Powinien usunąć tatuaż? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-08, 12:12   #1
amia
Raczkowanie

Powinien usunąć tatuaż?

Tytuł mało jasny, ale nic innego nie przychodziło mi do głowy, chce wiedzieć co wy o tym myślicie.Postaram się krótko, choć zawsze wychodzi długo. Facet był z dziewczyną 4 lata, zrobili sobie tatuaże, że ta miłość jest silna i zawsze będą razem. Ona go zostawiła...

Podobał mi się i dalej mi się podoba, spędzamy czas z jego znajomymi i moimi, sami też, jego rodzice mnie chyba lubią, mówią, że się cieszą, bo przy mnie zaczął więcej jeść (jest bardzo chudy).

Sylwester razem, wczoraj pocałował mnie w czoło, ale dalej ma ten tatuaż...Wolałabym, żeby go usunął, przecież już z nią nie jest, 4 lata to dużo, więc pewnie dalej coś do niej czuje, nie wiem czy powinnam znowu z nim o tym lekko porozmawiać. Sam powiedział, że woli usunąć tatuaż. Boję się, że jeśli ona będzie chciała to on do niej wróci.
amia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 12:15   #2
GagaFace
Zadomowienie

Dot.: Powinien usunąć tatuaż?

Musi go koniecznie usuwać ? Zawsze przecież można coś innego z niego zrobić ... Jest tyle wzorów i tyle kombinacji, że nie widzę w tym jakiegoś mega większego problemu nieprzeskoczenia.

GagaFace jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 12:19   #3
ahoooj
Raczkowanie

trudno powiedzieć coś na ten temat, 4 lata to rzeczywiście kupa czasu... Jednak pamiętaj, że tatuaż jest tylko tatuażem, ważne co chłopak ma w głowie, usunięcie tatuażu nie wymaże pamięci o byłej dziewczynie. Jeśli Tobie bardzo na tym zależy, możesz z nim porozmawiać o tym i powiedzieć, że czułabyś się przy nim pewniej, gdyby tego tatuażu nie było, bo tak naprawdę ciągle czujesz obecność "tej drugiej". Pewnie też bym o to prosiła mojego tż, jednak taka dziara to nie jest łańcuszek, czy bransoletka, którą można zdjąć i wyrzucić lub sprzedać... Nie wiem, jeśli sam o tym mówi, to powinnaś się tylko cieszyć, że kocha Ciebie i chce udowodnić, że tamta nie ma już dla niego żadnego znaczenia. Myślę, że nie powinnaś naciskach, chłopak sam musi dojść do wniosku, że trzeba całkowicie zakończyć tamten rozdział w swoim życiu. Jeśli to zrobi - facet jest zakochany w Tobie po uszy
ahoooj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 12:20   #4
amia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez GagaFace Pokaż wiadomość
Musi go koniecznie usuwać ? Zawsze przecież można coś innego z niego zrobić ... Jest tyle wzorów i tyle kombinacji, że nie widzę w tym jakiegoś mega większego problemu nieprzeskoczenia.
Taki mieliśmy pomysł razem, ale on bardzo z tym zwleka i przeciąga.
Stary 2013-01-08, 12:23   #5
Ostre wasabi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amia Pokaż wiadomość
Taki mieliśmy pomysł razem, ale on bardzo z tym zwleka i przeciąga.
Niech sobie cover walnie i po sprawie
And stop fucking with my mind
I know it's time to leave these places far behind

Ostre wasabi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 12:29   #6
new woman in town
Zakorzenienie

Rozumiem, że wkurza cię tatuaż, bo przypomina o wielkiej miłości łączącej kiedyś twojego chłopaka z inną kobietą. Jeśli on się zgadza na usunięcie - to w czym problem? Ile macie lat? Pracujecie? Może odwleka to ze względu na brak kasy...?
new woman in town jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 12:32   #7
Paszczurek666
Zakorzenienie

A może fakt, że facet przeciąga usunięcie lub przerabianie tatuażu ma jakiś związek po prostu z finansami, brakiem czasu na te zmiany, brakiem pomysłu na porządny nowy tatuaż lub strachem przed bólem?

Podskakuję z Mel B.
Joga

Jem czekoladę aż uszy mi się trzęsą.
----------------------------
Używasz poprawnie?
'Szlak prowadzi na wschód.'
'Szlag mnie trafia.'
Paszczurek666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 12:32   #8
new woman in town
Zakorzenienie

Cytat:
Boję się, że jeśli ona będzie chciała to on do niej wróci.
A jak usunie tatuaż to prawdopodobieństwo powrotu zmniejszy się do zera? Czy może blizna, która pozostanie po zabiegu też będzie powodem do obaw? Ludzie robią głupie rzeczy pod wpływem chwili, emocji. Pewnie tak powstał pomysł i realizacja wspólnych tatuaży. Przestań się obawiać, to, że był z kimś 4 lata i go wtedy kochał nie oznacza, że ta miłość będzie trwać wiecznie a on przy pierwszej okazji wróci jak potulny piesek. Jest z tobą. To chyba coś znaczy, no nie?
new woman in town jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 12:34   #9
bujdanaresorach
histoire abracadabrante

Cytat:
Tytuł mało jasny, ale nic innego nie przychodziło mi do głowy, chce wiedzieć co wy o tym myślicie.Postaram się krótko, choć zawsze wychodzi długo. Facet był z dziewczyną 4 lata, zrobili sobie tatuaże, że ta miłość jest silna i zawsze będą razem. Ona go zostawiła...

Podobał mi się i dalej mi się podoba, spędzamy czas z jego znajomymi i moimi, sami też, jego rodzice mnie chyba lubią, mówią, że się cieszą, bo przy mnie zaczął więcej jeść (jest bardzo chudy).

Sylwester razem, wczoraj pocałował mnie w czoło, ale dalej ma ten tatuaż...Wolałabym, żeby go usunął, przecież już z nią nie jest, 4 lata to dużo, więc pewnie dalej coś do niej czuje, nie wiem czy powinnam znowu z nim o tym lekko porozmawiać. Sam powiedział, że woli usunąć tatuaż. Boję się, że jeśli ona będzie chciała to on do niej wróci.
Gdyby tak tatuaże - wspomnienia po zakończonej miłości znikały od pocałunku nowej dziewczyny...

Rozmawiałaś z nim na ten temat i zasugerowałaś, że wolałabyś, żeby on ten tatuaż usunął, czy sam z siebie wyszedł z tą propozycją?
Jak długo się spotykacie?

Pamiętaj, że usunięcie tatuażu jest kosztowne...
bujdanaresorach jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 12:37   #10
201803290936
Konto usunięte

Ale ma jej imię w tym tatuażu, czy ogólnikowo pisze o miłości? Jeżeli ogólnikowo, a w dodatku tatuaż fajny, to dałabym sobie siana - w końcu będzie mu pasował do każdej kolejnej miłości, to po co usuwać?
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 12:47   #11
manio
Zakorzenienie

On musi podjąć decyzję o usunięciu jezeli nie będzie chciał(gdyż ma dla niego jakąś wartość) nie usunie choćbyś na rzęsach stawała.
manio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 12:50   #12
KrwawaMary86
Zadomowienie

Nie możesz od niego wymagać żeby usunął ten tatuaż. W końcu to jego ciało i ma prawo wypisywać na nim co chce. Poza tym może nie być go stać na usunięcie. Swoją drogą nie rozumiem ludzi wypisujących na swoim ciele imiona swoich miłości (zrozumiałam, że to jest imie jego eks), bo należy się liczyć z rozstaniem i wtedy robią się takie dziwne sytuacje. Uważam, że to od niego powinien wyjść pomysł usunięcia lub przerobienia tego tatuażu. Zdecydowanie nie byłabym zachwycona gdyby mój TŻ miał wymalowane na ciele imię swojej poprzedniej dziewczyny.
KrwawaMary86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 12:51   #13
amia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez new woman in town Pokaż wiadomość
Rozumiem, że wkurza cię tatuaż, bo przypomina o wielkiej miłości łączącej kiedyś twojego chłopaka z inną kobietą. Jeśli on się zgadza na usunięcie - to w czym problem? Ile macie lat? Pracujecie? Może odwleka to ze względu na brak kasy...?
Ja studiuję, on studiuje i pracuje.

Cytat:
Napisane przez Paszczurek666 Pokaż wiadomość
A może fakt, że facet przeciąga usunięcie lub przerabianie tatuażu ma jakiś związek po prostu z finansami, brakiem czasu na te zmiany, brakiem pomysłu na porządny nowy tatuaż lub strachem przed bólem?
Czas by miał, bólu się nie boi, bo ma już 5, mozliwe, że nie ma pomysłu, dzięki, zapytam się go o to delikatnie Ale pomysłów raczej ma dużo.

Cytat:
Napisane przez new woman in town Pokaż wiadomość
A jak usunie tatuaż to prawdopodobieństwo powrotu zmniejszy się do zera? Czy może blizna, która pozostanie po zabiegu też będzie powodem do obaw? Ludzie robią głupie rzeczy pod wpływem chwili, emocji. Pewnie tak powstał pomysł i realizacja wspólnych tatuaży. Przestań się obawiać, to, że był z kimś 4 lata i go wtedy kochał nie oznacza, że ta miłość będzie trwać wiecznie a on przy pierwszej okazji wróci jak potulny piesek. Jest z tobą. To chyba coś znaczy, no nie?
Nie ale jednak ja lepiej będę się z tym czuła będąc z nim, nie jestem egoistką, sam powiedział, że już nie chce mieć tego tatuażu.
Dobrze napisała ahoooj

Cytat:
Napisane przez ahoooj Pokaż wiadomość
Jeśli Tobie bardzo na tym zależy, możesz z nim porozmawiać o tym i powiedzieć, że czułabyś się przy nim pewniej, gdyby tego tatuażu nie było, bo tak naprawdę ciągle czujesz obecność "tej drugiej".
Cytat:
Napisane przez bujdanaresorach Pokaż wiadomość
Gdyby tak tatuaże - wspomnienia po zakończonej miłości znikały od pocałunku nowej dziewczyny...

Rozmawiałaś z nim na ten temat i zasugerowałaś, że wolałabyś, żeby on ten tatuaż usunął, czy sam z siebie wyszedł z tą propozycją?
Jak długo się spotykacie?

Pamiętaj, że usunięcie tatuażu jest kosztowne...
Wiem o tym. Ja zaczęłam rozmowę o tatuażu, a spotykamy się od listopada tak bardziej, że wszyscy znajomi wiedzą.

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Ale ma jej imię w tym tatuażu, czy ogólnikowo pisze o miłości? Jeżeli ogólnikowo, a w dodatku tatuaż fajny, to dałabym sobie siana - w końcu będzie mu pasował do każdej kolejnej miłości, to po co usuwać?
Nie to nie jest napis, mają w tym samym miejscu ten sam symbol.
Stary 2013-01-08, 12:51   #14
QueenBlair
Wtajemniczenie

Logicznie patrząc jeśli on nadal coś czuje do eks i obydwoje zechcą powrotu do sobie to usunięcie tatuażu nic nie zmieni;-)

Według mnie nie masz się czym nakręcać autorko
Stary 2013-01-08, 12:57   #15
bujdanaresorach
histoire abracadabrante

Myślałam, że ma jej inicjały, "Agnieszka forever", czy coś w tym stylu...

Według mnie, nie powinnaś mu truć duszy usunięciem tego tatuażu.
Jeżeli on będzie zdecydowany na usunięcie, to zrobi to.
Stary 2013-01-08, 12:59   #16
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
(...)
Nie to nie jest napis, mają w tym samym miejscu ten sam symbol.
E tam. Taki symbol (o ile to nie coś przez nich zaprojektowanego) może mieć jeszcze sto innych osób. Czym się tu przejmować? Tak, jak mówią inni: jeżeli coś czuje, to czuć będzie obojętnie z tatuażem, czy bez. Jeżeli mają się zejść - to samo. Jesteś chyba po prostu niepewna jego uczuć do siebie i stąd te rozkminy.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 13:03   #17
amia
Raczkowanie

Cytat:
E tam. Taki symbol (o ile to nie coś przez nich zaprojektowanego) może mieć jeszcze sto innych osób. Czym się tu przejmować? Tak, jak mówią inni: jeżeli coś czuje, to czuć będzie obojętnie z tatuażem, czy bez. Jeżeli mają się zejść - to samo. Jesteś chyba po prostu niepewna jego uczuć do siebie i stąd te rozkminy.
To diament, więc pewnie tak i z innym znaczeniem.

A tak, tu masz rację niestety.
Stary 2013-01-08, 13:04   #18
chwast
Zakorzenienie

usunięcie tatuażu to nie jest hop-siup...
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 14:09   #19
201604181004
Konto usunięte

Usunięcie tatuażu to nie jest hop siup właśnie plus ogromne koszta
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 14:24   #20
elvegirl
po drugiej stronie szafy

I tak go całkowicie nie usunie (wystarczy spojrzeć na usunięty tatuaż smoka na ramieniu Angeliny Jolie żeby wiedzieć, że to nie takie proste)...

Powinniście zadbać o emocje w Waszym związku, bo samo usunięcie/zakrycie tatuażu nie spowoduje automatycznie wybuchu jego uczuć do Ciebie. Jeśli tęskni za byłą, a Ty jesteś czasoumilaczem, to nawet wydrapanie tatuażu do kości nie zmieni jego uczuć.
Stary 2013-01-08, 14:25   #21
Lukrecja86
Raczkowanie

Nie wiadomo jeszcze czy ten akurat tatuaz da sie usunac. Uswanie laserem nie jest prosta sprawa. Zabiegow jest kilka, a czesem sie okazuje,ze barwnika nie da sie usunac.
Stary 2013-01-08, 14:34   #22
martynusia222
Zakorzenienie

Dlatego dla mnie to głupota robić sobie tatuaże na dowód miłości Później jest tylko problem z usunięciem. Ja bym go na jego miejscu przerobiła na coś innego.
Stary 2013-01-08, 14:38   #23
bujdanaresorach
histoire abracadabrante

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
I tak go całkowicie nie usunie (wystarczy spojrzeć na usunięty tatuaż smoka na ramieniu Angeliny Jolie żeby wiedzieć, że to nie takie proste)...

Powinniście zadbać o emocje w Waszym związku, bo samo usunięcie/zakrycie tatuażu nie spowoduje automatycznie wybuchu jego uczuć do Ciebie. Jeśli tęskni za byłą, a Ty jesteś czasoumilaczem, to nawet wydrapanie tatuażu do kości nie zmieni jego uczuć.
Nic dodać, nic ująć
Stary 2013-01-08, 15:58   #24
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez martynusia222 Pokaż wiadomość
Dlatego dla mnie to głupota robić sobie tatuaże na dowód miłości Później jest tylko problem z usunięciem. Ja bym go na jego miejscu przerobiła na coś innego.
ale bez przesady - ma symbol, diament. nie jest to specjalnie oryginalny tatuaż. ideologię można dorobić do tego dowolną.

autorko, ja bym nie przesadzała. ktoś już dobrze napisał, że tatuaż nic nie zmienia jeśli chodzi o jego stosunek do ciebie i uczucia do byłej. głupie usunięcie tatuażu trochę kosztuje. ewentualne zrobienie coveru też. może w chwili obecnej ma ważniejsze wydatki.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 16:24   #25
nosferatku
Zadomowienie

Na kotka niech przerobi. Kotki są neutralne ideologicznie.
nosferatku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 17:22   #26
Verunka
Zadomowienie

po co ma usuwać, zrób sobie Ty taki sam jak on i od teraz dziara bedzie mu sie z Tobą kojarzyła

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 17:26   #27
Jestem chlopak
Zakorzenienie

Lepszy symbol niż imiona

IQ: Było:67 Jest:68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122...Cel:151
Jestem chlopak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 17:38   #28
Magdallen
Zakorzenienie

A może mu się ten tatuaż po prostu podoba i nie chce go usuwać.
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 18:03   #29
201610310857
Konto usunięte

Cytat:

Cytat:
To diament, więc pewnie tak i z innym znaczeniem.

A tak, tu masz rację niestety.
Sorry, ale jakby mój chłopak kazał mi usunąć np. tatuaż, albo wyjąć kolczyki, bo mój ex też miał, PO 2 MIESIĄCACH związku to chyba bym go wyśmiała. Wg MNIE, Autorko, szukasz problemu gdzie go nie ma. a miłość też nie przychodzi po 2 miesiącach
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 18:07   #30
Precious things
Rozeznanie

1. Kiedy się rozstali ?
2. Od kiedy Wy się spotykacie ?

Co do samego usunięcia tatuażu to uważam, że to powinna być samodzielna i abolutnie niewymuszona decyzja osoby, która go ma.

A już doczytałam ad.pkt 2. Więc - jakby mi ktoś się wtryniał po 2 miesiącach spotykania w moje tatuaże to jak Edeldredzia - też bym śmiechem zabiła.

Edytowane przez Precious things
Czas edycji: 2013-01-08 o 18:13
Precious things jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości