć używać odżywki do włosów przy każdym myciu (i znowu: wkurza mnie, że trzeba odczekać parę minut, zanim można ją spłukać).

"Take your time, think a lot, think of everything you've got. For you will still be here tomorrow, but your dreams may not... "
NothingElseMatters jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 18:50   #26
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez NothingElseMatters Pokaż wiadomość
-zacząć używać balsamu do ciała częściej niż raz na parę tygodni (jakoś nie może mi to wejść w krew; chyba wkurza mnie fakt, że trzeba chwilę odczekać, zanim balsam się wchłonie)

-zacząć używać odżywki do włosów przy każdym myciu (i znowu: wkurza mnie, że trzeba odczekać parę minut, zanim można ją spłukać).
Zacznij uzywac oliwy z oliwek - po prostu wlewaj do kapieli. Jezeli bierzesz prysznic, to zainwestuj w dobrze nawilzajacy zel/plyn myjacy. Ja balsamow rowniez nie stosuje - z tego samego powodu co i Ty, a skore mam gladka i nawilzona! Za to mam dobrze nawilzajacy krem myjacy + rekawice peelingujace.

A co do odzywki na wlosach, to w kapieli chyba przyjemnie polezec te pare minut? Jezeli to prysznic, to ja nakladam odzywke i i odchylam lekko glowe na te dwie minuty, a ciepla woda splywa po moim ciele w dalszym ciagu - przyjemne to

Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Czas edycji: 2012-12-28 o 18:51
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 19:08   #27
didaska
Raczkowanie

Nareszcie taki wątek
Jest podobny " Dbanie o siebie w najmniejszych szczegółach' ,czy jakoś tak,ale tam zostało wszystko zdominowane przez ploteczki,więc porad dla siebie nie znajdziemy

Ja powiem tylko,że coś takiego jak peeling kawowy to cudo Pewnie słyszałyście?;> Zawsze brałam zwykłą kawę (chyba jedną łyżkę) ,trochę oliwy z oliwek i nacierałam tym ciało ,skóra po tym jest cuuuudowna ,naprawdę
Kocham naturalną pielęgnację ,na twarz nie nakładam żadnej chemii ,no może z wyjątkiem maści z witaminą a Wieczorkiem ocm,potem jak już zamknę pory to na dłoni mieszam witaminę a i krople oleju z pestek winogron i wcieram w mokrą buźkę.Rano skóra jest cudownie nawilżona Co do połączenia witaminy a i tego oleju to jedna dziewczyna w recenzji tej maści pisała,że to ma świetne działanie przeciwzmarszczkowe Rano twarz przecieram mlekiem,a w południe wodą owsiankową Pozostałość po tej wodzie,czyli zmoczone płatki owsiane użyłam jako peeling do piersi i muszę przyznać,że skóra jest mięciutka i wygładzona

Co do postanowień to muszę w końcu nauczyć się kręcić moim hula hop w drugą stronę

A co do wypadających włosów,to też mam z nimi problem,aktualnie łykam vitapil. Ale ciągle słyszę o cudownej kozieradce ,zamówiłam ją i już jutro będę testować.Dosłownie wszyscy mówią,że to cud na wypadające włosy

Cytat:
Napisane przez NothingElseMatters Pokaż wiadomość

).
Może po prostu zmień balsam na taki,który się szybko wchłania? Ja mam jaśminowy balsam z alverde i aż mnie wkurza jak się szybko wchłania,bo ja jednak lubie jak coś tam pozostaje

Edytowane przez didaska
Czas edycji: 2012-12-28 o 19:11
didaska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-28, 19:18   #28
NothingElseMatters
Raczkowanie

[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;38327005]Zacznij uzywac oliwy z oliwek - po prostu wlewaj do kapieli. Jezeli bierzesz prysznic, to zainwestuj w dobrze nawilzajacy zel/plyn myjacy. Ja balsamow rowniez nie stosuje - z tego samego powodu co i Ty, a skore mam gladka i nawilzona! Za to mam dobrze nawilzajacy krem myjacy + rekawice peelingujace.

A co do odzywki na wlosach, to w kapieli chyba przyjemnie polezec te pare minut? Jezeli to prysznic, to ja nakladam odzywke i i odchylam lekko glowe na te dwie minuty, a ciepla woda splywa po moim ciele w dalszym ciagu - przyjemne to [/QUOTE]

No właśnie ja nie mam wanny tylko prysznic dlatego kąpiele odpadają. Żel pod prysznic niby mam nawilżający, ale jakoś kiepsko nawilża, czuję, że i tak potrzebuję po nim balsamu.

Cytat:
Napisane przez didaska Pokaż wiadomość
Może po prostu zmień balsam na taki,który się szybko wchłania? Ja mam jaśminowy balsam z alverde i aż mnie wkurza jak się szybko wchłania,bo ja jednak lubie jak coś tam pozostaje
Problem w tym, że mam bardzo suchą skórę i w dodatku skłonną do podrażnień, ze wszystkich balsamów, jakie wypróbowałam, dobrze nawilża i nie podrażnia mnie tylko balsam z Neutrogeny, więc generalnie używam tego jednego już jakiś czas. Za wyjątkiem czasu wchłaniania wszystko mi w nim odpowiada, więc pozostaje mi się przyzwyczaić.

"Take your time, think a lot, think of everything you've got. For you will still be here tomorrow, but your dreams may not... "
NothingElseMatters jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 19:47   #29
ILTheCure
Rozeznanie

Chcę schudnąc 10 kg w przyszłym roku. W tym schudłam 18 i w przyszłym chcę dokończyc dzieła.

Włosy... Mam je cienkie i kiepskie. Fryzjerka zrobiła mi farbowaniem tragedię (przypuszczam, ze pomyliła farby bo jakim innym cudem rozjaśniłaby mi włosy farbą, w której miało nie byc rozjaśniacza????). Muszę coś z nimi zrobic..

Balsamy i dbanie o ciało.

Marcowa wypłata CAŁA idzie na kosmetyczkę i dentystę.
Stary 2012-12-28, 19:59   #30
Foolishly in Love
Raczkowanie

Ja uwielbiam dbać o skórę i wszelkie zabiegi pielęgnacyjne dlatego takie plany to dla mnie sama przyjemność.
1. regularne złuszczanie naskórka u kosmetyczki - peelingi, mikrodermabrazja, kwasy
2. picie dużej ilości wody
3. dużo ruchu na świeżym powietrzu
4. niestety u mnie już taki wiek (27 lat) i trochę stresów, dlatego już widzę, że skóra nie taka jak jeszcze 2-3 lata temu. Od Nowego Roku wytaczam już profesjonalne ciężkie działa: kwas hialuronowy na bruzdy nosowo-wargowe + podniesienie kącików ust.
Foolishly in Love jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości