|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
tapirować czy nie?
jestem fryzjerką z kilkuletnią przerwą.Dziś byłam na rozmowie o prace.Pani szefowa powiedziała że u niej w salonie się nie tapiruje włosów.Nie wiem czy ja jakaś zacofana jestem czy co,ale jak ktoś się czesze na wesele czy bal to po prostu nie wyobrażam sobie żeby chociaż trochę nie przytapirować, po tym przynajmiej jestem pewna na 100% że fryzura przetrwa całą noc,co wy na to .Poza tym idąc do salonu do pracy trzeba się dostosować do pracy innych?już nic z tego nie rozumiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
damn good coffee
|
Dot.: tapirować czy nie?
a ja nie wyobrażam sobie wyjść z domu z tapirowanymi włosami - to raczej kwestia gustu, mi się nigdy takie włosy nie podobały (fryzura rodem z PRL), zauważyłam że coraz rzadziej można spotkać taką tapirowaną fryzurę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
nie chodzi o to że wszystkich tapirować na chełm . normalnie nie tapiruje ,ale przy czesaniach bardziej okolicznościowych to raczej tak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A mnie się wydaje, że to zależy od klientki. Któraś sobie zażyczy tapira i co, przyjdzie szefowa i powie, że nie?
![]() ![]() Zapytałabym jej, jak w takim razie nadać włosom objętości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Racja, jeśli klientka sobie tego zażyczy to naturalnie nie powinno być problemu. No ale poza tym nie widzę w tym nic dziwnego. Tapirowanie przecież bardzo niszczy włosy, ja prawie nigdy tego nie robię, jest przecież tak dużo innych sposobów na dodanie objętości (które fryzjerzy powinni chyba znać..). Nic dziwnego, że starają się tego unikać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Lekkie tapirowanie ok. Ale częste i przesadne szkodzi włosom.
![]()
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Moglas zapytac kobiety co jesli klient zyczy sobie
![]() Jasne, ja tez jestem raczej przeciwniczka mimo ze fryzjerka nie jestem. Uniesienie mozna uzyskac przez nalozenie jakiegos produktu i nawiniecie wlosow na lokowke czy walki. czy np karbownica uniesienie. Jednak w niektorych miejscach czasem trzeba podtapirowac... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
uparta chmura
|
Cytat:
zgadzam się teraz robi się tak zwany nowoczesny tapir ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
jezeli klientka sobie życzy to lekki tapir podnoszący włosy na czubku nie zaszkodzi, oczywiście trzeba go umiejętnie zakryć i lekko podczesać aby wyglądał jak naturalny.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.