Si Armani-hit czy kit? ;) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-10-10, 04:05   #1
Małgosia791
spin doctor

Si Armani-hit czy kit? ;)

Postanowiłam założyć osobny wątek dla mojego ulubionego od kilku tygodni zapachu. Często krytykowany w recenzjach. Ja kiedy powachałam go po raz pierwszy szczerze mówiac nie byłam zbyt zachwycona, ale im częściej testowałam, tym bardziej zapach mnie zniewalał. Cudowna, "wysokopółkowa" czarna porzeczka, słodkie kwiaty i odrobina wanilii tworzą moim zdaniem naprawdę śliczny, kobiecy i seksowny zapach, nie słodki do porzygania ulep na szczęście, mój numer 1 (obok Acqua di Gioia essenza)

Często jest porównywany do Manifesto YSL i La Vie est Belle-jak to czytam to jestem w szoku-mam La Vie oraz Si i nigdy w życiu nie wpadłabym na to, ze są podobne. Krótko mówiąc Si skradły mój nos

Zapraszam do dzielenia się opiniami
Stary 2013-10-10, 07:18   #2
beyza
Perfume Lover

Dot.: Si Armani-hit czy kit? ;)

Noszę Si codziennie od poniedziałku i nadal nie potrafię wyrobić sobie opinii. Gdy pierwszy raz je przetestowałam - poczułam rozczarowanie - znooowu to samo. Mi bardzo przypominają La Vie Est Belle - momentami łapię się na tym, że mam wątpliwości, którego zapachu danego dnia użyłam. Nie czuję tego, co często się Si zarzuca - niskiej jakości. Że sztuczny, że tandetny - uważam, że to całkiem zgrabnie skonstruowane perfumy, a że nuty 'ludziowe', słodkie, kobiece, niewymagające? No cóż, gdyby klasyfikować mainstream jak muzykę - to Si jest dla mnie muzyką pop. Przyjemne, proste, ale nie ordynarnie banalne i tanie jak disco polo.

WYMIANA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280992
beyza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-10, 08:09   #3
tutaj
Zakorzenienie

Witaj
jak dla mnie Si to niestety największy niewypał z tegorocznych nowości. Czekałam z niecierpliwością, a po obejrzeniu reklamy jeszcze szybciej poleciałam do Douglasa i... rozczarowanie. Na początku rzeczywiście przyjemna porzeczka, ale później tylko kwiaty, chyba frezje. Podgnite po długim staniu w wazonie Dodatkowo trwałość mocno średnia.
Cieszę się, że nie kupiłam w ciemno, a miałam takie zakusy.

Dop. Niestety wanilii tam nie wyczuwam, może rzeczywiście muszę powtórzyć testy? No i absolutnie też nie nazwałabym tych perfum tanimi

Edytowane przez tutaj
Czas edycji: 2013-10-10 o 08:11
tutaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-10, 08:38   #4
justynaneyman
Zakorzenienie

He he, już na wątku ostatnio testowałam parę tygodni temu pisałam, że będzie hit, ale w moim odczuciu - kit
Właśnie przez rozwój, idący w stronę disco polo, że się posłużę porównaniem przedmówczyni.
ale ile tego jest, na pęczki - początek obiecujący, a rozwój - no... gorszy

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-10, 08:45   #5
Cattivo
Wtajemniczenie

Mnie nie zachwycił. Spodziewałam się czegoś "wow", a dostałam niewyróżniający się niczym zapach. Początek jest ciekawy, ale im dłużej, tym gorzej.
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-10, 18:10   #6
agnieszka1970
Zadomowienie

Ja też się spodziewałam wiele, tym bardziej że butelka moim zdaniem fantastyczna.... niestety zapach zupełnie mnie rozczarował - łatwy, lekki i przyjemny, mało "charakterny", czyli po prostu nudny
agnieszka1970 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-11, 10:07   #7
Andzisko
Przyczajenie

Więc jednak mój gust nie jest wypaczony. Ja też zakochałam się w tym zapachu. Jest rewelacyjny!!!
-------------------------------------------------
xxx

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2015-04-08 o 13:17 Powód: reklama
Andzisko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-12, 09:47   #8
hederahelix
Raczkowanie

Wg mnie nie jest zachwycający. Kojarzy mi się z zapachem kościelnych kadzideł
hederahelix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-12, 10:43   #9
renia30
Zakorzenienie

IMHO: Wtopa z wysokim budżetem marketingowym, niezłą butelką i okropnym wizerunkiem Kate B. Cała energia poszła na promocję a o samym zapachu zapomnieli, wzięli więc na szybko coś z katalogowej oferty firm kreujących zapachy (z kategorii "zero kontrowersji, spodoba się każdemu") i z wrodzoną arogancją marketingowców pomyśleli, że duży budżet sprzeda nawet taką zapachową żenadę.

renia30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-12, 16:09   #10
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

Moim zdaniem Si to nic specjalnego i godnego uwagi.

Cytat:
Napisane przez hederahelix Pokaż wiadomość
Wg mnie nie jest zachwycający. Kojarzy mi się z zapachem kościelnych kadzideł
Chciałabym poczuć chociaż kadzidełko

Cytat:
Napisane przez renia30 Pokaż wiadomość
IMHO: Wtopa z wysokim budżetem marketingowym, niezłą butelką i okropnym wizerunkiem Kate B. Cała energia poszła na promocję a o samym zapachu zapomnieli, wzięli więc na szybko coś z katalogowej oferty firm kreujących zapachy (z kategorii "zero kontrowersji, spodoba się każdemu") i z wrodzoną arogancją marketingowców pomyśleli, że duży budżet sprzeda nawet taką zapachową żenadę.
nic dodać nic ująć no może nie nazwałabym ich żenadą, są gorsze zapachy ale naprawdę po Armanim spodziewałabym się "czegoś"

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

Edytowane przez agnes_bdg
Czas edycji: 2013-10-12 o 16:11
agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-12, 18:00   #11
oczeretka
Rozeznanie

A według mnie ani to hit ani to kit, taki ot sobie (i aż się zdziwiłam, że budzi aż tyle różnych emocji)
Stary 2013-10-12, 19:16   #12
itaka
DobraRada-NieGłaszczGada.

GG do itaka

A mi się podoba

U mnie często ostatnio jest tak , że im bardziej zapach jest krytykowany przez wizażanki ( zwłaszcza słodkie zapachy), tym bardziej mam ochotę go kupić i się przekonać osobiście

Tak więc i mam Armani Si i stwierdzam, że ... na mojej skórze całkiem ładnie się komponuje .
Początki naszej znajomości były trudne, bo kwiatowy akcent jakoś mnie odrzucił, ale po paru dniach testowania i zbierania komplementów ze strony co raz to nowych współpracowników oraz obserwując jak zapach każdego dnia i przy różnej pogodzie co rusz to inaczej rozwija się na mojej skórze stwierdziłam, że.... kocham

Nie lubię zapachów, które ciągną się za właścicielem kilometrami, ten taki nie jest więc u mnie miał już pierwszy plus

Jest słodki, ale na mojej skórze jakby lekko odświeżony, więc nie ciężki. Przypomina mi nieco ( nieco) La Vie Est Belle, chociaż tu ładniej na mnie wyszła wanilia, porzeczka na początku też drażniła świeżością...na początku
Pokochałam go do tego stopnia, że kupiłam sobie flakon za straszną dla mnie cenę w Douglasie, a przed mężem udawałam, że kupić dopiero zamierzam, pragnę, ale ...."fajnie by było dostać..." ...................

No i dostałam Jedną flaszkę używam , druga stoi w szafie i czeka
Nie wiem czy obydwie tej zimy wykończę, ale mam i się cieszę, bo - podobnie jak Małgosia - w zapachu się zakochałam
Chociaż akurat zapachów Armaniego zbytnią miłością nigdy nie darzyłam ...

B
ądź dobry! Każdy, kogo spotykasz, prowadzi ciężki bój...

Fragrantica

Mój wątek wymiankowy : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1260976
itaka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-12, 21:08   #13
Quinn
Zakorzenienie

Dla mnie kit, popłuczynowe porzeczki, trochę kwiatków, mydła, mdląca paczula - męczący, nieładny, wtórny niezwykle.
Faktycznie podobny do LVEB i innych Flowerbomb
Stary 2013-10-12, 21:10   #14
itaka
DobraRada-NieGłaszczGada.

GG do itaka

Heh, no to jak widać - dla jednych hit, dla drugich kit, dla jeszcze innych obojętny, bo się nie perfumują

Małgosia - z tej dyskusji moim zdaniem rewelacyjnych wniosków raczej nie wyciągniesz.......

B
ądź dobry! Każdy, kogo spotykasz, prowadzi ciężki bój...

Fragrantica

Mój wątek wymiankowy : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1260976
itaka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-13, 06:20   #15
Małgosia791
spin doctor

Cytat:
Napisane przez itaka Pokaż wiadomość
Heh, no to jak widać - dla jednych hit, dla drugich kit, dla jeszcze innych obojętny, bo się nie perfumują

Małgosia - z tej dyskusji moim zdaniem rewelacyjnych wniosków raczej nie wyciągniesz.......
No raczej nie, ale fajnie poczytać opinie innych, nawet te nieprzychylne(wiedziałam, ze na Ciebie jedyną mogę liczyć jeśli chodzi o upodobania zapachowe)-uwielbiam czytać jak różne gusta mamy i jak różnie odbieramy ten sam zapach.

Sama zupełnie nie spodziewałabym się, ze akurat ten zapach tak bardzo pokocham, na początku nic na to nie wskazywało. Uwielbiam czuć go na sobie po paru godzinach, na mnie na szczęście nie wysładza się, tylko wybija się na pierwszy plan czarna porzeczka i sprawia, że zapach staje się lekki, trochę słodki, po prostu wspaniały

Nigdy nie przepadałam za zapachami Armaniego, teraz stanowią większość mojej kolekcji( chociaż np Code nienawidzę)-różne Acqua di Gioia i właśnie Si.Uważam, ze jest o niebo lepszy niż np wspomniane wyżej Manifesto czy LaVie est Belle(dla mnie perfidna kopia Flowerbomb), bo nie oblepia słodyczą i nie zamula.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-26, 20:20   #16
Oliveczka92
Raczkowanie

Witam ja mam si normalne czarne i biale . Maz mi kupil na lotnisku wiec taniej'

Przepiekny zapach i naprawde wyczuwalny . Kilka obcych osob pytalo mnie o perfumy.
Mysle ze to moj ulubiony zapach'
Oliveczka92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 21:16   #17
wgn
Zakorzenienie

Si bardzo lubię ale, ku mojemu zdziwieniu (bo jestem słodziakofilem), dopiero wersja intense - mimo, że mniej słodka- do mnie przemówiła na tyle, że zakupiłam flaszkę . Intense jest ciekawsze, nie takie oczywiste jak Si, które na mnie pachnie po prostu porzeczką w sosie waniliowym
Stary 2014-11-26, 21:27   #18
cherry_flamme
Zakorzenienie

Mam obydwa (klasyczne i Intense) i obydwa mi się podobają. Jestem perfumowym laikiem a mój nos nie jest (jeszcze) wytrenowany, więc może dlatego obydwie wersje pachną dla mnie praktycznie tak samo
Chyba jednak podświadomie wyczuwam różnicę, bo Intense podoba mi się bardziej i jak już zużyję to co mam, to pewnie po jakimś czasie znowu je kupię.

Dla mnie nie jest to jakiś wielki HIT- nie płakałabym, gdyby nagle je wycofali. Ale jeżeli zmienić kryteria i oceniać je pod kątem przystępności, to zdecydowanie HIT, bo są bardzo uniwersalne (używa ich moja siostra- 15 lat, mama i babcia) i nie spotkałam osoby, której ten zapach by się zdecydowanie nie podobał. Raczej ludzie pociągają nosami, jak koło nich przechodzę, a niektórzy pytają, czym pachnę

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 22:54   #19
Oliveczka92
Raczkowanie

[QUOTE=cherry_flamme;49103 637]Mam obydwa (klasyczne i Intense) i obydwa mi się podobają. Jestem perfumowym laikiem a mój nos nie jest (jeszcze) wytrenowany, więc może dlatego obydwie wersje pachną dla mnie praktycznie tak samo
Chyba jednak podświadomie wyczuwam różnicę, bo Intense podoba mi się bardziej i jak już zużyję to co mam, to pewnie po jakimś czasie znowu je kupię.

Dla mnie nie jest to jakiś wielki

Dokladnie.
Ja to juz ich nie czuje , chyba przesadzalam z nimi .teraz je troche odtawie . Ale ludzie czuja 3 osoby w 1 dzien spytaly.wiec chyba fajnie, ze jest wyczuwalny zapach'
Stary 2014-11-27, 06:49   #20
Sybil_
Zakorzenienie

nie wiem czy hit, bo moim zdaniem nie powala, nie jest szczególnie oryginalny, ale z drugiej strony zapach bardzo przyjemny, na co dzień, nie zamęczy otoczenia, myślę, że można nawet kupić w ciemno na prezent
na pewno nie kit
Sybil_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-27, 07:22   #21
Vanilla
Zakorzenienie

dla mnie hit
Si nie kojarzy mi się z żadnymi innymi perfumami. Są to perfumy mające klasę i wysoką półkę.
Bardzo mi się podobają (Intense są b. podobne, więc dałam sobie spokój z dokładnym testowaniem).
Porzeczka (moja ulubiona) z wanilią... tworzy rześki i słodki miks cytrusowy (a perfum cytrusowych raczej nie lubię).
Rzadko ktoś wypowiada się na temat moich perfum, ale te np. zostały skomplementowane
Flakonu nie kupię, bo mam łącznie 35 ml w dwóch odlewkach i myślę, że to mi wystarczy.
Mają jedną wadę - boli mnie często po nich głowa pod koniec dnia; są niestety trochę męczące. Ale wciąż piękne
Vanilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-27, 09:54   #22
Niebieskooka arystokratka
Marszałkini II RP

Avatar Niebieskooka arystokratka

Si Intense to według mnie hit. Spodobały mi się od pierwszego powąchania, pewnie dlatego, że bardzo lubię takie wyraziste i mocne perfumy. Jak któraś z Was napisała nie podoba mi się w reklamie Si Kate Blanchett, która nie zachęca, a raczej odstrasza, mimo iż jest dobrą aktorką.
Niebieskooka arystokratka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-28, 19:18   #23
Oliveczka92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Niebieskooka arystokratka Pokaż wiadomość
Si Intense to według mnie hit. Spodobały mi się od pierwszego powąchania, pewnie dlatego, że bardzo lubię takie wyraziste i mocne perfumy. Jak któraś z Was napisała nie podoba mi się w reklamie Si Kate Blanchett, która nie zachęca, a raczej odstrasza, mimo iż jest dobrą aktorką.

Widac nie wszystko mozna zagrac
Stary 2014-11-30, 11:56   #24
Rapsodia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vanilla Pokaż wiadomość
dla mnie hit
Si nie kojarzy mi się z żadnymi innymi perfumami. Są to perfumy mające klasę i wysoką półkę.
Bardzo mi się podobają (Intense są b. podobne, więc dałam sobie spokój z dokładnym testowaniem).
Porzeczka (moja ulubiona) z wanilią... tworzy rześki i słodki miks cytrusowy (a perfum cytrusowych raczej nie lubię).
Rzadko ktoś wypowiada się na temat moich perfum, ale te np. zostały skomplementowane
Flakonu nie kupię, bo mam łącznie 35 ml w dwóch odlewkach i myślę, że to mi wystarczy.
Mają jedną wadę - boli mnie często po nich głowa pod koniec dnia; są niestety trochę męczące. Ale wciąż piękne
Podpisuję się, u mnie podobne wrażenia
Rapsodia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 16:48   #25
iona
Zadomowienie

Luca Turin, jeden z najbardziej liczących się we współczesnym świecie recenzentów i krytyków świata perfum, autor wielu naukowych publikacji dotyczących tworzenia i fenomenu perfum, w swoim artykule dał Si aż 4 gwiazdki, to naprawdę dużo, bo Turin rzadko daje aż tyle...
W każdym razie ocenił Si jako bardzo dobry zapach, bardzo dobrze skomponowany. Jego recenzje można przeczytać na przykład tu:

http://arabia.style.com/beauty/messa...uez-for-her/#1
iona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 17:27   #26
Rapsodia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iona Pokaż wiadomość
Luca Turin, jeden z najbardziej liczących się we współczesnym świecie recenzentów i krytyków świata perfum, autor wielu naukowych publikacji dotyczących tworzenia i fenomenu perfum, w swoim artykule dał Si aż 4 gwiazdki, to naprawdę dużo, bo Turin rzadko daje aż tyle...
W każdym razie ocenił Si jako bardzo dobry zapach, bardzo dobrze skomponowany. Jego recenzje można przeczytać na przykład tu:

http://arabia.style.com/beauty/messa...uez-for-her/#1
dziękuję, bardzo ciekawe
Rapsodia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 18:49   #27
Gosia197
Zakorzenienie

Ja nie rozumiem zupelnie fenomenu tego zapachu.Mialam ,oddalam bez żalu.Ma jakas fajną nute,nie powiem...Jednak generalnie jest upierdliwy
i banalny.Jakie czasy-takie hity " Ja uwielbiam ją,ona tu jest..."-tak mi sie kojarzy.Wybaczcie

I dam sobie głowe uciąc,ze nie znajdzie sie nigdy wsród zacnego grona klasyków,jak Dune,Yvresse,Coco Chanel,Shalimar itp.

Edytowane przez Gosia197
Czas edycji: 2014-11-30 o 18:55
Gosia197 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 20:54   #28
attena07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gosia197 Pokaż wiadomość
Ja nie rozumiem zupelnie fenomenu tego zapachu.Mialam ,oddalam bez żalu.Ma jakas fajną nute,nie powiem...Jednak generalnie jest upierdliwy
i banalny.Jakie czasy-takie hity " Ja uwielbiam ją,ona tu jest..."-tak mi sie kojarzy.Wybaczcie

I dam sobie głowe uciąc,ze nie znajdzie sie nigdy wsród zacnego grona klasyków,jak Dune,Yvresse,Coco Chanel,Shalimar itp.
Dla mnie Si jest idealnym zapachem, mają swoją klasę . Natomiast Coco Chanel wręcz nie znoszę mimo tylu zachwytów .Tym właśnie sugerował się mój mąż , kupił mi w USA w prezencie , niestety niewypał .
attena07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 07:19   #29
Gosia197
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez attena07 Pokaż wiadomość
Dla mnie Si jest idealnym zapachem, mają swoją klasę . Natomiast Coco Chanel wręcz nie znoszę mimo tylu zachwytów .Tym właśnie sugerował się mój mąż , kupił mi w USA w prezencie , niestety niewypał .
Rozumiem Kazda z nas ma swe subiektywne odczucia
Gosia197 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 08:46   #30
Niebieskooka arystokratka
Marszałkini II RP

Avatar Niebieskooka arystokratka

Cytat:
Napisane przez Oliveczka92 Pokaż wiadomość
Widac nie wszystko mozna zagrac

Po prostu Kate B. nie pasuje mi do tego zapachu. Bardziej sprawdziłaby się w reklamie jakiegoś zapachu Bossa dla bizneswoman.
Niebieskooka arystokratka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości