|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Seks czy nie seks?
Witajcie,
podejrzewam, że podobnych tematów było sporo, ale mimo wszystko chciałabym napisać o tym co mnie dręczy. Jestem z moim chłopakiem rok i 3 miesiące. Jest nam razem dobrze, on mnie kocha ja jego też. Mam już skończone 20 lat i jestem dziewicą. Lubię swoje ciało, wiem, że niczego mu nie brakuje, mój chłopak je ubóstwia. Gdy się pieścimy jest nam cudownie, uprawiamy petting etc. Nie wstydzę się go, niejednokrotnie widział mnie nago. On nie jest prawiczkiem, nie miał jakiegos bujnego życia erotycznego, ale juz zasmakował seksu. Zawsze gdy się pieścimy mam ochotę na seks. Dosłownie o niczym innym nie marzę tylko o tym, żeby "on" znalazł się już we mnie. Mimo to gdy już dochodzi prawie do tego ja czuję blokadę. Psychicznie nie mogę się przełamać, czuję, że to nie ten moment, że będę żałować że teraz, że to jeszcze za wcześnie mimo, że fizycznie tego pragnę. Wiem, że faceci potrzebują seksu a tacy którzy już to robili zapewne bardziej. Ja nie czuję się jeszcze gotowa i mimo, że mój chłopak to rozumie i nie naciska, nie namawia itd. wręcz twierdzi, że tego nie musi teraz robić, wiem, że on tego chce. Co mam zrobić? Nie chcę żeby nasz związek się o to pospał, bo mimo, że jest świetnie to seks to bardzo istotna część związku. |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Seks czy nie seks?
według mnie, facet nie naciska na seks przede wszystkim dlatego że jak sama stwierdziłaś macie obecnie inną formę intymnej bliskości. Nie mnie oceniać czy on w takim stanie rzeczy wytrzyma jeszcze długo, nie mniej myślę że jeśli myślisz że to jeszcze nie ta pora na pełne zjednoczenie to nie możesz siebie zmuszać.
Ja osobiście uważam że petting jest już jakąś formą inicjacji seksualnej szczególnie jeśli w jego zakres wchodzi tzw palcówka. Tak czy siak, każdy rozpatruje sprawę seksu trochę inaczej i jeśli się blokujesz to absolutnie się nie zmuszaj, myślę że facet zrozumie .
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
A dlaczego ma sie związek posypać skoro chlopak nie naciska i nie namawia cię i potraficie zaspokoic się winny sposób ?
Boisz się, że blokada będzie trzymać przez następne lata ? nie sądzę, poczekaja aż przyjdzie eten własciwy moment i to się stanie. Pamiętajacie jednak o zabezpieczeniu
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Autorko ale się patyczkujesz.. to tylko błona, jesteście razem już tyle czasu + chłopak nie naciska..
Fizycznie chcesz a psychicznie to w końcu kochasz czy nie? Zabierasz się do tego jak pies do jeża, albo jak licealistka zabiera się do czytania książki.. po prostu to ZRÓB i już. |
|
|
|
|
#6 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powiem ci że ja do tego tak podeszłam, albo chce albo nie :p. Ale wydało mi się że taka odpowiedź od dziewczyny jest co najmniej nie delikatna ;p |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się pytam gdzie więź? gdzie chemia pożądanie? Gdzie spontaniczność? oral czy widzenie nago ciał to zdecydowanie za mało.. a skoro już jest to pełny stosunek nie powinien być "problemem". Facet może czekać długo kobieta jeszcze dłużej.. ale to nie oznacza, że cierpliwość stoi w miejscu. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko zabezpieczcie sie i juz
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem jakiej rady oczekujesz?
Chcesz fizycznie ale nie czujesz sie gotowa psychicznie? W takim razie czekaj dalej
|
|
|
|
|
#10 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie powinien ?wg kogo ?ciebie? eksperta światowej klasy seksuologa? litości... Cytat:
Nie jestem zwolenniczką wynoszenia błony/dziewictwa na ołtarze ale skoro ona tego nie czuje to w czym problem, szczegolnie, że dla jej faceta nie jest to problemem.
Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2013-01-06 o 18:51 |
|||
|
|
|
|
#11 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie przeszkadza mi czekanie, mnie irytuje te marudzenie oraz robienie z tego nie wiadomo jakiego problemu. Cytat:
Problemem teraz nie jest, nie ma gwarancji, że za pare miesięcy problemu nadal nie będzie. A nawet jakby był i facet odszedłby z powodu braku seksu to każdy by to zrozumiał. |
||||
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
Myślę, że nie należy na chama dawać sobie wpychać, ale
nie należy tej chwili przedłużać w nieskończoność - tym bardziej że piszesz, że jakieś czynności seksualne wykonujecie ja np. bym oszalała jakby setny raz kiedy jestem podniecona facet mówił w końcu, że nie jest na to gotowy. On może zacząć to samo odczuwać - zacznie się wkurzać bo hormony zaczną grać na najwyższych obrotach i samo sklepanie mu nie pomoże
|
|
|
#13 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#15 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Radzę się za to na spokojnie zastanowić dlaczego masz tego typu odczucia. Może nie ufasz facetowi? Może źle Ci się kojarzy sam seks pochwowy? Może obawiasz się o antykoncepcję? A może po prostu jeszcze nie chcesz seksu pochwowego, nie czujesz się gotowa na niego, ale czujesz presję, bo Twój chłopak już wcześniej uprawiał seks? A może w ogóle chodzi o coś zupełnie innego? Warto się nad tym zastanowić. Nie sposób się nie zgodzić. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Hrodebert
|
Jak się czegoś nie jest pewnym , nie jest się gotowym ,to się tego nie robi ..... proste...... i nie tyczy to tylko seksu. A czy związek na tym ucierpi ? w dłuższej perspektywie zapewne tak .
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
hmm, ja miałam podobną sytuację i teraz mogę powiedzieć, że to był wyłącznie 'strach przed nieznanym', chłopak również nie naciskał, ale kiedy w końcu się zdecydowałam a po chwili próbowałam się znowu wycofać on powiedział, że nie zrobi mi krzywdy i poszło. Przed, tak jak u Ciebie był dłuuuuuuugo petting chociaż czułam, że byłam gotowa, to jednak ktoś musiał mnie lekko hmm 'popchnąć' do tego pełnego zdecydowania
|
|
|
|
|
#19 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
Wedlug mnie, dziewczyna jest na dobrej drodze, w koncu to nastapi, ale na razie niech nie robi nic wbrew sobie. Zglos sie tu za rok jak dalej nic nie bedzie , w co szczerze watpie, bo do tego czasu juz na pewno to nastapi.
Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2013-01-06 o 20:36 |
||
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie petting to jak seks.
Nie sprowadzałabym inicjacji do samego "przerwania błony". |
|
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Normalny, nie piernicz, od kiedy jak sie kocha to się tyłka nadstawia? Jedna z drugim ma niewiele wspólnego, kobieta może ubóstwiać, a nie czuć się gotowa na seks i tyle. Jedno drugiego nie warunkuje. |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2013-01-06 o 20:47 |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kobieta może powiedzieć "jak kocha to poczeka", a facet już NIE MOŻE powiedzieć "jak kochasz to się oddaj". I gdzie tu ta równość między kobietą a mężczyzną? Bądźmy obiektywni, autorka będzie miała większe profity z przełamania się niż odwlekania tego w nieskończoność (tym bardziej, że nie od wczoraj, tygodnia czy miesiąca jest z facetem). ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- [1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;38485715]O rany, nawet nie zauwazylam tego pytania postawionego przez niego. O, szok - rece mi opadly. Podpisuje sie pod tym co napisalas. To juz ktorys z rzedu watek, gdzie podejscie tego chlopaka do seksu i ogolny poglad na te sprawy, jest prostackie i prymitywne [/QUOTE]Doprawdy? Odwróć sytuację i co byłoby jakbyś Ty czy którakolwiek z was "czekała" na faceta, bo on nie może się przełamać? no odpowiedz mi bo może TY RÓWNIEŻ możesz mieć prymitywne i prostackie podejście do tego
|
|
|
|
|
|
#24 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Twoje porady sa po prostu prywmitywne, nieprzemyslane i nie na miejscu. Za grosz nie ma w nich empatii rowniez. ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
Napisalam juz: jestesmy zupelnie rozni. I Ty tego nie zrozumiesz. Ja, jako kobieta, bardzo dobrze te dziewczyne rozumiem. Ty nie.
|
||
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;38485919]
Chlopy tego z reguly nie maja Napisalam juz: jestesmy zupelnie rozni. I Ty tego nie zrozumiesz. Ja, jako kobieta, bardzo dobrze te dziewczyne rozumiem. Ty nie.[/QUOTE]ehhh a liczyłem na konkretną a nie wymijającą odpowiedź na moje pytanie no ale widocznie dużo nas łączy
|
|
|
|
|
#26 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale facet nie chce odejść-jak narazie. Ty wyraziłes swoje zdanie, ja swoje i tyle.EOT. |
|||||
|
|
|
|
#27 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to nie widzę równości w podejściu, nie chcesz ale i tak masz dać, bo ja wymagam. To nie jest równość tylko stawianie żądań i nieszanowanie uczuć drugiej osoby.Ps. w analogicznej sytuacji, gdyby facet chciał poczekać, rok - dwa - trzy, ale nie do ślubu, czekałabym cierpliwie To chyba podejście fair nie sądzisz?
|
|
|
|
|
|
#28 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też uciekam z tego wątku ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Facet wiedział, że dziewczyna jest dziewica i chyba jest na tyle rozumny, że wiedział, że może poczekać. Zresztą nie naciska. Ja zwyczajnie nie zadawałam się z prawiczkami i kłopot z głowy
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
Ja byłam kiedyś w bardzo podobnej sytuacji. W końcu przeżyłam swój pierwszy raz chyba tylko po to, żeby mieć to już za sobą i teraz z perspektywy czasu, uważam, że mogłam jeszcze z rok poczekać, że nie był to właściwy moment ani z punktu widzenia mojej dojrzałości ani z punktu widzenia rozwoju naszego związku. I, żeby nie było, nadal jestem z TŻ-tem, z którym ten pierwszy raz przeżyłam, więc nie o osobę nieodpowiednią tu chodzi.
Wtedy kierowałam się takim samym myśleniem, jakie dominuje w tym wątku: no przecież i tak już zrobiliśmy wszystko, co się dało zrobić poza tym nieszczęsnym stosunkiem pochwowym, przecież i tak już praktycznie nie jestem dziewicą, przecież i tak już prowadzimy życie seksualne, to co to za różnica zrobić ten jeden, ostatni krok. Poza tym wszystkim też w czasie pieszczot czułam fizyczną chęć, by to zrobić i nie chciałam dłużej dręczyć mojego TŻ-ta. Tylko, że kiedy przyszło co do czego to okazało się, że nie było to tak, jakbym sobie wymarzyła, i nie chodzi mi o świece i wino, ale o to, że tkwiła we mnie ta bariera psychiczna. Poza tym to nie tak, że jak się uprawia petting to "pierwszy raz" (klasyczny stosunek) nic nie zmienia i nie liczy się jako ważne doświadczenie. Potem wszystko w życiu seksualnym się zmienia, nie ma już powrotu do tych "zabaw", w moim przypadku klasycznego seksu musiałam się w pewien sposób nauczyć, wymagało to dużo cierpliwości od mojego partnera i dużo zrozumienia i teraz wiem, że nie byłam wtedy na to gotowa, że wydawało mi się, że potem też wszystko będzie się działo samo z siebie, naturalnie tak jak przy pettingu, a tak nie było. Oczywiście jest pewnie bardzo dużo kobiet, które od razu odnajdują przyjemność z seksu, ja do nich nie należałam, i nie wiem i pewnie nigdy się nie dowiem, czy było to spowodowane moją niedojrzałością czy też o prostu tak by się stało niezależnie od tego, ile czasu bym czekała. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:32.

.

nie należy tej chwili przedłużać w nieskończoność - tym bardziej że piszesz, że jakieś czynności seksualne wykonujecie ja np. bym oszalała jakby setny raz kiedy jestem podniecona facet mówił w końcu, że nie jest na to gotowy. On może zacząć to samo odczuwać - zacznie się wkurzać bo hormony zaczną grać na najwyższych obrotach i samo sklepanie mu nie pomoże